A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: strpos(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior

Filename: core/BF_Router.php

Line Number: 301

Backtrace:

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/bonfire/core/BF_Router.php
Line: 301
Function: strpos

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/bonfire/core/BF_Router.php
Line: 82
Function: __construct

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/public_html/index.php
Line: 312
Function: require_once

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls

Filename: libraries/Modules.php

Line Number: 106

Backtrace:

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/bonfire/libraries/Modules.php
Line: 106
Function: each

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 251
Function: load

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/helpers/menu_helper.php
Line: 19
Function: module

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 123
Function: helper

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/modules/tour/controllers/Tour.php
Line: 56
Function: helper

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/public_html/index.php
Line: 312
Function: require_once

Pakisztán - Különleges Úti célok

Pakisztán

Pakisztán egy olyan ország ami tele van csodálatos építészeti remekekkel, gyönyörű természeti látványosságokkal, gazdag történelemmel és sok-sok kultúrális és tradícionális hagyományokkal.


A Dél Punjáb utunkon a zászlóceremóniát nézzük meg, ami Pakisztán és India határán zajlik, Lahoré városában fedezhetjük fel a város rejtelmeit, teve szafarira megyünk mielőtt megkezdenénk az Északi utunkat. Itt a Karakum úton autózva a Khunjerab átjárón át, ami a Pakisztán és Kína között fekvő határ is egyben (az egyik legmagasabban fekvő határ a világon!


A dél-pakisztáni utunk leírása alább olvasható.

A létszám itt is mint minden utunknál, szigorúan limitált, ezért javasoljuk, hogy időben foglaljon!

 2021 indulási dátumok

Indulási dátumok Az út neve Az út ára
2021. április 3-10. Dél-Pakisztáni út 1650€-tól
2021 április 10-18. Észak-Pakisztán út
1850€-tól

 

 

 

Indulási dátumok Az út neve Az út ára
2021. április 3-10. Dél-Pakisztáni út 1650€-tól
2021. április 10-18. Észak-Pakisztáni út 1850€-tól

 

 

FONTOS INFO

Kérjük vegye figyelembe, hogy néhány pontja ezeknek az utazásoknak olyan helyekre kalauzolja Önt, ami a Brit FCO által egyáltalán nem javasolt és a teljes utazásra is ez vonatkozik.

Kutatómunkát végeztünk biztonsági szempontból az általunk látogatott területeken, mert számunkra a biztonság abszolút prioritás az útjaink során. Azonban azt javasoljuk, hogy Ön is végezze el a saját kutatómunkáját, hogy teljesen megnyugodjon az utazásával kapcsolatban.

Kérjük vegye figyelembe, hogy az utazási figyelmeztetések befolyásolhatják az utasbiztosítását ezekben a régiókban, ezért kérjük lépjen velünk kapcsolatba ezzel kapcsolatban.

1. nap

 Allama Iqbal nemzetközi repterére van az érkezés. Kísérőnk köszöntője után transzfer a hotlebe visz minket és becsekkolunk. Majd ezt követően elmegyünk Waga határához (Pakisztán & India határa), hogy lássuk a híres zászló ceremóniát a két ország között. Az este hátralévő része kedvünk szerint eltölthető.

2. nap

Ma egy teljes napunk van a városi túrára Lahoréban, ahol megnézzük a Lahorei erődöt, a Lahorei Múzeumot, a Badshahi mecsetet és a Wazir Kán mecsetet, mielőtt az óváros falai között tennénk egy sétát. A Mall úton pedig megtekintjük a Brit gyarmatkori épületeket.

3. nap.

Ma elhagyjuk Lahore városát és 3 órát autózunk Harappába, hogy megnézzük az ókori Harappa romjait. Utána 2 órát fogunk autózni Multanba 'a szentélyek városába'. 

4. nap

Teljes napot töltünk Multánban és megtekintjük Shah Shams Tabrez mauzóleumát, Shah Rukhne Alam-ot és Bahauddinzakariát illetve a Városházát meg a helyi bazárt is.

5. nap

Reggel Uch Sharif-ba indulunk és megnézzük a Bibi Jawindi síremléket, Syed Jalaluddin Bukhari Tom mecsetet és a Jahaniyan Jahangast sírt. Utána Bahawalpurba autózunk ahol éjszakára is maradunk.

6. nap

Ma átautózunk Cholistan sivatagba, ahol meglátogatjuk a Derawari-erődöt és teve szafarizunk is. Visszaautózunk Bahawalpurba délután és sétát teszünk a bazárban.

7. nap

Visszamegyünk Lahoréba. Este lesz időnk vásárolni, mielőtt a Food Streetre mennénk vacsorára, ahol helyi, tradícionális ételeket ehetünk csodálatos kilátással Lahoréra.

 

8. nap

A transzferrel irány a reptér és mindenki repülhet haza.


A 2020-as utunk (Április 11-19.) kiegészítési lehetősége a következő:

11th: Azok akik résztvesznek ezen a Dél-Punjabi utunkhoz tartozó kiegészítő úton, lefoglalhatják maguknak a saját járatukat Islamabadba vagy mi is tudunk transzfert szervezni (földi) £25 per fő áron. Aki ezt választja, az reggel 5-kor fog indulni Lahore-ból Islamabadba. Meglátogatjuk a Saidpur Old Village-et, Shah Faisal mecsetet, Shakarparian-dombságot és a Pakistan emlékművet. Islamabadban éjszakázunk. *Azok akik csak ezt az utunkat foglalják le, ajánlatos Islamabadba érni 10:00 óra előtt 11-én vagy korábban és akkor tudunk szállást is intézni.

12th: Ezen a reggelen elindulunk a Karakorum highway-en Észak-Pakisztán hegyi királysága felé. Útközben majd megállunk Taxila-ban, hogy megnézzük a helyi múzeumot.  Az elmúlt több mint 1000 évben Taxila megmaradt mint a Gandhara szobrászművészet és Buddhizmus oktatási központja. Egyébként több mint 50 régészeti terület található a Taxilat körülvevő 30km-es sugarú körben. A látogatást követően Beshamba megyünk (kb. 7 óra autózás), ahol éjszakázunk.

13th: Hosszú autózás következik ma kb. 12 órás, északra de a látvány minden esetleges kényelmetlenségért kárpótol majd, mert a Chilas-on át, Gilgit felé egy csodálatos, lélegzetelállító tájon át fogunk haladni. Megállunk majd, hogy megnézzünk néhány őskori sziklarajzot Shatialnál, aztán Chilasnál is gyönyörködhetünk a tájban és a Nanga Parbat-ot is megcsodálhatjuk  (ez a 9. legmagasabb csúcs a világon). Itt lélegzetelállító panoráma tárul majd a szemünk elé. Ez az egyedülálló hely az, ahol a 3 hegyvonulat, a Karakorum, Himalaya és a Hindukush találkozik. Gilgitben alszunk este.

14th: Fél napunk van még, hogy felfedezzük Gilgitet, mielőtt délelőtt a Hunza-folyó mentén autóznánk Karimibad felé, Hunzába, Aka 'Shangri La'. Gilgitben látogatást teszünk a hagyi bazárban, függőhidakon kelünk át és a Gilgit-folyó mentén sétálunk. Késő délután a csodálatos Hunza-folyó mellett fogunk autózni és megállunk majd a Karakorum Highway emlékműnél; ami az indiai & eurázsiai lemezek töréspontja is egyben, a történelmi Selyem út egyik kilátója és kilátást biztosít a Rakaposhi csúcsra (7788m). Ahogy elérjük Karimabad-ot a Rakaposhi csúcs (7788m) uralja az eget keletre.  Hunza fölött láthatjuk majd a prominens szikla csúcsot, melynek neve 'Ladyfinger csúcs' (6000m) és az impressziv Ultar csúcsokat.  Karimibadban töltjük az éjszakát.

15th: Teljes nap a Hunza-völgyben. A világon nagyon kevés ehhez fogható hely van, mely független volt egészen a közelmúltig, amikor is Pakisztánnal egyesült. Hunza egy ókori kereskedelmi útvonalon fekszik, egészen pontosan a Kashgar és a kínai provincia, Sinkiang vonalán. Ma a Karakorum Highway fut ezen a vonalon ,ahol is Karimabad a fő városa Hunzának. Hunza valószínüleg arról a leghíresebb, hogy az emberek itt egész sokáig élnek az egyszerűségnek és az étkezési szokásoknak és a friss hegyi levegőnek köszönhetően. A tibeti kereskedők úgy emlegették ezt a gyönyörű és nem hivalkodó paradicsomot, mint 'Shangri-La'. Megnézzük még Hopar glaccser és a Baltit erődöt is.

16th: Egy teljes napot kirándulunk a Khunjerab-szorosban (4744m), a pakisztáni & kínai határnál, ami egyben a legmagasabban fekvő határátkelő a világon. Ezen a szakaszon csodálatos látvány tárul a szemünk elé, Karakoram hegyei és a Pamír-hegység vonulatai. Khunjerab-ban Marco Polo bárányokkal, kőszáli kecskékkel és mormotákkal is találkozhatunk az utunk során. We Kb. 1 órát töltünk majd a Kunjerab határnál mielőtt visszaautóznánk Gilgitbe. Útközben megállunk majd a Batura gleccsernél (a leghosszabb gleccser a Sarkkörön kívül), Passu katedrálisnál, a Passu gleccsernél és átsétálunk Passu függőhídján (200m hosszú). Ma éjszaka Gilgitben alszunk.

17th: Beshamba autózunk (kb. 12 órás) és útközben megállunk a Batura gleccsernél. Beshamban alszunk ma este.

18th: Autózás (kb. 8 órás)a Karakorum highway-en vissza Islamabadba, ahol az utolsó esténket fogjuk tölteni.

19th: Indulás haza

 

Az észak-pakisztáni út ára 1850 EUR per fő.

 

Az ár tartalmazza a következőket:

- vízumigénylő dokumentumok
- minden földi szállítást
- szállást (kétágyas szobát 3 csillagos hotelben)
- utakat, belépőjegyeket, engedélyeket és angol nyelvű idegenvezetést
- reggelit és vacsorát minden egyes nap
- túravezetőt cégünktől


Az ár nem tartalmazza a következőket:

- vízumdíjak
- nemzetközi repülőjegyek
- borravalók
- ebédek
- egyéb személyes kiadások
-Transzfert Észak-Pakisztánba, amennyiben mindkét utat lefoglalja.  Földi szállítást tudunk ajánlani 25GBP-ért vagy a saját repjegyét is lefoglalhatja.
- egyéni felár 445 EUR (a rendelkezésre álló helyek számának fügvényében, megpróbáljuk összecsoportosítani valakivel egy szobába, hogy ha nem akarja ezt a plusz összeget kifizetni).

Milyen bonyolult a vízumot megszerezni?
Amint lefoglalta nálunk az utat a vízum igényléséhez szükséges dokumentumokat 5 munkanapon belül a rendelkezésére bocsájtjuk. Ezeket a dokumentumokat használhatja majd a vízum igénylésekor, az Önhöz legközelebbi Pakisztáni Nagykövetségen vagy vízum ügyintézési központban. A vízum kiállításának ideje változó, attól föggően, hogy Ön hol él. Az Egyesült Királyságban, Gerry's vízum szervízén keresztül van erre lehetőség, kizárólag az Ön lakhelyéhez legközelebbiben lehetséges. A Manchester-i központon az átlagos átfutási idő csupán 2 nap. A londoni központokban ez lehet 5 naptól 5 hétig tartó időszakon belül bármi.

Milyen szabályok vonatkoznak az öltözködésre?
Lahore meglehetősen liberális, de javasolt a szerény, nem kihívó ruházat végig és a lábak elfedése. A hölgyek hozzanak fejkendőt, hogy a hajukat takarjáka szentélyek és mecsetek látogatásakor. 

Az alkohol fogyasztása megengedett?
A nem muszlim vallásúaknak megengedett, de nehéz beszerezni. 

Mehetek Pakisztánba, ha jártam Izraelben?
Az Izraeli pecsét az útlevélben nem okoz semmilyen problémát.

Pakisztán biztonságos?
Általánosságban véve abban a régióban ahol mi utazunk a turistákra leselkedő veszély minimális. Lahorén kívül fegyveres rendőrségi biztosítást kapunk amikor másik városba utazunk át és néha más városokban is amennyiben a helyi szervek ezt javasolják. 

Indiai gyökerekkel utazhatok Pakisztánba?
Sajnos senkinek nem tudunk vízumot biztosítani indiai gyökerekkel.

Foglalás