Pakisztán

Ezen a nyáron sikeres utunk volt Pakisztánba, mely egyben az első is volt. Láthattuk a zászlófelvonási ceremóniát Lahoréban, történelmi látogatást tettünk Bahawalpurban és Multanban. Utunk során a dél-pundzsábi régióról kaphattunk egy nagyszerű, átfogó képet.

A leírás alább olvasható.

A létszám itt is mint minden utunknál, szigorúan limitált, ezért javasoljuk, hogy időben foglaljon!

Indulási dátumok Az út neve Az út ára
2020. április 4-11. Dél-Pakisztáni út 1550€-tól
2020. április 11-19. Észak-Pakisztáni út 1750€-tól

 

 

 

Indulási dátumok Az út neve Az út ára
2020. április 4-11. Dél-Punjab út 1550€-tól
2020. április 11-19. Észak-Pakisztán, Karakorum highway út 1750€-tól

 

 

FONTOS INFO

Kérjük vegye figyelembe, hogy néhány pontja ezeknek az utazásoknak olyan helyekre kalauzolja Önt, ami a Brit FCO által egyáltalán nem javasolt és a teljes utazásra is ez vonatkozik.

Kutatómunkát végeztünk biztonsági szempontból az általunk látogatott területeken, mert számunkra a biztonság abszolút prioritás az útjaink során. Azonban azt javasoljuk, hogy Ön is végezze el a saját kutatómunkáját, hogy teljesen megnyugodjon az utazásával kapcsolatban.

Kérjük vegye figyelembe, hogy az utazási figyelmeztetések befolyásolhatják az utasbiztosítását ezekben a régiókban, ezért kérjük lépjen velünk kapcsolatba ezzel kapcsolatban.

1. nap

 Allama Iqbal nemzetközi repterére van az érkezés. Kísérőnk köszüntője után transzferrel a hotlebe megyünk becsekkolni. Majd ezt követően elmegyünk Waga határához (Pakisztán & India határa), hogy lássuk a híres zászló ceremóniát a két ország között. Az este hátralévő része kedvünk szerint eltölthető.

 

2. nap

Ma egy teljes napunk van a városi túrára Lahoréban, ahol megnézzük a Lahorei erődöt, a Lahorei Múzeumot, a Badshahi mecsetet és a Wazir Kán mecsetet, mielőtt az óváros falai között tennénk egy sétát. A Mall úton pedig megtekintjük a Brit gyarmatkori épületeket.

 

3. nap.

Ma elhagyjuk Lahore városát és 3 órát autózunk Harappába, hogy megnézzük az ókori Harappa romjait. Utána 2 órát fogunk autózni Multanba 'a szentélyek városába'. 

 

4. nap

Teljes napot töltünk Multánban és megtekintjük Shah Shams Tabrez mauzóleumát, Shah Rukhne Alam-ot és Bahauddinzakariát illetve a Városházát meg a helyi bazárt is.

5. nap

Reggel Uch Sharif-ba indulunk és megnézzük a Bibi Jawindi síremléket, Syed Jalaluddin Bukhari Tom mecsetet és a Jahaniyan Jahangast sírt. Utána Bahawalpurba autózunk ahol éjszakára is maradunk.

 

6. nap

Ma átautózunk Cholistan sivatagba, ahol meglátogatjuk a Derawari-erődöt és teve szafarizunk is. Visszaautózunk Bahawalpurba délután és sétát teszünk a bazárban.

 

7. nap

Visszamegyünk Lahoréba. Este lesz időnk vásárolni, mielőtt a Food Streetre mennénk vacsorára, ahol helyi, tradícionális ételeket ehetünk csodálatos kilátással Lahoréra.

 
 

8. nap

Transzferrel a reptérre megyünk és mindenki repülhet haza.


A 2020-as utunk (Április 11-19.) kiegészítési lehetősége a következő:

11th: Azok akik résztvesznek ezen a Dél-Punjabi utunkhoz tartozó kiegészítő úton, lefoglalhatják maguknak a saját járatukat Islamabadba vagy mi is tudunk transzfert szervezni (földi) £25 per fő áron. Aki ezt választja, az reggel 5-kor fog indulni Lahore-ból Islamabadba. Meglátogatjuk a Saidpur Old Village-et, Shah Faisal mecsetet, Shakarparian-dombságot és a Pakistan emlékművet. Islamabadban éjszakázunk. *Azok akik csak ezt az utunkat foglalják le, azoknak ajánlatos Islamabadba érni 10:00 óra előtt 11-én vagy korábban és akkor tudunk szállást is intézni.

12th: A Karakorum highway-en autózunk és megállunk Taxila-ban útközben. Beshamba megyünk, ahol éjszakázunk majd.

13th: Hosszú autózás északra Chilas-on át, Gilgit felé egy csodálatos, lélegzetelállító tájon át. Gilgitben alszunk.

14th: Felfedezzük Gilgitet, mielőtt délelőtt a Hunza-folyó mentén autóznánk Karimibad felé, Hunzába, Aka 'Shangri La'. Gilgiti éjszaka következik.

15th: Teljes nap a Hunza-völgyben.

16th: Teljes napi kirándulás Khunjerab-szorosban. Éjszaka Gilgitben.

17th: Beshamba autózunk és útközben megállunk a Batura gleccsernél. Beshamban alszunk.

18th: Autózás a Karakorum highway-en vissza Islamabadba, ahol az utolsó esténket fogjuk tölteni.

19th: Indulás

 

Az út ára 1750 EUR per fő.

 

Az ár tartalmazza a következőket:

- vízumigénylő dokumentumok
- minden földi szállítást
- szállást (kétágyas szobát 3 csillagos hotelben)
- utakat, belépőjegyeket, engedélyeket és angol nyelvű idegenvezetést
- reggelit és vacsorát minden egyes nap
- túravezetőt cégünktől


Az ár nem tartalmazza a következőket:

- vízumdíjak
- nemzetközi repülőjegyek
- borravalók
- ebédek
- egyéb személyes kiadások
-Transzfert Észak-Pakisztánba, amennyiben mindkét utat lefoglalja.  Földi szállítást tudunk ajánlani 25GBP-ért vagy a saját repjegyét is lefoglalhatja.
- egyéni felár 445 EUR (a rendelkezésre álló helyek számának fügvényében, megpróbáljuk összecsoportosítani valakivel egy szobába, hogy ha nem akarja ezt a plusz összeget kifizetni).

Milyen bonyolult a vízumot megszerezni?
Amint lefoglalta nálunk az utat a vízum igényléséhez szükséges dokumentumokat 5 munkanapon belül a rendelkezésére bocsájtjuk. Ezeket a dokumentumokat használhatja majd a vízum igénylésekor, az Önhöz legközelebbi Pakisztáni Nagykövetségen vagy vízum ügyintézési központban. A vízum kiállításának ideje változó, attól föggően, hogy Ön hol él. Az Egyesült Királyságban, Gerry's vízum szervízén keresztül van erre lehetőség, kizárólag az Ön lakhelyéhez legközelebbiben lehetséges. A Manchester-i központon az átlagos átfutási idő csupán 2 nap. A londoni központokban ez lehet 5 naptól 5 hétig tartó időszakon belül bármi.

Milyen szabályok vonatkoznak az öltözködésre?
Lahore meglehetősen liberális, de javasolt a szerény, nem kihívó ruházat végig és a lábak elfedése. A hölgyek hozzanak fejkendőt, hogy a hajukat takarjáka szentélyek és mecsetek látogatásakor. 

Az alkohol fogyasztása megengedett?
A nem muszlim vallásúaknak megengedett, de nehéz beszerezni. 

Mehetek Pakisztánba, ha jártam Izraelben?
Az Izraeli pecsét az útlevélben nem okoz semmilyen problémát.

Pakisztán biztonságos?
Általánosságban véve abban a régióban ahol mi utazunk a turistákra leselkedő veszély minimális. Lahorén kívül fegyveres rendőrségi biztosítást kapunk amikor másik városba utazunk át és néha más városokban is amennyiben a helyi szervek ezt javasolják. 

Indiai gyökerekkel utazhatok Pakisztánba?
Sajnos senkinek nem tudunk vízumot biztosítani indiai gyökerekkel.

Foglalás