Based on 120+ reviews
Transznisztria flag

Transznisztria

Az ENSZ által nem elismert ország, de gyakorlatilag egy működő állam, saját határellenőrzéssel, kormánnyal, rendőrséggel és katonasággal. Európa utolsó országa ez melynek zászlajában ott van a sarló és kalapács. Mindez arra utal, hogy egy egykori Szovjet „relikviáról”, beszélünk, amelyet akár még úgy is jellemezhetnénk, hogy egy kicsiny Észak-Korea Európában. Kétségtelenül az egyik legfurcsább és egyben legkülönlegesebb hely a kontinensen.

Vonattal érkezünk Moldávia fővárosába, Chisinauba és felfedezzük a környező képeslapokra illő falvakat. Moldávia egyik leghíresebb látnivalója a barlangi apátság és a Cricovai földalatti borváros. A kétnapos moldáviai látogatásunk után tovább indulunk abba az országba, ami hivatalosan nem is létezik. Transznisztria egy töredékállam Moldova keleti határán. Itt részt veszünk a Győzelem Napja ünnepségen és körülnézünk Tiraspolban.

Jelenleg évente 1x utazunk ide a Győzelem Napi ünnepségre.

Mindkét országban elérhető a vízum érkezéskor.

Az út Bukarestből indul és érkezik vissza, de van lehetőség a chisinaui indulásra-érkezésre is, ha valaki nem akarja az éjszakai vonatozás élményét megtapasztalni.

Az út ára 945 EUR és a szobák twin elrendezésűek.

Egyéni felár 235EUR vagy elhelyezzük más egyedül utazóval egy szobában, amennyiben van erre mód.

300 EUR befizetése szükséges foglaláskor.

Közelgő utak

Lentebb láthatóak a közelgő utaink. Az indulások minden esetben garantáltak.

Scroll to Itinerary