Based on 120+ reviews
Szomáliföld/Etiópia flag
Szomáliföld/Etiópia flag

Szomáliföld/Etiópia

Szomáliföld hivatalosan nem létezik, ezért jöjjön és nézze meg velünk. A másik pedig Etiópia, ami sokat szenvedett azért, hogy lerázza magáról azt, hogy a média az éhezés és szegénység példájaként állította be az idők során.

Ez az utunk a leginkább változó mind a mai napig. Addis Ababából indul, ahol történelmet tanulhatunk Haile Selassie-ről és a Rastafari mozgalomról, az etiópiai polgárháborúról ami az 1980-as években éhínséghez vezetett. Majd tovább utazunk a khat piacokhoz Dire Dawában és a gyönyörű UNESCO listás ókori városhoz Hararhoz. A kulturális gazdagság megtekintése mellett lehetőség lesz vad hiénákat is etetni, akik a városban kószálnak éjszakánként.

Látogassa meg a homokos tengerpartjait és az itt elterülő üdülőt Berberát, ahol frissen fogott halakat ehet és kipihenheti magát a parton, megtekintheti az 5000 éves barlangrajzokat Las Geel-nél, majd a kicsiny fővárosba látogathat, ami telis-tele van barátságos emberekkel. Szomáliföld extrém mód érdekes oldala Afrikának és ennek ellenére turistáktól üres a kontinens ezen része. Legyen Ön az elsők között, akik felfedezhetik a világnak ezen részét!

Ez az utunk 2x fut évente, februárban és novemberben.

Opciós kiegészítő utat is ajánlunk a másvilágra, a Danakil.depresszióba.

Mindkét országba kell vízum. Etiópiába evízum, Szomáliföldre pedig űrlapot kell kitölteni Somaliland Mission-nél Addisban, Londonban, Ottawában vagy Washington DC-ben.

Az út ára 1310EUR per fő. A szobák twin elrendezésűek.

A szobák árai kétágyas rendszerrel vannak számolva és ha egyedül utazik, összevonjuk valakivel, amennyiben lehetséges. Ha saját egyágyas szobát akar, úgy extra 195EUR felárat számolunk.

300 EUR befizetése szükséges foglaláskor.

Közelgő utak

Lentebb láthatóak a közelgő utaink. Az indulások minden esetben garantáltak.

Dátum Út neve Összes éjszaka Ár Férőhelyek
2022
Danakil-Depresszió út / Kiegészítés 3 705.00 6+ Foglalás shopping_cart
Szomáliföld és Etiópia út 9 1,310.00 6+ Foglalás shopping_cart
Scroll to Itinerary