A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: strpos(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior

Filename: core/BF_Router.php

Line Number: 301

Backtrace:

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/bonfire/core/BF_Router.php
Line: 301
Function: strpos

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/bonfire/core/BF_Router.php
Line: 82
Function: __construct

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/public_html/index.php
Line: 312
Function: require_once

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls

Filename: libraries/Modules.php

Line Number: 106

Backtrace:

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/bonfire/libraries/Modules.php
Line: 106
Function: each

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 251
Function: load

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/helpers/menu_helper.php
Line: 19
Function: module

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 123
Function: helper

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/modules/tour/controllers/Tour.php
Line: 56
Function: helper

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/public_html/index.php
Line: 312
Function: require_once

Csernobil Túra, Utazás Csernobilba - Különleges Úti célok

Csernobil

Csernobil túra: látogassa meg a világ egyik legnagyobb atombalesetének helyszínét.

1986. április 26-án a csernobili atomerőmű 4-es reaktora felrobbant, több ott dolgozót azonnal megölt, majd a hirosimai radioaktív felhő erejének harminc, negyvenszeresét a levegőbe juttatta ez a robbanás. Ez a radioaktív felhő több országon át végigsöpört, több tízezer ember megölt és beszennyezte életterüket az évek során.

Most, 30 év elteltével a sugárzás mértéke biztonságos szintre csökkent, így az Ukrán kormány engedélyezi turistacsoportok számára a bejutást erre a területre, szervezett csoportok keretében.


Több lehetőséget kínálunk az ide utazónak. Egy éjszaka eltöltését Csernobilban és napi túrákat is. Az „ott alvós” túrák során egy éjszakát egy csernobili hotelben, hogy igazán átérezzék a terület halálos csendjét, vibrálását és, hogy mi történhetett 1986-ban.
A legnépszerűbb opciót olvashatja, ami a kínálatunkban szerepel. Ez egy egynapos csernobili túra, 2 éjszakás kijevi hotel szállással.
Azoknak, akik a csernobili látogatást szállás nélkül veszik igénybe, azokkal a túra napján reggel 8.15-kor találkozunk.

 

 

Maradjon egy éjszakát Csernobilban!

Szervezünk 2 napos utakat is a zárt zónába, ami tartalmazza a Csernobil Hotelben az egy éjszakás ott alvást ill. minden étkezést (az ételek alapanyagait a zónán kívülről szállítják!). Előleg: 150GBP

Válasszon időpontot az utazáshoz:

 

2 napos utak dátumai Út neve Ára
2020. május 2-3. Duga3, Prypyat és Csernobil út BETELT!
2020. aug. 22-23. Duga3, Prypyat és Csernobil út 445€
2020. okt. 24-25 Duga3, Prypyat és Csernobil út 445€

 

Igény esetén kijevi szálláslehetőséget és reptéri transzfert is tudunk biztosítani.
Lehetőség van privát útra is a zónán belül. Kérjük, e-mailben érdeklődjön az aktuális áraink felől.

Az egynapos csoportos utazás, ami tartalmaz 2 éjszakás kijevi szállást, reptéri transzfert, Kijev-Zóna közti retúr szállítást, angol nyelvű idegenvezetést, engedélyeket, evakuációs biztosítást, ebédet a zónánál,  279€*, 3 éjszakára pedig 309€*.

Az év szinte minden napján van lehetőség az utazásra. Kérjük, e-mailben jelezze az Önnek megfelelő időpontot és a lehető leghamarabb válaszolni fogunk a lehetőségekkel kapcsolatban.

*FONTOS! Ezek az árak per főre vonatkoznak 2 fő együttes foglalása esetén. Ha egyedül utazik, akkor az plusz 110€ többletköltséget jelent a hotelben a 2 éjszakára vagy 3 éjszaka esetén 150€.


Csak akkor áll módunkban megkezdeni a foglalást (engedélyek, belépők igénylése, sofőrök és szállás foglalása-szükség esetén), amikor az Önök által befizetett előleg -100GBP/fő- (ha több mint 8 héttel előre foglalnak) vagy az út teljes összege megérkezett a számlánkra (az utazás napjához képest 8 héten belüli időpont) és az utazók útlevél másolatát ill. a kitöltött jelentkezési lapját megkaptuk!

Kérjük vegyék figyelembe az utalásnál, hogy a számla kiállításától számított 3 munkanapon belül kell az összegnek megérkeznie a számlánkra, ellenkező esetben napidíjat számítunk fel a megkésett utalásokért vagy törölhetjük az Önök foglalási szándékát. Ezért javasoljuk az azonnali PayPal-es fizetési módot. Köszönjük megértésüket!


Megjegyzések:

- Angol nyelvű idegenvezetés van a túránkon! Magyar tolmács kérhető 10+ fő együttes, magyarországi foglalása esetén és felárral jár.


- Egy teljes kijevi hétvége csomag ára /fő-ként van feltüntetve és 2 személy együttes foglalása esetén érvényes. Azok akik egyedül utaznak vagy egyágyas hotelszobát szeretnének felárat kell fizetniük. 

- Kérjük vegye figyelembe a tervezett indulási idejének lefoglalásakor, hogy 8 munkanapot vesz igénybe a szükséges engedélyek kiállítása általában. Ha esetlegesen ennél kevesebb idő állna a rendelkezésre, úgy sürgősségi felárat számolhatunk.

- Az előleg 100GBP az 1 napos, 2 éjszakás utazás esetén.

- Kérjük vegye figyelembe, hogy nagyobb csoportos utak esetén kicsivel kevesebb idő juthat a látogatásra az ellenőrzőpontokon való időigényesebb áthaladás miatt. Nyáron nagyobb, télen kisebb csoportlétszám a jellemző.

- A zóna egy elzárt terület és ennek eredményeként semmit nem tudunk 100%-ban garantálni.

- 2011 nyarán a zónát minden előzetes figyelmeztetés nélkül lezáratta az akkori Ukrán kormány, ami az akkori utak törléséhez vezetett. Jelenleg minden kormányzati helyzet megoldva látszik és nem számítunk hasonló esetre. De abban az esetben, ha ez mégis újra megtörténne, úgy 100%-os pénz visszafizetési garanciát vállalunk.

*Kérjük, vegye figyelembe a foglalásánál, hogy legalább 8 munkanap szükséges az engedélyek megszerzéséhez. Amennyiben ez kevesebb, mint 5 nap, úgy sürgősségi engedélyt kérhetünk extra 10-30 GBP-ért (attól függően, hogy milyen közel van az indulási naphoz).
*2012. április 12 óta nem engedélyezett az épületekbe való bejutás turisták számára. Azonban a kapcsolatainknak köszönhetően lehetőség van bizonyos épületek belső látogatására az útjainkon (a katonai jelenléttől függően az éppen aktuális napon).

A csernobili utazás részletei a következők (általános) :
A reptérre érkezvén találkoznak a helyi kísérőnkkel, aki a hotelbe kíséri Önt, Kijev szívébe. A délutánt és az estét ki-ki kedve szerint eltöltheti megcsodálva a város nevezetességeit, éttermeit, bárjait.
A következő nap reggelén, a Függetlenség terén van a találkozó 08:15-kor. Az alkalmazottunk megnézi az útleveleiket mielőtt felszállnának a minibuszra. Az úton videót vetítenek a katasztrófáról és elmagyarázzák ennek hátterét, ill. korabeli felvételeken is láthatják az akkor történteket, mindezt angol nyelven!
100km múlva elérik Dytyatky városát (az első 30km-es zóna határa) és a katonai ellenőrzést követően találkoznak a kormányzati kísérőnkkel.
Utazás Csernobilba: Csernobil felé veszik az irányt ahol, találkoznak a Csernobili Információs Hivatal munkatársaival, akik elmondják, hogy merre és mit fogunak látni a túránk során.
Megállnak Kopachi faluban, ahol meglátogatják az elhagyatott óvodát is a séta során.

Az erőmű felé közeledve áthaladnak a 10km-es zóna határán álló ellenőrzőponton.
Láthatjuk az elhagyatott 5-ös és 6-os reaktorok építkezését, a hűtőtornyokat és a mentésben meghalt tűzoltók számára emelt emlékművet.
Hamarosan elérjük a 4-es reaktort, ahol a reaktortól 100m-es távolságból fotózhatunk rövid ideig.

Áthaladunk a Vörös erdőn és a halott szellemváros Prypyat felé indulunk, ahol a munkások és azok családtagjai éltek egykoron.
Sétát teszünk a város egykori főterén, megnézzük a városházát és a színházat. Ahogy haladunk tovább a városban, láthatjuk az uszodát és azt követően az iskolát, ahol a gyerekek még a könyveiket, játékaikat is maguk mögött hagyták..

A vidámparkot is megnézzük, amit a katasztrófa után újra ki akartak nyitni és a híres óriáskereket is látni fogjuk.
A panelházak és a Prypyat Hotel látványa is magávalragadó lesz. Ezek után visszatérünk a Csernobili Tudományos Központba, hogy megnézzük a fizikai és radiokémiai laboratóriumokat mielőtt a háromfogásos ebédünket elfogyasztanánk.

Végül visszautazunk a dytyakyi ellenőrzőponthoz, ahol megmérik a sugárzásunkat kilépés előtt, majd este 6 óra körül visszaindulunk Kijevbe.
A szállásra visszatérve 19:00-19:30 körül, mindenki kedve szerint töltheti az estét és a következő nap, kísérőnk visszaviszi Önt a reptérre, hogy nyugodtan hazarepülhessen.

Igénye és kívánsága szerint annyi plusz nappal bővíthetjük az utazását amennyivel csak szeretné. Részletekért e-mailben érdeklődjön.

 

Az ár NEM tartalmazza a repülőjegyet/vonatjegyet stb. Kijevbe. Ajánlatunkban szerepel Csernobil körüli kirándulás és több napos prypyati városnézés is. A szállás a Csernobil Hotelben megoldott ebben az esetben minden étkezéssel együtt. Lehetősége van arra, hogy a saját útját összeállítsa azokkal a nevezetességekkel, amiket a leginkább meg szeretne nézni! Kattintson ide a kétnapos utak áraiért.

Mi foglaltatik az árban?

A Csernobilba történő utazást, angol nyelvű idegenvezetést, belépési engedélyt az elzárt területre, prypyati barangolást, 3 fogásos étkezést a normál utunkon. Az emelt szintű útjainkon reptéri transzfer, 2 éjszakára szállás, Kijev központjában. A Csernobilban eltöltött plusz egy nap során (akinek erre igénye van) a Csernobil Hotelban az éjszakát vacsorával, reggelivel.

Mi nem foglaltatik az árban?

Az ár nem tartalmazza a Kijevbe való eljutást, ezt mindenki maga szervezi. Biztosítás és vízum (azoknak, akiknek szükséges) nincsen az árban. Kérjük, további részletekért e-mailben érdeklődjön.

Fényképezhetek?

A zónában lehetőség van a fényképezésre és Prypyat térségében is. Azonban az ellenőrzőpontokon és a határon ill.katonákról nem javasolt.

Csernobil biztonságos?

A sugárzás szintje ugyan magasabb mint a normális, de biztonságosnak minősített a hivatalok által. Az idelátogatók nem kapnak nagyobb sugárzási mennyiséget, mint egy normális röntgen vizsgálat során vagy egy kontinentális repülőút alkalmával.

Miért nézzem meg Csernobilt?

Különböző okai vannak, hogy az emberek miért látogatnak ide. A tudósoktól elkezdve a korábbi lakosokon át, a fotósokig sokan megfordultak már túráinkon. Így azok is, akik szimplán kíváncsiak az egykori baleset helyszínére vagy tanulni akarnak róla. Bármi legyen is az oka az idelátogatásra, kérjük emlékezzenek, hogy micsoda pusztítást végzett a robbanás és következményei okoznak mind a mai napig. Javasoljuk, hogy látogassák meg a Csernobil múzeumot Kijevben a túránk előtt, hogy teljes egészében megértsék mi is történt itt valójában.

Milyen hosszú a túra?

Nagyjából 11.00-kor érkezünk Csernobilba délelőtt és kb. délután 4-kor indulunk vissza. Azok akik nagy létszámú csoporttal utaznak kicsivel kevesebb idejük lesz a látogatásra, mint a kisebb csoportoknak, az ellenőrzőpontokon való adminisztráció miatt.

A Call of Duty 4-ben szerepel Csernobil?

Igen. Prypyat városa szerepel a Call of Duty 4 nevű játékban. A legtöbb játékos a korukból adódóan nincsen tisztában az itt történt balesettel és annak következményeivel. Így számukra meglepő lehet, hogy egy valóban létező város pontos mása szerepel a COD játék egyik pályáján.

Van bármiféle életkorra vonatkozó szabályozás a zónában?

Sajnos van. A minimum korhatár 18 év ezen az utazáson, amelyet az Ukrán kormány határozott meg.

Foglalás