Csernobil

Csernobil túra: látogassa meg a világ egyik legnagyobb atombalesetének helyszínét.

1986. április 26-án a csernobili atomerőmű 4-es reaktora felrobbant, több ott dolgozót azonnal megölt, majd a hirosimai radioaktív felhő erejének harminc, negyvenszeresét a levegőbe juttatta ez a robbanás. Ez a radioaktív felhő több országon át végigsöpört, több tízezer ember megölt és beszennyezte életterüket az évek során.

Most, 30 év elteltével a sugárzás mértéke biztonságos szintre csökkent, így az Ukrán kormány engedélyezi turistacsoportok számára a bejutást erre a területre, szervezett csoportok keretében.


Több lehetőséget kínálunk az ide utazónak. Egy éjszaka eltöltését Csernobilban és napi túrákat is. Az „ott alvós” túrák során egy éjszakát egy csernobili hotelben, hogy igazán átérezzék a terület halálos csendjét, vibrálását és, hogy mi történhetett 1986-ban.
A legnépszerűbb opciót olvashatja, ami a kínálatunkban szerepel. Ez egy egynapos csernobili túra 2 éjszakás kijevi privát apartmanban, a belvárosban.
Azoknak, akik a csernobili látogatást szállás nélkül veszik igénybe, azokkal a túra napján reggel 8.15-kor találkozunk.

 

 

Maradjon egy éjszakát Csernobilban!

Szervezünk 2 napos utakat is a zárt zónába, ami tartalmazza a Csernobil Hotelben az egy éjszakás ott alvást ill. minden étkezést (az ételek alapanyagait a zónán kívülről szállítják!).

Válasszon időpontot az utazáshoz:

 

2 napos utak dátumai Út neve Ára
2019. május 11-12.
Duga 3, Prypyat és Csernobil út
399 €
2019. augusztus 24-25.
Duga 3, Prypyat és Csernobil út
399 €

 

Igény esetén kijevi szálláslehetőséget és reptéri transzfert is tudunk biztosítani.
Lehetőség van privát útra is a zónán belül. Kérjük, e-mailben érdeklődjön az aktuális áraink felől.

 

 

Az egy napos csoportos út ára 149€/fő.


Ez tartalmazza a csernobili kiránduláshoz szükséges engedélyeket, biztosítást, szállítást, kísérőket és étkezéseket. Az év szinte minden napján van lehetőség az utazásra. Kérjük, e-mailben jelezze az Önnek megfelelő időpontot és a lehető leghamarabb válaszolni fogunk a lehetőségekkel kapcsolatban.

Az egynapos, csoportos utazás, ami szintén tartalmazza a 2 éjszakás kijevi szállást privát apartmanokban és a reptéri transzfert, melynek költsége 269€*
3 éjszakára pedig 299€*.

Ha 3*-os hotelben szeretne szállást és nem magán apartmanban, akkor az ár 249€* és 3 éjszakára pedig 285€*. Ez az ár tartalmazza szintén a reptéri transzfert és az egynapos csernobili túrát.

*FONTOS! Ezek az árak per főre vonatkoznak 2 fő együttes foglalása esetén. Ha egyedül utazik, akkor az plusz 42€ többletköltséget jelent éjszakánként a hotelben vagy 52€ az apartman esetében.


 


Megjegyzések:

- Angol nyelvű idegenvezetés van a túránkon! Magyar tolmács kérhető 10+ fő együttes foglalása esetén és felárral jár.

- Az extra kijevi éjszaka ára 52€/fő/éjszaka apartman esetén és 42€/fő/éjszaka, hotel esetén.

- Egy teljes kijevi hétvége csomag ára /fő-ként feltüntetve és 2 személyre együttes foglalása esetén érvényes. Azok akik egyedül utaznak vagy egyágyas hotelszobát szeretnének ill. saját apartmant azoknak a felár a hotel esetében 42€/éjszaka és az apartmannál pedig 52€/ éjszaka!

- Kérjük vegye figyelembe a tervezett indulási idejének lefoglalásakor, hogy 8 munkanapot vesz igénybe a szükséges engedélyek kiállítása általában. Ha esetlegesen ennél kevesebb idő állna a rendelkezésre, úgy sürgősségi felárat számolhatunk.

- Kérjük vegye figyelembe, hogy nagyobb csoportos utak esetén kicsivel kevesebb idő juthat a látogatásra az ellenőrzőpontokon való időigényesebb áthaladás miatt. Nyáron nagyobb, télen kisebb csoportlétszám a jellemző.

- A zóna egy elzárt terület és ennek eredményeként semmit nem tudunk 100%-ban garantálni.

- 2011 nyarán a zónát minden előzetes figyelmeztetés nélkül lezáratta az akkori Ukrán kormány, ami az akkori utak törléséhez vezetett. Jelenleg minden kormányzati helyzet megoldva látszik és nem számítunk hasonló esetre. De abban az esetben, ha ez mégis újra megtörténne, úgy 100%-os pénz visszafizetési garanciát vállalunk.

*Kérjük, vegye figyelembe a foglalásánál, hogy 5 munkanap szükséges az engedélyek megszerzéséhez. Amennyiben ez kevesebb, mint 5 nap, úgy sürgősségi engedélyt kérhetünk extra 10-30 GBP-ért (attól függően, hogy milyen közel van az indulási naphoz).
*2012. április 12 óta nem engedélyezett az épületekbe való bejutás turisták számára. Azonban a kapcsolatainknak köszönhetően lehetőség van bizonyos épületek belső látogatására az útjainkon (a katonai jelenléttől függően az éppen aktuális napon).

A csernobili utazás részletei a következők (általános) :

A reptérre érkezvén találkoznak a helyi kísérőnkkel, aki a privát apartmanba kíséri Önt, Kijev szívébe. A délutánt és az estét ki-ki kedve szerint eltöltheti megcsodálva a város nevezetességeit, éttermeit, bárjait.
A következő nap reggelén, a Függetlenség terén van a találkozó 8.15-kor. Az alkalmazottunk megnézi az útleveleiket mielőtt felszállnának a minibuszra. Az úton videót vetítenek a katasztrófáról és elmagyarázzák ennek hátterét, ill. korabeli felvételeken is láthatják az akkor történteket.
100km múlva elérik Dytyatky városát (az első 30km-es zóna határa) és a katonai ellenőrzést követően találkoznak a kormányzati kísérőnkkel.
Utazás Csernobilba: Csernobil felé veszik az irányt ahol, találkoznak a Csernobili Információs Hivatal munkatársaival, akik elmondják, hogy merre és mit fogunak látni a túránk során.
Megállnak Kopachi faluban, ahol meglátogatják az elhagyatott óvodát is a séta során.

Az erőmű felé közeledve áthaladnak a 10km-es zóna határán álló ellenőrzőponton.
Láthatjuk az elhagyatott 5-ös és 6-os reaktorok építkezését, a hűtőtornyokat és a mentésben meghalt tűzoltók számára emelt emlékművet.
Hamarosan elérjük a 4-es reaktort, ahol a reaktortól 100m-es távolságból fotózhatunk rövid ideig.

Áthaladunk a Vörös erdőn és a halott szellemváros Prypyat felé indulunk, ahol a munkások és azok családtagjai éltek egykoron.
Sétát teszünk a város egykori főterén, megnézzük a városházát és a színházat. Ahogy haladunk tovább a városban, láthatjuk az uszodát és azt követően az iskolát, ahol a gyerekek még a könyveiket, játékaikat is maguk mögött hagyták..

A vidámparkot is megnézzük, amit a katasztrófa után újra ki akartak nyitni és a híres óriáskereket is látni fogjuk.
A panelházak és a Prypyat Hotel látványa is magávalragadó lesz. Ezek után visszatérünk a Csernobili Tudományos Központba, hogy megnézzük a fizikai és radiokémiai laboratóriumokat mielőtt a háromfogásos ebédünket elfogyasztanánk.

Végül visszautazunk a dytyakyi ellenőrzőponthoz, ahol megmérik a sugárzásunkat kilépés előtt, majd este 6 óra körül visszaindulunk Kijevbe.
A szállásra visszatérve mindenki kedve szerint töltheti az estét és a következő nap, kísérőnk visszaviszi Önt a reptérre, hogy nyugodtan hazarepülhessen.

Igénye és kívánsága szerint annyi plusz nappal bővíthetjük az utazását amennyivel csak szeretné. Részletekért e-mailben érdeklődjön.

 

Ez az ár nem tartalmazza a repülőjegyet/vonat stb. Kijevbe, azonban segítségére lehetünk ennek foglalásában. Ajánlatunkban szerepel Csernobil körüli kirándulás és több napos prypyati városnézés is. A szállás a Csernobil Hotelben megoldott ebben az esetben minden étkezéssel együtt. Lehetősége van arra, hogy a saját útját összeállítsa azokkal a nevezetességekkel, amiket a leginkább meg szeretne nézni! Kattintson ide a kétnapos utak áraiért.

Mi foglaltatik az árban?

A Csernobilba történő utazást, angol nyelvű idegenvezetést, belépési engedélyt az elzárt területre, prypyati barangolást, 3 fogásos étkezést a normál utunkon. Az emelt szintű útjainkon reptéri transzfer, 2 éjszakára szállás privát apartmanban, Kijev központjában (dupla ágyas, kanapés lakás TV-vel, konyhai és fürdőszobai használattal). A Csernobilban eltöltött plusz egy nap során (akinek erre igénye van) a Csernobil Hotelban az éjszakát vacsorával, reggelivel.

Mi nem foglaltatik az árban?

Az ár nem tartalmazza a repülőjegyet Ukrajnába. Azonban igény esetén segítünk ezt lefoglalni. Biztosítás és vízum (azoknak, akiknek szükséges) nincsen az árban. Kérjük, további részletekért e-mailben érdeklődjön.

Fényképezhetek?

A zónában lehetőség van a fényképezésre és Prypyat térségében is. Azonban az ellenőrzőpontokon és a határon ill.katonákról nem javasolt.

Csernobil biztonságos?

A sugárzás szintje ugyan magasabb mint a normális, de biztonságosnak minősített a hivatalok által. Az idelátogatók nem kapnak nagyobb sugárzási mennyiséget, mint egy normális röntgen vizsgálat során vagy egy kontinentális repülőút alkalmával.

Miért nézzem meg Csernobilt?

Különböző okai vannak, hogy az emberek miért látogatnak ide. A tudósoktól elkezdve a korábbi lakosokon át, a fotósokig sokan megfordultak már túráinkon. Így azok is, akik szimplán kíváncsiak az egykori baleset helyszínére vagy tanulni akarnak róla. Bármi legyen is az oka az idelátogatásra, kérjük emlékezzenek, hogy micsoda pusztítást végzett a robbanás és következményei okoznak mind a mai napig. Javasoljuk, hogy látogassák meg a Csernobil múzeumot Kijevben a túránk előtt, hogy teljes egészében megértsék mi is történt itt valójában.

Milyen hosszú a túra?

Nagyjából 11.00-kor érkezünk Csernobilba délelőtt és kb. délután 4-kor indulunk vissza. Azok akik nagy létszámú csoporttal utaznak kicsivel kevesebb idejük lesz a látogatásra, mint a kisebb csoportoknak, az ellenőrzőpontokon való adminisztráció miatt.

Hány órakkor kell elhagyni az apartmant?

12.00-kor az indulás napján. Ha éjszakai repülőjárattal érkezik, akkor a csomagjait a partnerirodánkban hagyhatja, Kijevben. Annyi, hogy ide vissza kell jönnie felvenni a csomagokat később és a reptéri transzfer innen indul vissza a reptérre.

A Call of Duty 4-ben szerepel Csernobil?

Igen. Prypyat városa szerepel a Call of Duty 4 nevű játékban. A legtöbb játékos a korukból adódóan nincsen tisztában az itt történt balesettel és annak következményeivel. Így számukra meglepő lehet, hogy egy valóban létező város pontos mása szerepel a COD játék egyik pályáján.

Van bármiféle életkorra vonatkozó szabályozás a zónában?

Sajnos van. A minimum korhatár 18 év ezen az utazáson, amelyet az Ukrán kormány határozott meg.

Foglalás