Transznisztria és Moldova út – A Függetlenség Napja

Az utazás leírása alább olvasható.

1 Bucharest, Romania

Csoportunk a bukaresti restiben találkozik a 19.35-ös indulás előtt. Szétosztjuk a csoportot a 4 fős kabinokba ill. ha valaki upgradelt akkor azok 2 fősbe kerülnek. Az éttermi kocsiban relaxálhatunk egy ital mellett az éjszakai út megkezdésekor. Mielőtt kilépünk az EU-ból útlevél ellenőrzésre kerül sor a határon és a vonat, pár órát fog várakozni mielőtt továbbhaladunk a tengelycsere miatt. Erre azért van szükség, mert az ex-szovjet tengelytáv más, mint az EU-n belüli.

Day 1 photo 2 Day 1 photo 3 Day 1 photo 4
Day 1 photo 1

2 Orhei Vechi

Chisinauba reggel 8.55-kor érkezünk és bejelentkezünk a hotelbe, majd pihenünk pár órát mielőtt folytatnánk utunkat Moldova legjelentősebb történelmi helyéhez Orhei Vechi-be. Itt archeológiai területet, hegyeket-völgyeket és képeslap szépségű falvakat láthatunk és Moldova leghíresebb látnivalóját, a barlangi kolostort. Ezt a kolostort az ortodox szerzetesek vésték a sziklafalba a 18. században és mind a mai napig egy szerzetes lakja egyedül. Késő délután visszatérünk Chisinauba, ahol kedvünkre tölthetjük el az estét, ha tetszik a város éttermeiben, bárjaiban vagy mindezek után az alagsori kaszinóban a hotelen belül.

Day 2 photo 2 Day 2 photo 3 Day 2 photo 4
Day 2 photo 1

3 Cricova borászat

Szabadfoglalkozással indul ez a nap. Délután a cricovai borvárosba teszünk látogatást, aminek egyik érdekessége, hogy a világ második legnagyobb borospincéje. A másik érdekesség, hogy a föld alatti, mészkőbe vájt végtelennek tűnő járatokat –ezt a mészkövet Chisinau építéséhez használták a 15. században - alakították át borospincévé az 1950-es években, melyek teljes hosszában kb. 120km-re nyúlnak a föld alatt. A borospincében tett látogatás után tradicionális Moldáv étkezésre megyünk, és ezután következik a nap fénypontja, a borkóstoló. A borkóstolás után visszatérünk a hotelbe ahol a szabadon kikapcsolódhatunk.

Day 3 photo 2 Day 3 photo 3 Day 3 photo 4
Day 3 photo 1

4 Tiraspol, Transnistria

Ezen a reggelen folytatjuk utunkat Moldovából az önkényesen kikiáltott Transznisztriába. Miután megkaptuk a pecsétet az útlevelünkbe utazunk tovább Benderybe, a Szovjet építészeti stílusban épült városba, ahol a Szovjet jellegű ebéd után Tiraszpol fővárosába gurulunk tovább. Itt egy ex-szovjet trolibuszos úton élvezhetjük az akkori kor technikai újdonságát a mai valóságban és éles használatban. Helyi piacokon tekinthetjük meg a kínálatot és a Szovjet szobrokkal tarkított városban tehetünk sétát. Később elfoglaljuk a szállásunkat az egyik helyi hotelben és szabadon eltölthetjük az estét kedvünkre.

Day 4 photo 2 Day 4 photo 3 Day 4 photo 4
Day 4 photo 1

5 A Függetlenség Napja ünneplés

Reggel elindulunk és megcsodáljuk a kis falvakon és kolostorokon át a zöldellő erdőket és kanyargós folyókat, Transznisztria kies, kevésbé lakott részeit. Délután pedig visszamegyünk a nyüzsgő Függetlenség Napi ünnepség forgatagának közepébe, ami Transznisztria két legjelentősebb nemzeti ünnepe közül az egyik.

Day 5 photo 2 Day 5 photo 3 Day 5 photo 4
Day 5 photo 1

6 Chisinau, Moldova

Ebéd után visszamegyünk Chisinauba és felkészülünk a 16.35-ös vonat indulására.

Day 6 photo 2 Day 6 photo 3 Day 6 photo 4
Day 6 photo 1

7 Bucharest, Romania

06.15-kor érkezünk meg Bukarestbe, ahol a túránk véget ér.

Please note:

Azoknak, akik közvetlen járattal érkeznek (és utaznak majd el ) Chisinauba/ból, a teljes ár 50 GBP–al (kb.55EUR) olcsóbb.

Details

Includes:
 • - Retúr vonatjegyek Bucharest - Chisinau másodosztályú 4-ágyas kabinokban
 • - 3 csillagos hotel szállás Chisinauban és Tiraspolban
 • -Angol nyelvű idegenvezetést, belépőjegyeket
 • - Minden földi szállítást
 • - Étkezés és bor a Cricova túrán
Excludes:
 • - Nemzetközi repjegyek vagy egyéb utiköltségek Romániába
 • - Személybiztosítás
 • - A legtöbb étkezés
 • - Egyszemélyes felárat 235 EUR (természetesen össze tudjuk vonni az egyedül utazókat)
 • - Reptéri transzferek
Prices:
 • Tour Price: €945
 • Deposit: €300
 • Single Room Supplement: €235
Foglalás shopping_cart