Szudán nevezetességei út

Az út leírása alább olvasható.

1 Érkezés Khartoumba

Khartoum nemzetközi repterére érkeznek, majd elfoglalják a hotelt, Szudán szívében, annak legendás fővárosában. Attól függően, hogy a nap mely szakában érkeznek, a napjukat szabadon eltölthetik és a csoport este fog találkozni egy közeli étteremben vacsorára, ahol ízletes ételeket ehetnek (vegetáriánus opció is lehetséges), miközben helyi vezetőjük rövid ismertetőt tart majd az Önök előtt álló útról és közben megismerkedhetnek a csoport többi tagjával is.

Day 1 photo 2 Day 1 photo 3 Day 1 photo 4
Day 1 photo 1

2 Meroe Piramisok

Nag'a ősi központjába utazunk ma légkondicionált járműveken a Bin Landen highway mentén Karathoumból. Itt Amun templomát, a Római kápolnát és az Oroszlán templomot is meglátogatjuk. Majd előkészülünk, hogy megnézzük a Musawarat as-Sufra nevű templomi területet, ahol ritka elefántábrázolásokat is láthatunk több ezer évvel ezelőttről. A szudáni ebédet követően találkozunk majd kísérőinkkel egy oázisban akikkel ezután egy kisvárosba folytatjuk utunkat - amit Shendinek hívnak- Meroe felé, hogy meglátogassuk és megcsodáljuk a legnagyobb piramis temetőt a Nílus-völgyében. Itt több tucat fekete piramis mered az ég felé a sivatag homokjából. Meroe piramisainak lába előtt verünk tábort éjszakára a millió csillag alatt. Aki esetleg ehhez nem érez kedvet és kényelmesebben szeretne aludni, annak extra felárért hotelben is tudunk szobát foglalni.

Day 2 photo 2 Day 2 photo 3 Day 2 photo 4
Day 2 photo 1

3 Sivatagi napfelkelte és Nílusi átkelés

Korán reggel kelünk ma és megnézzük a gyönyörű sivatagi napfelkeltét a szélfútta dűnék felett keleti irányban. A ragyogó napsugarakban fürdenek majd a piramisok, ami egy fantasztikus látványt fog elénk tárni és kiváló alkalmat kínál arra, hogy fotózzanak, videózzanak. Sétálhat egyedül is a piramisok között, ha kedvet érez. Általában nincsenek turisták ilyenkor. Késő du. egy vezetett túrára megyünk, ahol többet is megtudhatunk a Meroitic történelemről. Délután tovább autózunk El Damerbe, átszelvén a Nílust Umm Tuyur irányába, a nyugati parton. Ez az útvonal a Bayuda sivatagon keresztül vezet, ahol meglátogatjuk Deir Ghazaliban az ősi apátságot, mielőtt tovább autóznánk Nuriba. Itt megnézzük a 26. dinasztia piramisainak temetőjét, Taharqa fáraóéval együtt. Átszeljük a Nílust, hogy megtekintsük el-Kurru nekropoliszát. Tanwetamani király földalatti sírja is klasszikus fáraósíroknál jellemző építészeti stílusban lett díszítve. Jebel Barkalba folytatódik utunk, ahol megnézzük Amun napatai templomát, ami ie. 12. század környékén épült. Ez a templom volt a legjelentősebb vallási központja a Kushoknak. Éjszakára Karimaban maradunk egy Núbiai háznál.

Day 3 photo 2 Day 3 photo 3 Day 3 photo 4
Day 3 photo 1

4 Az Amuni Napata Nagy Templom

Reggel visszaautózunk Jebel Barkalba és meglátogatjuk az Amun Napatai Nagytemplomát, aminek működése a Kr.e. 12. századig vezethető vissza. Ez a templom volt Kush Királyságának a legfontosabb vallási központja, ahol még a mai nap is álló alkotásokkal találkozhatunk. A nap további részében utazni fogunk vissza Khartoumba többszöri megállással az út során. Fogunk ebédelni, snacket venni, kávézni, teázni, vásárolni. Egy igazi "kamionos életstílusban" lehet részünk. Kora este érünk vissza Karathoumba, ahol a hotelhez közel fogunk vacsorázni. Az éjszakát szabadon eltölthetjük.

Day 4 photo 2 Day 4 photo 3 Day 4 photo 4
Day 4 photo 1

5 Khartoumi túra

Khartoumban pihenünk ma és felfedezzük Szudán nyüzsgő fővárosát. Séta távolságra lesznek a mecsetek, piacok és egyéb kulturális látnivalók. Délután találkozunk, hogy megnézzük együtt a Hamid el-Nil temetőt Omdurmanban, ahol szufik csoportjai szoktak találkozni, hogy történeteket osszanak meg a prófétáról és együtt táncoljanak, ünnepeljenek. Ez az esemény minden vallás számára nyitva áll. Ezen az életre szóló eseményen, ami egy tradicionális vallási ceremónia részt kell vennünk, mert leírhatatlan élményben lesz részünk. Szinte biztos, hogy sok iskolás korú helyi fiatal is itt lesz, akik azért jönnek, hogy angolul tudjanak beszélni azzal a nagyon kevés turistával, aki részt tud venni ezen az eseményen.

Day 5 photo 2 Day 5 photo 3 Day 5 photo 4
Day 5 photo 1

6 Souk & Hamid el-Nil Cemetery

Khartoum és Omdurman városainak a felfedezése vár ránk a mai napon. Megnézzük a Nemzeti Múzeumot, a Kék és Fehér- Nílus összefolyását, a Khalifa’s House múzeumot, Mehdi sírját és a régi omdurmani piacot, ahol vásárolhatunk és megebédelhetünk. A délutánt az Etnográfiai múzeumban és a Köztársasági Palota múzeumában fogjuk tölteni. A késő délutáni pihenőnket a Corinthia Hotelben töltjük majd, ami "Kaddafi tojásaként" is ismert, mert Líbiában lett alapítva. Itt a 17. emeletről csodálhatjuk meg a kilátást Khartoumra és élvezhetjük a hűsítő italokat. Az este folyamán transzfer a reptérre.

Day 6 photo 2 Day 6 photo 3 Day 6 photo 4
Day 6 photo 1
Please note:

Ki fogunk állítani egy meghívólevelet, ami lehetővé teszi, hogy a szudáni vízumot megigényelje a legközelebbi Szudáni Nagykövetségen. Alternatívaként ki tudunk állítani egy levelet, amivel a reptéren veheti fel a vízumát. Ennek költsége 50GBP plusz a vízum díja (100USD). Javasoljuk, hogy előre vegye meg a vízumát, mert a helyszíni reptére 2 órás várakozási idő is könnyen előfordulhat. Egyébként a vízum kiadása pár napot vesz igénybe a Szudáni Nagykövetségen, Londonban.

Details

Includes:
 • - Vízumhoz meghívólevél
 • - Vízum regisztráció
 • - Fotózási engedély
 • - Minden földi szállítást, minibusz és 4wd
 • - Szállást (twin szobák 3 csillagos hotelben, Nubiai vendégházban és sátrakban)
 • - Túrák, belépők és angolul beszélő, helyi idegenvezetőket
 • - Reggeliket
 • - Ebédet a 2,, 3. és 4. napon
 • - Vacsorát a 2. és 3. napon
 • - Reptéri transzfereket a túra kezdetén és végén
Excludes:
 • - Vízumdíjak
 • - Nemzetközi repjegyek
 • - Borravalók
 • - Ebédek és vacsorák
 • - Egyéb személyes kiadások
 • - Egyéni felár 190 EUR (ezzel a költséggel nem kell számolnia akkor, ha valakivel közösen alszik egy szobában amennyiben ez megoldható)
 • - upgrade lehetőség hotelbe a kempingezés helyett Meroenél- 70 EUR egyágyas szoba vagy 90 EUR kétágyas szoba esetében.
Prices:
 • Tour Price: €1450
 • Deposit: €300
 • Single Room Supplement: €190
Foglalás shopping_cart