Szomáliföld és Etiópia út

Az út leírása alább olvasható.

1 Érkezés Addis Ababába

Addis Abába érkeznek és találkoznak a sofőrünkkel, aki a hotelbe viszi Önöket. Napközben pihenhetnek, kikapcsolódhatnak.

Azok akik részt vesznek a Danakil kiegészítő utunkon, a csoportjuk Mekeléből kb. 21:10-kor érkezik vissza és mennek a hotelbe.

Day 1 photo 2 Day 1 photo 3 Day 1 photo 4
Day 1 photo 1

2 Városnézés, Addis Ababa

Reggeli után egy teljes napunk lesz Addis Ababá-ban. Délelőtt megnézzük a Nemzeti Múzeumot, ahol a sok érdekes látnivaló mellett "találkozhatunk" 'Lucy'-vel is; a világ legöregebb emberszabású csontvázával is, ami nagyjából 3 millió éves. Megnézzük a Szent György katedrálist, mielőtt megállnánk ebédelni és megkóstolnánk néhány etióp kávét - ami vitathatóan a legjobb a világon, amit csak ihat!

Ebéd után a Holy Trinity katedrálist is megnézzük és Hailie Selassie sírját, mielőtt befejeznénk a városi túránkat a Vörös Terror Mártírjainak Múzeumában. Itt első kézből láthatjuk a vérontás, kínzás és tömeggyilkosságok emlékeit amit a Derg milícia hajtott végre a késő 70-es években.

Az este szabad foglalkozásos.

Day 2 photo 2 Day 2 photo 3 Day 2 photo 4
Day 2 photo 1

3 Dire Dawe

Kora reggel, 5:30-kor indulunk Dire Dawába. A 10 órás utat kényelmes, légkondicionált buszon tesszük meg. Frissítő lesz a buszon és félúton megállunk ebédelni egy helyi út menti étteremben.

Dire Dawába érkezéskor -kb.15:30-kor- becsekkolunk a Samrat Hotelbe. A nap többi részében a kültéri medencénél pihenhetnek vagy a város körül sétálhatnak.

Day 3 photo 2 Day 3 photo 3 Day 3 photo 4
Day 3 photo 1

4 Dire Dawe túra

Reggeli után a Dire Dawa Vasúti Múzeumba látogatunk. Rendkívüli hely ez, mert félig elhagyatott, másfelől pedig még használatban lévő járművek vannak itt. Az állomáson, ami 100 éve épült -és azóta szinte semmit nem változott-, az eredeti francia gépeket használják. Ezek után ellátogatunk a khat, teve és fűszerpiacra. Láthatjuk ahogy a helyiek itt üldögélnek a napon, khatot rágcsálnak, nem foglalkoznak a világgal és ahogy a chilit porrá őrlik, majd azt viszik a helyi piacokra eladni.

Megállunk majd egy helyi étteremben ebédelni, mielőtt a privát minibuszunkkal Harar városába buszoznánk. Egy órás utazást követően megérkezünk és becsekkolunk a Heritage Plaza hotelbe. A nap további része szabad mindenki számára és lehetőség arra, hogy vad hiénákat etessen az est folyamán!*

Day 4 photo 2 Day 4 photo 3 Day 4 photo 4
Day 4 photo 1

5 Harar városa

Reggelit követően az UNESCO listás Harar városában fogunk túrázni. Helyi, színes viseletbe öltözött nőket láthatunk majd vad sasokat körözni a helyi hentesüzletek fölött, friss kávét ihatunk és khat pépet is ill. az abból készült teát is megkóstolhatjuk. Meglátogatjuk Sheikh Abadir sírhelyét, az Arthur Rimbaud Központot, a Városi Kapukat, Ras Tafari's házát, Ras Makonnen's Palotát, Jamia mecsetet és a Csempész piacot.

Ma van etiópia legnagyobb fesztiválja, a Timkat. Délután lehetőség lesz arra, hogy leüljünk a főtérre és nézzük az előkészületeket és ahogy az emberek táncolnak, ünnepelnek a város utcáin.

Este valamelyik helyi bárban vagy klubban kapcsolódhatunk ki.

Day 5 photo 2 Day 5 photo 3 Day 5 photo 4
Day 5 photo 1

6 Utazás Hargeisába

Reggeli után a privát minibuszunkkal három órát fogunk utazni a szomáliföldi határhoz. Miután itt átmentünk az ellenőrzésen a szomáliai kísérőnk fölvesz minket és újabb 2 órát buszozunk a sivatagi utakon a fővárosba, Hargeisába.

Hargeisa városközpontjában becsekkolunk a hotelünkbe, mielőtt a nap további részét szabadon eltölthetik.

Day 6 photo 2 Day 6 photo 3 Day 6 photo 4
Day 6 photo 1

7 Naasa Hasblood (Virgin Breasts Mountain)

A reggelizést követően kinézünk a helyi élőállat piacra, ahol láthatjuk a tevekereskedőket az időnként több száz tevéikkel és mindezt munka közben. A városközpontban folytatjuk a napunkat, ahol valutázókat láthatunk egész köteg szomáliföldi silinggel, megnézhetjük a bazárt, a Központi mauzóleumot és a MIG emlékművet még ebéd előtt.

Délután meglátogatjuk a Naasa Hasblood-ot vagy a Virgin Breasts-hegységet, tezek iker hegységek Hargeisa külvárosában. Esélyes, hogy a helyi állatokat is láthatjuk az úton, mint pl. teknősöket, baboonokat, és a ritka beira antilopokat, akik őshonosak ebben a régióban. Feltúrázunk az ikerhegyek egyikének tetejére, ahonnan csodálatos kilátás nyílik szomáliföldi sivatagra. A visszaúton keresztülvágjuk magunkat a szúrós szagú baboon tanyán (amennyiben az üres!). A hotelbe érkezvén a további része az estének szabad foglalkozásos.

Day 7 photo 2 Day 7 photo 3 Day 7 photo 4
Day 7 photo 1

8 Laas Geel barlangrajzok

Reggeli után 8:00-kor a magán minibuszunkkal 60km-t teszünk meg északi irányban a Laas Geel barlangi festményekhez. Az őskori művészeti alkotások nagyjából valamikor i.e. 9000 és i.e.3000 készülhettek. Ezek az egyik legjobb állapotban megmaradt alkotások a világon, mert csak nem olyan régen, 2002-ben egy francia régészcsapat által lettek feltárva és megnyitva a nyugati közönség számára.

Délután a parti városba Berberába autózunk és útközben megállunk ebédelni. Miután megérkeztünk, megnézzük az egykori orosz és angol gyarmati kori építészeti alkotásokat mielőtt a tengerpartra mennénk, ahol a lebombázott és elhagyatott hajók emlékeztetnek a szomáliai polgárháborúra. Ezt követően becsekkolunk a hotelünkbe, ami közvetlen a homokos tengerparton található és ahonnan delfineket meg teknősöket is rendszeresen látnak.

Az este szabadprogramos.

Day 8 photo 2 Day 8 photo 3 Day 8 photo 4
Day 8 photo 1

9 Berbera városa

Délelőtt kedvük szerint kikapcsolódhatnak, pihenhetnek a parton vagy úszhatnak a tengerben vagy Berbera kissé poros központjában is tehetnek egy sétát. Kora du.ebédelni fogunk Berbera egyik halas éttermében, mielőtt Berbera városában gyalogtúráznánk.

A nap további részében szabadon kikapcsolódhatnak.

Day 9 photo 2 Day 9 photo 3 Day 9 photo 4
Day 9 photo 1

10 Utazás vége

Reggel visszaindulunk Hargeisába és kb. 17:30-kor érkezünk meg, majd az Ethiopian Airlines-szal repülünk Addisba (ezt az ár nem tartalmazza).

Please note:

*A vad hiénákat, akik Hararban kószálnak egy helyi család eteti több mint 60 éve. 100 Birr (£3) ellenében etethetik a hiénákat a 'Hyena Man' társaságában, aki segít abban, hogy az Ön hátára másszanak és a saját szájából adjon nekik enni! Bár semmilyen incidens nem történt eddig a hiénák etetése közben, tisztában kell lennie avval, hogy ezek vadállatok és alapjában véve veszélyesek, ezért ha úgy dönt, hogy részt vesz az etetésükben, akkor azt a saját felelősségére teheti meg, csak és kizárólag!

Details

Includes:
 • - 3 csillagos, két ágyas hotel szobát a központban
 • - Minden földi szállítást Etiópiában és Szomáliföldön
 • - Minden túrát, belépőjegyet és engedélyt a Las Geel barlangokba
 • - Tapasztalt, angol nyelvű idegenvezetőket
 • - Túravezető cégünktől (angol nyelven)
 • - Minden reggelit
 • - Reptéri transzfereket, beleértve az utazás elején is
Excludes:
 • - Ebédek és vacsorák (kb. $10-15 per nap)
 • - Nemzetközi repjegyek
 • - Etiópiai és Szomáliföldi vízumok (kb. £55)
 • - Borravalók a kísérőknek (kb. $20 összesen)
 • - Repülőjegy Hargeisából (Szomáliföld) a soron következő desztinációhoz (150 GBP Addis Ababába, 200GBP Dubaiba)
 • - Hargeisa repéri adó (kb. $20)
 • - Egyéb személyes kiadások
Prices:
 • Tour Price: €1310
 • Deposit: €300
 • Single Room Supplement: €195
Foglalás shopping_cart