Sierra Leone és Libéria nevezetességei út

Az út leírása alább olvasható.

1 Érkezés Freetownba

Lungi Nemzetközi Repterére érkeznek a túrán résztvevők és motorcsónakkal a Sierra Leone folyón átkelve a hotelben találkoznak a többiekkel. A napot szabadon eltöltheti mindenki, felfedezvén Freetown-t és a híres Gyapjú fát a város központjában háborús emlékművet és a St. György katedrálist.

Day 1 photo 2 Day 1 photo 3 Day 1 photo 4
Day 1 photo 1

2 River Beach #2

Reggeli után az ország híres és szinte érintetlen tengerparti strandjai egyikéhez vesszük az irányt a River Beach Number 2-höz. Számtalan más hajó- és gyalogtúra elérhető a délután folyamán vagy simán pihenhetünk Nyugat-Afrika legjobb tengerpartjainak egyikén. Az este is a kikapcsolódásé, friss halvacsora és sörözés a tengerparton.

Day 2 photo 2 Day 2 photo 3 Day 2 photo 4
Day 2 photo 1

3 A Banán-sziget

Reggeli után átcsónakázunk a Banán-szigetekre is. A szigetek korábban a portugálok által volt lakott, majd a felszabadított rabszolgák költöztek ide. Késő délután visszatérünk a River Beach Number 2-höz és a nap hátralévő részében lazítunk.

Day 3 photo 2 Day 3 photo 3 Day 3 photo 4
Day 3 photo 1

4 Bo - 'Sierra Leone Manchestere'

Reggel elindulunk Bo városába, Sierra Leone gyémántbányászatának központjába, amit úgy is ismernek, mint "Sierra Leone Manchestere", utalván az éjszakai életére és zenei változatosságára. Kora délután fogunk ide megérkezni és a nap hátralévő részében felfedezhetjük a környéket kedvünkre vagy a hotel rezortban relaxálhatunk.

Day 4 photo 2 Day 4 photo 3 Day 4 photo 4
Day 4 photo 1

5 Tiwai-szigeti természetvédelmi terület

A reggelit követően elindulunk a Tiwai-szigeti természetvédelmi területre. Helyi étel sajátosságokat fogunk megkóstolni, amit az itt élők fognak elkészíteni nekünk. Természetjárásban is részt veszünk és ha szerencsénk van, akkor remélhetőleg látunk majd vörös, fekete és fehér colobus majmokat is. Továbbá lehetőség lesz vízi túrára is a sziget körül.

Day 5 photo 2 Day 5 photo 3 Day 5 photo 4
Day 5 photo 1

6 Libériai határátkelés

Reggel vadlesre megyünk Tiwai-on mielőtt átmennénk Libériába, Robertsportba. A várost az afro-amerikai felszabadított rabszolgák alapították, majd a második világháborúban a szövetséges haderőknek volt itt légibázisa.

Day 6 photo 2 Day 6 photo 3 Day 6 photo 4
Day 6 photo 1

7 Robertsport

Robertsport körül fogjuk tölteni a délelőttöt. Iskolákat, templomokat és az elhagyatott Afrikai Kulturális Központot is megnézzük, majd visszatérünk a szállásunkra ebédelni. Szörfleckéket is lehet venni vagy sétálni a környéken amennyiben valakinek kedve van, vagy csak egyszerűen kikapcsolódhat a tengerparton.

Day 7 photo 2 Day 7 photo 3 Day 7 photo 4
Day 7 photo 1

8 Monrovia és a Bomi-tó

Libéria fővárosába, Monroviába utazunk. Az odavezető úton megállunk Tubmanburgban és fürdünk egyet a 100m mély, gyönyörű kék, Bomi-tóban, ami a hegyekkel körülölelve félúton fekszik a csúcsoktól. Az éppen akkor adott megközelíthetőségtől függően megtekinthetjük az elhagyatott ENSZ bázist, ahol a 2015-ös ebola járvánnyal küzdöttek annak idején.

Day 8 photo 2 Day 8 photo 3 Day 8 photo 4
Day 8 photo 1

9 Monroviai városnézés

A mai napon Monraviában fogunk sétálgatni, megállunk majd ebédelni a nagykövetségi negyedben, mielőtt visszatérnénk a szállásunkra késő délután.

Day 9 photo 2 Day 9 photo 3 Day 9 photo 4
Day 9 photo 1

10 Az utazás vége

A mai napon véget ér az utazásunk, ki-ki repülhet haza vagy folytathatja velünk az utazást Nyugat-Afrikában!

Details

Includes:
 • - Minden szállást: twin szobák, kivéve Tiwaion (közös sátrak) és Robertsportban - 3-4 személyes szobák
 • - Minden reggeli, ebéd és vacsora Robertsportban és Tiwaion
 • - Minden földi szállítás a túra alatt
 • - Minden belépőjegy és engedély
 • - Angolul beszélő, helyi idegenvezetők
 • - Vezetőt a cégünktől (angol nyelven)
 • - Vízum segítség
Excludes:
 • - Nemzetközi repjegyek
 • - Vízumdíjak
 • - Reptéri transzferek
 • - A legtöbb étkezés, egyéni kiadások és opciós extra túrák
 • - Egyéni felár (kivéve Robertsportban és Tiwaion)
Prices:
 • Tour Price: €1445
 • Deposit: €300
 • Single Room Supplement: €240
Megtelt info