Nyugat-Afrika út; Benin, Togo Ghána, Elefántcsontpart és Libéria

Az út leírása alább olvasható.

1 Érkezés Libériába

Felveszik Önöket a reptéren és a hotelbe viszik Monrovia városába. Attól függően, hogy mikor érkeznek fogjuk felfedezni Monrovia városát vagy pihenhetnek is a hotelben. Miután találkoztak a hosztjukkal, ő tájékoztatni fog mindenkit a legfontosabb Libériával kapcsolatos tudnivalókkal.

Day 1 photo 2 Day 1 photo 3 Day 1 photo 4
Day 1 photo 1

2 Monrovia

Délelőtt felfedezik Monroviát. A reggelizéssel egybekötve kávéznak egyet az Amerikai Nagykövetségi lakosztályban és utána meglátogatják az elhagyatott Dukor Hotelt (az 5 csillagos hotel részben le lett rombolva a polgárháború alatt), Nemzeti Múzeumot, az Első Elnöki palotát/pavilont, ami az első ilyen volt amit valaha építettek Libériában és a Századforduló Pavilonját is, ahol minden libériai elnök beiktatási ceremóniája zajlik és ahol a leghosszabb ideig hatalmon lévő elnök nyugszik. Ezután átmennek a Providence-szigetre, a legfontosabb libériai történelmi helyszínre. Ez az a hely ahol a felszabadított rabszolgákat hagyták amikor visszaszállították őket az USA-ból. Ez a pont volt a kezdete az első Afrikai Köztársaságnak. Majd ezután megnézik a második legmagasabb tanintézményt is amit valaha Nyugat-Afrikában alapítottak, ez pedig a Libériai Egyetem. Később meglátogatják a legújabb Elnöki Palotát, az Adminisztrációs Birtokot és más kormányzati látnivalókat. Executive Mansion Majd visszamegyünk a hotelbe.

Day 2 photo 2 Day 2 photo 3 Day 2 photo 4
Day 2 photo 1

3 Man, Elefántcsonatpart

Ma átkelünk Côte d’Ivoire-ra (Elefántcsontpartra) és Man városába utazunk. Egy rövid időre megállunk az autópályán, hogy megnézzük a Kpatawee vízesést Bong megyében. Esélyünk lesz megnézni az elítélt és jelenleg (ill. a következő 50 évben) Hágában tartózkodó korábbi elnök, Charles Taylor farmját is. A határhoz közeledve látogatást teszünk az első OAU (Afriaki Egység Szervezete) konferencia központban, ahol ezt a szervezetet megalapították. Ez Sanniquille városában lesz, a városban ami vibráló volt amikor az LAMCO banyatársaság teljes kapacitással üzemelt Libériában.

Day 3 photo 2 Day 3 photo 3 Day 3 photo 4
Day 3 photo 1

4 Man

A mai napon elmegyünk a "majom erdőbe" , ahol találkozhatnak több ezer majommal, megmártózhatnak a La Cascade vízesésben.

Day 4 photo 2 Day 4 photo 3 Day 4 photo 4
Day 4 photo 1

5 Yamoussoukro

Yamoussoukroba utazunk ma, Elefántcsontpart politikai és adminisztratív fővárosába. A városba ami a világ második legnagyobb templomának is otthona, úgymint a világ legnagyobb barackokat tanulmányozó alapítványának is.

Day 5 photo 2 Day 5 photo 3 Day 5 photo 4
Day 5 photo 1

6 Yamoussoukro

Ma a híres, Miasszonyunk a Béke Királynője Bazilikában teszünk látogatást, ez az egyik legnagyobb keresztény templom a világon. Megnézzük a Krokodil-folyót és az egykori miniszterelnök Ofoye otthonát is, aki az első miniszterelnöke volt Cote D’ivoire-nak. De elmegyünk a helyi faluba is, ahol maszk táncot is láthatunk.

Day 6 photo 2 Day 6 photo 3 Day 6 photo 4
Day 6 photo 1

7 Grand Bassam

Grand Bassamba utazunk ma, az egykori Francia gyarmati fővárosba. Itt maradunk, közel a parthoz és eltöltjük az időt a gyarmatkori építészeti megoldásokban elmerülve. Attól függően, hogy mikor érkezünk meg városnéző túrára megyünk Grand Bassamban és utána pedig vacsorázni a régi rabszolga állomásra, ami ma hotel.

Day 7 photo 2 Day 7 photo 3 Day 7 photo 4
Day 7 photo 1

8 Grand Bassam

09:00-kor kezdjük a napot, amikor is elsétálunk az egykori gyarmatkori banképülethez, az egykori Francia rabszolga állomáshoz, amit hotellé alakítottak, Elefántcsontpart legelső mozijához, egy közeli halászfaluba és még sok más helyre. Később még távolabbra megyünk és láthatjuk majd a Királyi Palotát, egy tradicionális afrikai ipari központot és még több minden mást.

Day 8 photo 2 Day 8 photo 3 Day 8 photo 4
Day 8 photo 1

9 Abidjan

Abidjanba megyünk ma, a legnépesebb francia ajkú városba egész Nyugat-Afrikában. Megnézzük a Platuex-őt és a St. Paul katedrálist, A Piramist, a Nemzeti Kulturális Múzeumot, az egykori Királyi Palotát, ami ma árvaházként üzemel, az állatkertet és a Adjame piacot (Abidjan legnagyobb piaca). Grand Bassamba késő délután érünk vissza és lehetőségünk lesz a tengerparton lovagolni még vacsora előtt.

Day 9 photo 2 Day 9 photo 3 Day 9 photo 4
Day 9 photo 1

10 Cape Coast, Ghána

Ma átkelünk Gháná ba és itt Cape Coasthoz megyünk. Az érkezési időnktől függően elmegyünk sétálni a környéken mielőtt vacsorázni mennénk este.

Day 10 photo 2 Day 10 photo 3 Day 10 photo 4
Day 10 photo 1

11 Elmina

Az Elminai Kastély látogatásával indítjuk a napunkat, ami a legrégebben épített európai épület Afrikában. A portugálok építették a 15. században. Az idők folyamán a kastélynak különböző funkciói voltak, használták pl. raktárként, kereskedőházként ahol arannyal és elefántcsonttal és értelemszerűen rabszolgákkal kereskedtek. A kastély amit a mai napon meglátogatunk egy sikeres bővítési munkálat eredménye és az UNESCO Világörökség részét képzi, melynek van egy régi Holland temetője is Elminában, melynek az alapítása 1806-ra nyúlik vissza. A kastélyhoz közel van egy csodálatos kis halászfalu sok színes halászhajóval. Ezek a kenuk minden nap kihajóznak a képzett halászokkal az erős óceáni hullámokon és áramlatokon. Az óvárosban megnézzük a Posubant, a szentélyt, ahol az egykori “Asafo csapatok”szentélyét- ahol a harcosok, az ajándékaikat a színes szobrokon helyezték el egykoron. Az óvárosi utcácskáknak élettel teli hangulata, atmoszférája van, mely felidézi azokat az időket amikor Elmina egy nyüzsgő gyarmati város volt.

Day 11 photo 2 Day 11 photo 3 Day 11 photo 4
Day 11 photo 1

12 Kumasi

Kumasiba - az egykori Ashanti Királyság történelmi és spirituális fővárosába utazunk ma. Az autózást követően pihenhetnek egyet mielőtt vacsorára találkoznánk az est folyamán.

Day 12 photo 2 Day 12 photo 3 Day 12 photo 4
Day 12 photo 1

13 Kumasi

Egy teljes napot töltünk Kumansiban. Az Ashanti emberek voltak az egyik legerősebb nemzet Afrikában egészen a 19.sz. végéig, amikor is a Britek elfoglalták az Ashanti országot to their Gold Coast colony. The tribute paid today to the Asantehene King is the best evidence of their past splendour and strength. With nearly one million inhabitants, Kumasi is a sprawling city with a fantastic central market believed to be the biggest in West Africa and one of the biggest in Africa. Every type of Ashanti craft (leather goods, pottery, Kente cloth) is found here, along with just about every kind of tropical fruit and vegetable. The program includes a visit to the Ashanti Cultural Centre: a rich collection of Ashanti artefacts housed in a wonderful reproduction of an Ashanti 5 house, Military Museum, The Sword Museum and the King's Palace Museum.

Day 13 photo 2 Day 13 photo 3 Day 13 photo 4
Day 13 photo 1

14 Accra

Ma Accrára megyünk át. Az érkezési időnktől függően sétálunk egyet a város körül mielőtt vacsorázni mennénk egy helyi étterembe.

Day 14 photo 2 Day 14 photo 3 Day 14 photo 4
Day 14 photo 1

15 Accra

A Nemzeti Múzeumba fogunk látogatni ma, ami a független Ghána egyik legelső új épülete. Ghana - the idea inspiring the Museum is to relate Ghanaian art to the rest of the continent and to prove the existence of an African history as part of the general history of humanity. We explore the old quarter of James Town, inhabited by the local population known as the Ga. Our day tour ends with the visit of a workshop specialised in building fantasy coffins. These special handcrafted coffins come in many shapes: fruits, animals, fish, cars, airplanes and much more.

Day 15 photo 2 Day 15 photo 3 Day 15 photo 4
Day 15 photo 1

16 Akosombo, Togo

Ma az utazás véget ér vagy lehetőségük lesz Togoba folytatni az utat azoknak akik jönnek erre a kiegészítő utunkra. Accrából, Akosombo városába megyünk, a városba, amit 1960-as évek elején építtettek az itteni gátat építő munkások számára. A gát a világ második legnagyobb mesterséges tavát is "létrehozta".

Day 16 photo 2 Day 16 photo 3 Day 16 photo 4
Day 16 photo 1

17 Kpalime

Akosomboból, Kpalimébe utazunk. Itt megnézzük a Cascade de Kpime vízesést, a Agou-hegyet, Foret de Missahohét, Cascade de Yikpét, Aklala Batik du Togo, Cascade de Womét, A Castle Vialét és a Chateau Vialét. Attól függően, hogy mikor érkezünk meg, elképzelhető, hogy néhány helyszínt másnap délelőtt fogunk megnézni.

Day 17 photo 2 Day 17 photo 3 Day 17 photo 4
Day 17 photo 1

18 Lome

Kpaleméből, Loméba utazunk és a helyi piacokon sétálgatunk, ami után szabadprogrammal töltheti mindenki a nap hátralévő részét.

Day 18 photo 2 Day 18 photo 3 Day 18 photo 4
Day 18 photo 1

19 Lome

Reggeli után Lomében fogunk sétálgatni. Megnézzük a kézműves piacot, a Nagy piacot, a Függetlenség szobrát, a Lome katedrálist, a Cluppinque Du Togot, az Artisanal falut és a Musee International Du Golfe de Guineét.

Day 19 photo 2 Day 19 photo 3 Day 19 photo 4
Day 19 photo 1

20 Abomey, Benin

Ma elhagyjuk Togot és Abomey városába utazunk Beninbe. Az úton megnézzük a 'Maison Des Escale’ (A rabszolgák házát) és a gyönyörű gyarmatkori városokat, Togovillet és Anehot. A nap további részében szabadon kikapcsolódhatnak.

Day 20 photo 2 Day 20 photo 3 Day 20 photo 4
Day 20 photo 1

21 Ouidah

Reggeli után meglátogatjuk az UNESCO listás Királyi Palotát, a Dahomey-i királyok egykori otthonát. The walls are decorated with bas reliefs representing symbols of the ancient Dahomey kings. The palace displays items that belonged to the ancient rulers: trónok, cult altars, szobrok, korabeli ruhák és fegyverek. A Királyság működéséhez hosszú időn át a rabszolga kereskedelem nyújtott megfelelő gazdasági alapot. Az állandó állami háború tette lehetővé a királyok számára, hogy a több ezernyi foglyot , rabszolgaként eladják. a The royal army included a female troop famous for its boldness and aggressive fighting spirit. A királyság fénykorában olykor 4000 nő is élt palota háremében. A királyi udvar kellős közepén van egy templom, amit agyag, aranypor és emberi vér keverékéből építtettek. Ebéd után Cotonouba utazunk, de útközben megállunk majd Ouidahban. Itt megnézzük az egykori portugál erődöt, (ami most múzeum) és a Python templomot, ahol a helyiek a kígyó istenségekhez szoktak imádkozni.

Day 21 photo 2 Day 21 photo 3 Day 21 photo 4
Day 21 photo 1

22 Cotonou

Cotonouból elutazunk Abomeyn át Porto Novoba. Az úton áthaladunk Ganvie cölöpfalván is, amit afrikaiak építettek, mert féltek, hogy elviszik őket a rabszolga kereskedők. Kora este fogunkmegérkezni Porto Novoba és becsekkolunk a hotelbe. Lehetőségünk lesz a hotel körüli lagúnánál is sétálgatni.

Day 22 photo 2 Day 22 photo 3 Day 22 photo 4
Day 22 photo 1

23 Porto Novo

Porto Novoban fogunk ma várost nézni. Elmegyünk a Songhai Központba ahol fenntartható farmgazdálkodásst kutatnak, tanítanak és termesztenek növényeket. Látogatást teszünk a Musee Ethnographique de Porto Novoban, a Musee Honmeban és a Musee da Silvában.

Day 23 photo 2 Day 23 photo 3 Day 23 photo 4
Day 23 photo 1

24 Indulás haza

Ma az utunk véget ér és a transzferrel irány a reptér.

Details

Includes:
 • - Minden szállást
 • - A legtöbb reggelit
 • - Minden földi szállítást a túra alatt
 • - Minden belépőt
 • - Angolul beszélő, helyi idegenvezetőt
 • - Vízumigényléshez segítséget
 • - Reptéri transzfereket
Excludes:
 • - Vízumdíjak
 • - Étkezések
 • - Nemzetközi repjegyek
 • - Utazási biztosítást
Prices:
 • Tour Price: €3425
 • Deposit: €600
 • Single Room Supplement: €
Foglalás shopping_cart