Nyári 5 vagy 6 ‘Sztán (Afganisztán)

Az utazás leírása alább olvasható.

1 Érkezés Ashgabatba

Kora reggel érkezünk az ashgabati reptérre ahonnan a transzfert követően elindulunk a városnézésre és megkezdjük a túránkat. Megnézzük a főteret, parkokat és a vezérek hatalmas szobrait, emlékműveket és az Ertogrul Ghazi mecsetet.

Ezután buszra szállva elmegyünk a Türkmén-basi mecsethez és mauzóleumhoz.

Ezek után a hihetetlen látványosságot nyújtó Darvaza gázkráterhez megyünk a délután folyamán. Az odavezető úton megállunk egy kis utánpótlásért az Erbent nevű sivatagi faluban. Miután frissítettük a készleteinket letérünk az útról és hatalmas sivatagi homokdűnéken át autózva folytatjuk utunkat.

Kora este érkezünk meg Darvazába, amikor már csak a gázkráter világító fénye látható kilométerekről. Vezetőnk felállítja a táborhelyünket biztonságos távolságra a krátertől, majd megfőzzük vacsoránkat és pihenünk, miközben a kráterben gyönyörködhetünk félelemmel és csodálattal vegyes érzelmekkel.

Day 1 photo 2 Day 1 photo 3 Day 1 photo 4
Day 1 photo 1

2 Darvaza - Konye Urgench

Reggeli után elhagyjuk Darvazát és folytatjuk utunkat északra Konye Urgench történelmi helyszínéhez, ami szintén az UNESCO világörökség része. Itt láthatjuk az egykori főváros maradványait, ami Khwarezm fővárosa volt egykoron és az Achaemenid császárság részét is képezte.

Délután Dashoguz városához autózunk, majd becsekkolunk a hotelünkbe és egy városnéző túrát teszünk. Az est hátralévő része, kikapcsolódás tetszés szerint.

Day 2 photo 2 Day 2 photo 3 Day 2 photo 4
Day 2 photo 1

3 Utazás Üzbegisztánba

Ebben a régióban tett látogatásunk után tovább autózunk keletre, Konye Urgench határához és átmegyünk Üzbegisztánba. Itt találkozunk az Üzbég vezetőnkkel, akivel Khivába utazunk, ahol megnézzük az Ichan Kala erődöt, minaretjeit, mauzóleumokat és a mecsetet. A csoport vacsorát követően, az est hátralévő részét szabadon eltölthetik.

Day 3 photo 2 Day 3 photo 3 Day 3 photo 4
Day 3 photo 1

4 Bukhara, Üzbegisztán

Ebéd után keleti irányba szeljük át Üzbegisztánt és kb. 7 órát utazunk Bukharáig. Az úton csomagolt ebédet kapnak és meg is fogunk állni a Chai Khanah (Teaházban) kora délután egy teára és kebabra. Érkezésünkkor a hotelbe az estét szabadprogrammal tölthetjük. Miután megérkeztünk Bukharába és becsekkoltunk a hotelbe, a vacsorát követően a Lyabi Hauz környékén élvezhetik az estét.

Day 4 photo 2 Day 4 photo 3 Day 4 photo 4
Day 4 photo 1

5 Bukhara-Samarkand

Bukharai városnézéssel töltjük el a nap első felét és megnézzük Samadins mauzóleumot, a Bárka erődöt, Polkalon komplexumot, kereskedőházakat és a Lyabi Hauz komplexumot és a Chor Minort is. Ebéd után bejárjuk a várost, megnézzük a zsidó negyedet és a bevásárló helyeket. Bukharában alszunk.

Day 5 photo 2 Day 5 photo 3 Day 5 photo 4
Day 5 photo 1

6 Szabadnap

A délelőtti szabadprogramot követően a régi Selymúti várososba, Samarkandba autózunk (kb. 5 órás út), ahol a hotelbe való bejelentkezést követően szabadprogramban van részünk.

Day 6 photo 2 Day 6 photo 3 Day 6 photo 4
Day 6 photo 1

7 Samarkand

Ma Samarkand történelmi városában fogunk sétálgatni és felfedezni a szépségeit, látnivalóit, Többek között elmegyünk a Registan térre, Gur Emir Mauzóleumba, Slab bazárba, Ulugbek obszervatoriumba, Afrasiab múzeueum falfestményeihez és a Meros kézműves központba is.

Day 7 photo 2 Day 7 photo 3 Day 7 photo 4
Day 7 photo 1

8 Samarkand vagy Mazar

Samarkand történelmi városát nézzük meg a mai napon. Többek között a Gur emír mauzóleumot, Registan teret, Slab bazárt, Ulugbek obszervatóriumot, Afrasiab múzeum falfestményeit és a Merosipar művészeti központot.

Megvacsorázunk mielőtt felszállnánk Samarkandban a 22.00-kor induló termezi éjszakai vonatra.
Ha Ön az afganisztáni kiegészítő utunkat választotta a fent leírt program helyett, akkor a termezi állomásról az Afgán határra fogja vinni a transzfer (kb. 1 órás út). A szokásos határátlépési formalitások után (kb. 90 perc) a transzfer Mazarba viszi és az ebéd elfogyasztása után városnézés következik, ahol a Kék Mecsetet is megnézik.

Day 8 photo 2 Day 8 photo 3 Day 8 photo 4
Day 8 photo 1

9 Termez vagy Samangan

9.30-kor érkezünk meg Termezbe, ahol miután leraktuk a csomagjainkat a hotelben megkezdjük az egész napos túránkat. Amit látni fogunk az pl. a Sultan Saadat komplexum, Kirk Kizhanaka, Fayaztepa buddhista kolostor és régészeti múzeum.

Az üzbég kísérőnkkel elfogyasztott búcsúvacsora után szabadprogramos az esténk.

Ha Ön ezen a napon Afganisztánban kirándul, akkor meg fogja látogatni a Buddhista barlangokat Samanganban mielőtt megtekintené Balkhban az erődöt.* Délután visszaviszik a határhoz és onnan Termezbe érkezik majd, ahol a csoporttal találkozik vacsorára.

*Balkh jelenleg nem biztonságos ezért ide nem utazunk. Ha az Ön választott utazási időpontjában is ez a helyzet marad, akkor alternatív opcióval fogjuk helyettesíteni mindezt.

Day 9 photo 2 Day 9 photo 3 Day 9 photo 4
Day 9 photo 1

10 Utazás Dushanbébe

9 órakor indulunk a sariosiyoi határátkeléshez, majd a Tádzsik vezetőnkkel találkozunk az átlépést követően. A Dushanbéba vezető úton benézünk a Hisor városába és a Hisor erődöt az egyik legfontosabb történelmi helyszínt Tádzsikisztánban. Szintén meglátogatjuk a közeli 16. századi Kunha Medrassah-t, a Tádzsik Élet Múzeumát és a Szent Sufi mauzóleumot és a Mahdumi Azam-ot. Dushanbe-be érkezvén meglátogatjuk a Nemzeti Antik Múzeumot mielőtt becsekkolnánk a hotelünkbe, ahol kipihenhetjük magunkat.

Day 10 photo 2 Day 10 photo 3 Day 10 photo 4
Day 10 photo 1

11 Dushanbe

Teljes szabad napot töltünk Dushanbében.

Day 11 photo 2 Day 11 photo 3 Day 11 photo 4
Day 11 photo 1

12 A Holtak alagútja

Ma magunk mögött hagyjuk Dushanbét és átkelünk Anzob passzázson, úton a gyönyörű Iskenderkul-tóhoz. Az Anzob alagútat egyébként a „Halál Alagútjának” is hívják és 5km hosszú. A tónál lesz időnk úszkálni, túrázni, felmászni a vízeséshez vagy motorcsónakozni (speed boat) a tavon ($10/fő). Ezután a következő völgybe megyünk, ahol az estét "házi szállásokon" fogjuk tölteni.

Day 12 photo 2 Day 12 photo 3 Day 12 photo 4
Day 12 photo 1

13 Khujand

Még délelőtt elindulunk Khujandba. Khujandba érkezvén meglátogatjuk Szik Muslihiddin mecsetet, keleti bazárt (a legnagyobb Közép-Ázsiában), Arbob palotát és a Lenin emlékművet. Becsekkolunk a hotelbe és vacsorázunk egy helyi étteremben mielőtt az est hátralévő részében pihennénk.

Day 13 photo 2 Day 13 photo 3 Day 13 photo 4
Day 13 photo 1

14 Átkelés Kirgizisztánba

Reggeli után elindulunk Kirgizisztánba azon belül is Osh városába. Mindez kb. 7 órát fog igénybe venni. Miután megérkeztünk Oshba, becsekkolunk a hotelbe és a nap hátralévő részét szabadon eltölthetjük.

Day 14 photo 2 Day 14 photo 3 Day 14 photo 4
Day 14 photo 1

15 Osh

DélelőttOshban fogunk sétálgatni, mielőtt bepattannánk a járművekbe és folytatnánk utunkat északra a festői tájon. Félúton Bishkek felé megszállunk egy motelben.

Day 15 photo 2 Day 15 photo 3 Day 15 photo 4
Day 15 photo 1

16 Kirgizisztán

Reggeli után folytatjuk utunkat Kirgizisztán csodálatos tájain át Bishkek felé, ahova délután fogunk megérkezni. Este szabadprogramunk lesz és kikacsolódhat mindenki a városban.

Day 16 photo 2 Day 16 photo 3 Day 16 photo 4
Day 16 photo 1

17 Pihenőnap

A mai nap a jól megérdemelt pihenésé. Érdemes városnézésre menni, mert rengeteg szovjet stílusú szobor és épület látható erre.

Day 17 photo 2 Day 17 photo 3 Day 17 photo 4
Day 17 photo 1

18 Jeti-Oguz gorge

Ma elhagyjuk Bishkeket és megcélozzuk Issyk Kult. Megállunk majd, hogy megnézzük a Burana tornyot. A hegynek fölfelé vezet majd az utunk és láthatjuk Issyk-Kult, a világ 10. legnagyobb tavát, amiben úszhatnak is. Yurtákban fogunk éjszakázni, Jeti-Oguz Gorgeban.

Day 18 photo 2 Day 18 photo 3 Day 18 photo 4
Day 18 photo 1

19 Yurta Kemping

Délelőtt szabadon élvezhetjük a yurta kemping adta lehetőségeket, ahol a túravezető segítségével olyan kiegészítő programokon is részt vehetnek mint pl. lovaglás (kb. $10/hr). Ebédre érünk majd Karakolba és egy rövid városnéző túrára megyünk majd, hogy lássuk a Kínai stílusú mecseteket és az Ortodox templomot. Karakolban éjszakázunk.

Day 19 photo 2 Day 19 photo 3 Day 19 photo 4
Day 19 photo 1

20 Charyn-kanyon

Reggeli után indulunk Karakolból a Kazak határhoz. Az átjutás után teszünk egy sétát a csodálatos Charyn-kanyonban és ez kb. 30-40p séta mindkét irányba (a helyi szállítás $3/fő). Evezni is lehetőségünk lesz a Charyn-folyón, mielőtt folytatnánk az utat Almatyba. Almatyban alszunk.

Day 20 photo 2 Day 20 photo 3 Day 20 photo 4
Day 20 photo 1

21 Almaty

Városnézés következik Almatyban. Látjuk majd a 2. Világháborús emlékműveket, városi tereket, a jégpályát, vagy a Mennybemenetel Katedrálist. De felsétálunk majd a Green Hill-re is, ahonnan a csodás városi panoráma fog elénk tárulni a bizarr Beatles szoborral együtt.

Az esténket Almatyban töltjük.

22 Az utazás vége

Ma véget ér az utazásunk. A hotelből 12:00-ig kell kicsekkolni.

Please note:

KÉRJÜK FIGYELJEN:
*A reptéri transzfer ára csak akkor van benne az út árában, ha az első napon hajnalban érkezik a túrára. Bárki, aki korábban érkezik annak ki kell fizetni a transzfer árát. Az utazás végén esedékes transzfer árát nem tartalmazza a végösszeg.

AZ AFGÁN KIEGÉSZÍTÉS RÉSZLETEI:

Az afganisztáni kitérő egy lehetőség Üzbegisztánból az út során. 1 napot el fog veszíteni Samarkandban (a 8. napot) és a 9.-et is Termezben. Ezek helyett 2 napot fog tölteni és 1 éjszakát Mazar-i-sharifban, Afganisztánban. Ennek a kitérőnek az többletköltsége 650EUR/fő. Csak két 6 fős csoportot tudunk Afganisztánba vinni biztonsági okokból. ezért ennek a kiegészítő útnak korlátozottak a helyei.

Details

Includes:
 • - Türkmén meghívólevél
 • - Belépők
 • - Regisztráció
 • - 4 és 3 csillagos hotel szállásokat (twin vagy dupla ágyas szoba)
 • - Reggeliket mindennap
 • - Légkondicionált szállítást
 • - Angolul beszélő idegenvezetőt végig az út során
 • - A belépőket minden múzeumba és egyéb helyekre
 • - Vacsorát Darvazában
 • - Kempingfelszerelést a Darvazában tett látogatásunkkor (sátor, hálózsák, matrac, főző és étkező felszereléseket)
Excludes:
 • - Vízum díjak
 • - Bevándorlási adó (14 USD/fő)
 • - Repjegyek
 • - Kamerahasználati díjak
 • - Borravalók
 • - Néhány ebéd és vacsora árát
 • - Egyéb személyes kiadások
 • - Egyéni felár (el tudjuk helyezni egy másik egyedül utazóval a csoportból, hogy ne kelljen ezzel a költséggel számolnia)
 • - Reptéri transzferek*
Prices:
 • Tour Price: €3250
 • Deposit: €600
 • Single Room Supplement: €600
Foglalás shopping_cart