Közép-Amerika nevezetességei út

Az út leírása alább olvasható.

1 Érkezés San Salvadorba

Megérkeznek San Salvadorba és becsekkolnak a hotelbe, ahol este a csoport többi tagjával találkozni fognak, vacsoráznak és megihatnak néhány italt.

Day 1 photo 2 Day 1 photo 3 Day 1 photo 4
Day 1 photo 1

2 San Salvadori túra

Ma egy teljes napot fogunk tölteni San Salvadorban. Az első hely amit meg fogunk látogatni az a város katedrálisa, ahol megismerjük Oscar Romero 1980-ban történt merényletének történetét. Ezután átmegyünk Israel Ticas híres, törvényszéki kriminológus főhadiszállására, személyesen találkozunk vele és hallhatunk a mindennapjaikról ill. a munkájuk néhány részletéről. Ticast úgy is emlegetik, mint a „halottak ügyvédjét”, aki a bandaháborúk több mint 700 áldozatát azonosította, miközben túlélt 3 merényletet.Majd találkozunk Mauricio Vilanova-val, San José Guayabal polgármesterével. Vilanova véghez vitte azt, ami szembe ment a nemzeti trenddel és kiszorította a bandákat a városból, így most a helyiek félelem és erőszak nélkül élhetik mindennapjaikat. A nap végén a helyi rendőrséggel megyünk járőrözni és tanulunk a munkájukról ill., hogy mit tettek azért, hogy ezeken a területeken fel tudják venni a harcot a bandákkal.

Day 2 photo 2 Day 2 photo 3 Day 2 photo 4
Day 2 photo 1

3 Panchimalco

Visit a private ranch with an ammo factory where we will meet a security consultant.

• Then we will visit the colonial town of Panchimalco where we will have some free time to explore.

• In the afternoon we will visit San Jose Guayabal and meet Mayor Vilanova, who has initiated a grassroots surveillance and protection system.

Day 3 photo 2 Day 3 photo 3 Day 3 photo 4
Day 3 photo 1

4 San Jose de la Montana

Vezetett túra Mayor’s Vilanova municipality where we will see some communities that were abandoned due to gang-related displacement of families.

Ezt követően a San José De La Montana nevű önvédelmi társaság tagjaival találkozhatunk és hallhatjuk az ő történeteiket és hajós őrjáratra megyünk majd.

Day 4 photo 2 Day 4 photo 3 Day 4 photo 4
Day 4 photo 1

5 Átmegyünk Hondurasba

Ma elhagyjuk San Salvadort és átkelünk Hondurasba. Santa Rosa De Copan városába érkezünk még délelőtt, ahol a délutánt szabadon eltölthetjük. Santa Rosa egy kellemes, pihentető város, az igazi hondurasi érzéssel. Lehetőség lesz, hogy a helyi szivargyárban is körül nézzünk vacsora előtt. Néhány igazán kiváló hondurasi fogást kóstolhatunk meg, mielőtt a pezsgő, helyi éjszakai életben elmerülnénk.

Day 5 photo 2 Day 5 photo 3 Day 5 photo 4
Day 5 photo 1

6 Copan az egykori Maja város

Reggeli után elutazunk az egykori Maja városhoz, Copan-hoz. Az UNESCO listáján szereplő helyet 1570-ben Diego García de Palacio fedezte föl. Copan volt a legfontosabb központja a Maya civilizációnak iu.250-900 között. Copan Ruinas-ban, a közeli városban fogunk éjszakázni.

Day 6 photo 2 Day 6 photo 3 Day 6 photo 4
Day 6 photo 1

7 Irány Guatemala

Miután megreggeliztünk elindulunk Hondurasból Guatemalába és nyugat felé autózunk, ahol a nagyszerű állapotban megmaradt, egykori spanyol gyarmati várost, Antiguát fogjuk megnézni.

Day 7 photo 2 Day 7 photo 3 Day 7 photo 4
Day 7 photo 1

8 Pacaya Vulkán

A ma is aktív, Pacaya nevű vulkán felé vesszük az irányt. 25km-t autózunk Antiguából a vulkáni bázishoz, miután elindulnánk a 2.5 órás túrára föl a tetejére. Akiknek esetleg nincsen kedve felmászni velünk, azoknak természetesen adott az az opció, hogy kipihenjék magukat vagy sétálgassanak a városban és a város körül.

Day 8 photo 2 Day 8 photo 3 Day 8 photo 4
Day 8 photo 1

9 Az utazás vége / Opcionális kiegészítő út Belizebe

Reggeli után a fő utunk véget ér. De annak, aki szeretne még maradni, azoknak tudunk extra szállást intézni Antiguában.

Aki jön velünk tovább, azokkal Flores felé vesszük az irányt. Ebédig ott maradunk aztán elhajózunk a Flores-szigettőla Tayasal-félszigetre.

We start our walk at the Tayasal Archaeological site and continue walking through the forest to reach San Miguel Village, an excellent opportunity to see how the local people live.

Afterwards, we cross by boat back to Flores Island to explore the island city. Then we transfer to the Mayan site of Tikal (approximately 90 minutes) to stay overnight in the jungle lodge.

10 Belize felfedezése

04:30-kor indul a napunk, de megéri!

Elcsípjük a napfelkeltét a Tikal piramis felett.

Explore the whole site, including the Jaguar Temple, Grand Plaza, Central Acropolis and other locations, before returning to the lodge at 10:30 to check out and have an early lunch.

Délben elindulunk a Belizei határhoz. Once through, we will take the ferry across the Mopan River and drive to the Xunantunich Mayan Site to view another fantastic set of ruins.

After our visit, we head to Belize City, arriving around 18:00, to stay overnight.

11 Az utazás vége

Utunk itt véget ér. Viszont aki szeretne maradni, azoknak még tudunk extra szállást intézni.

Details

Includes:
 • - Minden reggelit
 • - 3* szállást végig
 • - Helyi, angol nyelvű idegenvezetést és szállítást
 • - Biztonsági csapatot El Salvadorban
 • - Belépőjegyek
 • - Túravezetőt a cégünktől (angol nyelven)
Excludes:
 • - Repjegyek
 • - Belépők és bevándorlási adó (a határon kell kifizetni)
 • - Borravalók a kísérőknek
 • - Ebédek, vacsorák
 • - Egyéni felár (350EUR - vagy elhelyezzük egy másik egyedül utazó utastársával a szobában, ha szeretné és amennyiben van erre lehetőség
 • - Reptéri transzferek
 • Kiegészítő út Belizebe 650 EUR
 • Repjegyek Belizebe
 • Egyéni felár Blizebe 100 EUR
Prices:
 • Tour Price: €1875
 • Deposit: €300
 • Single Room Supplement: €350
Megtelt info