Közép-Amerika nevezetességei út

Az út leírása alább olvasható.

1 Érkezés San Salvadorba

Megérkeznek San Salvadorba és becsekkolnak a hotelbe, ahol este a csoport többi tagjával találkozni fognak, vacsoráznak és megihatnak néhány italt.

Day 1 photo 2 Day 1 photo 3 Day 1 photo 4
Day 1 photo 1

2 San Salvadori túra

Ma egy teljes napot fogunk tölteni San Salvadorban. Az első hely amit meg fogunk látogatni az a város katedrálisa, ahol megismerjük Oscar Romero 1980-ban történt merényletének történetét. Ezután átmegyünk Israel Ticas híres, törvényszéki kriminológus főhadiszállására, személyesen találkozunk vele és hallhatunk a mindennapjaikról ill. a munkájuk néhány részletéről. Ticast úgy is emlegetik, mint a „halottak ügyvédjét”, aki a bandaháborúk több mint 700 áldozatát azonosította, miközben túlélt 3 merényletet.Majd találkozunk Mauricio Vilanova-val, San José Guayabal polgármesterével. Vilanova véghez vitte azt, ami szembe ment a nemzeti trenddel és kiszorította a bandákat a városból, így most a helyiek félelem és erőszak nélkül élhetik mindennapjaikat. A nap végén a helyi rendőrséggel megyünk járőrözni és tanulunk a munkájukról ill., hogy mit tettek azért, hogy ezeken a területeken fel tudják venni a harcot a bandákkal.

Day 2 photo 2 Day 2 photo 3 Day 2 photo 4
Day 2 photo 1

3 Apanteos börtön

Ma meglátogatjuk az Apanteos börtönt, ahol lehetőségünk lesz találkozni olyan elítéltekkel, akik részt vesznek a Yo Cambio 'Megváltozok' programban. Azok az elítéltek, akikkel mi találkozunk, maguk mögött hagyták a bandájukat a múltjukkal együtt és rehabilitációs programban vesznek részt. A börtön nagy része az elítéltek által van menedzselve, ami így lehetőséget biztosít nekik, hogy tapasztalatot cseréljenek, tanítsák egymást vagy akár fessenek, sütést-főzést, ácsmesterséget és sok mást tanuljanak.

Day 3 photo 2 Day 3 photo 3 Day 3 photo 4
Day 3 photo 1

4 San Juan 'szellem börtön'

Reggel délre autózunk és meglátogatjuk San Juan „szellembörtönét”, ahol egészen 2016-ig voltak a Barrio 18 nevű banda tagjai fogva tartva. Lehetőséget kapunk, hogy a börtön minden szegletét megnézzük. Ezt követően a San José De La Montana nevű önvédelmi társaság tagjaival találkozhatunk és hallhatjuk az ő történeteiket és hajós őrjáratra megyünk majd.

Day 4 photo 2 Day 4 photo 3 Day 4 photo 4
Day 4 photo 1

5 Átmegyünk Hondurasba

Ma elhagyjuk San Salvadort és átkelünk Hondurasba. Santa Rosa De Copan városába érkezünk még délelőtt, ahol a délutánt szabadon eltölthetjük. Santa Rosa egy kellemes, pihentető város, az igazi hondurasi érzéssel. Lehetőség lesz, hogy a helyi szivargyárban is körül nézzünk vacsora előtt. Néhány igazán kiváló hondurasi fogást kóstolhatunk meg, mielőtt a pezsgő, helyi éjszakai életben elmerülnénk.

Day 5 photo 2 Day 5 photo 3 Day 5 photo 4
Day 5 photo 1

6 Copan az egykori Maja város

Reggeli után elutazunk az egykori Maya városhoz, Copan-hoz. Az UNESCO listáján szereplő helyet 1570-ben Diego García de Palacio fedezte föl. Copan volt a legfontosabb központja a Maya civilizációnak iu.250-900 között. Copan Ruinas-ban, a közeli városban fogunk éjszakázni.

Day 6 photo 2 Day 6 photo 3 Day 6 photo 4
Day 6 photo 1

7 Irány Guatemala

Miután megreggeliztünk elindulunk Hondurasból Guatemalába és nyugat felé autózunk, ahol a nagyszerű állapotban megmaradt, egykori spanyol gyarmati várost, Antiguát fogjuk megnézni.

Day 7 photo 2 Day 7 photo 3 Day 7 photo 4
Day 7 photo 1

8 Pacaya Vulkán

A ma is aktív, Pacaya nevű vulkán felé vesszük az irányt. 25km-t autózunk Antiguából a vulkáni bázishoz, miután elindulnánk a 2.5 órás túrára föl a tetejére. Akiknek esetleg nincsen kedve felmászni velünk, azoknak természetesen adott az az opció, hogy kipihenjék magukat vagy sétálgassanak a városban és a város körül.

Day 8 photo 2 Day 8 photo 3 Day 8 photo 4
Day 8 photo 1

9 Az utazás vége

Indulás haza.

Details

Includes:
 • - Néhány reggelit
 • - 3* szállást végig
 • - Helyi, angol nyelvű idegenvezetést és szállítást
 • - Biztonsági csapatot El Salvadorban
 • - Látogatási engedélyt az Apanteos börtönbe és San Juan 'szellem börtönébe'.
 • - Belépőjegyek
 • - Túravezetőt a cégünktől (angol nyelven)
 • - Reptéri transzfert a túra elején
Excludes:
 • - Repjegyek
 • - Belépők és bevándorlási adó (a határon kell kifizetni)
 • - Borravalók a kísérőknek
 • - Étkezéseket és néhány reggelit
 • - Egyéni felár (320EUR - vagy elhelyezzük egy másik egyedül utazó utastársával a szobában, ha szeretné és amennyiben van erre lehetőség
 • - Reptéri transzfert a túra végén
Prices:
 • Tour Price: €1445
 • Deposit: €300
 • Single Room Supplement: €320
Megtelt info