Irán csodái út

Az út leírása alább olvasható. KÉRJÜK VEGYÉK FIGYELEMBE! Jelenleg vízum és utazási korlátozások vannak érvényben UK, US és Kanadai állampolgárokra vonatkozóan. Kérjük 4 hónappal az indulás előtt küldjék el nekünk a szükséges dokumentumokat, hogy meg tudjuk kezdeni a vízum kérési procedúrát időben! A fent említett állampolgárok csak kísérővel mozoghatnak folyamatosan. Ami annyit jelent, hogy nem lehet rugalmasság az utazás menetével kapcsolatban. A korlátozások alatt nem fogadhatunk banki utalásokat az iráni utunkra.

1 Érkezés és tehráni városnézés

Teherán repterére* érkeznek az utazáson résztvevők, majd miután találkoztunk a vezetőnkkel, becsekkolunk a hotelbe. Pár óra pihenő után indulunk a teheráni városnézésre. Késő du. Kashanba utazunk át, ahol éjszakára is maradunk.

Day 1 photo 2 Day 1 photo 3 Day 1 photo 4
Day 1 photo 1

2 Kashani városnézés

Reggeli után megnézzük a kashani Fin kertet, Abbasian házat, Hammam-ot, a bazárt és a Soltan Hammam-ot. A kashani nap után átbuszozunk Esfahanba, ahol a következő 2 éjszakát fogjuk tölteni.

Day 2 photo 2 Day 2 photo 3 Day 2 photo 4
Day 2 photo 1

3 Esfahani látogatás

Esfahanban meglátogatjuk az UNESCO világörökség részeként számontartott Imam teret az Ali Qapu palotát és az Imam mecsetet.

Day 3 photo 2 Day 3 photo 3 Day 3 photo 4
Day 3 photo 1

4 Fél napos túra és Yazd

Ismét egy teljes nap vár ránk Esfahanban ahol ma megtekintjük a Chehel Sotun palotát, az ókori bazárt, a Sio Se Pol-hidat, a Khaju-hidat és a Jame mecsetet. Délután Yazdba indulunk.

Day 4 photo 2 Day 4 photo 3 Day 4 photo 4
Day 4 photo 1

5 Yazdi nézelődés

Reggeli után Yazdba indulunk és itt 2 éjszakát töltünk majd. Yazd több mint 5000 éves és a Zoroastrian kultúra központja is volt ill. építészetét tekintve az egyik legkülönlegesebb városa is Iránnak. Megnézzük még a Chakhmaq komplexumot, vízi múzeumot, Jame mecsetet, a régi városnegyedet, a Dolat Abad kertet és a Zoroastrian tűz templomot.

Day 5 photo 2 Day 5 photo 3 Day 5 photo 4
Day 5 photo 1

6 Indulás Shirazba

Még egy túrát teszünk Yazdban, mielőtt Shirazba indulnánk délután.

Day 6 photo 2 Day 6 photo 3 Day 6 photo 4
Day 6 photo 1

7 Persepolis

Reggeli után megnézzük Persepolist, ami az UNESCO világörökség része. Persepolis volt a Perzsa Birodalom fővárosa az Achemaenian érában. Ez a hatalmas terület 125000nm. Láthatunk itt uralkodói kincstártól elkezdve a magánpalotákon át erődöket és fogadótermeket is.

Utunkat folytatjuk innen Naghsh-e-Rostamba, az Achemaenian Uralkodói Nekropoliszba, ahol még mindig láthatjuk az Achemaenian paloták és épületek maradványait. Visszatérünk Shirazba, egy délutáni városi túrára.

Day 7 photo 2 Day 7 photo 3 Day 7 photo 4
Day 7 photo 1

8 Az utazás vége

Még egy utolsót túrázunk Shirazban ahol meglátogatjuk a Rózsaszín mecsetet, a Holy Shrine of Shah Cheragh-ot, a Karim Khan Citadellát, az Eram kertet és a Narenjestan házat. Itt a túránk befejeződik. Lehetőség van arra, hogy aki akar, az Teheránból induljon haza és ebben az esetben meg tudjuk oldani, hogy a Shiraz-Teherán belföldi repülőjegyet lefoglaljuk (ennek költsége kb. 65 GBP) vagy repülhetnek haza Shirazból is.

Please note:

Kérjük vegyék figyelembe, hogy jelenleg vízumkorlátozás van érvényben az amerikai, angol és kanadai állampolgárokkal szemben. Ezért őket kérjük, hogy legalább 4 hónappal az út előtt kezdjék el a vízumigénylési procedúrát. Utazási szankciók vannak érvényben a fent említett állampolgárokkal szemben, ami azt jelenti, hogy velük folyamatosan van egy helyi kísérő és semmiféle rugalmasság nem lehetséges, pontosan kell tartani az indulási-érkezési időpontokat, utazási ütemterveket.

A szankciók miatt jelenleg semmilyen Iránnal kapcsolatos banki átutalást nem tudunk fogadni a számlánkra.

Details

Includes:
 • - Vízumra jogosító kód és segítségnyújtás
 • - Reptéri transzferek*
 • - 3 csillagos & tradicionális twin vagy dupla ágyas hotel szállás
 • - Minden szállítást
 • - Helyi, angolul beszélő idegenvezető
 • - Minden reggelit
 • - Minden belépőt
 • - Csoportvezetőt cégünktől
Excludes:
 • - Nemzetközi repjegyek
 • - Vízumdíjak (az ár nemzetiségtől függ)
 • - Borravalók a kísérőknek
 • - Étkezések (kb. £20 per nap)
 • - Belföldi repülőjegyek vissza Teheránba (kb. £65 - ezt segítünk lefoglalni és az érkezéskor kell kifizetnie)
 • - Egyéni felár (opcionális) 240EUR
 • * A transzfer azok számára van benne az árban, akik hajnal 1 körül érkeznek (Turkish és Pegasus cégek járatain ez időpont körül érkeznek). Azok, akik más időpontban érkeznek, a transzfer árat felszámoljuk.
Prices:
 • Tour Price: €1485
 • Deposit: €300
 • Single Room Supplement: €240
Foglalás shopping_cart