Iraki & Török-Kurdisztán út

Az utazás leírása alább olvasható.

1 Érkezés Diyarbakirba

Diyarbakirba van az érkezés és a hotelbe becsekkolás.

Day 1 photo 2 Day 1 photo 3 Day 1 photo 4
Day 1 photo 1

2 Diyarbakiri kirándulás

Ma túrázunk egyet Dél-kelet Törökország legnagyobb városában. Meglátogatjuk a Nagy Mecsetet, a 4 lábú minaretet, a város falait, az Örmény és Cyriac templomokat és két helyreállított karavánszállót. Az estét szabadon eltölthetik.

3 Utazás Erbilbe

Reggel 8-kor busszal délre utazunk a határhoz Silopiba. Miután végeztek a szokásos határátlépési formalitásokkal, átutazunk Iraki Kurdisztánba. Keresztülutazunk Zakho városán mielőtt Erbilbe érkeznénk este 8 körül. Az estét szabadon tölthetik.

Day 3 photo 2 Day 3 photo 3 Day 3 photo 4
Day 3 photo 1

4 Ebrili városnézés

Reggelizünk, majd Erbilben várost nézünk.

Meglátogatjuk a régi városrészt, az ősi citadellát, a Kurd Archeológiai Múzeumot, Qalich Aga Sírhalmát és az Erbil FC Stadiumot. Ezt követően a modern Erbilt látogatjuk végig és itt parkokat, plázákat vásárlói negyedeket találhatunk. Az estét Erbil körül töltjük.

Ihatnak egy kellemes teát valamelyik teaházban az egyik téren mielőtt vacsorázni mennénk Erbil éttermeinek valamelyikébe. Majd ezután Ainkawában, a keresztény negyedben egy vagy két pohár italra is betérünk.

Day 4 photo 2 Day 4 photo 3 Day 4 photo 4
Day 4 photo 1

5 Hamilton út

Reggeli után megnézzük a híres Hamilton utat.

Ez a 20. század egyik legnagyobb mérnöki csodája, amit az ausztrál Archibald Hamilton tervezett és építtetett 1928 és 1932 között. Az út hihetetlen területeken kanyarog. Hegyeken, kanyonokon, völgyeken, folyókon, tavakon vezet keresztül. Megállunk a Bekhal vízesésnél, a Gali Ali Bag vízesésnél miközben átutazunk Shaqlawa, Harir és Soran nevű falvakon, városokon.

Késő délután Pank rezortba fogunk megszállni, ami kedvelt nyaralóhelye a kurdoknak és az arab irakiaknak is. Az elénk táruló lélegzetelállító panoráma megcsodálása után használhatunk saját irányítású hullámvasutat is. Majd lehetőségünk lesz a Korek-hegység síparadicsomában sílifttel felmenni a csúcsra (15 perc nagyjából). Ezt követően visszatérünk Shaqlawa, ahol az éjszakát is tölteni fogjuk.

Day 5 photo 2 Day 5 photo 3 Day 5 photo 4
Day 5 photo 1

6 A Vörös börtön

A reggelit követően Sulaymaniyahba utazunk. Útközben meglátogatjuk a Qshla of Koya Citadellát és a gyönyörű Dokan tavat, ahol csónakázhatunk is. Majd megállunk ebédelni.

Sulaymaniyahba érkezvén megnézzük az Amna Sukhara-át, ami „Vörös Börtönként” is ismert. Ez volt egykoron a Mukhbarat északi főhadiszállása (Iraki Hírszerző Hivatal) és Száddám Husszein uralkodása alatt kurdok börtöne.

Bent, az egykori börtönben, egy 182000db tükörből álló emlékfal lett felállítva, ahol minden egyes tükördarab egy a Száddám rezsimje által megölt kurdot jelképez. Itt van még egy 5400db-ból álló lámpafal, ahol minden darab egy a száddámi időkben lerombolt Kurd falvat jelent.

Az este szabad programos.

Day 6 photo 2 Day 6 photo 3 Day 6 photo 4
Day 6 photo 1

7 Halabja emlékmű Múzeuma

Halabja városát látogatjuk meg ma.

1988. március 16-án ez a város volt helyszíne Irak történelmének legsúlyosabb civileken elkövetett tömeggyilkosságának. Itt 5 óra leforgása alatt 5000 civilt öltek meg és 10 ezret megsebesítettek vegyi fegyverekkel.

Meglátogatjuk a Halabjai Szobor Múzeumot mielőtt északra az Ahmed Away vízeséshez autóznánk, közel az iráni határhoz.

Ezután visszatérünk Erbilbe és ott töltjük az estét.

Day 7 photo 2 Day 7 photo 3 Day 7 photo 4
Day 7 photo 1

8 Lalish a hegyi falu

Korán reggel Lalish falujába indulunk, ami a yazidi emberek spirituális központi helye.

Ezután a látogatás után északra autózunk Duhok városába. Duhokot körülölelik a hegyek és a Tigris-folyó. A hotelbe való becsekkolás után megnézzük a bazárt és egy hatalmas emberi kéz által épített gátat mielőtt helyiekkel szocializálódnánk az este folyamán az Álomváros nevű vidámparkban.

Day 8 photo 2 Day 8 photo 3 Day 8 photo 4
Day 8 photo 1

9 Az utazás vége

Reggeli után átkelünk a határon és visszautazunk Diyarbakirba, ahova 17.00 körül érkezünk meg. Ezután vagy hazaindulnak, vagy szervezhetünk extra éjszakát azoknak akik még maradnának.

Please note:

A szobák és az árak kétágyas rendszer szerint vannak megállapítva. Abban az esetben, ha egyedül utazik, összevonjuk valakivel, ha lehetséges. Ha saját szobát szeretne, annak plusz költsége 240 EUR.

Details

Includes:
 • - 3 csillagos hotelben, twin szobák
 • - Minden földi szállítást
 • - Túrák és belépőjegyek
 • - Tapasztalt, angolul beszélő, Kurd idegenvezető
 • - Csoportvezetőt cégünktől az út során (angol nyelven)
 • - Minden reggelit
Excludes:
 • - Ebédek és vacsorák
 • - Repjegyek Erbilbe / Diyarbakirba
 • - Egyéni felár: 240 EUR
 • - Minden vízumdíjat, ha nem jogosult a vízumra az országba való belépéskor - Iraki vízum (érkezéskor a határon állítják ki a legtöbb külföldi állampolgárnak 70 EUR)
 • - Reptéri transzferek
Prices:
 • Tour Price: €1665
 • Deposit: €300
 • Single Room Supplement: €240
Megtelt info