Észak-Pakisztán út

Az út leírása alább olvasható.

1 Érkezés

Azok akik résztvesznek ezen a Dél-Punjabi utunkhoz tartozó kiegészítő úton, lefoglalhatják maguknak a saját járatukat Islamabadba vagy mi is tudunk transzfert szervezni (földi) £25 per fő áron. Aki ezt választja, az reggel 5-kor fog indulni Lahore-ból Islamabadba. Meglátogatjuk a Saidpur Old Village-et, Shah Faisal mecsetet, Shakarparian-dombságot és a Pakistan emlékművet. Islamabadban éjszakázunk. *Azok akik csak ezt az utunkat foglalják le, ajánlatos Islamabadba érni 10:00 óra előtt vagy akár korábban és akkor tudunk szállást is intézni.

Day 1 photo 2 Day 1 photo 3 Day 1 photo 4
Day 1 photo 1

2 Karakorum&Besam & Besham

Ezen a reggelen elindulunk a Karakorum highway-en Észak-Pakisztán hegyi királysága felé. Útközben majd megállunk Taxila-ban, hogy megnézzük a helyi múzeumot. Az elmúlt több mint 1000 évben Taxila megmaradt mint a Gandhara szobrászművészet és Buddhizmus oktatási központja. Egyébként több mint 50 régészeti terület található a Taxilat körülvevő 30km-es sugarú körben. A látogatást követően Beshamba megyünk (kb. 7 óra autózás), ahol éjszakázunk.

Day 2 photo 2 Day 2 photo 3 Day 2 photo 4
Day 2 photo 1

3 Chilas

Hosszú autózás következik ma kb. 12 órás, északra de a látvány minden esetleges kényelmetlenségért kárpótol majd, mert a Chilas-on át, Gilgit felé egy csodálatos, lélegzetelállító tájon át fogunk haladni. Megállunk majd, hogy megnézzünk néhány őskori sziklarajzot Shatialnál, aztán Chilasnál is gyönyörködhetünk a tájban és a Nanga Parbat-ot is megcsodálhatjuk (ez a 9. legmagasabb csúcs a világon). Itt lélegzetelállító panoráma tárul majd a szemünk elé. Ez az egyedülálló hely az, ahol a 3 hegyvonulat, a Karakorum, Himalaya és a Hindukush találkozik. Gilgitben alszunk este.

Day 3 photo 2 Day 3 photo 3 Day 3 photo 4
Day 3 photo 1

4 Gilgit

Fél napunk van még, hogy felfedezzük Gilgitet, mielőtt délelőtt a Hunza-folyó mentén autóznánk Karimibad felé, Hunzába, Aka 'Shangri La'. Gilgitben látogatást teszünk a hagyi bazárban, függőhidakon kelünk át és a Gilgit-folyó mentén sétálunk. Késő délután a csodálatos Hunza-folyó mellett fogunk autózni és megállunk majd a Karakorum Highway emlékműnél; ami az indiai & eurázsiai lemezek töréspontja is egyben, a történelmi Selyem út egyik kilátója és kilátást biztosít a Rakaposhi csúcsra (7788m). Ahogy elérjük Karimabad-ot a Rakaposhi csúcs (7788m) uralja az eget keletre. Hunza fölött láthatjuk majd a prominens szikla csúcsot, melynek neve 'Ladyfinger csúcs' (6000m) és az impressziv Ultar csúcsokat. Karimibadban töltjük az éjszakát.

Day 4 photo 2 Day 4 photo 3 Day 4 photo 4
Day 4 photo 1

5 Hunza-völgy

Teljes nap a Hunza-völgyben. A világon nagyon kevés ehhez fogható hely van, mely független volt egészen a közelmúltig, amikor is Pakisztánnal egyesült. Hunza egy ókori kereskedelmi útvonalon fekszik, egészen pontosan a Kashgar és a kínai provincia, Sinkiang vonalán. Ma a Karakorum Highway fut ezen a vonalon ,ahol is Karimabad a fő városa Hunzának. Hunza valószínüleg arról a leghíresebb, hogy az emberek itt egész sokáig élnek az egyszerűségnek és az étkezési szokásoknak és a friss hegyi levegőnek köszönhetően. A tibeti kereskedők úgy emlegették ezt a gyönyörű és nem hivalkodó paradicsomot, mint 'Shangri-La'. Megnézzük még Hopar glaccser és a Baltit erődöt is.

Day 5 photo 2 Day 5 photo 3 Day 5 photo 4
Day 5 photo 1

6 Khunjerab Passzázs

Egy teljes napot kirándulunk a Khunjerab-szorosban (4744m), a pakisztáni & kínai határnál, ami egyben a legmagasabban fekvő határátkelő a világon. Ezen a szakaszon csodálatos látvány tárul a szemünk elé, Karakoram hegyei és a Pamír-hegység vonulatai. Khunjerab-ban Marco Polo bárányokkal, kőszáli kecskékkel és mormotákkal is találkozhatunk az utunk során. We Kb. 1 órát töltünk majd a Kunjerab határnál mielőtt visszaautóznánk Gilgitbe. Útközben megállunk majd a Batura gleccsernél (a leghosszabb gleccser a Sarkkörön kívül), Passu katedrálisnál, a Passu gleccsernél és átsétálunk Passu függőhídján (200m hosszú). Ma éjszaka Gilgitben alszunk.

Day 6 photo 2 Day 6 photo 3 Day 6 photo 4
Day 6 photo 1

7 Vissza Beshamba

Beshamba autózunk (kb. 12 órás) és útközben megállunk a Batura gleccsernél. Beshamban alszunk ma este.

Day 7 photo 2 Day 7 photo 3 Day 7 photo 4
Day 7 photo 1

8 Visszatérés Islamabadba

Autózás (kb. 8 órás)a Karakorum highway-en vissza Islamabadba, ahol az utolsó esténket fogjuk tölteni.

Day 8 photo 2 Day 8 photo 3 Day 8 photo 4
Day 8 photo 1

9 Az utazás vége

Transzfer a reptérre és indulás haza

Details

Includes:
 • - Vízum igénylő dokumentumok
 • - Minden földi szállítást
 • - Szállások (twin szobák 3 csillagos hotelekben)
 • - Túrák, belépők, engedélyek és angolul beszélő vezetők
 • - Reggeli és vacsora naponta
 • - Vezetőt a cégünktől (angol nyelven)
 • - Reptéri transzferek
Excludes:
 • - Vízumdíjak
 • - Repjegyek
 • - Borravalók
 • - Ebédek
 • - Egyéb személyes kiadások
 • - Egyéni felár 445 EUR (ha van rá mód, akkor el tudjuk helyezni egy másik szintén egyedül utazó társával közös szobában, ha nem szeretné ezt az összeget kifizetni)
Prices:
 • Tour Price: €2350
 • Deposit: €400
 • Single Room Supplement: €445
Foglalás shopping_cart