Danakil-Depresszió út / Kiegészítés

Az út leírása alább olvasható.

1 Éjszakázás Mekelében

Ezen az estén találkozunk Mekelében, az etiópiai városban, ahol ma este aludni fogunk. Azok akik Addisból érkeznek javasoljuk, hogy a 17:30(approx) járatra foglaljanak, melyen a csoport vezetője is utazni fog cégünktől.

Day 1 photo 2 Day 1 photo 3 Day 1 photo 4
Day 1 photo 1

2 Utazás a Danakil Depresszióba

Reggeli után megkezdjük utunkat Hamed Elába, a Danakil-Depresszióba. A sivatagban leszünk 328 lábbal a tengerszint alatt. Az idevezető úton egy kisvárost, Berhalét keresztezzük, ahol láthatjuk majd a tevekaravánokat, melyek a a sóbányákba tartanak, míg mások már onnan jönnek vissza, sóval megrakva. Az éjszakát Hamed Elában töltjük, kempingben.

Day 2 photo 2 Day 2 photo 3 Day 2 photo 4
Day 2 photo 1

3 Erta Ale vulkán

A kora reggeli ébredést követően Dodomba autózunk, ami az Erta Ale vulkán lábánál található. Innen 80km-t autózunk a világ egyik legrosszabb útján. Nagyjából 6 óra alatt tesszük meg ezt a távolságot megkövült láván, sziklákon, homokos és néhol pálmafás oázisokon át. Jó néhány kisebb sivatagi falun haladunk át mielőtt elérjük Dodomot. Vacsora után egy 3 órás túrázás következik Erta Aléhoz. Tevék fogják a kempingfelszereléseinket, ételt és italt szállítani a vulkán pereméhez, ahol egy feledhetetlen estét fogunk tölteni a forrongó lávatavat csodálva.

Day 3 photo 2 Day 3 photo 3 Day 3 photo 4
Day 3 photo 1

4 Hamed Ela

Elég korán, napfelkeltekor ébredünk és sétát teszünk a kráter körül, mielőtt 7 órakor visszaindulnánk Dodomba. 10.30 körül fogunk majd megérkezni és reggelizni és pihenni egy kicsit indulás előtt. Hamed Elába az 500 lelkes faluba visz majd utunk, ahol kempingben éjszakázunk.

Day 4 photo 2 Day 4 photo 3 Day 4 photo 4
Day 4 photo 1

5 Ragad sóbányái

Reggel Ragadba indulunk, ahol a sót bányásszák. Láthatjuk majd ahogy a sót kibányásszák a földből, kockákra vágják és felpakolják a tevékre. Dallolba autózunk tovább és megnézzük a vulkáni tevékenységek által kialakított, változatos tájat. Dallol 380 lábbal a tengerszint alatt fekszik és ezáltal a világ egyik legmélyebben fekvő pontja is egyben. Színes sóbányákat láthatunk erre a Karum tó körül és több tevekaravánt is, majd a helyi Afar emberekkel teszünk egy sétát. Ezt követően visszaautózunk Mekelébe, Hamed Elán keresztül. Nagyjából délután 5 órára érkezünk vissza Mekelébe, ahonnan egyenesen a reptérre megyünk, hogy a 19.25-ös gépet elcsípjük vissza Addisba (a repjegyet NEM tartalmazza az ár!).

Itt befejeződik a túra, hacsak nem vásárolták meg az Etiópia/Szomáliföld utunkat és folytatják az utat a leírás szerint.

Please note:

A szárazföldi utazás ára: 665EUR / fő

Addis-Mekele retúr repjegy: kb. $170* or $360 (mindenki magának foglalja le)

*az olcsóbb járat lehetősége azok számára lehetséges, akik az Ethiopian Air légitársasággal repülnek Addisba, mert ők belföldi jegyeket ajánlanak és támogatott jegyet állítanak ki a nemzetközi vásárlók részére. Ha Ön velünk utazik ezt követően Szomáliföldre, akkor használhatja a Hargesia-Addis repülőjegyét az Etióp légitársaságoknál, hogy bebiztosítsa a kedvezményes repülőjegyét. Kérjük vegye figyelembe, hogy Önnek kell ezeket a jegyeket lefoglalnia!

Details

Includes:
 • - Szállások (twin szobák)
 • - Minden földi szállítást Etiópiában
 • - Tapasztalt, angolul beszélő idegenvezetőt
 • - Csoportvezetőt cégünktől (angol nyelven)
 • - Minden reggelit
 • - Reptéri transzfereket, beleértve az elején is, ha az általunk javasolt járatra foglalt
Excludes:
 • - Ebédek és vacsorák (kb. $10-15 per nap)
 • - Minden repjegy
 • -Vízumdíjak
 • - Borravalók a kísérőknek
 • - Egyéb személyes kiadások
Prices:
 • Tour Price: €705
 • Deposit: €300
 • Single Room Supplement: €40
Foglalás shopping_cart