Kuba Szépségei út

Az út leírása alább olvasható és az évben bármikor foglalható ez az utunk.

1 Érkezés Havannára

A reptérre érve sofőrünk a kedves utazót a szállására viszi. Egész napos havannai szabadprogram következik.

Day 1 photo 2 Day 1 photo 3 Day 1 photo 4
Day 1 photo 1

2 Indulás Cienfuegosra

Korán reggel elindulnak Cienfuegos-ba, ami 5 órás autóút a hírhedt Disznó-öblön át.
A Cienfuegos-ba vezető út során először jónéhány citrusföldet láthatnak Kuba központi sík részén. Aztán ahogy letérnek majd az autóútról, egy teljesen más világ tárul a szemük elé, mégpedig egy élettelteli, mocsaras boák és krokodilok lakta terület. Guama-ban egy krokodilfarmot is meglátogatnak majd.

Mikor elérték a Karibi partokat és a Disznó-öböl mentén utaznak majd, azon a helyen át, ahol az ellenforradalmár csapatok szálltak partra 1961-ben. Itt meglátogatnak egy múzeumot, ahol a konfliktust kísérhetik végig és ahol Amerika először hátrált meg a dél-amerikai megszállási kísérletei során. Több gyönyörű helyszínen adódik majd lehetőség arra, hogy ússzanak. Pl. egy hatalmas, természetes, trópusi haltartélyhoz hasonlítható. Csomagolják össze a fürdőruhájukat és a snorkeling felszerelésüket!

Cienfuegost a helyiek úgy is emlegetik, mint La Perla del Sur - a Dél gyöngye. A Franciák alapították és nagyon európai érzetet kelt a széles Párizsias sugárútjaival és az elegáns koloniális stílusú épületeivel.

Miután becsekkoltak a helyi vendéglátó családjuknál az est további részében sétálhatnak és a város körüli pezsgést átélhetik.

Day 2 photo 2 Day 2 photo 3 Day 2 photo 4
Day 2 photo 1

3 Santa Clara

A reggelit követően elindulnak Cienfuegosból Santa Claraba. Attól függően, hogy milyenek éppen akkor az útviszonyok vagy keresztül mennek a Sierra del Escambrayon vagy körülötte. Ez az út nagyjából 70km hosszú, de meg fognak állni néhány alkalommal, hogy megcsodálhassák.
Santa Clara egy kulcsfontosságú városa volt a sikeres forradalomnak. Beérve Santa Claraba egy hatalmas Ché Guevara szobor fogadja az idelátogatókat, ami emléket állít neki és azoknak a forradalmároknak, akik meghaltak vele Bolíviában. A múzeumban pedig végigkísérhetjük életének és forradalmi szenvedéseinek történetét. Ezután a városi séta következik, ahol a jelentősebb helyszíneket járják végig, mint pl. a felfegyverzett vonatot, ami őt és csapatait szállította.

Day 3 photo 2 Day 3 photo 3 Day 3 photo 4
Day 3 photo 1

4 Escambray mountains

Reggeli után elhagyják Santa Clarát és egy kies tájon az Escambray-hegyeken át vezető autózás következik. Megállnak majd a vízesésnél az út során és ebédelni pedig egy farmer házában fognak.
Trinidad városa számtalan gyönyörű templomnak és gyarmati épületnek ad otthont, mely egyben az UNESCO világörökség része is. A közelben található a Valle de los Ingenios: A cukor malmok-völgye és a Playa Ancón, ahol élvezheti az elnyúló, fehér homokos érintetlen tengerpartokat. Búvárkodás, vízesések felfedezése, lovaglás és más lehetőségek adódnak a kikapcsolódásra.

A trinidadi éjszakai élet a legváltozatosabb és legintenzívebb egész Kubában. Számtalan élőzenés, táncos hely van erre, ahol a hét minden napján élvezhetik a hamisítatlan kubai hangulatot. Mindez az elbűvölő szépségű, régi gyarmati épületek és kikövezett utcák varázslatos hangulatában felejthetetlen élményt nyújt.

Este az otthoni szálláson lesz.

Day 4 photo 2 Day 4 photo 3 Day 4 photo 4
Day 4 photo 1

5 Trinidadi túra

Reggelit követően Trinidadban fogunk túrázni. A La Villa de la Santisima Tinidad-ot Diego Veazsquez de Cuellar alapította 1514-ben. A város hátterét zöldellő hegy alkotja és a Karib-tenger tiszta, fehér homokos tengerpartjai a türkiz színű vízzel csupán rövid sétára vannak.
A város inaktív volt az 1800-as évekig, amikor is francia menekültek a Haiti rabszolgafelkelést követően értek itt partot és hoztak magukkal cukornádat, majd kezdték el művelni azt. Az új lakók a letelepedést követően farmerkedni kezdtek Valle de Los Ingeniosnál, észak-keletre a várostól. Nagymértékű gazdagság áramlott be a helyi gazdaságba a cukornádültetvényeknek köszönhetően és ez a terület adta egykoron az ország cukortermelésének egyharmadát. Ez a cukor őrület két függetlenségi háborúval befejeződött, de a cukoripar által generált gazdagság jól látható a mai napig a színes épületeken, egykoron grandiózus kastélyokon, szépen kidolgozott kovácsoltvas kapukon, térkövezett utcákon. A város és környéke megannyi eseményt látott a Forradalom győzedelmeskedése után és az azt megelőző események alatt, mert az ellenforradalmárok a hegyekben rejtőztek és onnan támadtak.

Az út során meglátogatják a Museo Nacional de la Lucha Contra los Bandidost és a Casa de los Mártires de Trinidad-ot, melyek őrzik történelmükben a város szenvedéseit.

Ebédre megállnak a városban, mielőtt visszatérnének a szállásukra.

Day 5 photo 2 Day 5 photo 3 Day 5 photo 4
Day 5 photo 1

6 Irány vissza Havannába

Reggeli után visszaautóznak Havannába. Útközben többször lesz lehetőség arra, hogy megálljanak és fotózhassanak, majd kubai ebéd következik. Havannába érve elfoglalják a szállást a városközpontban, ahol az utazás hátralévő napjaiban lakni fognak.

Day 6 photo 2 Day 6 photo 3 Day 6 photo 4
Day 6 photo 1

7 Havannai városi túra

A reggelit követően egy városi utazásra mennek Havannában. Meglátogatják a Plaza de Armast és a híres Museo de la Revolucion, hogy többet megtudjanak a forradalomról és annak történelméről. Ebéd után a Havanna Club Múzeumba látogatnak, ami a rum múzeum. Ingyenes kóstolók várnak Önre természetesen! Ezt követően meglátogatják San Carlos de la Cabana erődöt is, ahol Chenek volt az irodája. Majd Che házánál tesznek látogatást, ahol a forradalom után élt. Az est hátralevő része szabad programból áll.

Day 7 photo 2 Day 7 photo 3 Day 7 photo 4
Day 7 photo 1

8 Az utazás vége

Ma véget ér az utazás. Kedvükre eltölthetik ezt a napot mielőtt visszamennének a reptérre a hazainduláshoz.

Please note:

A jelenlegi szankciók miatt, nem tudunk előreutalásokat fogadni erre az utunkra. Azt kérjük, hogy a helyszínen, érkezéskor készpénzben fizessen.

Details

Includes:
 • - 7 éjszaka "házi szállást" kétagyas (twin) szobákban
 • - Minden szállítást és sofőröket
 • - Minden reggelit
 • - Tapasztalt angolul beszélő, helyi idegenvezetőt minden városban
 • - Reptéri transzfereket
Excludes:
 • - Étkezések (a reggeliket kivéve)
 • - Repülőjegyek Havannába
 • - Vízum
 • - Biztosítás
 • - Belépőket
 • - Italokat
 • - Borravalókat
 • - Opcionális extra túrákat
 • - Bevándorlási adó (25CUC per fő)
 • - Egyéni felár- Az eredeti ár duplája, abban az esetben, ha egyedül utazik.
Prices:
 • Tour Price: €1195
 • Deposit: €300
 • Single Room Supplement: €155
Foglalás shopping_cart