Adatvédelmi Nyilatkozat

  • Ellenőrizzük a személyazonosságát
  • Panaszkezeléshez, ami esetlegesen felmerülhet
  • Kapcsolatba lépjünk Önnel bármilyen általunk hirdetett szolgáltatás megváltozását illetően
  • Kezeljük az oldalunkat, beleértve a leállási problémákat, analizálásokat, statisztikákat, kutatásokat és teszteket ill.az oldal biztonságát fejlesztjük.

Amikor feliratkozik hírlevelünkre vagy Ön hozzájut bármilyen más szolgáltatásunkhoz, amit ingyenesen ajánlunk, elkerülhetetlen, hogy használjunk Öntől személyes adatokat és jogos érdekünk, hogy ezeket a szolgáltatásokat rendelkezésére biztosítsuk. Ahhoz, hogy ezeket a szolgáltatásokat biztosítani tudjuk, szükségeltetnek a következők:

     -    Ellássuk Önt információval a többi utunkkal kapcsolatban

  • Ellássuk Önt hírekkel és információkkal

 

Fotók és videófelvételek

Időről-időre alkalmazottaink és / vagy utasaink fényképeket és / vagy videófelvételeket készítenek utazásaik során beleértve az utastársaikat is. Ezek a képek és felvételek elképzelhető, hogy használva lesznek marketinganyagokhoz és / vagy fel lesznek töltve közösségi média oldalainkra. Ha nem óhajt felvételen vagy fényképen szerepelni, akkor kérjük, ezt közölje a Túravezetőjével vagy a felvétel készítőjével az utazás megkezdésekor.


Soron következő útjaink, melyek szerintünk érdekelhetik Önt

Előfordulhat, hogy használjuk a rendelkezésünkre álló adatokat, hogy tájékoztassuk a soron következő útjainkról, melyekről úgy gondoljuk, érdekelhetik Önt. Ezt azonban úgy tesszük csak és kizárólag, hogy Ön ehhez hozzájárult és kérte ezt a marketingkommunikációt előzőleg.

Az, hogy Ön kap marketingkommunikációs anyagot vagy sem, teljes mértékben Öntől függ. Ez semmilyen módon nem befolyásolja a már lefoglalt útját vagy a jövőbeli foglalásait.

Bármikor frissítheti ezeket a beállításokat a marketinganyagokban kiküldött linken keresztül vagy úgy, hogy a kapcsolati űrlapon keresztül leiratkozik.

 

Üzletünk fejlesztése

Mindig a tőlünk telhető legjobb minőséget akarjuk Önöknek biztosítani szolgáltatásainkkal. Ez néha azt is jelenti, hogy olyan információkat használunk, amelyekkel ezt meg tudjuk valósítani vagy amelyek segítenek abban, hogy miként tudjuk ezeket megvalósítani.

Ebben a formában csak akkor fogjuk ezeket az adatokat használni, ahol szükséges, hogy tudjunk:

 

-Értékelni és fejleszteni meglévő útjainkat és újakat létrehozni

-Értékelni és fejleszteni rendszerünket, teljesítményünket és szolgáltatásaink minőségét, beleértve alkalmazottainkét is (képzésekkel)

- Weboldalunkat fejlesszük és naprakész legyen és a legmegfelelőbb legyen az Ön és számítógépe szempontjából

Kapcsolat Önnel

Kapcsolatban szeretnénk maradni Önnel. Néha előfordulhat, hogy az Önről rendelkezésünkre álló adatokat használjuk annak érdekében, hogy válaszoljunk kérdéseire vagy, hogy a fontos változásokról értesítsük Önt.

Csak és kizárólag akkor használjuk ezeket az adatokat, amikor és ahol ez feltétlen szükséges ahhoz, hogy:

-Válaszoljunk és párbeszédet folytassunk az Ön általi megkeresésekre, beleértve azt is amikor Ön kitölti a kapcsolat mezőt vagy űrlapot és bármilyen közösségi médiafelületen, ahol megjelöl minket.

-Informálni tudjuk Önt az esetlegesen fellépő változásokkal kapcsolatban

 

Személyes azonosítás

Használhatjuk az Ön által megadott adatokat bizonyos esetekben, ha szükséges, hogy a legális kötelezettségeinknek eleget tudjunk tenni vagy, hogy észrevegyük, megelőzzük az esetleges csalásokat, pénzmosást és más egyéb bűneseteket.

  • Védjük Önt és másokat az esetleges sérelmektől

  • Elképzelhető, hogy használjuk a rendelkezésünkre álló adatokat amikor szükséges, hogy az Ön érdekeit és másokét meg tudjuk védeni. Ez lehet olyan törvénysértés is, mint az adatlopás, kalózkodás, csalás.

 

 

 

 

Kivel osztjuk meg az Ön személyes adatait, melyek rendelkezésünkre állnak?

Személyes adatok megosztása a cégünkön belül

Azokat az információkat melyeket Ön megadott, alkalmazottainkkal megosztjuk, hogy így biztosítani tudjuk az általunk kínált szolgáltatásokat az Ön számára.

 

Az Ön adatainak megosztása harmadik féllel

Az Ön adatai közül vannak olyanok melyeket meg kell osztanunk olyan cégekkel, szervezetekkel akiknek szükséges tudniuk ezeket az adatokat ahhoz, hogy az Ön útja meg tudjon valósulni (pl.: hotelek, szálláshelyek, bankok, hitelkártyakezelő cégek vagy más beszállítók). Az ilyen cégek és szervezetek előfordulhat, hogy Európai Unión, Norvégián, Izlandon vagy Liechtensteinen kívül tevékenykednek, amennyiben az Ön foglalt útja ezeken kívül esik vagy olyan beszállítók tevékenységét igényli, akik nem ezeken a területeken belül folytatják működésüket.

Elképzelhető, hogy információt osztunk meg olyan személyekkel, akik mennek vagy voltak azon az utunkon ugyanakkor amelyen Ön is és ahol Ön írásos beleegyezésével ezt jóváhagyta.

Vannak olyan kivételes esetek, ahol elképzelhető, hogy harmadik féllel megosztjuk az Ön személyes adatait. Ilyen esetek lehetnek, ahol ez a megosztás fennállhat:

-Törvény teszi szükségessé vagy ítélethozatalhoz szükséges bírósági ügyekben vagy bírósági határozat értelmében áll elő vagy rendelet vagy szabályozás teszi szükségessé

-Szükséges, hogy garantáljuk alkalmazottaink biztonságát vagy a tulajdonunkét vagy a nyilvánosságét

-Szükséges, hogy bűnmegelőzés vagy felderítés szempontjából, beleértve más cégekkel vagy szervezetekkel történő adatcserét csalás ellen és hitel kockázatok csökkentése érdekében

 

 

 

 

Meddig tároljuk az Ön személyes adatait? 

Csak annyi ideig tároljuk az Ön személyes adatait, ameddig erre szükségünk van abból az okból amiért ezek tárolásra kerültek. Ahol rendelkezésére bocsátunk olyan szolgáltatást amit a foglalása kapcsán biztosítottunk Önnek, ott az út teljesítésének napjától számított 12 hónapig megőrizzük ezeket az adatokat.

Ahol Ön feliratkozott a levelezési listánkra, ott addig őrizzük ezeket az adatokat, ameddig Ön feliratkozva marad, hogy emaileket kapjon.

Bármilyen más esetben az adatokat 5 évig őrizzük.

 

 Hogyan védjük az Ön személyes adatait?

Minden olyan ésszerűen szükséges lépést megteszünk, ami biztosítja az Ön személyes adatainak biztonságát ennek a szabályzatnak megfelelően. Megpróbáljuk biztosítani, hogy minden adat, amit Ön megoszt velünk, biztonságosan érkezik meg a weboldalon keresztül (mindig ellenőrizze a kis lakatot és a ’https’-t az URL elején).

Sajnos az adatátvitel az interneten keresztül nem mindig teljesen biztonságos. Bár mi minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy az Ön személyes adatait megvédjük, sajnos azonban garantálni nem tudjuk, hogy a weboldalunkra küldött adatok biztonságban megérkeznek. Bármely adattovábbítást a saját felelőségére csinál. Miután megkaptuk az Ön által küldött adatokat, szigorú procedúrákat fogunk alkalmazni és biztonsági előírásokat, hogy megakadályozzuk a jogtalan hozzáféréseket ezekhez.

Minden információ, adat, amit a rendelkezésünkre bocsát egy harmadik fél biztonságos szerverén van tárolva.

Milyen jogai vannak a személyes adatait illetően?

Joga van a tájékoztatáshoz

Jogi kötelezettségünk van, hogy tömör, transzparens, érthető és könnyen hozzáférhető opciót biztosítsunk Önnek, az Önnel kapcsolatos adatokhoz és azokhoz az információkhoz, hogy miként használjuk ezeket. Azért írtuk ezt a szabályzatot, hogy ez így legyen, de ha bármilyen kérdése vagy kérése merül fel és további specifikus információra van szüksége, abban az esetben kapcsolatba léphet velünk a kapcsolati űrlapon keresztül.

 

Joga van a személyes adataihoz való hozzáféréshez

Joga van ahhoz, hogy megkérjen minket, hogy hagyjuk jóvá milyen jellegű személyes adatokat tárolunk Önről amennyiben tárolunk ilyeneket. Ha tárolunk ilyeneket, akkor joga van ahhoz, hogy ezek másolatát kikérje és tájékoztatva legyen az alábbiakról:

-Miért használjuk ezeket az adatokat
-Milyen kategóriájú adatokat használunk
-Kivel osztottuk meg ezeket az adatokat
-Előreláthatólag meddig tároljuk ezeket az adatokat

Az Ön adatainak biztonságos kezelése érdekében szükség van arra, hogy ilyen esetben meggyőződjünk az Ön személyazonosságáról mielőtt rendelkezésére bocsátanánk ezeket az adatokat Önről.

Joga van kijavíttatni bármilyen már nem aktuális vagy hibás adatot Önnel kapcsolatban

Ha kérte a másolatát az Önnel kapcsolatos adatoknak amikkel mi rendelkezünk, akkor megjegyzést tehet arról, hogy hibás adatok is vannak Önről vagy bizonyos dolgok hiányosak az Ön adataival kapcsolatban. Ebben az esetben lehetősége van, hogy kapcsolatba lépjen velünk és így módunkban áll majd ezeket kijavítani.

Joga van, hogy az adatai törlését kérje

Elképzelhető, hogy eljön az az idő, amikor szükségessé válik, hogy személyes adatot töröljünk Önről. Ez abban ez esetben következhet be, ha:

-Amennyiben a személyes információkra már nincsen szükség azokból az okokból amiért mi eredetileg gyűjtöttük azokat

-Ön rámutat arra, hogy az adatait használjuk és a továbbiakban nincsen nyomós indokunk használni azokat

-Jogtalanul használtuk az Ön adatait

- Jogi kérés érkezik felénk, hogy töröljük az Ön adatait

Ezekben az esetekben joga van ahhoz, hogy a személyes adatai megsemmisítésre kerüljenek. Ha úgy hiszi, hogy a fent említett esetek valamelyike érvényes Önre, lépjen velünk kapcsolatba a weboldalon található kapcsolati űrlapon keresztül.

Az adatszállításként is ismert esetben, Önnek joga van egy másolathoz az Ön által megadott személyes adatokat illetően, amiket a lefoglalt utazásához adott meg a velünk való szerződéskötésekor. Ez a joga lehetővé teszi az Ön számára, hogy átvigye, másolja vagy szállítsa a személyes adatait az egyik IT rendszerről a másikra, biztonságos és biztosított módon.

Ha szeretné, hogy az Ön adatainak másolata átküldésre kerüljenek az Ön vagy egy másik szervezet részére egy általánosan használt, más gépek által is olvasható formában, kérjük lépjen velünk kapcsolatba. Ehhez joga van és nem kell fizetnie érte.

Joga van, hogy a direktmarketinget elutasítsa

Bármikor közölheti velünk, hogy Ön azt részesítené előnyben, ha mi nem használnánk az Ön által adott adatokat direktmarketing célokra. Amennyiben nem szeretne direktmarketinges anyagokat kapni tőlünk, kérjük lépjen velünk kapcsolatba vagy használja a megadott linkeket az egyik marketinges anyagunkban és mi azonnal megszüntetjük ezek küldését.

 Jogában áll, hogy felhívja a figyelmünket, arra, hogy használjuk az Ön adatait a saját jogos érdekünkben

Néha használunk személyes adatokat, hogy elérjük azokat a célokat, melyeket kitűztünk, hogy segítsenek nekünk úgy, mint Önnek is. Ez tartalmazza a következőket:

-Amikor utat ajánlunk Önnek, ami hasonló ahhoz, amit Ön már lefoglalt

-Amikor használjuk az Ön adatait, hogy fejlesszük üzletünket

-Amikor kapcsolatba lépünk Önnel vagy, hogy tudassuk Önnel, hogy milyen változtatásokat hajtunk végre

Kijelenthetjük, hogy a jogai és adatai megfelelően védve vannak. Ha Ön úgy hiszi, hogy azon módon, ahogy mi használjuk a személyes adatait az nem kielégítő annak függvényében, amilyen hatás Önt vagy az Ön adatait éri, abban az esetben joga van ezt szóvá tenni. 

Hacsak nincs kényszerítő ok, hogy folytassuk, úgy kötelesek vagyunk befejezni az adatainak használatát ezen okokból kifolyólag.

Az Ön jogainak érvényesítéséhez, adatainak használatát illetően a fent említett szándékból adódóan, kérjük lépjen velünk kapcsolatba.

Önnek jogában áll korlátozni, hogy miként használjuk az Ön adatait.

Önnek jogában áll megkérni minket, hogy fejezzük be adatainak használatát bármilyen formában vagy, hogy egyszerűen másolatot tartsunk róluk. Ez a jog érvényesíthető, ahol:

-Tájékoztatott minket, hogy az Önről tárolt információk idejétmúltak és még nem ált módunkban ezeket ellenőrizni

-Ön kifogásolta felénk, hogy az információ amit Önről használunk  és a végrehajtásában vagyunk mindennek

-Törvénytelenül használtuk az Ön adatait, de Ön nem akarja, hogy ezeket az adatokat töröljük, az adatmegőrzési időszak végéig

- Nincs szükségünk arra, hogy tovább használjuk az adatait, de Önnek szüksége van rájuk jogi követeléshez

 

Ennek az adatvédelmi nyilatkozatnak a megváltoztatása

Bármilyen megváltoztatása ennek az adatvédelmi nyilatkozatnak feltöltésre kerül a weboldalunkon.

Panaszok

Ha úgy óhajtja, hogy panasszal szeretne élni az adatgyűjtésünkkel vagy a személyes adatainak használatával kapcsolatban, kérjük lépjen velünk kapcsolatba először hátha megtaláljuk a megoldást a panaszára.

Ha még ezek után sem elégedett, miután végigjárta a panaszkezelési procedúránkat, jogában áll panaszt tenni az Information Commisioner’s Office (ICO)-nál, akik az a hatósági szerv, akik felülvizsgálják az adatvédelmet az Egyesült Királyságban. Kérjük látogasson el az ICO weboldalára amennyiben panaszt szeretne tenni az ICO-nál: www.ico.org.uk

Ez a dokumentum, utoljára 2018. március 14-én került frissítésre.