A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: strpos(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior

Filename: core/BF_Router.php

Line Number: 301

Backtrace:

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/bonfire/core/BF_Router.php
Line: 301
Function: strpos

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/bonfire/core/BF_Router.php
Line: 82
Function: __construct

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/public_html/index.php
Line: 312
Function: require_once

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls

Filename: libraries/Modules.php

Line Number: 106

Backtrace:

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/bonfire/libraries/Modules.php
Line: 106
Function: each

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 251
Function: load

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/helpers/menu_helper.php
Line: 19
Function: module

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 123
Function: helper

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/modules/tour/controllers/Tour.php
Line: 56
Function: helper

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/public_html/index.php
Line: 312
Function: require_once

Transz-Mongólia - Különleges Úti célok

Transz-Mongólia

 A Transz-Mongóliai vasútvonalon való utazás, a világ egyik legnagyszerűbb utazási élményét nyújtó kalandja. A leghosszabb folytonos vasútvonal ez, ami több mint egyharmad részét szeli át a bolygónkon lévő szárazföldnek. Ez 10ezer km-t, azaz 6000 mérföldet jelent.

Áraink 599€-tól kezdődnek, ami másodosztályú jegyet jelent  és egy irányban, Moszkvától Pekingig. 1299€ –tól már a teljes út megvásárolható és ez magába foglalja az összes vonatjegyet, szállást, és túrákat Szibériában (Irkutsk) és Mongóliában (Ulánbátor).

Egyéni igényeknek megfelelően is tudunk jegyeket foglalni. Egyirányútól a non-stop jegyeken át, a több megállásos oda-vissza utakig.

Moszkva-Peking és Peking-Moszkva 2 hetes utunk ára csak 1299EUR/fő.

Moszkva-Peking Deluxe 15 napos deluxe utunk ára 2099EUR/fő.

Szentpétervár-Peking és Peking-Szentpétervár 19 napos utunk ára 1655€/fő.

Moszkva-Pjongjang utunk pedig már 2476EUR/fő ártól elérhető.

Minden vonatra tudunk jegyet foglalni a Transz-Szibériai, Transz-Mongóliai és Transz-Mandzsúriai vasútvonalakon. Kérjük, e-mailben jelentkezzen további információkért.

FIZETÉSI MÓDOK

Elfogadunk banki átutalást, Paypales utalást.

Előleg fizetése szükséges a foglalásnál és a teljes összeg kiegyenlítése 8 héttel az indulás előtt kell, hogy megtörténjen.

Részletfizetésre is van lehetőség, ha kérik és szívesen alkalmazkodunk az Ön igényeihez ezen a téren is.

A transz-mongóliai út Moszkvától Pekingig igénybe vehető 1299€ –tól és ennek leírása alább olvasható.


Ajánlatunkban mongóliai kitérő is szerepel, ennek részleteiért kattintson ide.

A különböző variációkért, mint pl. hosszabb vagy rövidebb ideig maradás vagy extra utak beiktatása stb. kérjük lépjen velünk kapcsolatba további információkért és árakért.

Kérjük vegyék figyelembe, hogy ue. az utat ajánljuk Kelet-Nyugat irányba is, Pekingi indulással, megegyező árral.

Az upgraddel kapcsolatban a lap alján olvashat további információkat.

Az indulási nap, minden szombaton van.

Az érkezés a moszkvai Yaroslav állomásra van ahonnan 13.50-kor indul a vonat és kezdődik meg az utazás, Moszkva külvárosát elhagyva Szibéria felé.

Pihenhetnek a fedélzeten, miközben keleti irányba távolodnak Yekatyerinburg felé, a zöldellő tájakon keresztül az Urál-hegység leomló lábánál.

Omszk felé haladva elérjük a 2102-es kilométerkövet, ami hivatalosan is Szibéria határa. Ez idő alatt végigkóstolhatják az éttermi kocsi kínálatát és gyönyörködhetnek a táj szépségében. Minden megállóhelyen van mód arra, hogy megtornáztassák a fáradt lábakat és vásároljanak a peronon lévő árusoktól.

Krasnoyarsk felé láthatóak lesznek a szénrakományukkal megrakott tehervagonok amelyek az Urál-hegység hőerőműveibe tartanak Kubas Basinból.
Az úton résztvevők átszelik a világ egyik leghosszabb folyójának, az Obnak, a 870m hosszú hídját.

Irkutskba nagyjából 10.40-kor lesz az érkezés. A hotelbe való becsekkolást követően szabad program van város körül. Lehet akár egy nyugtató sétára menni és gyönyörködni a csodás fa épületekben mielőtt megnéznék Saviour templomát vagy a Znamensky apátságot és az Irkutsk Múzeumot.

Később feltölthetik a készleteket a helyi piacon, majd beugorhatnak és megkóstolhatják a tradicionális szibériai vacsorát valamelyik helyi étteremben és folytatván az estét az egyik éjszakai bárban vagy clubban.

A sofőrünk felveszi Önöket reggel 9-kor és az Irkutsk állomáshoz mennek, ahol buszra szállnak és nekivágnak a 250km-es útnak északra a Primorsky-hegység mentén, a Bajkál-tó irányába, ami egyébként a világ legmélyebb tava a maga 1673m-es mélységével.
Útközben megállunk kávézni, mielőtt az olkhon-szigeteki komphoz érnénk, ami 14.00-kor fog kihajózni. Rövid hajózás után kiszállunk az Olkhon-szigeten, ami 71km-es hosszúságával és 14.5km-es szélességével a világ legnagyobb tavi szigete. A sziget lakosságát a Buryatik alkotják, akik mongol eredetűek, buddhisták, de mellette a sámánizmust is többek gyakorolják. Helyi halász családoknál lesz a szállás, fakunyhókban.
Ebéd után a csoport felfedezheti a falut és meglátogatja a helyi múzeumot. A falun átvezető gyalogtúra során Cape Burkhan felé fog vezetni, hogy meglátogassák a híres sziklatemplomot, a Crag of Shamant (Sziklatemplom), ami egyike Ázsia 9 szentélyének. Vacsorára várhatóan helyi Bajkál halspecialitás lesz (amennyiben kapható) és utána az est hátralévő részét kedvük szerint tölthetik el.

Reggel, jeep-pel vagy minibusszal indulunk felfedezni a szigetet és a klasszikus Bajkál-tavi lehetőségeket. Észak felé haladva az első megálló a Sagaan-Khushun Cape lesz, ami egy csodaszép sziklaszirt, mert vörös zuzmó borítja.Az út további része a parton, homokdűnéken át és között vezet majd, beleértve a 200m magas Khoboy Cape nevű szirtet, a sziget északi csúcsánál.
A piknik jellegű ebéd elfogyasztása után, ami szabad tűzön főtt Bajkál halászlé lesz, az Uzuri-öbölben, visszatér a csapat Khuzir faluba. Itt kipróbálhatjuk a banya nevű tradicionális orosz szaunát, a Russian banya-át, mielőtt megkóstoljuk a hagyományos Olkhon vacsorát. Az est további része szabadon eltölthető.

A vendégházban elfogyasztott búcsú reggelit követően minibusszal a kompállomásra szállítják a túrán résztvevőket. Miután a komp partot ért, megihatnak egy kávét a közeli kávézóban mielőtt folytatnák az utat a szárazföldön Irkutskba, ahova 18.00 körül fognak megérkezni. Néhány órát eltölthetnek a városban mielőtt elindulnának vissza a szállásukra, hogy kipihenjék magukat.

A vonat reggel 8-kor indul az állomásról ahova maguknak kell kiutazni. Az utazás során a vonat átszeli Buryatia régiót, a Goose tó partja mentén. Az orosz határvárosba Naushki megérkezve az útlevél ellenőrzést követően áthalad a vonat Mongóliába és azonnal szemtanúi leszünk a táj megváltozásának, ahogy a csodálatos fenyő és nyírfaerdők tornyosulnak a Selenge-folyó partjain.

Kb. reggel 7.00-kor érkezik meg a vonat Ulánbátorba, ahol a szállásra érkezést követően az egész napot városnézéssel lehet tölteni. Esetleg a Sukhbaatar teret, a Nairamdal Parkot, a Gandantegchinlen Khiid templomot vagy a Mongol Nemzeti Történelmi Múzeumot is meg lehet látogatni, mielőtt vacsorázni mennének a város éttermeinek egyikébe. Javasoljuk, hogy próbálják ki a tradicionális mongol BBQ-t.

Este érdemes lehet megtekinteni a Tumen Ekh Palotában a „gumiembereket”, táncosokat, operaénekeseket, és a furcsa mongol „torok énekeseket”.

Sofőrünk felveszi Önt/Önöket reggel és kiviszi a Terelj Nemzeti Parkba, ami Ulánbátortól 50 mérföldre észak-keleten helyezkedik el. A parkba belépvén azonnal érezni lehet a friss alpesi levegőt és a pompás hegyi látványt. Elviszik Önt, hogy láthassa a helyi művészeket, sólymokat, sasokat, tevéket.

Ezután a buszból átülnek lóhátra*, majd folytatják a túrát völgyek és hegyek között, patakok mentén. Ariyapala templom lesz a hegymászás és lovaglás egyik célja, de kötélhídon is keresztül kell sétálni mindehhez. Miután felsétáltak a templom lépcsőin, leülhetnek meditálni vagy csak gyönyörködni a kilátásban. Ezután ismét lóhátra ülnek és visszamennek a Teknős-sziklához, ahol a táborban az éjszakát töltik.

A tábor a szemet gyönyörködtető Gorkhi-folyó völgyében van. Itt a helyi farmer családdal megismerkednek, akik a tábor tulajdonosai is egyben. A délután hátralevő részét pihenéssel tölthetik, illetve megcsodálhatják a vadvirágos mezőket, a hihetetlen formákat öltő sziklákat, fenyőfák borította hegyeket vagy sétálhatnak a hegyi patakok mentén is.
A táborba való visszatéréskor az esti pihenés következik. A vacsora a táborban, kályhán készül majd és az igazán impozáns csillagos ég alatt fogják elfogyasztani. Ahogy beköszönt az esti hideg, úgy térnek nyugovóra az utazók és fűtenek majd be éjszakára, hogy kellemesen aludjanak.

Reggeli után megnézik a Dzsingisz Kán komplexumot, Ulánbátor külvárosában. Érdemes felmászni a hatalmas szobor belsejébe mielőtt visszatérnek a szállásra Ulánbátorban és a délutáni szabadon választott programjaikat megkezdik. Meglátogathatják a Nemzeti Modern Művészetek Galériáját a Nemzeti Történelmi Múzeumot vagy Bogd Kán Téli Palotáját. Mielőtt vacsoráznának a város egyik éttermében, érdemes bevásárolni vagy csupán csak megnézni a hatalmas Állami Áruházat. Az est folyamán érdekes kulturális program lehet egy előadásra jegyet venni az Állami Balett és Operaházban vagy egy élő rock vagy jazz koncertet meghallgatni a River Sounds-ban.

A kora reggeli ébredést követően még lesz idő, hogy megreggelizzenek a 7.30-as pekingi vonat indulása előtt az állomáson. Dél felé haladva, a Góbi sivatagon át több száz mérföldet átszelve, az extravagáns kínai éttermi kocsiban elfogyasztott vacsora után este 9 körül megérkeznek a határhoz.

A lélegzetelállító kínai vidéken való átutazás után és a Kínai Nagy Fal keresztezését követően érkezés Pekingbe nagyjából 14.30-kor.

Itt az utazás véget ér.

 


Amit az ár tartalmaz:

 • Orosz vízum meghívás
 • Másodosztályú vonatjegyek
 • Szállások Irkutskban és hotelek Ulánbátorban
 • Szállítás az Olkhon-szigetre, magánszállás, étkezések, jeep túra
 • Terelj Nemzeti Parkba szállítás és idegenvezetés, szállás, lovaglás és étkezések
 • Irkutskból szállítás és ulánbátori állomások
 • Egyszemélyes felárat (150€) számolunk föl azoknak az egyedül utazóknak, akik olyan eltérő időpontokban akarnak utazni, amikor nincsen más utazás lefoglalva.

Az ár nem tartalmazza a következőket:

 • Repülőjegy vagy egyéb jegy árát Moszkvába az utazás kezdetéhez és Pekingből vissza a túra végén
 • Utasbiztosítást
 • Néhány étkezést
 • Borravalót a kísérőknek
 • Olkhon Nemzeti Park belépőjegyet (60RUB)
 • Kínai, Orosz és Mongol vízumokat


Április körül a jég olvadni kezd, ezért az átkeléshez légpárnás járművet kell használni, ami extra költséget jelent. Ebben az időszakban 350RUB ($6) per fő díjat számítanak föl minden egyes átkelésért a tavon, ami a helyszínen fizetendő, érkezéskor.


Tour upgrade:

- Plusz 100€/fő-ért upgradeljük az Ön útját, ami magán szobákat jelent Irkutskban és Ulánbátorban (aki egyedül utazik annak 80€ plusz díjat számolunk föl)


- Extra 689€/fő árért privát kabinba tudjuk Önt elhelyezni, minden vonaton. Első osztályú kabin Ulánbátortól Pekingig, majd privát másodosztályú kabin Moszkvától Irkutskig és Irkutsktól Ulánbátorig.

* Azok, akik még csökkenteni akarnak az árakon, azoknak tudunk ajánlani egy olcsóbb transz-mongóliai utat harmadosztályon a Moszkva-Irkutsk vonalon melynek ára 1190€/fő.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem kísérővel fognak utazni a vonaton és bizonyos helyeken, csak akkor és ott lesz kísérőjük, amikor azt a leírásban feltüntettük.

 

Az upgradelt árak két személy együttes foglalása esetén érvényesek és személyenként értendőek!

* Azoknak, akik nem tudnak, vagy nem akarnak lovagolni, alternatív megoldásként tudunk mászást kínálni vagy szimplán pihenést a táborban.

Áprilisban 3-5 napig a tavon való átkelés veszélyes lehet az olvadó jég miatt. Ez az időpont az időjárástól függ, ezért az áprilisi utat nem tudjuk garantálni. Ebben az esetben helyettesíteni tudjuk listvnyankai látogatással vagy a Circumbaikal vasútvonallal.

 

Mit tartalmaz az ár?
Az ár tartalmazza a következőket:

 • Minden vonatjegyet (másodosztály) az út során
 • Hostel szállást (vagy hotelt az upgradelt utaknál) minden megállásnál, kivéve Olkhon-szigetnél (fa kabinokban) és Terelj Nemzeti Parkban (sátortábor/gercamp)
 • Vonatállomás transzfereket Irkutskban és Ulánbátorban
 • Minden étkezést, beleértve Olkhon-szigeten és a Terelj Nemzeti Parkban is
 • Utazást a Bajkál-tóhoz Olkhon-szigetre és a Terelj Nemzeti Parkba
 • Sofőrt/kísérőt az Olkhon-szigeteki túránál
 • Angol nyelvű sofőrt és kísérőt a Terelj túrán
 • Orosz vízum meghívást és szükséges támogató dokumentumokat a kínai és Mongol vízumokhoz

Mit nem tartalmaz az ár?
Az ár nem tartalmazza a következőket:

 • Nemzetközi repülőjegyeket Oroszországba/ból és Kínába/ból
 • Vízumdíjakat
 • Utazási biztosítást
 • Étkezéseket a vonaton és a városokban
 • Borravalókat a kísérőknek

Milyen vízumokra van szükség?
A legtöbb ország állampolgárai számára szükséges vízumok Oroszországba, Mongóliába és Kínába
Segítünk a vízumintézésben a szükséges papírokkal és tanácsokkal.
A vízumdíjak nemzetenként változnak, kérjük a sajátjáról a nagykövetségeken tájékozódjon.

Utazhatok kelet-nyugat irányba is?
YIgen. Pekingből Moszkvába vagy Szentpétervárra is utazhat, ua. az áron mintha nyugat-keleti irányba utazna. Az indulási napok minden kedden és szombaton vannak.

Milyenek a vonatok?
A vonatok 3 különböző osztályúak: első, másod és harmad. Az első osztályú kabinok 2 ágyasak, a másodosztályúak 4 ágyasak és a harmadosztályúak több ágysorral vannak felszerelve. Az első osztályúak nem mindig elérhetőek, de gyakran olcsóbb megoldás lehet, ha valaki privát szférára vágyik, hogy kivesz egy másodosztályú kabint.
Minden vonaton van étterem kocsi, ahol egész nap kiszolgálják az utazókat. 2 WC és kézmosó is található kocsinként. Folyamatos forróvízellátás is megoldott, hogy mindenki el tudja készíteni a saját csésze kávéját, teáját vagy levesét.

Mikor vannak az utazások időpontjai?
Minden héten indulnak utak egész évben. Ahelyett, hogy külön dátumokat jelölnénk meg csoportok részére, komplett „csomagokat” állítottunk össze, melyek akár 1 vagy 40 fő számára is elérhetőek hetente. Vannak hetek, amikor nagy csoportok veszik igénybe, de az is előfordul, hogy csak 1-2 fő. Folyamatosan indulnak az utak minden fennakadás nélkül változatlan áron, azonban minimális felárat számolunk, ha egy fő utazik.

Lesz kísérő?
Ez az út nem tartalmaz végig kísérőt. A vonaton egyedül fognak utazni. Kísérők és sofőrök a rendelkezésükre állnak ahol szükségeltetik, mint pl. a transzfereknél.

Van vegetáriánus menü?
Igen van vegetáriánus menü, csak kéjük jelezze előre ezt az igényét.

Mikor van a legjobb idő ehhez az úthoz, időjárási szempontból?
A nyár nagyon meleg, a tél hosszú és hideg, különösen Szibériában. Mongóliai érdekesebb a nyár folyamán, amikor a hó már elolvadt és látszik a végtelen sztyeppe és sivatag. Szibéria egész évben érdekes. A Bajkál-tó különleges mindenkor, de hihetetlen élmény télen, amikor a kristálytiszta jégen sétálhatnak.
Azonban ha a téli utazás mellett döntenek, készüljenek fel a rendkívül hidegre, ami néhol akár -40C is lehet! A vonat és a szállások fűtöttek, viszont a kinti időjárásra ajánlott rétegesen felöltözni.

Mennyi költőpénzre lesz szükség?
Ez egy nehéz kérdés. A maximális határ nyilván a csillagos ég. Viszont érdemes tudni azt, hogy Moszkva és Szentpétervár drága városok. Irkutsk közepesen drága, míg Ulánbátor és Peking olcsóbb valamivel. Azonban meg lehet olcsóbban is oldani a moszkvai és szentpétervári kikapcsolódást is.
Közepes költés esetén, ahol csak ételre költenek ott nagyjából a következőkkel lehet számolni:
- 15-30 GBP/nap Moszkvában és Szentpéterváron
- 10-20 GBP/nap Irkutskban
- 5-20 GBP/nap Ulánbátorban
- 10-20 GBP/nap Pekingben
- 5-15 GBP/nap a vonaton.
Ez csak egy nagyon átfogó becslés és a személyes igényeket nem tükrözi. Saját ételt is fel lehet vinni a vonatra, nem kell ott vásárolni. A borravalókkal és alkoholos italok költségével is érdemes még számolni.

Tudnak Kínában szállást és külön utakat foglalni?
Egész Kínában tudunk szállást foglalni az igényeknek megfelelően. Saját utunkat is igénybe veheti ÉK-Kínába (Dandong és Shenyang) és akár egész Kínában is tudunk utakat szervezni pekingi partnereinken keresztül.

Foglalás