A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: strpos(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior

Filename: core/BF_Router.php

Line Number: 301

Backtrace:

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/bonfire/core/BF_Router.php
Line: 301
Function: strpos

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/bonfire/core/BF_Router.php
Line: 82
Function: __construct

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/public_html/index.php
Line: 312
Function: require_once

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls

Filename: libraries/Modules.php

Line Number: 106

Backtrace:

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/bonfire/libraries/Modules.php
Line: 106
Function: each

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 251
Function: load

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/helpers/menu_helper.php
Line: 19
Function: module

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 123
Function: helper

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/modules/tour/controllers/Tour.php
Line: 56
Function: helper

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/public_html/index.php
Line: 312
Function: require_once

Szudán - Különleges Úti célok

Szudán

A vibráló főváros Khartoum vagy az ősi núbiai piramisok vagy az itt lakó ellenállhatatlanul barátságos emberek országszerte, Szudán rengeteg mindent ajánl, mint turista desztináció.
Időpontok Út neve Ár
2020 2020 2020
november 23-28. Szudán Highlights út 1055€

 

1. nap
Khartoum nemzetközi repterére érkeznek, majd elfoglalják a hotelt, Szudán szívében, annak legendás fővárosában. Attól függően, hogy a nap mely szakában érkeznek, a napjukat szabadon eltölthetik és a csoport este fog találkozni egy közeli étteremben vacsorára, ahol ízletes ételeket ehetnek (vegetáriánus opció is lehetséges), miközben helyi vezetőjük rövid ismertetőt tart majd az Önök előtt álló útról és közben megismerkedhetnek a csoport többi tagjával is.

2. nap
Naga ősi központjába utazunk ma, ahol Amun templomát, a Római kápolnát és az Oroszlán templomot is meglátogatjuk. Majd előkészülünk, hogy megnézzük a Musawarat as-Sufra nevű templomi területet, ahol ritka elefántképeket is láthatunk. Ezt követően egy kisvárosba folytatjuk utunkat - amit Shendinek hívnak- Meroe felé, hogy meglátogassuk és megcsodáljuk a legnagyobb piramis temetőt a Nílus-völgyében. Itt több tucat fekete piramis mered az ég felé a sivatag homokjából. Meroe piramisainak lába előtt verünk tábort éjszakára vagy aki esetleg ehhez nem érez kedvet és kényelmesebben szeretne aludni, annak extra felárért hotelben is tudunk szobát foglalni.

3. nap
Reggel korán kelünk ma és kisétálhatnak, hogy a festői szépségű napfelkeltében fotózhassák a piramisokat. Majd El Damerbe autózunk, átszelvén a Nílust Umm Tuyur irányába, a nyugati parton. Ez az útvonal a Bayuda sivatagon keresztül vezet, ahol meglátogatjuk Deir Ghazaliban az ősi apátságot, mielőtt tovább autóznánk Nuriba. Itt megnézzük a 26. dinasztia piramisainak temetőjét, Taharqa fáraóéval együtt. Átszeljük a Nílust, hogy megtekintsük el-Kurru nekropoliszát. Tanwetamani király földalatti sírja is klasszikus fáraósíroknál jellemző építészeti stílusban lett díszítve. Jebel Barkalba folytatódik utunk, ahol megnézzük Amun napatai templomát, ami ie. 12. század környékén épült. Ez a templom volt a legjelentősebb vallási központja a Kushoknak. Éjszakára Karimaban maradunk egy Núbiai háznál.

4. nap
Reggel visszaautózunk Jebel Barkalba és meglátogatjuk az Amun napatai nagytemplomát, aminek működése a Kr.e. 12. századig vezethető vissza. Ez a templom volt Kushnak a legfontosabb vallási központja. A nap további részében utazni fogunk vissza Khartoumba többszöri megállással az út során. Az éjszakát szabadon eltölthetjük.

5. nap
Khartoumban pihenünk ma. Délután találkozunk, hogy megnézzük együtt a Hamid el-Nil temetőt Omdurmanban, ahol szufik csoportjai szoktak találkozni, hogy történeteket, próféciákat meséljenek és együtt táncoljanak.
 

6. nap
Khartoum és Omdurman városainak a felfedezése vár ránk a mai napon. Megnézzük a Nemzeti Múzeumot, a Kék és Fehér- Nílus összefolyását, a Khalifa’s House múzeumot, Mehdi sírját és a régi omdurmani piacot, ahol vásárolhatunk és megebédelhetünk. A délutánt az Etnográfiai múzeumban és a Köztársasági Palota múzeumában fogjuk tölteni. A késő délutáni pihenőnket a Corinthia Hotelben töltjük majd, ami "Kaddafi tojásaként" is ismert, mert Líbiában lett alapítva. Itt a 17. emeletről csodálhatjuk meg a kilátást Khartoumra és élvezhetjük a hűsítő italokat. Az este folyamán transzfer a reptérre.

 

Ennek az útnak az ára 976 EUR / fő

 

Amit az ár tartalmaz:

- Vízumhoz a meghívólevelet
- Vízum regisztrációt
- fényképezési engedélyeket
- Minden földi szállítást beleértve 4WD-ot is
- Szállást (kétágyas szobákban 3*-os hotelben, núbiai vendégházban és sátrakban)
- Túrák, belépőjegyek, engedélyek és angol nyelvű idegenvezetést
- Reggelit minden nap
- Ebédet a 2., 3. és 4. napon
- Vacsorát a 2. és 3. naponAmit az ár nem tartalmaz:

- Vízumdíjak
- Nemzetközi repülőjegyek
- Borravalók
- Ebédek és vacsorák
- Egyéb jellegű személyes kiadások
- Egyágyas felár 190 EUR (ezzel a költséggel nem kell számolnia akkor, ha valakivel közösen alszik egy szobában)
- upgrade lehetőség hotelbe a kempingezés helyett Meroenél- 89 EUR egyágyas szoba vagy 106 EUR kétágyas szoba esetében.

Ki fogunk állítani egy meghívólevelet amellyel megigényelheti a szudáni vízumát, a legközelebbi Szudáni Nagykövetségről. Alternatívaként mi ki tudunk állítani egy meghívólevelet, amely lehetőséget ad arra, hogy a reptéren, érkezésnél vegye át a vízumát plusz 50 GBP ellenében (és 100 USD vízumdíj). Komolyan javasoljuk, hogy igényelje meg a saját vízumát előre, hogy elkerülje az akár 2 órás sorban állást a reptéren. Néhány napot vesz csupán igénybe a vízum kiállítása a Szudáni Nagykövetségen, Londonban.

1. Kell Szudánba vízum?

2. Milyen valutát használnak Szudánban?

3. Szudán biztonságos?

4. Van internet?
Kell Szudánba vízum?
Vízum mindenkinek szükséges, aki Szudánba látogat. Útjaink tartalmazzák a meghívólevelet, ami az Önhöz legközelebbi nagykövetségen lehetővé teszi a vízum igénylését. A procedúra általában 2-7 napot vesz igénybe. Azonban extra 75 EUR-ért meg tudjuk oldani, hogy meghívást kapjon, ami lehetővé teszi a vízum megkapását, érkezéskor, Khartoum repterén.

Milyen valutát használnak Szudánban?
A hivatalos valuta a Szudáni Font, de az USD is elfogadott többnyire.

Szudán biztonságos?
Azok a területek melyeket mi látogatunk, nagyon biztonságosak. A szudáni emberek rendkívül vendégszeretőek a külföldi utazókkal szemben és a helyi kísérőnk elég jól ismeri a régiót. Esetleg a Külügyminisztérium honlapját lehet érdemes még megtekinteni utazás előtt. Ha további kérdései vanak a biztonságot illetően, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk és további információkat adunk Önnek.

Van internet?
Wifi van a hotelekben Khartoumban, de gyakran elég lassú.

Foglalás