A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: strpos(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior

Filename: core/BF_Router.php

Line Number: 301

Backtrace:

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/bonfire/core/BF_Router.php
Line: 301
Function: strpos

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/bonfire/core/BF_Router.php
Line: 82
Function: __construct

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/public_html/index.php
Line: 312
Function: require_once

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls

Filename: libraries/Modules.php

Line Number: 106

Backtrace:

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/bonfire/libraries/Modules.php
Line: 106
Function: each

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 251
Function: load

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/helpers/menu_helper.php
Line: 19
Function: module

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 123
Function: helper

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/modules/tour/controllers/Tour.php
Line: 56
Function: helper

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/public_html/index.php
Line: 312
Function: require_once

Szomáliföld/Etiópia - Különleges Úti célok

Szomáliföld/Etiópia

Ez az utunk a leginkább változó mind a mai napig. Addis Ababából indul, ahol történelmet tanulhatunk Haile Selassie-ről és a Rastafari mozgalomról, az etiópiai polgárháborúról ami az 1980-as években éhínséghez vezetett. Majd tovább utazunk a khat piacokhoz Dire Dawában és a gyönyörű UNESCO listás ókori városhoz Hararhoz. A kulturális gazdagság megtekintése mellett lehetőség lesz vad hiénákat is etetni, akik a városban kószálnak éjszakánként.

Afrika szarvához már 3 éve szervezünk utakat! Fedezze fel velünk Etiópiát és az önkényesen kikiáltott Szomáliföldi Köztársaságot, ami korábban Brit Szomáliföld protektorátusként volt ismert és 1960-ban nyerte el függetlenségét, majd lett Szomália állam része Puntfölddel és Szomáliával. 1988-ban a szomáliai Siad Barre rezsim tömegmészárlást hajtott végre szomáliföld lakosságán. Ez vezetett a szomáliai polgárháborúhoz és eredményezte a függetlenség kikiáltását 1991-ben. A szomáliföldiek azóta is harcolnak Szomáliföld nemzetközi elismerésért.

Látogassa meg a homokos tengerpartjait és az itt elterülő üdülőt Berberát, ahol frissen fogott halakat ehet és kipihenheti magát a parton, megtekintheti az 5000 éves barlangrajzokat Las Geel-nél, majd a kicsiny fővárosba látogathat, ami telis-tele van barátságos emberekkel. Szomáliföld  extrém mód érdekes oldala Afrikának és ennek ellenére turistáktól üres a kontinens ezen része. Legyen Ön az elsők között, akik felfedezhetik a világnak ezen részét!

 

 

Időpontok Út neve Ára
2020 2020 2020
november 5-9. Danakil Depression út/kiegészítés 895€
november 9-18. Etiópia & Szomáliföld út 1310€

 


Az Etiópia & Szomáliföld út ára 1310€/fő

Amit az ár tartalmaz:
- 3 csillagos két ágyas hotel szobát a központban
- minden földi szállítást Etiópiában és Szomáliföldön
- minden túrát, belépőjegyet és engedélyt a Las Geel barlangokba
- tapasztalt angol nyelvű idegenvezetést
- nyugati kísérőt az út során
- minden reggelit

Amit az ár nem tartalmaz:
 - ebéd és vacsora (nagyjából 10-15 USD/ nap)
- nemzetközi repülőjegyeket
- etiópiai és szomáliföldi vízum (kb. 55GBP)
- borravalók a kísérőknek (kb. 20USD összesen)
- repülőjegy Hargeisából (Szomáliföld) a soron következő desztinációhoz (150 GBP Addis Ababába, 200GBP Dubaiba)
- reptéri adót Hargeisában (kb. 20USD)
- egyéb személyes kiadásokat

A szobák árai kétágyas rendszerrel vannak számolva és ha egyedül utazik, összevonjuk valakivel, amennyiben lehetséges. Ha saját egyágyas szobát akar, úgy extra 195 GBP felárat számolunk.

 

FONTOS INFORMÁCIÓK

Kérjük vegye figyelembe, hogy ezen utunk során vannak olyan szakaszok, melyet a Brit Nemzetközösségi és Külügyminisztérium ellenez mindennemű utazás szempontjából. Konkrétan az utat Hargeisából Berberába, Szomáliföldön és Mogadishuban az opcionális kiegészítő utunk során.

Mi külön tanulmányozzuk a desztinációinkat biztonsági szempontból és magas követelményeket állítunk fel ennek érdekében, hiszen a biztonság elsődleges szempont útjaink során. Azonban azt javasoljuk, hogy mindenki végezze el a saját kutatómunkáját és győződjön meg arról, hogy ahova utazik, ott milyen a helyzet.

Az utazás során ezeken a területeken, Szomáliföldön és Mogadishuban fegyveres kíséretet fognak nekünk biztosítani.

Kérjük vegye figyelembe, hogy ezek az utazási figyelmeztetések kihatással lehetnek az utasbiztosításukra ezekben a régiókban. Kérjük emiatt forduljon hozzánk tanácsért.

 

Fizetési módok

Foglaláskor előleg fizetése szükséges (200€) Paypal-el vagy banki átutalással.

A teljes összeg kiegyenlítése banki átutalással vagy Paypal-el 8 héttel az indulás előtt szükséges.

1. nap

Addis Abába érkeznek és találkoznak a sofőrünkkel, aki a hotelbe viszi Önöket. Napközben pihenhetnek, kikapcsolódhatnak.

Azok akik részt vesznek a Danakil kiegészítő utunkon, a csoportjuk Mekeléből 21:10-kor érkezik vissza és mennek a hotelbe.

2. nap

Reggeli után egy teljes napunk lesz Addis Ababá-ban. Délelőtt megnézzük a Nemzeti Múzeumot, ahol a sok érdekes látnivaló mellett "találkozhatunk" 'Lucy'-vel is; a világ legöregebb emberszabású csontvázával is, ami nagyjából 3 millió éves. Megnézzük a Szent György katedrálist, mielőtt megállnánk ebédelni és megkóstolnánk néhány etióp kávét - ami vitathatóan a legjobb a világon, amit csak ihat!

Ebéd után a Holy Trinity katedrálist is megnézzük és Hailie Selassie sírját, mielőtt befejeznénk a városi túránkat a Vörös Terror Mártírjainak Múzeumában. Itt első kézből láthatjuk a vérontás, kínzás és tömeggyilkosságok emlékeit amit a Derg milícia hajtott végre a késő 70-es években.

Az este szabad foglalkozásos.

3. nap

Kora reggel, 5:30-kor indulunk Dire Dawába. A 10 órás utat kényelmes, légkondicionált buszon tesszük meg. Frissítő lesz a buszon és félúton megállunk ebédelni egy helyi út menti étteremben.

Dire Dawába érkezéskor -kb.15:30-kor- becsekkolunk a Samrat Hotelbe. A nap többi részében a kültéri medencénél pihenhetnek vagy a város körül sétálhatnak.

4. nap

Reggeli után a Dire Dawa Vasúti Múzeumba látogatunk. Rendkívüli hely ez, mert félig elhagyatott, másfelől pedig még használatban lévő járművek vannak itt. Az állomáson, ami 100 éve épült -és azóta szinte semmit nem változott-, az eredeti francia gépeket használják. Ezek után ellátogatunk a khat, teve és fűszerpiacra. Láthatjuk ahogy a helyiek itt üldögélnek a napon, khatot rágcsálnak, nem foglalkoznak a világgal és ahogy a chilit porrá őrlik, majd azt viszik a helyi piacokra eladni.

Megállunk majd egy helyi étteremben ebédelni, mielőtt a privát minibuszunkkal Harar városába buszoznánk. Egy órás utazást követően megérkezünk és becsekkolunk a Heritage Plaza hotelbe. A nap további része szabad mindenki számára és lehetőség arra, hogy vad hiénákat etessen az est folyamán!*

5. nap

Reggelit követően az UNESCO listás Harar városában fogunk túrázni. Helyi, színes viseletbe öltözött nőket láthatunk majd vad sasokat körözni a helyi hentesüzletek fölött, friss kávét ihatunk és khat pépet is ill. az abból készült teát is megkóstolhatjuk. Meglátogatjuk Sheikh Abadir sírhelyét, az Arthur Rimbaud Központot, a Városi Kapukat, Ras Tafari's házát, Ras Makonnen's Palotát, Jamia mecsetet és a Csempész piacot.

Ma van etiópia legnagyobb fesztiválja, a Timkat. Délután lehetőség lesz arra, hogy leüljünk a főtérre és nézzük az előkészületeket és ahogy az emberek táncolnak, ünnepelnek a város utcáin.

Este valamelyik helyi bárban vagy klubban kapcsolódhatunk ki.

6. nap

Reggeli után a privát minibuszunkkal két órát fogunk utazni a szomáliföldi határhoz. Miután itt átmentünk az ellenőrzésen a szomáliai kísérőnk fölvesz minket és újabb 2 órát buszozunk a sivatagi utakon a fővárosba, Hargeisába.

Hargeisa városközpontjában becsekkolunk a hotelünkbe, mielőtt a nap további részét szabadon eltölthetik.

7. nap

A reggelizést követően kinézünk a helyi élőállat piacra, ahol láthatjuk a tevekereskedőket az időnként több száz tevéikkel és mindezt munka közben. A városközpontban folytatjuk a napunkat, ahol valutázókat láthatunk egész köteg szomáliföldi silinggel, megnézhetjük a bazárt, a Központi mauzóleumot és a MIG emlékművet még ebéd előtt.

Délután meglátogatjuk a Naasa Hasblood-ot vagy a Virgin Breasts-hegységet, tezek iker hegységek Hargeisa külvárosában. Esélyes, hogy a helyi állatokat is láthatjuk az úton, mint pl. teknősöket, baboonokat, és a ritka beira antilopokat, akik őshonosak ebben a régióban. Feltúrázunk az ikerhegyek egyikének tetejére, ahonnan csodálatos kilátás nyílik szomáliföldi sivatagra. A visszaúton keresztülvágjuk magunkat a szúrós szagú baboon tanyán (amennyiben az üres!). A hotelbe érkezvén a további része az estének szabad foglalkozásos.

8. nap

Reggeli után 8:00-kor a magán minibuszunkkal 60km-t teszünk meg északi irányban a Laas Geel barlangi festményekhez. Az őskori művészeti alkotások nagyjából valamikor i.e. 9000 és i.e.3000 készülhettek. Ezek az egyik legjobb állapotban megmaradt alkotások a világon, mert csak nem olyan régen, 2002-ben egy francia régészcsapat által lettek feltárva és megnyitva a nyugati közönség számára.

Délután a parti városba Berberába autózunk és útközben megállunk ebédelni. Miután megérkeztünk, megnézzük az egykori orosz és angol gyarmati kori építészeti alkotásokat mielőtt a tengerpartra mennénk, ahol a lebombázott és elhagyatott hajók emlékeztetnek a szomáliai polgárháborúra. Ezt követően becsekkolunk a hotelünkbe, ami közvetlen a homokos tengerparton található és ahonnan delfineket meg teknősöket is rendszeresen látnak.

Az este szabadprogramos.

9. nap

Délelőtt kedvük szerint kikapcsolódhatnak, pihenhetnek a parton vagy úszhatnak a tengerben vagy Berbera kissé poros központjában is tehetnek egy sétát. Kora du.ebédelni fogunk Berbera egyik halas éttermében, mielőtt Berbera városában gyalogtúráznánk.

A nap további részében szabadon kikapcsolódhatnak.

10. nap

Reggel visszaindulunk Hargeisába és kb. 17:40-kor érkezünk meg, majd az Ethiopian Airlines-szal repülünk Addisba (ezt az ár nem tartalmazza). Bárki, aki szívesen utazna tovább Djiboutiba, szívesen kapcsolatba léptetjük partnereinkkel, akik direktben tudnak oda utat foglalni. Szárazföldön is utazhatnak vagy repülhetnek a Jubba Airways-zel.

A Danakil depresszió út leírásáért kérjük kattintson ide.

^repülőjegy upgrade kérés esetén megoldható.

*A vad hiénákat, akik Hararban kószálnak egy helyi család eteti több mint 60 éve. 100 Birr (£3) ellenében etethetik a hiénákat a 'Hyena Man' társaságában, aki segít abban, hogy az Ön hátára másszanak és a saját szájából adjon nekik enni! Bár semmilyen incidens nem történt eddig a hiénák etetése közben, tisztában kell lennie avval, hogy ezek vadállatok és alapjában véve veszélyesek, ezért ha úgy dönt, hogy részt vesz az etetésükben, akkor azt a saját felelősségére teheti meg, csak és kizárólag!

1. Szomáliföld biztonságos?
2. Bank kártyát elfogadnak?
3. Hol ér véget az utazás?
4. Nekem kell vízumot igényelni Etiópiába és Szomáliföldre?
5. Van internet?
6. Alkohol engedélyezett?
7. Működnek a mobiltelefonok?1. Szomáliföld egy különálló egység Szomália többi részétől és teljesen biztonságos turisták számára. Mindenféle szempontból egy teljesen különálló országról beszélhetünk.
Az országnak saját, önálló kormánya, valutája, rendőrsége, katonasága és határellenőrzése van. A szomáliföldi emberek alig várják, hogy országukat elismerjék, mint önálló országot a nemzetközi közösségek és extrém mód barátságosak és kedvesek az idelátogatókkal.

2. Nem nagyon fogadják el a kártyákat Etiópiában és egyáltalán nem fogadják el Szomáliföldön. ATM-ek találhatóak Addis Ababában a készpénzfelvételhez, de nem javasoljuk, hogy ezekre hagyatkozzanak. Jobban járnak, ha elegendő készpénzt hoznak magukkal. Az amerikai dollár mindenhol elfogadott Szomáliföldön.

3. Hargeisában ér véget, hogy aki kedvet érez, az könnyedén tovább tudjon utazni a régióban. Aki vissza akar menni Addis Ababába, hogy hazarepüljön, annak tudunk repülőjegyet intézni 150GBP-ért vagy olcsóbban utazhatnak vissza szárazföldön is. Vagy akár utazhatnak tovább a régióban mint pl.: Dzsibutiba, Jemenbe vagy Dél-Szudánba.

4. Etiópiába és Szomáliföldre is szükséges vízum. Etióp vízum elérhető a nagykövetségeiken világszerte. Angol állampolgároknak 15GBP az ára. Szomáliföldi vízum elérhető Etiópiában, USA-ban és UK-ban. Londonban a vízum ára 30GBP. Azok, akik más országban élnek, kérjük lépjenek velünk kapcsolatba vízummal kapcsolatos tanácsokért.

5. Wifi elérhető a hotelekben, az út során.

6. Alkohol kapható Etiópiában, de Szomáliföldön illegális. Alkohol ivás helyett mindenki khat-ot rágcsál.

7. A helyi hálózatra nem fog tudni csatlakozni Szomáliföldön. Etiópiában csatlakozhat hívásra és smsre, de általánosságban a roaming nem elérhető. Egyeztessen és pontosítson szolgáltatójával, az  indulás előtt.

Foglalás