Privát utak Bangladesbe

Ha a csoportos utak dátumai nem felelnek meg Önnek, akkor lehetőség van privát utakat igénybe venni, az általános tájékoztatás szerint. A privát útjainkhoz Önnek Dhakába kell érkezni vagy egy pénteki vagy egy szombati vagy pedig egy hétfői napon. A 8 napos / 7 éjszakás leírás alább olvasható.

Az 5 napos / 4 éjszakás privát út leírása megegyezik a leírásunkkal egészen a 3. nap végéig, ami után Kulnában éjszakáznak, mielőtt visszatérnének Dhakába vonattal, a 4. nap reggelén és Dhakában éjszakáznának.

Utazók száma 8 nap + 7 éj út ára 5 nap + 4 éj út ára
Egyéni felár 105€ per fő 65€ per fő
1 1775€ per fő 870€ per fő
2 1235€ per fő 705€ per fő
3 1065€ per fő 635€ per fő
4+ 960€ per fő 620€ per fő

 

A privát utazás leírása1. nap: Dhakába érkeznek, a nemzetközi járatukkal, majd sofőrünk felveszi Önt és a hotelbe viszi éjszakára.


2. nap: Utunk ma kezdődik reggel 9-kor Dhakában.

Kísérőjükkel a hotel lobbyjában találkoznak reggel 9-kor és indulnak Dhaka óvárosába. Itt megnéznik a legfőbb látványosságokat, mint pl. a Dhakeshwari templomot, a Lalbagh erődöt, a Mohammad Mridha mecsetet, Csillag mecsetet, az AshanManjil-t és a Sadarghat folyami állomást, majd megebédelnek egy helyi étteremben a nap derekán.

18.00-kor pedig kihajóznak a Rocket Steamer-en a Shadarghat folyami állomásról, hogy egy feledhetetlen éjszakai úton vegynek részt Hularhatba.

3. nap: Korán fogunk ébredni, hogy lássuk Banglades csodás szépségét a Rocket Steamer-ről mielőtt kikötünk Hularhatban 9 körül. Ezután a légkondicionált buszunkra szállunk és látogatást teszünk a 15. századi muszlim városban Bagerhatban, ami az UNESCO világörökség része. Meglátogatunk még néhány érdekes mecsetet, mint pl. a 60 kupolás mecset, a Rono Bijoypur mecset, Bigi Beguni mecset, Singair mecset stb. Látogatást teszünk Khan Jahan Ali síremlékénél is – ő volt az a török szent, aki Bangladesbe jött terjeszteni az iszlámot- és a Kodhla Moth nevű, gyönyörű 17. századi hindu templomot. Kora este tovább utazunk Mongába ( 1 órás út ), ahol éjszakázni is fogunk.

4. nap: Transzferrel a ránk váró hajóhoz megyünk reggel 6-kor és indulnak Sundarbansba.

Megállnak egy erdei állomásnál az út során, hogy a szükséges formalitásokon átessenek és folytatják útjukat Kochikhali felé. Kicsi kanálisokon és folyókon haladnak majd át a kis hajójukkal, mert a nagyok nem férnének el itt, annyira keskenyek ezek az útvonalak. Ezeken a festőijen szűk kanálisokon haladva láthatják majd, hogy miért ez a hajótúra fénypontja. Ritka esély is lehet arra, hogy tigrist vagy más vadat megpillanthassanak. A helyi kísérőnk már látott tigrist, de erre hihetetlenül ritka az esély. Kochikhalit este érjük el és explore another canal on a small row boat in search of wild-life. You’ll sit on the boat quietly and float by on a breath-taking environment listening to many birds singing, and the calls of many animals. Stay overnight on the boat in a sleeping cabin, anchoring in the middle of the river in front of Kochikhali forest station.

5. nap: Vadlesre mennek egy fa evezőssel, végig a kanálison, kora reggel. A fő hajóhoz visszatérve megreggeliznek 7.30-kor. A mászás Kochikhaliból indul egy erdei állomásról a Jamtola tengerpart irányába (kb. 10 km és 3 órás út). 1 órát lesznek a tengerparton, ami a legcsendesebb és legszebb, legtisztább partszakasz Bangladesben. Innen Kotka felé folytatják tovább az utat az erdei állomáshoz, az erdőn át. Miután ide megérkeztek a transzferrel a hajóhoz mennek, ami a kanálison keresztül jött Kochikhaliból. Az ebéd a hajón lesz amit egy néhány órás pihenő követ. Kotkában egy megfigyelő toronyban fogják tölteni az éjszaka egy részét. Ez a helyszín ahol az állatok enni szoktak. Rengeteg szarvas és más vadállat jön ide az est folyamán, hogy legeljenek és vizet igyanak, így az utazók soha nem tudhatják milyen meglepetést tartogat az este. Az estét a hajón töltik a kabinban, a folyó közepén, a kotkai erdei állomás előtt.

6. nap: Hajókázni mennek reggel 6-kor és felfedezik a kanálist, a Kotka vadrezervátum közelében. 7.30-ra visszatérnek a fő hajóhoz és meg reggeliznek. Innen indulnak a visszaútra Mongla felé kis folyókon és kanálisokon keresztül. Egy halászfalut fognak meglátogatni az úton és Monglába délután érkeznek, ahonnan 1.5 órás autóút következik. Khulnában fognak éjszakázni. 

7. nap: Reggeli után Khulna vasútállomásra mennek a 8.30-as dhakai vonathoz, ami a Chitra Expressz. Dhakába 18.00-kor érkeznek és transzferrel a hotelbe mennek. Dhakában éjszakáznak.

8. nap: Ma van a túrának vége. Gondoskodunk a reptéri transzferről, a járata indulásához igazodva.

 

 

A teljes túra ára (földi költségek):

 

Amit az ár tartalmaz

- Minden belépőjegyet
- Minden szállást (4, 3 és 2* dupla ágy alapú - két fő osztozik egy szobán)
- Minden transzfert és egyéb szállítást az út során
- Minden engedélyt és belépőt
- Tapasztalt, angol nyelvű, helyi idegenvezetést
- Plusz egy saját kísérőt a cégünktől
- Vízum ügyintézési díjakat
- Minden étkezést Bhutánban, 1 étkezést Dhakában
- Első osztályú vonatjegyet Bangladesben
- Első osztályú kabint a Rocket Steamer-en Bangladesben

Amit az ár nem tartalmaz

-Nemzetközi repülőjegyek
-Druk Air repjegyek Dhaka, Paro között illetve az Ön jegyét Bhutánból a következő desztinációjához
vízumok (Bután 40 USD, Banglades 51 USD )

Foglalás