Pitcairn-szigetek

A kulonlegesuticelok.com csapatánál rendkívül izgatottak vagyunk, hogy bejelenthetjük első csoportos utunkat a Pitcairn-szigetekre! Az egyik legelzártabb lakóhely a Földön, lakóinak száma csupán 57 fő.

Pitcairn, az HMS Bounty lázadóinak volt a végső állomása és az Ő leszármazottaiknak ad otthont napjainkban.

Az utazás a Gambiers-szigetekről, Francia Polinéziából indul és 1 hét után ide is tér vissza. 2 éjszakát töltünk majd a tengeren odafelé és kettőt vissza, 3 éjszakát pedig magán a szigeten.

10 főben van limitálva a létszám erre az útra. Kérjük vegye figyelembe, hogy a lenti dátumok kicsit változhatnak.

 

KÉRJÜK KÜLDJÖN EMAILT, HA A VÁRÓLISTÁRA SZERETNE FELIRATKOZNI.

 

Indulási időpontok Férőhelyek száma Az út ára
2019. március 12-19. BETELT! 5050€

 

Pitcairn-szigeteki utazás leírása

 
 

1. nap +2: Gambiers-szigetek, Francia Polinézia.

Transzferrel a hajóhoz megyünk és megkezdjük a 32 órás tengeri utazásunkat a Pitcairn-szigetekre. Minden étkezés a hajón lesz és mindannyian kétágyas kabinokban leszünk elhelyezve.

Heti egy repülőjárat van a Gambiers-szigetekre Papeetéből, minden kedden. A hajó várni fog ennek a járatnak az érkezésére.

A 27-ét a tengeren töltjük.
 

3. nap.: Adamstown, Pitcairn-szigetek.

Reggel meg fogunk érkezni Pitcairn-szigetére! A hajónkból a transzfer csónakkal a Bounty-öböl dokkjához visznek minket, ami a HMS Bounty hajóroncsának a helyszíne is. A sziget híres hosszú csónakjaival, a helyiek irányításával jutunk majd a hajónkról a szárazföldre.

Felmászunk Adamstown-ba egy meredek ösvényen amit a "Nehézségek dombjának" is hívnak, és innen az "otthoni" szállásunkra megyünk. Az éjszakát Pitcairnon töltjük.

 

4. nap +5: Adamstown, Pitcairn-szigetek.

2 teljes napunk van a szigeten és részt fogunk venni a helyiek mindennapi életében.  Segíthetünk quad túrák szervezésében, kayakozhatunk, vezetett túrákon vehetünk részt, horgásztúrára mehetünk és éjszakai merülésre is mehetünk akár a HMS Bounty roncsaihoz.

Meglátogathatják a helyi múzeumot ahol a Bounty fedélzeti ágyúja is ki van állítva vagy a templomba is mehetnek, ahol a hajó bibliáját is megtekinthetik. Úgyszintén lehetséges John Adams sírjának a felkeresése, ami az egyetlen sírhely a szigeten a Bounty lázadói közül. 

6. nap +7: Indulás Pitcairn-ról és irány a tenger!

Ma elindulunk Pitcairn-szigetéről és megkezdjük utunkat vissza Gambiersbe. A tengeren fogjuk az éjszakákat (is) tölteni 3-án és 4-én.

8. nap: Érkezés vissza Gambiersbe

Ma megérkezünk Gambiersbe, ahol az Air Tahiti járata vár minket és visszarepít Papeetebe.

Az út ára: 5850 USD (Nagyjából 4500 GBP / 5050 EUR a 2017 augusztusi számítások szerint) - 1000 USD előleg (+3% PayPal díj)

Ez az ár a következőket tartalmazza:

- Az oda-vissza hajóutat Gambiers-szigetek és Pitcairn-szigete között
- Minden étkezést
- Twin szállást a hajón
- "Házi szállást" Pitcairn-on
- Kikötési díjat Pitcairn-on
- Egy kísérőt cégünktől

Nem tartalmazza:

- Retúr repülőjegy Papeete és Gambiers-szigetek között (nagy valószínűséggel mindannyian ua. a repülőjáraton fogunk utazni, így csoportos foglalást próbálunk majd intézni közel a dátumhoz, hogy csökkentsük a költségeket. Ez nagyjából £5-600 körül lesz).
- Nemzetközi repülőjegyeket Francia PolinéziábaFoglalás