Moldova és Transznisztria Út 2018 május

Ez az út pont egybeesik a Győzelem Napjával Transznisztriában. Az út leírása alább megtekinthető.

7 napos utak dátumai és ára:

562EUR/fő

2018 május 5-11: A Győzelem Napja út ***BETELT!***
2018 augusztus 29 - szeptember 4: A Függetlenség Napja út *BETELT!*

2019. május 5-11. - Győzelem napja út
2019. aug 29. - szept. 4. - A Függetlenség napja út

 

 

Az ár a következőket tartalmazza:

-2 irányú másodosztályú vonatjegy Bukarest – Chisinau között 4 férőhelyes kabinban
-3*-os hotelben szállást 2 éjszakára Chisinauban és Tiraspolban.
-Angol nyelvű idegenvezetést, belépőjegyeket
-Minden földi szállítást
-Étkezéseket és bort a Cricova út alatt

Amit az ár nem tartalmaz:

- Nemzetközi repülőjegyet Romániába
- Személybiztosítást
- A legtöbb étkezést
- Egyszemélyes felárat 236 EUR
- Extra igényeket, mint pl. a vonatjegy upgradelése vagy extra étkezések

A másodosztályú vonatjegy igény esetén upgradelhető ill. egyéni igény esetén külön étkezések biztosíthatóak. Azoknak, akik közvetlen járattal érkeznek Chisinauba, a teljes ár 50 GBP–vel olcsóbb.


FIZETÉSI MÓDOK

150 GBP előleg befizetése foglaláskor, Paypal-el vagy banki átutalással.

A teljes ár kiegyenlítése 8 héttel az indulási időpont előtt szükséges, Paypal-es befizetéssel vagy banki átutalással.

2019. május 5:
A csoportunk a bukaresti restiben találkozik a 19.35-ös indulás előtt. Szétosztjuk a csoportot a 4 fős kabinokba ill. ha valaki upgradelt akkor azok 2 fősbe kerülnek. Az éttermi kocsiban relaxálhatunk egy ital mellett az éjszakai út megkezdésekor. Mielőtt kilépünk az EU-ból útlevél ellenőrzésre kerül sor a határon és a vonat, pár órát fog várakozni mielőtt továbbhaladunk a tengelycsere miatt. Erre azért van szükség, mert az ex-szovjet tengelytáv más, mint az EU-n belüli.

 

Május 6: Chisinau, Moldova
Chisinauba reggel 8.55-kor érkezünk és bejelentkezünk a hotelbe, majd pihenünk pár órát mielőtt folytatnánk utunkat Moldova legjelentősebb történelmi helyéhez Orhei Vechi-be. Itt archeológiai területet, hegyeket-völgyeket és képeslap szépségű falvakat láthatunk és Moldova leghíresebb látnivalóját, a barlangi kolostort. Ezt a kolostort az ortodox szerzetesek vésték a sziklafalba a 18. században és mind a mai napig egy szerzetes lakja egyedül. Késő délután visszatérünk Chisinauba, ahol kedvünkre tölthetjük el az estét, ha tetszik a város éttermeiben, bárjaiban vagy mindezek után az alagsori kaszinóban a hotelen belül.

 

 

Május 7: Chisinau, Moldova
Szabadfoglalkozással indul ez a nap. Délután a cricovai borvárosba teszünk látogatást, aminek egyik érdekessége, hogy a világ második legnagyobb borospincéje. A másik érdekesség, hogy a föld alatti, mészkőbe vájt végtelennek tűnő járatokat –ezt a mészkövet Chisinau építéséhez használták a 15. században - alakították át borospincévé az 1950-es években, melyek teljes hosszában kb. 120km-re nyúlnak a föld alatt. A borospincében tett látogatás után tradicionális Moldáv étkezésre megyünk, és ezután következik a nap fénypontja, a borkóstoló. A borkóstolás után visszatérünk a hotelbe ahol a szabadon kikapcsolódhatunk.

Május 8: Tiraszpol, Transznisztria
Ezen a reggelen folytatjuk utunkat Moldovából az önkényesen kikiáltott Transznisztriába. Miután megkaptuk a pecsétet az útlevelünkbe utazunk tovább Benderybe, a Szovjet építészeti stílusban épült városba, ahol a Szovjet jellegű ebéd után Tiraszpol fővárosába gurulunk tovább. Itt egy ex-szovjet trolibuszos úton élvezhetjük az akkori kor technikai újdonságát a mai valóságban és éles használatban. Helyi piacokon tekinthetjük meg a kínálatot és a Szovjet szobrokkal tarkított városban tehetünk sétát. Később elfoglaljuk a szállásunkat az egyik helyi hotelben és szabadon eltölthetjük az estét kedvünkre.

Május 9: Tiraszpol, Transznisztria
Reggel elindulunk és megcsodáljuk a kis falvakon és kolostorokon át a zöldellő erdőket és kanyargós folyókat, Transznisztria kies, kevésbé lakott részeit. Délután pedig visszamegyünk a nyüzsgő Függetlenség Napi ünnepség forgatagának közepébe, ami Transznisztria két legjelentősebb nemzeti ünnepe közül az egyik.

Május 10: Chisinau, Moldova
Ebéd után visszamegyünk Chisinauba és felkészülünk a 16.35-ös vonat indulására.

 

Május 11: Bukarest, Románia
06.15-kor érkezünk meg Bukarestbe, ahol a túránk véget ér.

Foglalás