A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: strpos(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior

Filename: core/BF_Router.php

Line Number: 301

Backtrace:

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/bonfire/core/BF_Router.php
Line: 301
Function: strpos

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/bonfire/core/BF_Router.php
Line: 82
Function: __construct

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/public_html/index.php
Line: 312
Function: require_once

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls

Filename: libraries/Modules.php

Line Number: 106

Backtrace:

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/bonfire/libraries/Modules.php
Line: 106
Function: each

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 251
Function: load

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/helpers/menu_helper.php
Line: 19
Function: module

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 123
Function: helper

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/modules/tour/controllers/Tour.php
Line: 56
Function: helper

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/public_html/index.php
Line: 312
Function: require_once

Kuba - Különleges Úti célok

Kuba

Kuba az az ország, ami jelenleg jelentős változásokon megy keresztül. A magánvállalkozásokra vonatkozó törvények enyhülnek, az utazásokra vonatkozó szabályokon könnyítenek, a járműimport tilalom szinte megszűnt. Megkezdődött a klasszikus autók utcaképének –Kuba egyik jellegzetességének- végkora. Ez év novemberében indítjuk útjára kubai desztinációnkat, ahol remélhetőleg meg tudjuk még mutatni a klasszikus régi kubai látványosságokat, ami hamarosan el fog tűnni illetve szemtanúi lehetnek a jelenleg végbemenő, történelmi változásoknak.

 

 

Utunk alapjául az 1953-1959-es forradalom szolgál, ami Kubát a „Hidegháború” egyik főszereplőjévé tette a 20. században. A kubai forradalom egyik kulcsfigurája és a forradalmi szenvedések arca szerte a világban, Ernesto Ché Guevara. Ché főszerepet kapott az utunk összeállításában. Ez kiterjed a mauzóleumában tett látogatástól, az irodáján át, a vonatig, amivel a santa carlosi csatába rohant.
Meglátogatjuk a történelmi városokat, Havannát, Trinidadot és San Carlos de la Cabanát, majd látogatást teszünk a Disznó-öbölben is.
Nem csak a forradalom lesz végig a téma, hanem lehetőségük nyílik majd úszni, búvárkodni a gyönyörű tengerpartokon úgy, mint inni, szórakozni, a bárokban, clubokban a város körül.

8 napos út – bármikor elérhető

  1195 EUR/fő *

2 fő együttes foglalása esetén

Ez az ár a következőket tartalmazza:

- 7 éjszakát két ágyas „otthoni” szállásokon
- minden szállítást és sofőröket
- minden reggelit
- tapasztalt angolul beszélő, helyi idegenvezetőt a városi idegenvezetéseknél

Az ár nem tartalmazza a következőket:
- étkezések ( kivéve a reggelik)
- repülőjegy Havannába
- vízum
- utazási biztosítás
- belépőjegyek
- italok
- borravalók
- opciós extra túrák vagy egyéb kikapcsolódások árait
- adó (25 CUC/fő)
- egyszemélyes felár (dupla árakkal kalkuláljon, ha egyedül utazik).

*Kérjük vegyék figyelembe, hogy a kabai utunk árai az USA dollártól függnek. Ezért az EUR-ban megadott árak folyamatosan változhatnak, így a konkrét ár foglaláskor lesz megadva a pillanatnyi USD ár függvényében.

A reptérre érve, transzferrel a szállásra érkezik a kedves utazó. Egész napos havannai szabadprogram következik.

 

Korán reggel elindulnak Cienfuegos-ba, ami 5 órás autóút a hírhedt Disznó-öblön át. 
A Cienfuegos-ba vezető út során először jónéhány citrusföldet láthatnak Kuba központi sík részén. Aztán ahogy letérnek majd az autóútról, egy teljesen más világ tárul a szemük elé, mégpedig egy élettelteli, mocsaras boák és krokodilok lakta terület. Guama-ban egy krokodilfarmot is meglátogatnak majd.

Mikor elérték a Karibi partokat és a Disznó-öböl mentén utaznak majd, azon a helyen át, ahol az ellenforradalmár csapatok szálltak partra 1961-ben. Itt meglátogatnak egy múzeumot, ahol a konfliktust kísérhetik végig és ahol Amerika először hátrált meg a dél-amerikai megszállási kísérletei során. Több gyönyörű helyszínen adódik majd lehetőség arra, hogy ússzanak. Pl. egy hatalmas, természetes, trópusi haltartélyhoz hasonlítható. Csomagolják össze a fürdőruhájukat és a snorkeling felszerelésüket!

Cienfuegost a helyiek úgy is emlegetik, mint  La Perla del Sur - a Dél gyöngye. A Franciák alapították és nagyon európai érzetet kelt a széles Párizsias sugárútjaival és az elegáns koloniális stílusú épületeivel.

Miután becsekkoltak a helyi vendéglátó családjuknál az est további részében sétálhatnak és a város körüli pezsgést átélhetik. 

A reggelit követően elindulnak Cienfuegosból Santa Claraba. Attól függően, hogy milyenek éppen akkor az útviszonyok vagy keresztül mennek a Sierra del Escambrayon vagy körülötte. Ez az út nagyjából 70km hosszú, de meg fognak állni néhány alkalommal, hogy megcsodálhassák.
Santa Clara egy kulcsfontosságú városa volt a sikeres forradalomnak.  Beérve Santa Claraba egy hatalmas Ché Guevara szobor fogadja az idelátogatókat, ami emléket állít neki és azoknak a forradalmároknak, akik meghaltak vele Bolíviában. A múzeumban pedig végigkísérhetjük életének és forradalmi szenvedéseinek történetét.  Ezután a városi séta következik, ahol a jelentősebb helyszíneket járják végig, mint pl. a felfegyverzett vonatot, ami őt és csapatait szállította.

Reggeli után elhagyják Santa Clarát és egy kies tájon az Escambray-hegyeken át vezető autózás következik. Megállnak majd a vízesésnél az út során és ebédelni pedig egy farmer házában fognak.
Trinidad városa számtalan gyönyörű templomnak és gyarmati épületnek ad otthont, mely egyben az UNESCO világörökség része is. A közelben található a Valle de los Ingenios: A cukor malmok-völgye és a Playa Ancón, ahol élvezheti az elnyúló, fehér homokos érintetlen tengerpartokat. Búvárkodás, vízesések felfedezése, lovaglás és más lehetőségek adódnak a kikapcsolódásra.

A trinidadi éjszakai élet a legváltozatosabb és legintenzívebb egész Kubában. Számtalan élőzenés, táncos hely van erre, ahol a hét minden napján élvezhetik a hamisítatlan kubai hangulatot.  Mindez az elbűvölő szépségű, régi gyarmati épületek és kikövezett utcák varázslatos hangulatában felejthetetlen élményt nyújt.

Este az otthoni szálláson lesz.


Reggelit követően Trinidadban fogunk túrázni. A La Villa de la Santisima Tinidad-ot Diego Veazsquez de Cuellar alapította 1514-ben. A város hátterét zöldellő hegy alkotja és a Karib-tenger tiszta, fehér homokos tengerpartjai a türkiz színű vízzel csupán rövid sétára vannak. 
A város inaktív volt az 1800-as évekig, amikor is francia menekültek a Haiti rabszolgafelkelést követően értek itt partot és hoztak magukkal cukornádat, majd kezdték el művelni azt. Az új lakók a letelepedést követően farmerkedni kezdtek Valle de Los Ingeniosnál, észak-keletre a várostól. Nagymértékű gazdagság áramlott be a helyi gazdaságba a cukornádültetvényeknek köszönhetően és ez a terület adta egykoron az ország cukortermelésének egyharmadát. Ez a cukor őrület két függetlenségi háborúval befejeződött, de a cukoripar által generált gazdagság jól látható a mai napig a színes épületeken, egykoron grandiózus kastélyokon, szépen kidolgozott kovácsoltvas kapukon, térkövezett utcákon. A város és környéke megannyi eseményt látott a Forradalom győzedelmeskedése után és az azt megelőző események alatt, mert az ellenforradalmárok a hegyekben rejtőztek és onnan támadtak.

Az út során meglátogatják a Museo Nacional de la Lucha Contra los Bandidost és a Casa de los Mártires de Trinidad-ot, melyek őrzik történelmükben a város szenvedéseit.

Ebédre megállnak a városban, mielőtt visszatérnének a szállásukra.

Reggeli után visszaautóznak Havannába. Útközben többször lesz lehetőség arra, hogy megálljanak és fotózhassanak, majd kubai ebéd következik. Havannába érve elfoglalják a szállást a városközpontban, ahol az utazás hátralévő napjaiban lakni fognak.

A reggelit követően egy városi utazásra mennek Havannában. Meglátogatják a Plaza de Armast és a híres Museo de la Revolucion, hogy többet megtudjanak a forradalomról és annak történelméről. Ebéd után a Havanna Club Múzeumba látogatnak, ami a rum múzeum. Ingyenes kóstolók várnak Önre természetesen! Ezt követően meglátogatják San Carlos de la Cabana erődöt is, ahol Chenek volt az irodája. Majd Che házánál tesznek látogatást, ahol a forradalom után élt. Az est hátralevő része szabad programból áll.

Ma véget ér az utazás. Kedvükre eltölthetik ezt a napot mielőtt visszamennének a reptérre a hazainduláshoz. 

1.  Szükséges vízum Kubába?
2. Maradhatok tovább, mint ami a hivatalos ismertetőben meg van határozva?
3. Milyen valutát vigyek Kubába?
4. Van internet?1. A legtöbb ideutazónak szükséges a vízum. Utazás előtt tudunk segíteni ennek intézésében.

2. Természetesen igen. Ennek ára 40 EUR/éjszaka/fő vagy intézheti saját magának is, ha szeretné.

3. CUC használatos Kubában és a legtöbb jelentős valutát tudják váltani érkezéskor (kérjük, győződjön meg arról, hogy tiszta, nem gyűrött papírpénz van Önnél).

4. Az Ön telefonján, roamingon általában igen (ezt kérjük, ellenőrizze a szolgáltatójánál). Minden városban az ETECSA irodákban használható az internet, azonban fájdalmasan lassú és korlátozott.

Foglalás