Kuba

Kuba az az ország, ami jelenleg jelentős változásokon megy keresztül. A magánvállalkozásokra vonatkozó törvények enyhülnek, az utazásokra vonatkozó szabályokon könnyítenek, a járműimport tilalom szinte megszűnt. Megkezdődött a klasszikus autók utcaképének –Kuba egyik jellegzetességének- végkora. Ez év novemberében indítjuk útjára kubai desztinációnkat, ahol remélhetőleg meg tudjuk még mutatni a klasszikus régi kubai látványosságokat, ami hamarosan el fog tűnni illetve szemtanúi lehetnek a jelenleg végbemenő, történelmi változásoknak.

 

 

Utunk alapjául az 1953-1959-es forradalom szolgál, ami Kubát a „Hidegháború” egyik főszereplőjévé tette a 20. században. A kubai forradalom egyik kulcsfigurája és a forradalmi szenvedések arca szerte a világban, Ernesto Ché Guevara. Ché főszerepet kapott az utunk összeállításában. Ez kiterjed a mauzóleumában tett látogatástól, az irodáján át, a vonatig, amivel a santa carlosi csatába rohant.
Meglátogatjuk a történelmi városokat, Havannát, Trinidadot és San Carlos de la Cabanát, majd látogatást teszünk a Disznó-öbölben is.
Nem csak a forradalom lesz végig a téma, hanem lehetőségük nyílik majd úszni, búvárkodni a gyönyörű tengerpartokon úgy, mint inni, szórakozni, a bárokban, clubokban.

8 napos út – bármikor elérhető

  1195 EUR/fő *

2 fő együttes foglalása esetén

Ez az ár a következőket tartalmazza:

- 7 éjszakát két ágyas „otthoni” szállásokon
- minden szállítást és sofőröket
- minden reggelit
- tapasztalt angolul beszélő, helyi idegenvezetőt a városi idegenvezetéseknél

Az ár nem tartalmazza a következőket:
- étkezések ( kivéve a reggelik)
- repülőjegy Havannába
- vízum
- utazási biztosítás
- belépőjegyek
- italok
- borravalók
- opciós extra túrák vagy egyéb kikapcsolódások árait
- adó (25 CUC/fő)
- egyszemélyes felár (dupla árakkal kalkuláljon, ha egyedül utazik).

*Kérjük vegyék figyelembe, hogy a kabai utunk árai az USA dollártól függnek. Ezért az EUR-ban megadott árak folyamatosan változhatnak, így a konkrét ár foglaláskor lesz megadva a pillanatnyi USD ár függvényében.

A reptérre érve, transzferrel a szállásra érkezik a kedves utazó. Egész napos havannai szabadprogram következik.

 

Early morning depart for Cienfuegos, a five hour drive via the infamous Bay of Pigs.
On the way to Cienfuegos you will firstly pass many citrus plantations through the flat central plain of Cuba. You will then turn off the main highway where suddenly the scenery changes to a densely vegetated swamp, habited by boa snakes and crocodiles. Stop off in this area to visit a crocodile farm at Guama.

Once reaching the Caribbean coast you will travel along the Bay of Pigs through the site where the landing of counter- revolutionary exile militia occurred in 1961. Here you will visit a museum that recounts the events of the conflict that resulted in the first defeat of a U.S backed take over in Latin America. There are several beautiful places to stop for a swim around this area, including a sink hole which resembles a huge natural tropical fish tank. Pack your swimwear and snorkeling gear!

Cienfuegos is known locally as La Perla del Sur - the pearl of the South. Founded by the French, Cienfuegos as a very European feel to it, with a wide Parisian-style boulevard and elegant colonnades.

After checking-in with your host family, the rest of the evening is free to walk around the city and take in the atmosphere.

A reggelit követően elindulnak Cienfuegosból Santa Claraba. Attól függően, hogy milyenek éppen akkor az útviszonyok vagy keresztül mennek a Sierra del Escambrayon vagy körülötte. Ez az út nagyjából 70km hosszú, de meg fognak állni néhány alkalommal, hogy megcsodálhassák.
Santa Clara egy kulcsfontosságú városa volt a sikeres forradalomnak.  Beérve Santa Claraba egy hatalmas Ché Guevara szobor fogadja az idelátogatókat, ami emléket állít neki és azoknak a forradalmároknak, akik meghaltak vele Bolíviában. A múzeumban pedig végigkísérhetjük életének és forradalmi szenvedéseinek történetét.  Ezután a városi séta következik, ahol a jelentősebb helyszíneket járják végig, mint pl. a felfegyverzett vonatot, ami őt és csapatait szállította.

Reggeli után elhagyják Santa Clarát és egy kies tájon az Escambray-hegyeken át vezető autózás következik. Megállnak majd a vízesésnél az út során és ebédelni pedig egy farmer házában fognak.
Trinidad városa számtalan gyönyörű templomnak és gyarmati épületnek ad otthont, mely egyben az UNESCO világörökség része is. A közelben található a Valle de los Ingenios: A cukor malmok-völgye és a Playa Ancón, ahol élvezheti az elnyúló, fehér homokos érintetlen tengerpartokat. Búvárkodás, vízesések felfedezése, lovaglás és más lehetőségek adódnak a kikapcsolódásra.

A trinidadi éjszakai élet a legváltozatosabb és legintenzívebb egész Kubában. Számtalan élőzenés, táncos hely van erre, ahol a hét minden napján élvezhetik a hamisítatlan kubai hangulatot.  Mindez az elbűvölő szépségű, régi gyarmati épületek és kikövezett utcák varázslatos hangulatában felejthetetlen élményt nyújt.

Este az otthoni szálláson lesz.


Reggelit követően Trinidadban fogunk túrázni. A La Villa de la Santisima Tinidad-ot Diego Veazsquez de Cuellar alapította 1514-ben. A város hátterét zöldellő hegy alkotja és a Karib-tenger tiszta, fehér homokos tengerpartjai a türkiz színű vízzel csupán rövid sétára vannak. 
A város inaktív volt az 1800-as évekig, amikor is francia menekültek a Haiti rabszolgafelkelést követően értek itt partot és hoztak magukkal cukornádat, majd kezdték el művelni azt. Az új lakók a letelepedést követően farmerkedni kezdtek Valle de Los Ingeniosnál, észak-keletre a várostól. Nagymértékű gazdagság áramlott be a helyi gazdaságba a cukornádültetvényeknek köszönhetően és ez a terület adta egykoron az ország cukortermelésének egyharmadát. Ez a cukor őrület két függetlenségi háborúval befejeződött, de a cukoripar által generált gazdagság jól látható a mai napig a színes épületeken, egykoron grandiózus kastélyokon, szépen kidolgozott kovácsoltvas kapukon, térkövezett utcákon. A város és környéke megannyi eseményt látott a Forradalom győzedelmeskedése után és az azt megelőző események alatt, mert az ellenforradalmárok a hegyekben rejtőztek és onnan támadtak.

Az út során meglátogatják a Museo Nacional de la Lucha Contra los Bandidost és a Casa de los Mártires de Trinidad-ot, melyek őrzik történelmükben a város szenvedéseit.

Ebédre megállnak a városban, mielőtt visszatérnének a szállásukra.

Reggeli után visszaautóznak Havannába. Útközben többször lesz lehetőség arra, hogy megálljanak és fotózhassanak, majd kubai ebéd következik. Havannába érve elfoglalják a szállást a városközpontban, ahol az utazás hátralévő napjaiban lakni fognak.

A reggelit követően egy városi utazásra mennek Havannában. Meglátogatják a Plaza de Armast és a híres Museo de la Revolucion, hogy többet megtudjanak a forradalomról és annak történelméről. Ebéd után a Havanna Club Múzeumba látogatnak, ami a rum múzeum. Ingyenes kóstolók várnak Önre természetesen! Ezt követően meglátogatják San Carlos de la Cabana erődöt is, ahol Chenek volt az irodája. Majd Che házánál tesznek látogatást, ahol a forradalom után élt. Az est hátralevő része szabad programból áll.

Ma véget ér az utazás. Kedvükre eltölthetik ezt a napot mielőtt visszamennének a reptérre a hazainduláshoz. 

1.  Szükséges vízum Kubába?
2. Maradhatok tovább, mint ami a hivatalos ismertetőben meg van határozva?
3. Milyen valutát vigyek Kubába?
4. Van internet?1. A legtöbb ideutazónak szükséges a vízum. Utazás előtt tudunk segíteni ennek intézésében.

2. Természetesen igen. Ennek ára 40 EUR/éjszaka/fő vagy intézheti saját magának is, ha szeretné.

3. CUC használatos Kubában és a legtöbb jelentős valutát tudják váltani érkezéskor (kérjük, győződjön meg arról, hogy tiszta, nem gyűrött papírpénz van Önnél).

4. Az Ön telefonján, roamingon általában igen (ezt kérjük, ellenőrizze a szolgáltatójánál). Minden városban az ETECSA irodákban használható az internet, azonban fájdalmasan lassú és korlátozott.

Foglalás