Kongó / Burundi

Első két csoportos utunk hatalmas sikert aratott 2017-ben a kelet-afrikai országokban, Burundiban és Ruandában, ahol meglátogattuk a hegyi gorillákat a Virunga Nemzeti Parkban, a kongói határon.

2018-as útjainkat azonnal elkapkodták, de 2019-ben és 2020-ban ismét útnak indulunk. Arra is van lehetőség, hogy Gisenyiben, Ruandában fejezzük be az utunkat 29-én, kihagyva a gorillák látogatását és a Kongóban eltöltött időt.

Ez az út nem a fő szezonban indul, hogy a lehető legjobb árakat tudjuk biztosítani Önöknek. Azonban emiatt esély van arra, hogy esni fog utunk kongói szakaszán. 


 

Időpontok Az út neve Ára  
16-25. Nov. 2019 Burundi, Rwanda és DRC BETELT!  
1-10. Aug. 2020 Burundi, Rwanda és DRC 1850€  
14-23 November Burundi, Rwanda és DRC 1950€  

 

 

 

Előleg fizetése szükséges foglaláskor (350GBP). A fizetés Paypal-el lehetséges vagy banki átutalással.

A teljes összeg kiegyenlítése legkésőbb indulás előtt 8 héttel szükséges, Paypal-es vagy bankkártyás fizetéssel.

Kongó, Burundi utazás leírása

 

1. Bujumbura, Burundi.
Bujumbara repterére érkezünk és transzferrel a hotelbe megyünk. Kenya Airways-el, Rwandair-el és az Etióp légitársaságokkal repülhetnek Bujumburába.

2. Burundi.
Ma reggel a városban teszünk látogatást, ahol megnézzük a Livingstone-Stanely szikla emlékművet, ahol kettejük híres találkozására sor került. Majd a várost elhagyjuk, hogy megcsodáljuk a Kurara vízesést az ország dél-keleti részén és lesz esély arra is, hogy hajózzunk a vízesés alatt. Bujumburába visszatérve az út során meg fogunk állni, hogy megtekintsük a Kék Nílus forrását.

3. Butare, Ruanda.
Reggeli után, útközben látogatást teszünk a Bujumburai Víziló rezervátumban, mielőtt Butaréba, Ruandába utaznánk Burundiból. Az éjszaka szabadprogramos.

4. Kigali, Ruanda.
Ezen a reggelen meglátogatjuk Butare nevezetességeit, beleértve a Nemzeti Múzeumot, az Our Lady of Wisdom katedrálist és a Murambi népírtás emlékközpontját.
Ebéd után Kigaliba utazunk, ami Runda fővárosa és ahol az estét szabadon eltölthetjük.

5. Kigali, Ruanda.
Ma teljes napot fogunk tölteni Kigaliban, ahol megnézzük a Kigali-hegységet, helyi piacot, tej bárt és a Gaddafi mecsetet. Az ebédszünet után egy rövid hajókázás keretén belül megnézzünk néhány sebtében felhúzott külvárosi részt, melyek a rombolás jeleit mutatják és a város új, központosítási tervének részeit képezik. Lehetőség lesz látogatást tenni a Kigali népírtás emlékközpontjában vagy-e helyett Atinga projektet is megnézhetjük, ahol a helyi kisiparosok újrahasznosítják az autógumikat és szandálokat csinálnak belőlük (extra költségek felmerülhetnek).

Az este szabad foglalkozásos.

6. Gisenyi, Ruanda.
Reggel 4 órás autóútra indulunk a ruandai városba, Gisenyibe, ami a Kivu tónál fekszik. Ebéd szünet után egy rövid délutáni túra következik a városban, majd szabadidős program következik a naplementében, a tó mellett.

7. Goma, Kongói Köztársaság.
Ma a délelőtt szabadprogramos Gisenyiben. A túravezető segíteni fog, hogy milyen programok közül lehet választani, mint pl. kajakozni a tavon vagy vízibiciklizni. Az éjszakát Gisenyiben töltjük.

8. A ma délelőttöt Gisenyiben töltjük.

Ebéd után elindulunk a határhoz és átutazunk a Kongói Demokratikus Köztársaságba. A hotelba becsekkolunk mielőtt egy rövid túrát tennénk a városban.

9. Goma, Kongói Köztársaság.
Ma következik utunk fénypontja! Reggel 6.30-kor indulunk és megkezdjük a 2 órás off-road utazásunkat a hegyi gorillákhoz, 4x4-es járműveken. Az úton láthatunk vulkánokat is mielőtt elérnénk a csúcsot.
Két csoportra oszlunk maximum 6 fő/csoport és különböző gorilla családokat fogunk meglátogatni. Az út nagyjából 2 óra mindkét irányba. Az első óra földeken át és a második óra pedig a dzsungelen át fog vezetni. Javasoljuk, hogy jó minőségű túranadrágot és bakancsot hozzanak, mert hangyák és szúnyogok rendkívül nagy számban élnek itt. Maximum 1 órát tölthetünk a gorillák megfigyelésével, majd visszamegyünk a kiindulási pontunkhoz és visszaautózunk Gomába.

Este szabad foglalkozás lesz.

9.
Ma utazásunk véget ér Gomában. Az Etióp Légitársaság gépe repül Gomából a mai napon. Vagy javasoljuk azt is, hogy hosszabbítsák meg az útjukat ebben a térségben. A túravezetőjük javaslatot tud tenni arra is, hogy miként juthatnak vissza Kigaliba (10GBP tömegközlekedéssel vagy 70GBP taxival).

Ha szeretnék kibővíteni az utazást 2 nap mászással a Nyiragongo vulkánon, beleértve a kempingezést is a peremen éjszakára és megnézni a lávafolyamot, akkor azt is meg tudjuk szervezni. Ennek az ára 550 EUR-tól indul (hordárok és előrecsomagolt étel is rendelhető).

Ha azt tervezi, hogy visszatérjen Ruandába a túránk után vagy a kelet-afrikai vízumát akarja használni, hogy látogatást tegyen Ruandában egy nagyobb út részeként, akkor kérjük forduljon hozzánk tanácsért, emailben!

Az út ára: 1750 EUR

Ez az ár tartalmazza a következőket:

-Gorillák látogatásához az engedélyt
- burundi vízumengedélyeztetés
-Rwanda vízum intézéséhez a segítséget, ha szükséges
- mi fogjuk igényelni és szervezni az Ön DRC e-vízumát ($105 vízumdíjat nem tartalmazza!)
-3 és 4 csillagos hotel szállásokat
-minden szállítást
-tapasztalt angol nyelvű idegenvezetőt
- minden reggelit
-minden belépőt
-túravezetőt cégünktől
-Bujumburában a reptéri transzfert

Amit ez az ár nem tartalmaz:
-nemzetközi repülőjegyeket (emailben érdeklődjön a legolcsóbb megoldásért)
-vízumdíjak (az ár nemzetiségtől függ)
-borravalók a kísérőnek
-étkezés (kb.10-20GBP naponta)
-transzfer a reptérre a túra végén
-egyszemélyes felár 425 EUR

Foglalás