Kongó / Burundi

2017 novemberében indítjuk első két utunkat a kelet-afrikai országokba, Burundiba és Ruandába és meglátogatjuk a hegyi gorillákat a Virunga Nemzeti Parkban, a kongói határon.

Ennek az útnak az ára 1650 EUR. Arra is van lehetőség, hogy Gisenyiben, Ruandában fejezzük be az utunkat 29-én, kihagyva a gorillák látogatását és a Kongóban eltöltött időt. Árakért emailben érdeklődhetnek.

Alább olvasható az úti terv a 2. csoport számára…

2018. nov. 22. - 30.

Burundi, Rwanda and DRC

1720€

 

 

 

Előleg fizetése szükséges foglaláskor (350GBP). A fizetés Paypal-el lehetséges vagy banki átutalással.

A teljes összeg kiegyenlítése legkésőbb indulás előtt 8 héttel szükséges, Paypal-es vagy bankkártyás fizetéssel.

Kongó, Burundi utazás leírása

 

1. November 26, vasárnap: Bujumbura, Burundi.
Bujumbara repterére érkezünk és transzferrel a hotelbe megyünk. Kenya Airways-el, Rwandair-el és az Etióp légitársaságokkal repülhetnek Bujumburába.

2. November 27, hétfő: Burundi.
Ma reggel a városban teszünk látogatást, ahol megnézzük a Livingstone-Stanely szikla emlékművet, ahol kettejük híres találkozására sor került. Majd a várost elhagyjuk, hogy megcsodáljuk a Kurara vízesést az ország dél-keleti részén és lesz esély arra is, hogy hajózzunk a vízesés alatt. Bujumburába visszatérve az út során meg fogunk állni, hogy megtekintsük a Kék Nílus forrását.

3. November 28, kedd: Butare, Ruanda.
Reggeli után, útközben látogatást teszünk a Bujumburai Víziló rezervátumban, mielőtt Butaréba, Ruandába utaznánk Burundiból. Az éjszaka szabadprogramos.

4. November 29, szerda: Kigali, Ruanda.
Ezen a reggelen meglátogatjuk Butare nevezetességeit, beleértve a Nemzeti Múzeumot, az Our Lady of Wisdom katedrálist és a Murambi népírtás emlékközpontját.
Ebéd után Kigaliba utazunk, ami Runda fővárosa és ahol az estét szabadon eltölthetjük.

5. November 30, csütörtök: Kigali, Ruanda.
Ma teljes napot fogunk tölteni Kigaliban, ahol megnézzük a Kigali-hegységet, helyi piacot, tej bárt és a Gaddafi mecsetet. Az ebédszünet után egy rövid hajókázás keretén belül megnézzünk néhány sebtében felhúzott külvárosi részt, melyek a rombolás jeleit mutatják és a város új, központosítási tervének részeit képezik. Lehetőség lesz látogatást tenni a Kigali népírtás emlékközpontjában vagy e helyett Atinga projektet is megnézhetjük, ahol a helyi kisiparosok újrahasznosítják az autógumikat és szandálokat csinálnak belőlük (extra költségek felmerülhetnek).

Az este szabadfoglalkozásos.

6. December 1, péntek: Gisenyi, Ruanda.
Reggel 4 órás autóútra indulunk a ruandai városba, Gisenyibe, ami a Kivu tónál fekszik. Ebéd szünet után egy rövid délutáni túra következik a városban, majd szabadidős program következik a naplementében, a tó mellett.

7. December 2, szombat: Goma, Kongói Köztársaság.
Ma a délelőtt szabadprogramos Gisenyiben. A túravezető segíteni fog, hogy milyen programok közül lehet választani, mint pl. kajakozni a tavon vagy vízibiciklizni (kezdőtől a haladóig) mindenkinek van lehetősége mindezeket kipróbálni.
Ebéd után a határhoz utazunk és átlépünk Kongóba. A hotelbe fogunk utazni, majd egy rövid városi séta következik.

8. December 3, vasárnap: Goma, Kongói Köztársaság.
Ma következik utunk fénypontja! Reggel 6.30-kor indulunk és megkezdjük a 2 órás off-road utazásunkat a hegyi gorillákhoz, 4x4-es járműveken. Az úton láthatunk vulkánokat is mielőtt elérnénk a csúcsot.
Két csoportra oszlunk maximum 6 fő/csoport és különböző gorilla családokat fogunk meglátogatni. Az út nagyjából 2 óra mindkét irányba. Az első óra földeken át és a második óra pedig a dzsungelen át fog vezetni. Javasoljuk, hogy jóminőségű túranadrágot és bakancsot hozzanak, mert hangyák és szúnyogok rendkívűl nagy számban élnek itt. Maximum 1 órát tölthetünk a gorillák megfigyelésével, majd visszamegyünk a kiindulási pontunkhoz és visszaautózunk Gomába. Az este szabadfoglalkozásos lesz.

9. December 4, hétfő.
Ma utazásunk végetér Gomában. Az Etióp Légitársaság gépe repül Gomából a mai napon. Vagy javasoljuk azt is, hogy hosszabbítsák meg az útjukat ebben a térségben. A túravezetőjük javaslatot tud tenni arra is, hogy miként juthatnak vissza Kigaliba (10GBP tömegközlekedéssel vagy 70GBP taxival).

Ha szeretnék kibővíteni az utazást 2 nap mászással a Nyiragongo vulkánon, beleértve a kempingezést is a peremen éjszakára és megnézni a lávafolyamot, akkor azt is meg tudjuk szervezni. Ennek az ára 550 EUR-tól indul (hordárok és előrecsomagolt étel is rendelhető).

Az út ára: 1650 EUR

Ez az ár tartalmazza a következőket:

-Gorillák látogatásához az engedélyt
-segítséget a kongói és burundi vízumintézésekhez
-3 és 4 csillagos hotel szállásokat
-minden szállítást
-tapasztalt angol nyelvű idegenvezetőt
- minden reggelit
-minden belépőt
-túravezetőt cégünktől
-Bujumburában a reptéri transzfert

Amit ez az ár nem tartalmaz:
-nemzetközi repülőjegyeket (emailben érdeklődjön a legolcsóbb megoldásért)
-vízumdíjak (az ár nemzetiségtől függ)
-borravalók a kísérőnek
-étkezés (kb.10-20GBP naponta)
-transzfer a reptérre a túra végén
-egyszemélyes felár 425 EUR

Foglalás