Kamerun/C.A.R.

2019-ben visszatérünk a Közép-afrikai Köztársaságba és Kamerunba.

A dzsungel mélyén teszünk látogatást és pigmeus családnál fogunk lakni illetve nyugati gorillákat fogunk szemügyre venni.


A leírást alább olvashatják.

Időpontok Az út neve Ár
Nov.30. - Dec.10. 2019 BETELT! 2995€-tól
Nov.28. - Dec.9. 2020 Leírás alul 3135€-tól

A kameruni utazás leírása

 

1. nap:

Yaoundé repterére van az érkezés és a találka a kísérőnkkel.

2. nap:

Batouri-ba indulunk ma, a gyarmati bányászvárosba. A kontrasztokkal teli vidéken fogunk keresztül autózni az utunk során; ananász ültetvényeken, erdőkön, gyarmati városok, és Bantu falvakon át.

3. nap:

Reggeli után az erdős keleti részre megyünk majd, útközben Bantu falvakban fogunk megállni ahol találkozunk a Baka emberekkel (pigmeusok). A Bakák az eredeti őslakosok Afrikának ebben a régiójában és a kameruni társadalom peremén élnek a 15. század óta.

4. nap:

Reggeli után a Közép-afrikai Köztársaság határához autózunk. Átszeljük a bámulatos Sangha-folyót fatörzsből vájt csónakon és a formális vízum ellenőrzést követően folytatjuk utunkat Bayangába, a Dzanga Sangha Rezervátum határához.

5. nap:

Reggel egy gorilla családot fogunk meglátogatni. Délután egy nagyobb csoport mangábét nézünk meg, akik nagyjából 300-an lehetnek ezen a területen.

6. nap:

Ma Dzanga Bai-ban teszünk látogatást, ahol reményeink szerint megfigyelhetünk nagyjából 50-100 erdei elefántot, ahogy étkeznek. Bongók, szitatungák, erdei bivalyok és több madárfaj is látható Dzanga Bai területén.

7. nap:

A mai napon még több lehetőségünk lesz, hogy nagyobb területet fedezzünk föl a nemzeti park körül gyalog, hajóval vagy autóval.

8. nap:

A reggelit követően elindulunk, hogy átkeljünk a Sangha-folyón fatörzsből kivájt csónakokon és elérjük Kamerunt. Libongo falvat a bantu falut is meglátogatjuk a Yokadoumába vezető úton. Innen egy Pigmeus táborba sétálunk. Sétánk során a trópusi erdőn keresztül vágunk és megismerkedünk a pigmeusok életének bizonyos részeivel.

9.nap:

Néhány reggeli feladat elvégzése után búcsút intünk pigmeus vendéglátóinknak és Yokadoumába autózunk - a fa városba, amit német felfedezők alapítottak a 14. században.

10. nap:

Átkocsikázunk Sangha Tri-Nemzeti Park területén (az UNESCO Világörökség része) Bertouaba menet, ahol éjszakára is maradunk.

11. nap:

Visszatérünk Yaoundéba, ahol ebédelünk egyet mielőtt a transzferrel a reptérre mennénk.

 

Az út ára 2019-ben: 2995 EUR / fő

2020-ban az út ára: 3135 EUR/fő

Ez az ár tartalmazza:

- Gorilla látogatási engedélyeket
- vízum jóváhagyás és támogatás CAR-ba és Kamerunba
- szállás hotelekben, kunyhókban és sátrakban
- minden ottani szállítást
- tapasztalt, helyi, angolul beszélő túravezetőt
- minden reggeli és a legtöbb étkezést
- minden belépődíjat
- túravezetőt cégünktől
- reptéri transzfereket

Nem tartalmazza az ár a következőket:

- Nemzetközi repülőjegyek
- Vízum díjak (nemzetiségtől függő)
- borravaló a kísérőknek


Foglalás