Kamerun

2018-ban indítjuk első utunkat a Közép-afrikai Köztársasába és Kamerunba.

A dzsungel mélyén teszünk látogatást és pigmeus családnál fogunk lakni illetve nyugati gorillákat fogunk szemügyre venni.


A leírást alább olvashatják.

***UTUNK BETELT!***

A kameruni utazás leírása

 

December 1.:

Yaoundé repterére van az érkezés és a találka a kísérőnkkel.

December 2.:

Batouri-ba indulunk ma, a gyarmati bányászvárosba. A kontrasztokkal teli vidéken fogunk keresztül autózni az utunk során; ananász ültetvényeken, erdőkön, gyarmati városok, és Bantu falvakon át.

December 3.:

Reggeli után az erdős keleti részre megyünk majd, útközben Bantu falvakban fogunk megállni ahol találkozunk a Baka emberekkel (pigmeusok). A Bakák az eredeti őslakosok Afrikának ebben a régiójában és a kameruni társadalom peremén élnek a 15. század óta.

December 4.:

Reggeli után a Közép-afrikai Köztársaság határához autózunk. Átszeljük a bámulatos Sangha-folyót fatörzsből vájt csónakon és a formális vízum ellenőrzést követően folytatjuk utunkat Bayangába, a Dzanga Sangha Rezervátum határához.

December 5.:

Reggel egy gorilla családot fogunk meglátogatni. Délután egy nagyobb csoport mangábét nézünk meg, akik nagyjából 300-an lehetnek ezen a területen.

December 6.:

Ma Dzanga Bai-ban teszünk látogatást, ahol reményeink szerint megfigyelhetünk nagyjából 50-100 erdei elefántot, ahogy étkeznek. Bongók, szitatungák, erdei bivalyok és több madárfaj is látható Dzanga Bai területén.

December 7.:

A mai napon még több lehetőségünk lesz, hogy nagyobb területet fedezzünk föl a nemzeti park körül gyalog, hajóval vagy autóval.

December 8.:

A reggelit követően elindulunk, hogy átkeljünk a Sangha-folyón fatörzsből kivájt csónakokon és elérjük Kamerunt. Libongo falvat a bantu falut is meglátogatjuk a Yokadoumába vezető úton. Innen egy Pigmeus táborba sétálunk. Sétánk során a trópusi erdőn keresztül vágunk és megismerkedünk a pigmeusok életének bizonyos részeivel.

December 9.:

Néhány reggeli feladat elvégzése után búcsút intünk pigmeus vendéglátóinknak és Yokadoumába autózunk - a fa városba, amit német felfedezők alapítottak a 14. században.

December 10.:

Átkocsikázunk Sangha Tri-Nemzeti Park területén (az UNESCO Világörökség része) Bertouaba menet, ahol éjszakára is maradunk.

December 11.:

Visszatérünk Yaoundéba, ahol ebédelünk egyet mielőtt a transzferrel a reptérre mennénk.

 

Az út ára: 2995 EUR / fő

Ez az ár tartalmazza:

- Gorilla látogatási engedélyeket
- vízum jóváhagyás és támogatás CAR-ba és Kamerunba
- szállás hotelekben, kunyhókban és sátrakban
- minden ottani szállítást
- tapasztalt, helyi, angolul beszélő túravezetőt
- minden reggeli és a legtöbb étkezést
- minden belépődíjat
- túravezetőt cégünktől
- reptéri transzfereket

Nem tartalmazza az ár a következőket:

- Nemzetközi repülőjegyek
- Vízum díjak (nemzetiségtől függő)
- borravaló a kísérőknek