A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: strpos(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior

Filename: core/BF_Router.php

Line Number: 301

Backtrace:

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/bonfire/core/BF_Router.php
Line: 301
Function: strpos

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/bonfire/core/BF_Router.php
Line: 82
Function: __construct

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/public_html/index.php
Line: 312
Function: require_once

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls

Filename: libraries/Modules.php

Line Number: 106

Backtrace:

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/bonfire/libraries/Modules.php
Line: 106
Function: each

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 251
Function: load

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/helpers/menu_helper.php
Line: 19
Function: module

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 123
Function: helper

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/modules/tour/controllers/Tour.php
Line: 56
Function: helper

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/public_html/index.php
Line: 312
Function: require_once

Jemen, Szokotra-szigete - Különleges Úti célok

Jemen, Szokotra-szigete

Ismét elindítjuk útjainkat Jemen, Szokotra-szigetére!!!


Alább olvashatja a szokotrai utunk leírását, ami Egyiptomban, Kairóban indul és ér véget. Ennek az útnak a feltüntetett ára nem tartalmazza a retúr repjegy árát Kairóból Szokotra-szigetére, ami nagyjából 1280USD. A helyi partnereink Szokotrán ezt megszervezik és készpénzben lehet fizetni a helyszínen az utazás kezdetekor. 

Erre az utunkra 1000USD a befizetni szükséges előleg.

 

 

Időpontok Jelenleg elérhető helyek száma Ára
2021 2021 2021
Márc. 10-17. 6+ 2250USD
Szept. 22-29. 6+ 2250USD
2022 2022 2022
Feb. 2-9. 6+ 2250USD
Márc. 9-16. 6+ 2250USD
Szept. 21-28. 6+ 2250USD


Az út ára $2250 per fő.

 

Amit az ár tartalmaz:

- vízum igényléséhez szükséges dokumentumok kiállítását részünkről
- minden földi szállítást 4x4-es járműveken
- szállás és kempingfelszerelés
- vezetett túrák, belépők, engedélyek és angolul beszélő idegenvezetők 
- reggeli, ebéd, vacsora mindennap 
- palackozott vizet és üdítőket
- túravezetőt cégünktől (angol nyelven)Amit az ár nem tartalmaz:


- Vízum ($100, Cégünk megszervezi ezt Önnek az érkezéskor)
- Repülőjegy Kairóba
- Borravalók
- Retúr repjegyek Kairóból (Nagyjából $1280. Helyi partnerünk megszervezi ezt Önnek. Érkezéskor Szokotrán kell kifizetni készpénzben.)

 

Az utazás leírása:

1. nap
Csoportunk a Kairói reptéren fog találkozni és a hajnal 2 órási géppel fogunk Szokotrára repülni érintve Seiyun-t Jemenen át. Késő reggel fogunk megérkezni, becsekkolunk a hotelbe, ebédelünk mielőtt pihennénk egy picit. Késő délután Delisha Beach-re megyünk. Éjszakára visszatérünk Hadibou-ba.

Jemen, Szokotra

2. nap

Reggeli után az Ayhaft-kanyon Nemzeti Parkba utazunk. Itt friss vizű „medencéket” találunk, ahol úszhatnak és kikapcsolódhatnak. Körös-körül a legkülönbözőbb helyi növényeket láthatják majd, mint pl. a sivatagi rózsát, uborka fákat vagy Tamarind fákat és különböző madárfajokat úgy, mint a szokotri verebeket, a szokotri napmadarakat és szokotri ill. szomáli seregélyeket.

Vacsora a dihamari táborban lesz, ahol éjszakázni is fogunk.

 

Socotra

3. nap

Reggeli után a sziget észak-keleti partjaira autózunk és felfedezzük ezt a részt, amit Dihammrinak hívnak. A Dihammri Védett Tengeri Terület szabad tüdős merülésre is kiválóan alkalmas, de emellett az egyik legjobb hely az úszáshoz, búvárkodáshoz. Ez a védett rész az egyik leggazdagabb korallokkal teli része az egész szigetvilágnak és otthona több mint 200 halfajnak, de az 5 korall fajból 4 szintén megtalálható itt.
Ez a csodálatos rész még a letapasztalatlanabb merülőknek is hatalmas élményt nyújthat a szépségével. A tengeri élőlények közül többek között papagájhalakat, Moray angolnákat, rájákat, teknősöket is megpillanthatunk. Búvár és merülőfelszerelések a Dihammari Búvárközpontból bérelhetők.
Délután Homhilba megyünk, ami egy természetes arborétum és láthatunk itt Sárkányvér fákat, Frankincense fákat és sivatagi rózsát is. Itt különböző ösvényeken eljutunk egy kilátóhoz, ahol egy természetes „úszómedence” van, falvakkal a lábunk alatt, kilátással az Arab-tengerre. Éjszakára itt maradunk a homhili kempingben.

 

4. nap

A korai reggelit követően Terbak falujába indulunk, ahol a Hoq-barlang található. 1.5 órát fogunk mászni a hegyen, míg elérjük a barlang bejáratát, majd 1 órát leszünk a barlangban. Hoq a sziget legnagyobb barlangja. A több mint 3km mély barlang Szokotri történelmének teljes archeológiai gazdagságát rejti magában, mint pl. a cserépedényeket, festményeket, fa asztalokat, feliratokkal egészen 258-ig visszamenőleg. A barlang, csodálatos szépségével, varázslatos kristály díszítéseivel, álló és függő cseppköveivel illetve mészpát aljzatával teljesen magával ragadja az idelátogatókat. Ezután Ras Eriselbe autózunk, ami a sziget keleti végében található, ahol az Arab-tenger és Indiai-óceán találkozik. Ezt követően az Arher terület felé indulunk, ami a találkozási pontja a hegyekből lezúduló édesvíznek és a sós tengervíznek. Arher egyben egy csodás homokdűnék helyszíne is és aki elég fittnek érzi magát, az felmászhat valamelyik tetejére és onnan nézheti meg a csodálatos kilátást, ami igazán megéri a fáradtságot. A vacsorára és éjszakára visszatérünk Hadibouba.

 

5. nap

Ma a Dixam fensíkhoz kirándulunk (a tengerszint felett van 700m-rel) és a Shebahoni-kilátóhoz. Ezen a területen sok szokotri növény őshonos, mint pl. a Sárkányvér fa. A mai vacsora és éjszaka a Qalansiyah kempingben lesz.

 

6. nap

Ma a sziget nyugati partját fedezzük fel. Az első megállónk Qalansiya lesz, egy kicsiny tradicionális halászváros. Innen hajóra pattanunk és Shuaab partjaihoz hajózunk. Nagy eséllyel látunk majd delfineket és más tengeri élőlényeket a hajóutunk során. Shuaabnál pihenhetünk, úszkálhatunk és élvezhetjük az ősi part menti mangrovék látványát is. A környékbeli mangrovék felfedezését követően visszamegyünk Qalansivába, hogy az ottani Detwah-lagúnát is körbejárjuk, ami egy varázslatos, tengeri, természetvédelmi területen fekszik. A szigetnek ezen része nyújtja néhányat a legtökéletesebb kilátás közül.

A mai vacsorát és éjszakát is a Qalansiyah kempingben fogjuk eltölteni.

 

7. nap

Ma a sziget déli partvidékhez autózunk és áthaladunk az egyedülálló Defarhu-völgyön. Tradicionális falvakat, természetesen kialakított tavakat, találunk majd a kanyon alján és a szokatlan sivatagi rózsafákat is látni fogjuk, amelyek a kanyon falain nőnek. A növényzet itt buja, zöld és a terület tele van madarakkal. Ebéd után Hayfba és Zahekbe megyünk, ami két falu, hogy megnézzük a hatalmas homokdűnéket, melyeket a szezonális szokotrai szél hordott össze a hegyoldalba. Omakba megyünk innen, az Indiai-óceán szélesen elterülő partjára. Itt miután kipihentük magunkat, úsztunk a tiszta óceánban és napoztunk, Digub-barlangja felé vesszük az irányt, ahonnan pazar a kilátás az alatta elterülő falvakra. Itt álló és függő cseppköveket, barlangi tavakat is elénk tár a barlang, melyeket a víz alakított ki az idők során. Hosszú autózással zárjuk majd a napunkat, mert visszamegyünk Hadiboba a hotlebe vacsorára és éjszakára.

8. nap

Reggel elcsípjük a kairói gépet ami este 5-6 körül érkezik vissza. Kérjük számoljanak azzal, hogy ez a járat nagyon kiszámíthatatlan az indulási és érkezési időt illetően, azért javasoljuk, hogy minimum egy éjszakával tervezzenek a Kairóban mielőtt elindulnának haza a következő gépükkel.

 

Foglalás