Irán nevezetességei út 2018 október

Utunk részleteit alább olvashatja. Teheránban van a találkozó és meglátogatjuk Kashant, Shirazt, Esfahant, Yazdt és Perszopoliszt. Csak földi járművekkel utazunk és az ár: 1078 EUR.

Csoportos utazások időpontjai:
 

Irán nevezetességei út 2018 április 15-22 -  ***BETELT!***
Irán nevezetességei út 2018 október 7-14 - ***BETELT!***


FIZETÉSI MÓDOK

150 GBP előleg befizetése a foglaláskor történik.

Teherán repterére* érkeznek az utazáson résztvevők, majd miután találkoztunk a vezetőnkkel, becsekkolunk a hotelbe. Pár óra pihenő után indulunk a teheráni városnézésre. Késő du. Kashanba utazunk át, ahol éjszakára is maradunk.

Reggeli után megnézzük a kashani Fin kertet, Abbasian házat, Hammam-ot, a bazárt és a Soltan Hammam-ot. A kashani nap után átbuszozunk Esfahanba, ahol a következő 2 éjszakát tölteni fogjuk.

Esfahanban meglátogatjuk az UNESCO világörökség részeként számontartott Imam teret az Ali Qapu palotát és az Imam mecsetet.

Fél nap vár ránk Esfahanban ahol ma megtekintjük a Chehel Sotun palotát, az ókori bazárt, a Sio Se Pol-hidat, a Khaju-hidat és a Jame mecsetet.

Reggeli után Yazdba indulunk és itt 2 éjszakát töltünk majd. Yazd több mint 5000 éves és a Zoroastrian kultúra központja is volt ill. építészetét tekintve az egyik legkülönlegesebb városa is Iránnak. Megnézzük még a Chakhmaq komplexumot, vízi múzeumot, Jame mecsetet, a régi városnegyedet, a Dolat Abad kertet és a Zoroastrian tűz templomot.

Még egy túrát csinálunk délelőtt Yazdban mielőtt Shirazba indulunk délután.

Reggeli után megnézzük Persepolist, ami az UNESCO világörökség része. Persepolis volt a Perzsa Birodalom fővárosa az Achemaenian érában. Ez a hatalmas terület 125000nm. Láthatunk itt uralkodói kincstártól elkezdve a magánpalotákon át erődöket és fogadótermeket is.

Utunkat folytatjuk innen Naghsh-e-Rostamba, az Achemaenian Uralkodói Nekropoliszba, ahol még mindig láthatjuk az Achemaenian paloták és épületek maradványait.

Visszatérünk Shirazba a délutáni túrára.

Egy egész napot töltünk Shirazban ahol meglátogatjuk a Rózsaszín mecsetet, a Holy Shrine of Shah Cheragh-ot, a Karim Khan Citadellát, az Eram kertet és a Narenjestan házat. Itt a túránk befejeződik. Lehetőség van arra, hogy aki akar, az Teheránból induljon haza és ebben az esetben meg tudjuk oldani, hogy a Shiraz-Teherán belföldi repülőjegyet lefoglaljuk (ennek költsége kb. 50 GBP) vagy repülhetnek haza Shirazból is.

Az út ára: 1078 EUR

Amit az ár tartalmaz:

- Vízum intézési kód és segítséget
- Reptéri transzfereket*
- 3*-os és tradicionális iker, tripla vagy dupla ágyas hotelszobát
- Minden szállítást
- Tapasztalt angol nyelvű, helyi vezetőt
- Minden reggelit
- Minden belépőjegyet
- Nyugati túravezetőt

Amit az ár nem tartalmaz:
- Nemzetközi repülőjegyeket (a legolcsóbb opcióért e-mailben érdeklődjön)
- Vízumdíj a nagykövetségen (az ár nemzetiségtől függ)
- Borravaló a kísérőnek
- Étkezések (nagyjából 25 EUR/nap)
- Repülőjegy, ha Teheránból akar repülni valaki (kb. 60 EUR)
- Egyágyas felár 285 EUR

*A transzfer azok számára van benne az árban, akik hajnal 1 körül érkeznek október 8-án (Turkish és Pegasus cégek járatai is ez időpont körül érkeznek). Azok, akik más időpontban érkeznek, a transzfer árat felszámoljuk.

Kérjük vegyék figyelembe, hogy jelenleg vízumkorlátozás van érvényben az amerikai, angol és kanadai állampolgárokkal szemben. Ezért őket kérjük, hogy legalább 2 hónappal az út előtt kezdjék el a vízumigénylési procedúrát.

 

Utazási szankciók vannak érvényben a fent említett állampolgárokkal szemben, ami azt jelenti, hogy velük folyamatosan van egy helyi kísérő és semmiféle rugalmasság nem lehetséges, pontosan kell tartani az indulási-érkezési időpontokat, utazási ütemterveket.

 

Amerikai állampolgároknak 100 GBP plusz díjat számolunk föl a helyi szankciók miatt, mert nekünk is külön díjat kell fizetni ilyen esetekben a kísérőknek.

Önök intézik a vízumkódokat?
A velünk utazóknak a vízum jóváhagyási kódot, ami a vízum megszerzéséhez szükséges, tartalmazza a szolgáltatásunk. Bárki, aki egyedül, ill. függetlenül szeretne utazni, annak tudunk intézni vízumjóváhagyást mindössze 40 GBP-ért. A kiállítási idő általában nagyjából 2 hét vagy kicsit több, éppen az aktuális politikai helyzettől függően. A vízumkód kiadása sürgős esetben plusz 20 GBP. A vízumkódok csak csoportos utakon lehetségesek angol, amerikai és kanadai állampolgárok részére. Minden más nemzetiségű ügyfelünk függetlenül utazhat.

A nőknek követni kell az iszlám, öltözködési szabályokat?
Igen, nőknek takarni kell a karjukat, lábukat és fejkendőt is viselni kell. Módunkban áll mindezt biztosítani vagy bárki hozhatja a saját kiegészítőit.

A férfiaknak követni kell az iszlám, öltözködési szabályokat?
Javasolt férfiak számára a hosszúnadrág viszont a rövid ujjú póló megengedett.

Az alkohol fogyasztása megengedett?
Alkohol fogyasztása szigorúan TILOS az ország teljes területén.

Bankkártyát elfogadnak?
Nem fogadnak el bankkártyát, csak készpénzt. Ezt a reptéren vagy bizonyos bankokban lehet váltani.

Mennyi szabadságom van Iránban turistaként?
2014 óta amerikaiak, britek és kanadaiak nem utazhatnak külön, csak és kizárólag csoportosan, helyi kísérővel. A külön utazás nem lehetséges! Ez azt jelenti, hogy a csoportot nem lehet elhagyni és külön felfedezni az adott helyszíneket, ill. az útitervet szigorúan be kell tartani. Az össze többi ország állampolgárai szabadon mozoghatnak, kísérő nélkül, egyénileg. Az amerikai, brit és kanadai ügyfeleinknek javasoljuk a privát utak foglalását semmint a csoportos utakat, így nagyobb szabadságuk van és módosíthatóak az útitervek.

Csak néhány mobilszolgáltató képes raoming szervizre Iránban. Kérjük, tájékozódjon a szolgáltatójánál.

Foglalás