A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: strpos(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior

Filename: core/BF_Router.php

Line Number: 301

Backtrace:

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/bonfire/core/BF_Router.php
Line: 301
Function: strpos

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/bonfire/core/BF_Router.php
Line: 82
Function: __construct

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/public_html/index.php
Line: 312
Function: require_once

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls

Filename: libraries/Modules.php

Line Number: 106

Backtrace:

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/bonfire/libraries/Modules.php
Line: 106
Function: each

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 251
Function: load

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/helpers/menu_helper.php
Line: 19
Function: module

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 123
Function: helper

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/modules/tour/controllers/Tour.php
Line: 56
Function: helper

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/public_html/index.php
Line: 312
Function: require_once

Utazás Iránba, Irán Körutazás - Különleges Úti célok

Irán

Irán a legtöbbet intrikált országok egyike az egész világon. Bizonyos nyugati médiumokban rendszeresen és csak negatívan beállított ország ez. Azonban az igazság az, hogy nagyon gazdag a történelme, kultúrája és barátságos, szerető emberek lakják, akik mély benyomást hagynak az idelátogatókban, még hosszú idő után is.

Az Irán körutazás részleteit alább olvashatja. Teheránban van a találkozó és meglátogatjuk Kashant, Shirazt, Esfahant, Yazdt és Perszopoliszt. Csak földi járművekkel utazunk és az ár: 1178 EUR

Csoportos iráni utazások időpontjai:

Utazás időpontjai Az út neve Ára
Október 10-17.
Irán nevezetességei 1178€
2021 2021 2021
Április 3-10 Irán nevezetességei 1225€
Október 9-16 Irán nevezetességei 1225€

FIZETÉSI MÓDOK

Utalásokat nem tudunk fogadni egyik számlánkon sem erre az útra a jelenlegi szankciók miatt, ezért érkezéskor készpénzben tudnak fizetni.

1. nap: Teherán repterére* érkeznek az utazáson résztvevők, majd miután találkoztunk a vezetőnkkel, becsekkolunk a hotelbe. Pár óra pihenő után indulunk a teheráni városnézésre. Késő du. Kashanba utazunk át, ahol éjszakára is maradunk.

2. nap: Reggeli után megnézzük a kashani Fin kertet, Abbasian házat, Hammam-ot, a bazárt és a Soltan Hammam-ot. A kashani nap után átbuszozunk Esfahanba, ahol a következő 2 éjszakát fogjuk tölteni.

3. nap: Esfahanban meglátogatjuk az UNESCO világörökség részeként számontartott Imam teret az Ali Qapu palotát és az Imam mecsetet.

4. nap: Ismét egy teljes nap vár ránk Esfahanban ahol ma megtekintjük a Chehel Sotun palotát, az ókori bazárt, a Sio Se Pol-hidat, a Khaju-hidat és a Jame mecsetet. Délután Yazdba indulunk.

5. nap: Reggeli után Yazdba indulunk és itt 2 éjszakát töltünk majd. Yazd több mint 5000 éves és a Zoroastrian kultúra központja is volt ill. építészetét tekintve az egyik legkülönlegesebb városa is Iránnak. Megnézzük még a Chakhmaq komplexumot, vízi múzeumot, Jame mecsetet, a régi városnegyedet, a Dolat Abad kertet és a Zoroastrian tűz templomot.

6. nap: Még egy túrát teszünk Yazdban mielőtt Shirazba indulnánk délután.

7. nap: Reggeli után megnézzük Persepolist, ami az UNESCO világörökség része. Persepolis volt a Perzsa Birodalom fővárosa az Achemaenian érában. Ez a hatalmas terület 125000nm. Láthatunk itt uralkodói kincstártól elkezdve a magánpalotákon át erődöket és fogadótermeket is.

Utunkat folytatjuk innen Naghsh-e-Rostamba, az Achemaenian Uralkodói Nekropoliszba, ahol még mindig láthatjuk az Achemaenian paloták és épületek maradványait. Visszatérünk Shirazba, egy délutáni városi túrára.

8. nap: Még egy utolsót túrázunk Shirazban ahol meglátogatjuk a Rózsaszín mecsetet, a Holy Shrine of Shah Cheragh-ot, a Karim Khan Citadellát, az Eram kertet és a Narenjestan házat. Itt a túránk befejeződik. Lehetőség van arra, hogy aki akar, az Teheránból induljon haza és ebben az esetben meg tudjuk oldani, hogy a Shiraz-Teherán belföldi repülőjegyet lefoglaljuk (ennek költsége kb. 50 GBP) vagy repülhetnek haza Shirazból is.

Az út ára: 1178 EUR/fő

Amit az ár tartalmaz:

- Vízum intézési kód és segítség
- Reptéri transzferek*
- 3*-os és tradicionális iker, tripla vagy dupla ágyas hotelszoba
- Minden szállítás
- Tapasztalt angol nyelvű, helyi vezető
- Minden reggeli
- Minden belépőjegy
- Nyugati túravezetőt

Amit az ár nem tartalmaz
- Nemzetközi repülőjegyeket (a legolcsóbb opcióért e-mailben érdeklődjön)
- Vízumdíj a nagykövetségen (az ár nemzetiségtől függ)
- Borravaló a kísérőnek
- Étkezések (nagyjából 25 EUR/nap)
- Repülőjegy, ha Teheránból akar repülni valaki (kb.60 EUR)
- Egyágyas felár 240 EUR

*A transzfer azok számára van benne az árban, akik hajnal 1 körül érkeznek április 16-án (Turkish és Pegasus cégek járataiis ez időpont körül érkeznek). Azok, akik más időpontban érkeznek, a transzfer árat felszámoljuk.

Kérjük vegyék figyelembe, hogy jelenleg vízumkorlátozás van érvényben az amerikai, angol és kanadai állampolgárokkal szemben. Ezért őket kérjük, hogy legalább 2 hónappal az út előtt kezdjék el a vízumigénylési procedúrát.

Utazási szankciók vannak érvényben a fent említett állampolgárokkal szemben, ami azt jelenti, hogy velük folyamatosan van egy helyi kísérő és semmiféle rugalmasság nem lehetséges, pontosan kell tartani az indulási-érkezési időpontokat, utazási ütemterveket.

 

Amerikai állampolgároknak 100 GBP plusz díjat számolunk föl a helyi szankciók miatt, mert nekünk is külön díjat kell fizetni ilyen esetekben a kísérőknek.

Önök intézik a vízumkódokat?
A velünk utazóknak a vízum jóváhagyási kódot, ami a vízum megszerzéséhez szükséges, tartalmazza a szolgáltatásunk. Bárki, aki egyedül, ill. függetlenül szeretne utazni, annak tudunk intézni vízumjóváhagyást mindössze 40 GBP-ért. A kiállítási idő általában nagyjából 2 hét vagy kicsit több, éppen az aktuális politikai helyzettől függően. A vízumkód kiadása sürgős esetben plusz 20 GBP. A vízumkódok csak csoportos utakon lehetségesek angol, amerikai és kanadai állampolgárok részére. Minden más nemzetiségű ügyfelünk függetlenül utazhat.

A nőknek követni kell az iszlám, öltözködési szabályokat?
Igen, nőknek takarni kell a karjukat, lábukat és fejkendőt is viselni kell. Módunkban áll mindezt biztosítani vagy bárki hozhatja a saját kiegészítőit.

A férfiaknak követni kell az iszlám, öltözködési szabályokat?
Javasolt férfiak számára a hosszúnadrág viszont a rövid ujjú póló megengedett.

Az alkohol fogyasztása megengedett?
Alkohol fogyasztása szigorúan TILOS az ország teljes területén.

Bankkártyát elfogadnak?
Nem fogadnak el bankkártyát, csak készpénzt. Ezt a reptéren vagy bizonyos bankokban lehet váltani.

Mennyi szabadságom van Iránban turistaként?
2014 óta amerikaiak, britek és kanadaiak nem utazhatnak külön, csak és kizárólag csoportosan, helyi kísérővel. A külön utazás nem lehetséges! Ez azt jelenti, hogy a csoportot nem lehet elhagyni és külön felfedezni az adott helyszíneket, ill. az útitervet szigorúan be kell tartani. Az össze többi ország állampolgárai szabadon mozoghatnak, kísérő nélkül, egyénileg. Az amerikai, brit és kanadai ügyfeleinknek javasoljuk a privát utak foglalását semmint a csoportos utakat, így nagyobb szabadságuk van és módosíthatóak az útitervek.

Csak néhány mobilszolgáltató képes raoming szervizre Iránban. Kérjük, tájékozódjon a szolgáltatójánál.

Foglalás