A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: strpos(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior

Filename: core/BF_Router.php

Line Number: 301

Backtrace:

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/bonfire/core/BF_Router.php
Line: 301
Function: strpos

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/bonfire/core/BF_Router.php
Line: 82
Function: __construct

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/public_html/index.php
Line: 312
Function: require_once

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls

Filename: libraries/Modules.php

Line Number: 106

Backtrace:

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/bonfire/libraries/Modules.php
Line: 106
Function: each

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 251
Function: load

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/helpers/menu_helper.php
Line: 19
Function: module

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/third_party/MX/Loader.php
Line: 123
Function: helper

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/application/modules/tour/controllers/Tour.php
Line: 56
Function: helper

File: /home/u434797342/domains/kulonlegesuticelok.com/public_html/index.php
Line: 312
Function: require_once

Iraki Kurdisztán - Különleges Úti célok

Iraki Kurdisztán

Kurd-Irak, amit „a másik Irakként” is szoktak emlegetni. Irak déli része 2003 óta káoszban, vérben fulladozik és tengeti mindennapjait, addig Iraki Kurdisztán hatalmas gazdasági és ipari fejlődésen megy keresztül és turizmusa kibontakozóban van.

A kurdok évtizedeken át szenvedtek a megelőző, elnyomó rendszertől, de mára már kivívták szabadságukat és autonómiájukat, ami egyre inkább kiteljesedik Irakon belül és a turistákat tárt karokkal fogadják.

Aki a Kurd régióba látogat, megtapasztalhatja a Közel-Kelet a szemet gyönyörködtető táj kínálta látványt, úgymint a hatalmas kanyonokat, gyönyörű hegyeket, folyókat és vízeséseket. A közel-keleti irodalomban „Földi paradicsomként” is jellemzik ezt a vidéket.

 

A jelenlegi iraki, szíriai helyzetet figyelembe véve, ez a régió teljesen biztonságosan látogatható.

 

Dátum Út Ár
2020
2020
2020
Október 3-10.
Iraki és Török Kurdisztán út 1285€-tól
Október 17-24.
Iraki és Török Kurdisztán út 1285€-tól

 

 

 

Amit ez az ár tartalmaz:
- Iraki vízumot (érkezéskor a határon kapják meg)
- 3*-os központi hotelben 2 ágyas szoba
- Minden szárazföldi szállítást Törökországban és Irakban
- Túrákat és belépőket
- Tapasztalt angolul beszélő Kurd vezetőt
- Nyugati kísérőt végig az út során (csak ANGOL anyanyelvűt!)
- Minden reggelit

Amit az ár nem tartalmaz:
- Ebédek és vacsorák
- Repülőjegy Diyarbakirba (az árak nagyjából 295 EUR-tól indulnak Európából)
- Török vízum (online igényelhető előre akinek szükséges 10 GBP)

A szobák és az árak kétágyas rendszer szerint vannak megállapítva. Abban az esetben, ha egyedül utazik, összevonjuk valakivel, ha lehetséges. Ha saját szobát szeretne, annak plusz költsége 242 EUR.


FIZETÉSI MÓDOK

150 GBP előleg befizetése a foglaláskor, Paypal-el vagy banki átutalással történik.
A további részletekről a foglalásának elfogadása után értesítjük.
A fennmaradó összeg legkésőbb 8 héttel az indulási időpont előtt kerülhet kiegyenlítésre.

1. nap

Diyarbakirba van az érkezés és a hotelbe becsekkolás. Délután túrázunk egyet Dél-kelet Törökország legnagyobb városában. Meglátogatjuk a Nagy Mecsetet, a 4 lábú minaretet, a város falait, az Örmény és Cyriac templomokat és két helyreállított karavánszállót. Az estét szabadon tölthetik.

2. nap

Reggel 8-kor busszal délre utazunk a határhoz Silopiba. Miután végeztek a szokásos határátlépési formalitásokkal, átutazunk Iraki Kurdisztánba. Keresztülutazunk Zakho városán mielőtt Erbilbe érkeznénk este 8 körül. Az estét szabadon tölthetik.

3. nap

Reggeli után Erbilben várost nézünk.

Meglátogatjuk a régi városrészt, az ősi citadellát, a Kurd Archeológiai Múzeumot, Qalich Aga Sírhalmát és az Erbil FC Stadiumot. Ezt követően a modern Erbilt látogatjuk végig és itt parkokat, plázákat vásárlói negyedeket találhatunk. Az estét Erbil körül töltjük.

Ihatnak egy kellemes teát valamelyik teaházban az egyik téren mielőtt vacsorázni mennénk Erbil éttermeinek valamelyikébe. Majd ezután Ainkawában, a keresztény negyedben egy vagy két pohár italra is betérünk.

4. nap

Reggeli után megnézzük a híres Hamilton utat.

Ez a 20. század egyik legnagyobb mérnöki csodája, amit az ausztrál Archibald Hamilton tervezett és építtetett 1928 és 1932 között. Az út hihetetlen területeken kanyarog. Hegyeken, kanyonokon, völgyeken, folyókon, tavakon vezet keresztül. Megállunk a Bekhal vízesésnél, a Gali Ali Bag vízesésnél miközben átutazunk Shaqlawa, Harir és Soran nevű falvakon, városokon.

Késő délután Pank rezortba fogunk megszállni, ami kedvelt nyaralóhelye a kurdoknak és az arab irakiaknak is. Az elénk táruló lélegzetelállító panoráma megcsodálása után használhatunk saját irányítású hullámvasutat is. Majd lehetőségünk lesz a Korek-hegység síparadicsomában sílifttel felmenni a csúcsra (15 perc nagyjából).

Majd visszatérünk Erbilbe.

5. nap

Reggeli után Sulaymaniyahba utazunk. Útközben meglátogatjuk a Qshla of Koya Citadellát és a gyönyörű Dokan tavat, ahol csónakázhatunk is. Majd megállunk ebédelni.

Sulaymaniyahba érkezvén megnézzük az Amna Sukhara-át, ami „Vörös Börtönként” is ismert. Ez volt egykoron a Mukhbarat északi főhadiszállása (Iraki Hírszerző Hivatal) és Száddám Husszein uralkodása alatt kurdok börtöne.

Bent, az egykori börtönben, egy 182000db tükörből álló emlékfal lett felállítva, ahol minden egyes tükördarab egy a Száddám rezsimje által megölt kurdot jelképez. Itt van még egy 5400db-ból álló lámpafal, ahol minden darab egy a száddámi időkben lerombolt Kurd falvat jelent.

Az este szabad programos.

6. nap

Halabja városát látogatjuk meg ma.

1988. március 16-án ez a város volt helyszíne Irak történelmének legsúlyosabb civileken elkövetett tömeggyilkosságának. Itt 5 óra leforgása alatt 5000 civilt öltek meg és 10 ezret megsebesítettek vegyi fegyverekkel.

Meglátogatjuk a Halabjai Szobor Múzeumot mielőtt északra az Ahmed Away vízeséshez autóznánk, közel az iráni határhoz.

Ezután visszatérünk Erbilbe és ott töltjük az estét.

7. nap

Korán reggel Lalish falujába indulunk, ami a yazidi emberek spirituális központi helye.

Ezután a látogatás után északra autózunk Duhok városába. Duhokot körülölelik a hegyek és a Tigris-folyó. A hotelbe való becsekkolás után megnézzük a bazárt és egy hatalmas emberi kéz által épített gátat mielőtt helyiekkel szocializálódnánk az este folyamán az Álomváros nevű vidámparkban.

8. nap

Reggeli után átkelünk a határon és visszautazunk Diyarbakirba, ahova 17.00 körül érkezünk meg. Ezután vagy hazaindulnak, vagy szervezhetünk extra éjszakát plusz 20 GBP-ért.

Irak biztonságos?
Utunk kizárólag és szigorúan csak Irak Kurd régiójára vonatkozik. Ez a terület teljesen szeparált Irak déli részétől és biztonságos turisták számára. Kurd Irakra nem volt hatással a 2003-mas háború és jelentős gazdasági fejlődés érezhető azóta. Ennek a Kurd régiónak saját kormánya, hadserege, rendőrsége van és védett határai. Szívesen látják a külföldieket.

Kurd Irakon kívül még mindig extrém mód veszélyes, de útjaink jóval távolabb vannak ezektől a vidékektől. Egyébként teljesen külön vízum szükséges Irak ezen területére. Nem történt incidens külföldi turistákkal az iraki háború kezdete, azaz 2003 óta.

Szükséges követni az iszlám öltözködési szabályait?
Nem kötelező, de ajánlott konzervatívan öltözködni. A nőknek nem kötelező a fejkendő viselése, de hozzanak egyet, mert a mecsetekben másként nem léphetnek be.

Engedélyezett az alkohol?
Igen, de nem nagyon elérhető.

Elfogadnak hitelkártyát?
Nem igazán, mert nagyon kevés elérhető ATM van az országban. Javasoljuk, hogy hozzanak készpénzt magukkal (USD javasolt).

Van internet?
Minden általunk használt hotelben van wifi.

Melyik járatokra kell foglalnom, hogy eljussak Diyarbakirba?
Turkish Airlines és Pegasus repül Diyarbakirba Európából, azonban Isztambulban szükséges lesz átszállni. Van néhány opció, hogy Erbilbe repüljenek, de ez a megoldás jóval drágább. Javasoljuk, hogy a diyarbakiri lehetőséget válasszák, így láthatják az északi részét Kurd Iraknak, úgy, mint a turisták által nagyon ritkán látogatott Törökország kurdok lakta részét.

Foglalás