Hadsereg napja Chollima expressz út

A Hadsereg napja Chollima expressz út 2019-ben lesz a második olyan utunk, ami expressz gyorsaságú lesz és azoknak ajánljuk, akiknek nem áll elég idő vagy pénz a rendelkezésére viszont nagyon szeretnék megnézni Észak-Koreát!

Az út ára csupán 555EUR mely Dandongból indul és ide is érkezik illetve tartalmazza a vonatjegyek árát, hotelt, minden étkezést, vezetett túrákat, helyi, magyarul beszélő, helyi idegenvezetést** Észak-Koreán belül. 

Kérjük vegye figyelembe, hogy ez egy nagyon gyors utazás lesz csak egy teljes napot ill. 2 éjszakát fogunk eltölteni Pjongjangban. Annyi látnivalót, köztük éjszakai látnivalókat is fogunk a programba sűríteni, hogy Ön a legtöbb élménnyel gazdagodjon. 

 

**A magyar nyelvű, helyi idegenvezetést Önnek kell igényelni minden esetben email-ben, a foglaláskor!

1. nap: Reggel 7.30-kor érkezünk meg a dandongi pályaudvarra, ahol vezetőnkkel találkozunk. Miután a vonatunk elindult átkelünk a Yalu-folyón a Sino-Koreai Barátság Hídján Sinuiju városa felé. A vonat megáll az észak-koreai vámvizsgálathoz, -ami kevesebb időt vesz igénybe mint 2 óra- mielőtt folytatnánk utunkat Pjongjangba. A vonat ablakából betekintést nyerhetünk a koreai vidéki élet részleteibe és a táj szépségeibe úton a fővárosba. Az út során lehetőségünk van arra, hogy a helyiek között kicsit elvegyüljünk a peronokon ahol a vonatunk megáll. Vacsorára érünk Pjongjangba és a Kim Il-Sung téren megcsodáljuk majd az esti pompát. Az este folyamán helyiekkel bowlingozhatunk vagy vidámparkban szórakozhatunk.

Aludni pedig egy városközponti hotelben fogunk.

2. nap: Ma van a Hadsereg Napja Észak-Koreában! A főváros körül fogjuk tölteni a napot és mindenek előtt tiszteletünket tesszük Kim Il-Sung és Kim Jong-Il hatalmas bronz szobránál, majd ellátogatunk a hihetetlen tennénk méretekkel rendelkező Koreai háború múzuemában, ami egyben a USS Pueblo otthona is -ez az egyetlen olyan US Navy hajó a világon, amit külföldi csapatok fogtak el. Ezután látogatást teszünk a Juche-toronynál, aztán ebédelni megyünk.

Délután 6 megállót fogunk utazni a Pyongyang Metrón mielőtt  a Diadalívet is megcsodálhatnánk, ahol ráadásul lehetőségünk is lesz majd, hogy felmenjünk a tetejébe.

Kora este az ünneplő tömeggel fogunk tartani amely során akár még a Mass Dance-hez is csatlakozhatunk és helyiekkel táncolhatunk az egyik téren!  Beugrunk majd az export shopba is ahol szuvenírt vehetnek mielőtt vacsorázni mennénk a kedvenc helyünkre, a Duck BBQ étterembe.

Visszamegyünk utána a központba egy esti városnézésre és ha minden jól megy, akkor vidámparkba vagy  cirkuszba is el tudunk majd menni.

3.nap: Reggel korán elindulunk a városba mielőtt a pjongjangi vasútállomásra mennénk, hogy elérjük a 10:00 órási vonatot. Dandongba kb.17:00 körül érkezünk, ahol utunk véget ér.


Extrák


Csoportvezető cégünktől: Ő fogja kísérni a csoportot Kínából Pjongjangig és megy át Önökkel a határon. Ha a csoport létszám nagyobb mint 10 fő, akkor a teljes úton végig utazik a csoporttal.

Vízumok: Mi fogunk gondoskodni az észak-koreai vízumjaikról az érkezéskor. Ennek az ára 50 EUR.

Dandongi nap: Plusz 15 EUR/fő/éj-ért (valakivel megosztva a szobát) vagy plusz 30 EUR/fő/éj-ért (egyágyas szoba esetén) megkezdheti az utazását Pekingből egy nappal korábban, így extra 1 napot tölthet Dandongban, a hosszú út előtt. Plusz 105 EUR-ért/fő* megszervezzük Önnek a dandongi napot, ami kirándulás lehet a Nagy Fal Tigris-hegységi szakaszához, hajótúra a Yalu-folyón, séta a Törött-hídon  vagy a Koreai háború Múzeumában tett látogatás ebéddel egybekötve.
*105 EUR/fő, ha másnap indul csoportunk Észak-Koreába, más napokon pedig 125 EUR/fő.Extra napok: Kérés esetén extra napokat adhatunk az észak-koreai túrához. Ez 125-255EUR lehet attól függően, hogy hányan tartanak erre igényt. Minél többen, annál kedvezőbb árat tudunk biztosítani.

Belépők: Nem minden esti programot tartalmaz.

Repülőjáratok: Retúr/egyirányú repülőjáratok adhatók hozzá a csomaghoz kérés esetén. Kérjük lépjen velünk kapcsolatba a dátumok és árak kapcsán.

 

Mit tartalmaz az ár?
Azoknak akik Dandongban kezdik meg az útjukat, az ár tartalmazza az összes étkezést, idegenvezetést, szállítást, szállást és 50.000USD értékű orvosi biztosítást Észak-Koreán belül. Dandongból Észak-Koreába és vissza az utazási költségeket vonattal. A szállást Észak-Koreában (twinroom) a 4* Yanggakdo Hotelben vagy Koryo Hotelben.
Azoknak akik Pekingből indulnak és érkeznek vissza tartalmazza a vonatjegyet (retúr) 6 fős hálókocsikban. Gyorsvonat opció elérhető!

Mi nem foglaltatik az árban?
A nemzetközi repülőjegyek árát Kínába, az észak-koreai vízum árát, a kínai vízum árát 2-szeri belépés és kilépésre ill. az utazási biztosítást.
Borravalókat (2-5 EUR/ nap átlagban). Alkoholos italok és szuvenírek vásárlását sem tartalmazza az ár, ezek szintén extra költségek.
Kétágyas szobákra vannak az árak kalkulálva de azok, akik egyágyas szobában szeretnének aludni 52 EUR költséggel kell számolni éjszakánként, amit a pjongjangi érkezéskor kell kifizetni.

Fényképezhetek?
A fényképezési szabályok sokat lazultak az elmúlt években. Fényképezni és filmezni bármelyik turista zónában lehetséges Pjongjang területén. Azonban nem megengedett a vonatról és katonai, rendőri hivatalos személyekről ill. katonai ellenőrzőpontokon (kivéve a Fegyvermentes Övezetben- DMZ).

Mikor kapom meg a vízumomat?
Az Ön vízumát el tudjuk küldeni az Önhöz legközelebbi Észak-Koreai Nagykövetségre (ahol személyesen átveheti) vagy személyesen átveheti Dandongba való érkezésekor túravezetőnktől, az utazásunk megkezdésénél (javasolt opció), így biztosan nem felejti el. A vízum költsége 50EUR és külön papíron lesz átvehető és nem kerül pecsét az útlevelében.

Utazhatok repülővel vonat helyett?
Meg tudjunk Önnek szervezni a retúr repülőutat Shenyangból Pjongjangba és vissza extra 335 EUR vagy 240 EUR abban az esetben ha több mint 10 ember utazik a csoportban. Akik vonattal érkeznének, de repülővel utaznának tovább Észak-Koreából Pekingbe, azoknak meg tudjuk szervezni az utat vissza Pekingbe nagyjából 225EUR–ért (vagy kevesebbért 10 fő fölötti csoport esetében) vagy retúr jegyet 335 EUR-ért az Air Koryo légitársasággal. Air China árak is elérhetőek igény esetén.

Kell vízum Kínába?
A legtöbb külföldinek szükséges a kínai vízum a beutazáshoz. Kétszeri beutazáshoz kell a vízumot megigényelni (double entry visa) hiszen a Kínába való érkezésünkkor az utazás kezdetén, majd az Észak-Koreából való visszautazásunkkor történő újbóli belépésnél fogják ezt kérni a hatóságok. Módunkban áll az ennek megfelelő meghívó dokumentumot megküldeni Önöknek (emailben). Azoknak akik repülővel érkeznek Észak-Koreába 72 órás pekingi vízummentesség igényelhető. Ehhez szükséges a retúr Észak-Koreai repülőjegyek bemutatása, az észak-koreai vízum bemutatása a kínai bevándorlási hivatalnál. Ezeknek a dokumentumoknak a másolatát módunkban van előre elküldeni e-mailben és a másolatokat átvehetik az érkezésnél (vagy az Önhöz legközelebbi nagykövetségre el tudjuk küldeni a papírokat, ahol személyesen átveheti). Az Ön felelősége a repülőtársasággal előre egyeztetni abban az ügyben, hogy másolatokat elfogadnak-e a check-in-nél, amennyiben az általunk email-ben elküldött másolatok lehetőségét választja.

Észak-Korea biztonságos?
Észak-Korea a világ egyik legbiztonságosabb turista desztinációja minden kétséget kizárólag. Utasainknak soha semmilyen problémája nem volt a helyi hatóságokkal és nem estek áldozatul semmilyen bűnténynek. Az egyetlen módja annak, hogy valaki bármilyen bajba keverje saját magát, ha nem követi a túravezetők utasításait, megsérti a helyi törvényeket vagy folyamatosan az észak-koreai vezetőket, kormányt és a rendszert kritizálja!Felhívjuk figyelmét, hogy tartsák tiszteletben, fogadják el a túravezetők nézőpontját és kéréseit, máskülönben a folyamatos tiszteletlenség és kritizálás azonnali kiutasításhoz vagy extrém esetekben börtönbüntetéshez is vezethet!
Javasoljuk, hogy akik missziós küldetéseken vettek részt valamikor vagy bármilyen közük volt a Koreai háborúhoz ne vegyék igénybe a szolgáltatásunkat, mert 2013-ban ehhez köthető letartóztatások történtek. Amerikai állampolgároknak javasolt kicsivel nagyobb körültekintés, mint másoknak, viszont amíg valaki a józan eszét használja és követi a túravezetők utasításait, nem történhet baj.

Mennyi szabadságom van Észak-Koreában?
A kormány által alkalmazott túravezetők folyamatosan kísérik a csoportot, így senkinek nem lesz arra alkalma, hogy egymaga felfedezze az országot. A hotelbe visszatérve szabadon eltölthető az idő (edzőterem, bár, billiárd, medence, casino stb.).

Vegetáriánus étkezésre van lehetőségem?
Igen, van lehetőség vegetáriánus étkezés kérésére. Erről az igényéről,kérjük szóljon nekünk előre az utazás foglalásakor.

Mik azok a Tömegjátékok (Arirang) ?
A Tömegjátékok vagy más néven Arirang a világ egyik legnagyobb és legcsodálatosabb ilyen jellegű eseménye, amelyet a Guiness Világrekordok is elismer, mint a legnagyobb.

Mikor kezdődnek ezek a Játékok (Arirang)?
A Játékok általában augusztus elejétől szeptember végéig tartanak. Azonban 2013 óta szünetelnek és nem tudjuk, hogy valaha is újraindítják őket.

Vihetem magammal a telefonomat?
2013 óta lehetőség van a saját mobiltelefonok bevitelére az országba. Azonban a SIM-kártyák nem fognak kapcsolódni a helyi Koryolink hálózatra. A hotelekből nemzetközi hívás indítható nagyjából 2EUR/perc számlázási alapon.

Milyen morális okok szólnak az utazás mellett-ellen?
Néhányan úgy gondolhatják, hogy nem helyes Észak-Koreába utazni, mert az itt elköltött pénzük esetlegesen a kormányhoz kerül és nem a helyi lakossághoz. Azonban mások meg úgy gondolhatják, hogy azért érdemes Észak-Koreába utazni, mert így a helyiek láthatják, hogy más világ is létezik ahol más emberek élnek. Valójában nincsen tisztán helyes és helytelen gondolat, válasz arra a kérdésre, hogy szükséges-e vagy nem, idelátogatni ezért azt gondoljuk, hogy mindenki járja körbe jobban a témát és hozza meg a saját döntését.

Hogy jutok el Dandongba?
Ha a pekingi indulást választja, akkor Pekingből Dandongba vonattal, hálókocsiban fog utazni majd vissza szintén. Másodosztályú kocsiban, 6 ágyas (kemény) kabinban fog utazni. Azonban extra 35 EUR–ért 4 ágyas (puha) hálókocsi vehető igénybe (foglaltságtól függ). Indulás 17.30-kor Pekingből, érkezés Dandongba 7.17-kor. Ha valaki szeretné saját maga megoldani a Dandongba való utazást annak több lehetősége is van. Ezek a következők:
-Sebesvonat (bullet train) Pekingből Senyangba (5óra) majd busszal vagy taxival Dandongba (3óra).
-Repülővel, Pekingből Dandongba kora délutáni járat naponta melynek költsége nagyjából 120 EUR.
- Ha Dél-Koreából az éjszakai kompot választja, akkor Incheonból Dandongba kb. 140 EUR-tól vehet jegyet.

Mit tudunk csinálni Dandongban?
Dandong, Északkelet-Kínában található és turisták által ritkán látogatott terület Kína turisztikai térképén, lakossága 2.5 millió fő hozzávetőlegesen. Azonban nagyszerű kiindulási pont az Észak-Koreai utunkhoz és egyben korai betekintést is nyerhetünk a két nép életét övező kontrasztba, mert sok koreai is lakik itt illetve a folyó két oldalán is szembetűnőek a különbségek. Kínának ez a régiója is gazdag természeti csodákban, néhányat fel is soroltunk. További információért lépjen velünk kapcsolatba. A Nagy Fal Tigris Hegység szakasza, Yalu folyó, Benxi vízi barlangok, Changbaishan Nemzeti Természeti Reszervátum, Jingpohu Nemzeti Erdő Park, Qianshan Nemzeti Park, Wudalianchi Nemzeti Erdő Park.

Milyenek a vonatok?
Az éjszakai vonatokon az utazás Peking és Dandong között nagyjából 13 órát vesz igénybe (1132km). Van éttermi kocsi és 3 féle osztály: csak ülő, 6 fős kemény ágyas hálókocsi, 4fős puha ágyas hálókocsi.
Aki viszont preferálna egy gyorsabb megoldást, annak tudjuk ajánlani a sebesvonat opciót.
A vonatok Pjongjang és Dandong közti utat nagyjából 6 óra alatt teszik meg és van rajtuk éttermi kocsi ill. háló és normál, ülő kocsik.

Hol szállhatok meg Dandongban?
Aki a luxust kedveli, az igénybe veheti az 5*-os Crown Plazát azonban kérjük vegyék figyelembe, hogy ez a hotel a dandongi városközponttól távol esik. A kilátás szempontjából javasoljuk a 4*-os Zonghlian Hotelt ami a Törött-hídra és Észak-Koreára néz. Kényelem és költség szempontjából mi a 3*-os Rui-Xie-Dan-Tie Hotelt javasoljuk a vonatállomás mellett.

Milyen valutát használhatok Észak-Koreában?
Külföldiek nem használhatják a helyi valutát (Észak-Koreai won). EUR, USD, RMB ami használható. EUR-t váltják a legkedvezőbben. ATM nincsen az országban és más pénznemeket nagyon nehezen lehet vagy nem is lehet váltani.

Milyen szuveníreket vásárolhatok?
A szuvenír üzletek ajánlata széleskörű. Pólók (kb. 10EUR), észak-koreai bélyegválogatások (5-10EUR), CD-ék (kb.5EUR), DVD-ék (kb.7EUR), könyvek (kb.5EUR-tól), tradicionális és propaganda művészeti alkotások (kb.10EUR-tól), helyi sör és tömény italok, cigaretták, édességek, teák széles választéka megtalálható.

Van dresszkód?
Azokon az útjainkon, ahol Kim Il Sung és Kim Jong Il mauzóleumát is meglátogatjuk, kötelező a formális öltözet. Férfiaknak zárt cipő, nadrág és galléros ing és nyakkendő szükséges, hölgyeknek pedig cipő, elegáns dressz vagy nadrág és ing viselése kötelező. Bármely más eseményen nincsen öltözködési szabályzat.

Foglalás