El Salvador


2019-ben elindítjuk első közép-amerikai utunkat. El Salvador lesz a fő cél, de látogatást teszünk Hondurasban és Guatelamában is.

Az út ára: 1445€ , egy ágyas felár: 305€

Amit ez az ár tartalmaz: 

- Minden reggelit
- 3* szállásokat az út során
- Helyi, angol nyelvű idegenvezetőket és szállítást 
- Biztonsági csapatot El Salvadorban
- Engedélyeket az Apanteosi börtönbe és a San Juan-i 'szellem börtönbe'.
- Belépődíjak 
- Kísérőt cégünktől


Amit ez az ár nem tartalmaz: 

- Nemzetközi repjegyek
- Érkezési és kilépési díjak (határokon fizetendő)
- Borravalók a kísérőknek
- Étkezések

Július 14.: Érkezés

Megérkeznek San Salvadorba és becsekkolnak a hotelbe, ahol este a csoport többi tagjával találkozni fognak, vacsoráznak és megihatnak néhány italt.  

   

Július 15.: San Salvador

Ma egy teljes napot fogunk tölteni San Salvadorban. Az első hely amit meg fogunk látogatni az a város katedrálisa, ahol megismerjük Oscar Romero 1980-ban történt merényletének történetét. Ezután átmegyünk Israel Ticas híres, törvényszéki kriminológus főhadiszállására, személyesen találkozunk vele és hallhatunk a mindennapjaikról ill. a munkájuk néhány részletéről. Ticast úgy is emlegetik, mint a „halottak ügyvédjét”, aki a bandaháborúk több mint 700 áldozatát azonosította, miközben túlélt 3 merényletet.Majd találkozunk Mauricio Vilanova-val, San José Guayabal polgármesterével. Vilanova véghez vitte azt, ami szembe ment a nemzeti trenddel és kiszorította a bandákat a városból, így most a helyiek félelem és erőszak nélkül élhetik mindennapjaikat. A nap végén a helyi rendőrséggel megyünk járőrözni és tanulunk a munkájukról ill., hogy mit tettek azért, hogy ezeken a területeken fel tudják venni a harcot a bandákkal.

   

Július 16.: Apanteos Börtön

Ma meglátogatjuk az Apanteos börtönt, ahol lehetőségünk lesz találkozni olyan elítéltekkel, akik részt vesznek a Yo Cambio 'Megváltozok' programban. Azok az elítéltek, akikkel mi találkozunk, maguk mögött hagyták a bandájukat a múltjukkal együtt és rehabilitációs programban vesznek részt. A börtön nagy része az elítéltek által van menedzselve, ami így lehetőséget biztosít nekik, hogy tapasztalatot cseréljenek, tanítsák egymást vagy akár fessenek, sütést-főzést, ácsmesterséget és sok mást tanuljanak.

   

Július 17.: San Juan "szellembörtöne"

Reggel délre autózunk és meglátogatjuk San Juan „szellembörtönét”, ahol egészen 2016-ig voltak a Barrio 18 nevű banda tagjai fogva tartva. Lehetőséget kapunk, hogy a börtön minden szegletét megnézzük. Ezt követően a San José De La Montana nevű önvédelmi társaság tagjaival találkozhatunk és hallhatjuk az ő történeteiket és hajós őrjáratra megyünk majd.

   

Július 18.: Honduras

Ma elhagyjuk San Salvadort és átkelünk Hondurasba. Santa Rosa De Copan városába érkezünk még délelőtt, ahol a délutánt szabadon eltölthetjük. Santa Rosa egy kellemes, pihentető város, az igazi hondurasi érzéssel. Lehetőség lesz, hogy a helyi szivargyárban is körül nézzünk vacsora előtt. Néhány igazán kiváló hondurasi fogást kóstolhatunk meg, mielőtt a pezsgő, helyi éjszakai életben elmerülnénk.

   

Július 19.: Copan, az egykori Maja központ

Reggeli után elutazunk az egykori Maya városhoz, Copan-hoz. Az UNESCO listáján szereplő helyet 1570-ben Diego García de Palacio fedezte föl. Copan volt a legfontosabb központja a Maya civilizációnak iu.250-900 között. Copan Ruinas-ban, a közeli városban fogunk éjszakázni.

   

 

Július 20.: Guatelama

Amiután megreggeliztünk elindulunk Hondurasból Guatemalába és nyugat felé autózunk, ahol a nagyszerű állapotban megmaradt, egykori spanyol gyarmati várost, Antiguát fogjuk megnézni.

   

 

Július 21.: Pacaya vulkán

A ma is aktív, Pacaya nevű vulkán felé vesszük az irányt. 25km-t autózunk Antiguából a vulkáni bázishoz, miután elindulnánk a 2.5 órás túrára föl a tetejére. Akiknek esetleg nincsen kedve felmászni velünk, azoknak természetesen adott az az opció, hogy kipihenjék magukat vagy sétálgassanak a városban és a város körül.

   

Július 22.: Vége

Indulás haza.