Dandongi kirándulás

Dandongi napunk tökéletes módja, hogy a hosszú vonat utazást kettéossza Peking és Pjongjang között és ezen felül Észak-Koreáról is ismeretterjesztő információkat kapjon.   

A napi túra tartalmaz egy ebédet és költségeket , ára 105 EUR, abban az esetben, ha egy csoportunk másnap átutazik Észak-Koreába. Máskor foglalva 125 EUR. Ha akarja, tudunk 3 csillagos hotelben szállást foglalni éjszakára 25EUR–ért (két fő együttes foglalása esetén).

A dandongi nap esetében nincsen magyar nyelvű idegenvezetés!

1. A túra reggel 10-kor indul a szállásról felvéve Önöket és a Nagy Fal Tigris-hegyi szakaszához mennek; ez a legkeletibb szakasza a Kínai Nagyfalnak, ami pont a határnál végződik.
Az odavezető út során a kísérőjük el fogja mondani, hogy milyen a mindennapi élet Észak-Korea szomszédságában. Amikor elérjük a Falatlehetőségük lesz rá, hogy felmásszanak a tetejére és megcsodálják a kilátást Észak-Koreára vagy felfedezhetik a régiót. Egyébként itt a legkeskenyebb a folyó és ezáltal a legkisebb a távolság a két ország között olyannyira, hogy szinte át lehet ugrani Észak-Koreába.

 

2. Ezt követően a Yalu-folyón fogunk motorcsónakozni. Láthatunk különböző észak-koreai tengerészeti állomásokat a túlparton és ha szerencsések vagyunk meglátogathatunk néhány kínai kereskedőt ahogy a hajójukon kereskednek az Északiakkal.

3. Ebéd után nyugat felé fogunk haladni, ahol a legújabb, de nem használt Észak-Koreába vezető függőhidat nézzük meg. Kísérőnk el fogja mondani ennek az új építkezésnek a történetét, amely hirtelen indult és fejeződött is be Kína és Észak-Korea kapcsolatának az utóbbi néhány évben bekövetkezett romlása miatt.

4. Végül visszatérünk Dandong városközpontjába és kisétálunk a régi „törött hídra”, amit az Amerikai Légierő bombázott le a Koreai Háborúban.

Foglalás