Csernobili Kilövőbázis Út - Pervomaysk

300km-re Kijevtől délre található a Pervomayski Nukleáris Rakétabázis, ami 33m mélyen a föld alatt az egyik legfontosabb irányítóközpont volt a hidegháborúban!

Az egynapos csoportos út ára 149€/fő.


Ez tartalmazza a csernobili kiránduláshoz szükséges engedélyeket, biztosítást, szállítást, kísérőket és étkezéseket. Az év szinte minden napján van lehetőség az utazásra. Kérjük, e-mailben jelezze az Önnek megfelelő időpontot és a lehető leghamarabb válaszolni fogunk a lehetőségekkel kapcsolatban.

Az egynapos, csoportos utazás, ami tartalmaz 2 éjszakás kijevi hotel szállást és  reptéri transzfert, költsége 269€*. 3 éjszakára pedig 299€*.

3*-os hotelben az ár 2 éjszakára 249€* és 3 éjszakára pedig 285€*. Ez az ár tartalmazza szintén a reptéri transzfert és az egynapos csernobili túrát.

*FONTOS! Ezek az árak per főre vonatkoznak 2 fő együttes foglalása esetén. Ha egyedül utazik, akkor az plusz 45€ többletköltséget jelent éjszakánként a hotelben.


Maradjon egy éjszakát Csernobilban!

Szervezünk 2 napos utakat is a zárt zónába, ami tartalmazza a Csernobil Hotelben az egy éjszakás ott alvást ill. minden étkezést (az ételek alapanyagait a zónán kívülről szállítják!).

Válasszon időpontot az utazáshoz:

Duga 3, Prypyat és Csernobil út - 2019. május 11-12:
399€
(maximális csoportlétszám 12 fő) BETELT!
Duga 3, Prypyat és Csernobil út - 2019. augusztus 24-25:
399€ (maximális csoportlétszám 12 fő) BETELT!

2020
május 2-3. Duga3, Prypyat és Csernobil út: 399€
aug. 24-25. Duga3, Prypyat és Csernobil út: 399€

Igény esetén kijevi szálláslehetőséget és reptéri transzfert is tudunk biztosítani.
Lehetőség van privát útra is a zónán belül. Kérjük, e-mailben érdeklődjön az aktuális áraink felől.


Megjegyzések:

- Angol nyelvű idegenvezetés van a túránkon! Magyar tolmács kérhető 20+ fő együttes, magyarországi foglalása esetén és felárral jár.

- Az extra kijevi éjszaka ára 45€/fő/éjszaka, hotel esetén.

- Egy teljes kijevi hétvége csomag ára /fő-ként feltüntetve és 2 személyre együttes foglalása esetén érvényes. Azok akik egyedül utaznak vagy egyágyas hotelszobát szeretnének azoknak a felár a hotel esetében 45€/éjszaka.

- Kérjük vegye figyelembe a tervezett indulási idejének lefoglalásakor, hogy 8 munkanapot vesz igénybe a szükséges engedélyek kiállítása általában. Ha esetlegesen ennél kevesebb idő állna a rendelkezésre, úgy sürgősségi felárat számolhatunk.

- Kérjük vegye figyelembe, hogy nagyobb csoportos utak esetén kicsivel kevesebb idő juthat a látogatásra az ellenőrzőpontokon való időigényesebb áthaladás miatt. Nyáron nagyobb, télen kisebb csoportlétszám a jellemző.

- A zóna egy elzárt terület és ennek eredményeként semmit nem tudunk 100%-ban garantálni.

- 2011 nyarán a zónát minden előzetes figyelmeztetés nélkül lezáratta az akkori Ukrán kormány, ami az akkori utak törléséhez vezetett. Jelenleg minden kormányzati helyzet megoldva látszik és nem számítunk hasonló esetre. De abban az esetben, ha ez mégis újra megtörténne, úgy 100%-os pénz visszafizetési garanciát vállalunk.

*Kérjük, vegye figyelembe a foglalásánál, hogy 5 munkanap szükséges az engedélyek megszerzéséhez. Amennyiben ez kevesebb, mint 5 nap, úgy sürgősségi engedélyt kérhetünk extra 10-30 GBP-ért (attól függően, hogy milyen közel van az indulási naphoz).
*2012. április 12 óta nem engedélyezett az épületekbe való bejutás turisták számára. Azonban a kapcsolatainknak köszönhetően lehetőség van bizonyos épületek belső látogatására az útjainkon (a katonai jelenléttől függően az éppen aktuális napon).

Kijevi találkozó és autózás a 300km-re lévő Pervomayskba.

Megérkeznek a rakétabázisra, ahol találkoznak a bázis egyik vezetőjével, aki általában egy ex tisztje a bázisnak. A terület történelmi ismertetője után belépnek a bázisra. A leereszkedést követően végiggyalogolnak a 150m hosszú folyosón, ami egy 12 emeletes parancsnoki silóba vezet. 1994-ig volt használatban és képes volt 45 napig folyamatosan üzemelni a külvilágtól teljesen elzártan.

Amikor bent vannak, helyet foglalhatnak a tényleges parancsnoki székben, ahol az egykori Szovjet tisztek felelősek voltak a 9 „Sátánért”, azaz a SS-22 ballisztikus rakétákért. Nyomja meg azt a „gombot”, amit ha 1980-as években nyomtak volna meg, akkor az katasztrófához vezetett volna.

Benézhet egy ballisztikus rakétába is, ami 10 éles fejjel volt felszerelhető és 40 romboló fejjel. A hatótávolságuk 15.200km volt, ami az egykori Szovjetuniónak adott elsőbbséget a támadásra az Egyesült Államokkal szemben.

Visszatérés Kijevbe 17.00-ra.

 

 

Árak:

4+ fő esetén:  140€/fő
3 fő esetén:  175€/fő
2 fő esetén:  218€/fő
1 fő esetén: 330€

 

Repülőjegyeket nem tartalmaz az ár!

Ajánlatunkban extra éjszaka is szerepel, mely Csernobil körül hosszabb idő eltöltését teszi lehetővé és egy teljes napot Prypyatban. A szálláslehetőség a Csernobil Hotelben lesz minden étkezést biztosítva. Kiválaszthatja a saját leírásából, hogy mit szeretne leginkább megnézni.

Itt megtekintheti a kétnapos utunk leírását.

Mi foglaltatik az árban?

A Csernobilba történő utazást, angol nyelvű idegenvezetést, belépési engedélyt az elzárt területre, prypyati barangolást, 3 fogásos étkezést a normál utunkon. Az emelt szintű útjainkon reptéri transzfer, 2 éjszakára szállás, Kijev központjában. A Csernobilban eltöltött plusz egy nap során (akinek erre igénye van) a Csernobil Hotelban az éjszakát vacsorával, reggelivel.

Mi nem foglaltatik az árban?

Az ár nem tartalmazza a repülőjegyet Ukrajnába. Azonban igény esetén segítünk ezt lefoglalni. Biztosítás és vízum (azoknak, akiknek szükséges) nincsen az árban. Kérjük, további részletekért e-mailben érdeklődjön.

Fényképezhetek?

A zónában lehetőség van a fényképezésre és Prypyat térségében is. Azonban az ellenőrzőpontokon és a határon ill.katonákról nem javasolt.

Csernobil biztonságos?

A sugárzás szintje ugyan magasabb mint a normális, de biztonságosnak minősített a hivatalok által. Az idelátogatók nem kapnak nagyobb sugárzási mennyiséget, mint egy normális röntgen vizsgálat során vagy egy kontinentális repülőút alkalmával.

Miért nézzem meg Csernobilt?

Különböző okai vannak, hogy az emberek miért látogatnak ide. A tudósoktól elkezdve a korábbi lakosokon át, a fotósokig sokan megfordultak már túráinkon. Így azok is, akik szimplán kíváncsiak az egykori baleset helyszínére vagy tanulni akarnak róla. Bármi legyen is az oka az idelátogatásra, kérjük emlékezzenek, hogy micsoda pusztítást végzett a robbanás és következményei okoznak mind a mai napig. Javasoljuk, hogy látogassák meg a Csernobil múzeumot Kijevben a túránk előtt, hogy teljes egészében megértsék mi is történt itt valójában.

Milyen hosszú a túra?

Nagyjából 11.00-kor érkezünk Csernobilba délelőtt és kb. délután 4-kor indulunk vissza. Azok akik nagylétszámú csoporttal utaznak kicsivel kevesebb idejük lesz a látogatásra, mint a kisebb csoportoknak, az ellenőrzőpontokon való adminisztráció miatt.

A Call of Duty 4-ben szerepel Csernobil?

Igen. Prypyat városa szerepel a Call of Duty 4 nevű játékban. A legtöbb játékos a korukból adódóan nincsen tisztában az itt történt balesettel és annak következményeivel. Így számukra meglepő lehet, hogy egy valóban létező város pontos mása szerepel a COD játék egyik pályáján.

Van bármiféle életkorra vonatkozó szabályozás a zónában?

Sajnos van. A minimum korhatár 18 év ezen az utazáson, amelyet az Ukrán kormány határozott meg.

Foglalás