Csernobil két napos út

A kétnapos csernobili utunk ismertetője alább olvasható.
 

Válasszon időpontot az utazáshoz:

2 napos utak dátumai Út neve Ára
2019. augusztus 24-25. Duga3, Prypyat és Csernobil út BETELT!
2019. október 26-27. Duga3, Prypyat és Csernobil út
BETELT!
2020. május 2-3. Duga3, Prypyat és Csernobil út 399€
2020. aug. 22-23. Duga3, Prypyat és Csernobil út 399€
2020. okt. 24-25. Duga3, Prypyat és Csernobil út 399€

 

Igény esetén kijevi szálláslehetőséget és reptéri transzfert is tudunk biztosítani.
Lehetőség van privát útra is a zónán belül. Kérjük, e-mailben érdeklődjön az aktuális áraink felől.

 

 

Az egynapos csoportos út ára 149€/fő.

Ez tartalmazza a csernobili kiránduláshoz szükséges engedélyeket, biztosítást, szállítást, kísérőket és étkezéseket. Az év szinte minden napján van lehetőség az utazásra. Kérjük, e-mailben jelezze az Önnek megfelelő időpontot és a lehető leghamarabb válaszolni fogunk a lehetőségekkel kapcsolatban.

Az egynapos csoportos utazás, ami tartalmaz 2 éjszakás kijevi szállást és reptéri transzfert, költsége 269€*. 3 éjszakára pedig 299€*.

3*-os hotelben az ár 2 éjszakára 249€* és 3 éjszakára pedig 285€*. Ez az ár tartalmazza szintén a reptéri transzfert és az egynapos csernobili túrát.

*FONTOS! Ezek az árak per főre vonatkoznak 2 fő együttes foglalása esetén. Ha egyedül utazik, akkor az plusz 42€ többletköltséget jelent éjszakánként a hotelben vagy 52€ az apartman esetében.


Csak akkor áll módunkban megkezdeni a foglalást (engedélyek, belépők igénylése, sofőrök és szállás foglalása-szükség esetén), amikor az Önök által befizetett előleg (ha több mint 8 héttel előre foglalnak) vagy az út teljes összege megérkezett a számlánkra (az utazás napjához képest 8 héten belüli időpont) és az utazók útlevél másolatát ill. a kitöltött jelentkezési lapját megkaptuk!

Kérjük vegyék figyelembe az utalásnál, hogy a számla kiállításától számított 3 munkanapon belül kell az összegnek megérkeznie a számlánkra, ellenkező esetben napidíjat számítunk fel a megkésett utalásokért vagy törölhetjük az Önök foglalási szándékát. Ezért javasoljuk az azonnali PayPal-es fizetési módot. Köszönjük megértésüket!

 


Megjegyzések

- Angol nyelvű idegenvezetés van a túránkon! Magyar tolmács kérhető 20+ fő együttes, magyarországi foglalása esetén és felárral jár.

- Az extra kijevi éjszaka ára 45€/fő/éjszaka, hotel esetén.

- Egy teljes kijevi hétvége csomag ára /fő-ként feltüntetve és 2 személyre együttes foglalása esetén érvényes. Azok akik egyedül utaznak vagy egyágyas hotelszobát szeretnének azoknak a felár a hotel esetében 45€/éjszaka.

- Kérjük vegye figyelembe a tervezett indulási idejének lefoglalásakor, hogy 8 munkanapot vesz igénybe a szükséges engedélyek kiállítása általában. Ha esetlegesen ennél kevesebb idő állna a rendelkezésre, úgy sürgősségi felárat számolhatunk.

- Kérjük vegye figyelembe, hogy nagyobb csoportos utak esetén kicsivel kevesebb idő juthat a látogatásra az ellenőrzőpontokon való időigényesebb áthaladás miatt. Nyáron nagyobb, télen kisebb csoportlétszám a jellemző.

- A zóna egy elzárt terület és ennek eredményeként semmit nem tudunk 100%-ban garantálni.

- 2011 nyarán a zónát minden előzetes figyelmeztetés nélkül lezáratta az akkori Ukrán kormány, ami az akkori utak törléséhez vezetett. Jelenleg minden kormányzati helyzet megoldva látszik és nem számítunk hasonló esetre. De abban az esetben, ha ez mégis újra megtörténne, úgy 100%-os pénz visszafizetési garanciát vállalunk.

*Kérjük, vegye figyelembe a foglalásánál, hogy 5 munkanap szükséges az engedélyek megszerzéséhez. Amennyiben ez kevesebb, mint 5 nap, úgy sürgősségi engedélyt kérhetünk extra 10-30 GBP-ért (attól függően, hogy milyen közel van az indulási naphoz).
*2012. április 12 óta nem engedélyezett az épületekbe való bejutás turisták számára. Azonban a kapcsolatainknak köszönhetően lehetőség van bizonyos épületek belső látogatására az útjainkon (a katonai jelenléttől függően az éppen aktuális napon).

 

 

A Függetlenség terén van a találkozó 8.15-kor. Az alkalmazottunk megnézi az útleveleiket mielőtt felszállnának a minibuszra. Az úton videót láthatnak a katasztrófáról és elmagyarázzák ennek hátterét, ill. korabeli felvételeken is láthatják az akkor történteket, angol nyelven!

 

Kicsit több mint 100km múlva elérik Dytyatky városát (az első 30km-es zóna határa) és a katonai ellenőrzést követően találkoznak a kormányzati kísérőnkkel. Csernobil felé veszik az irányt ahol, találkoznak a Csernobili Információs Hivatal munkatársaival, akik elmondják, hogy merre és mit fognak látni a túránk során.

 

Megállunk Kopachi faluban, ahol meglátogatják az elhagyatott óvodát is a séta során. Csernobil városában következik városnézés, mielőtt 3 fogásos ebédet ennének a helyi kantinban.

Az erőmű felé közeledve áthaladnak a 10km-es zóna határán álló ellenőrzőponton. Láthatják az elhagyatott 5-ös és 6-os reaktorok építkezését, a hűtőtornyokat és a mentésben meghalt tűzoltók számára emelt emlékművet.

 

Hamarosan elérjük a 4-es reaktort, ahol a reaktortól 100m-es távolságból fotózhatnak rövid ideig.

Áthaladunk a Vörös erdőn és a halott szellemváros Prypyat felé indulunk, ahol a munkások és azok családtagjai éltek egykoron.

 

Sétát teszünk a város egykori főterén, megnézzük a városházát és a színházat. Ahogy haladunk tovább a városban, láthatjuk az uszodát és azt követően az iskolát, ahol a gyerekek még a könyveiket, játékaikat is maguk mögött hagyták.

A vidámparkot is megnézzük, amit a katasztrófa után újra ki akartak nyitni és a híres óriáskereket is látni fogjuk.

 

A panelházak és a Prypyat Hotel látványa is magával ragadó lesz.

 Chernobyl Tour Prypyat Ferris Wheel Chernobyl Tour Prypyat twon square

A prypyati látogatás után visszatérünk Csernobilba a hotelbe, mielőtt vacsorázni mennénk. Az estét a Csernobil Hotelben töltjük!


Korai reggeli következik, mielőtt megtekintenék a kihalt falvakat. Néhol még személyes fényképek is láthatók a korábban itt lakóktól.

Ezután tovább haladunk a Duga 3-hoz ami „Csernobil 2” néven is ismert. Duga 3 egy nagy behemót radarrendszer volt, amit a Szovjetek használtak a hidegháború alatt. Ez a gigantikus 150m magas és 1km hosszú és állítólag még agykontrolra is használták. Az „Orosz Fakopáncsnak” is nevezték, mert ismétlődő, szabályos, magas frekvenciás jeleket közvetített, ami rövidhullámú rádiókon hallható volt. Engedélyt kapunk, hogy egyenesen az építményhez, az irányítószobába és a körülötte lévő adminisztrációs helyiségekbe is látogatást tegyünk. Duga 3 mindig is egy elzárt terület volt, csak nemrég kaptunk engedélyt a látogatásra.

Chernobyl Tour Duga 3 Chernobyl tour: Duga 3 control room 

Visszatérünk Prypyatba, ahol meglátogatjuk a ritkán látogatott részeket is, mint pl. a rendőrség, mozi vagy a tűzoltóság.

Ebéd következik, mielőtt visszautazunk a dytyakyi ellenőrzőponthoz, ahol megmérik a sugárzásunkat kilépés előtt, majd este 6 óra körül visszaindulunk Kijevbe.

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a Duga 3 egy rendkívül érzékeny terület politikailag és bármikor születhet olyan döntés, ami megtiltja a belépést. Ebben az esetben a túra más ritkán látogatott helyeken fog folytatódni az zónán belül.

Mi foglaltatik az árban?

A Csernobilba történő utazást, angol nyelvű idegenvezetést, belépési engedélyt az elzárt területre, prypyati barangolást, 3 fogásos étkezést a normál utunkon. Az emelt szintű útjainkon reptéri transzfer, 2 éjszakára hotel szállás Kijev központjában. A Csernobilban eltöltött plusz egy nap során (akinek erre igénye van) a Csernobil Hotelban az éjszakát vacsorával, reggelivel.

Mi nem foglaltatik az árban?

Az ár nem tartalmazza az utazást Ukrajnába. Biztosítás és vízum (azoknak, akiknek szükséges) nincsen az árban. Kérjük, további részletekért e-mailben érdeklődjön.

Fényképezhetek?

A zónában lehetőség van a fényképezésre és Prypyat térségében is. Azonban az ellenőrzőpontokon és a határon ill.katonákról nem javasolt.

Csernobil biztonságos?

A sugárzás szintje ugyan magasabb mint a normális, de biztonságosnak minősített a hivatalok által. Az idelátogatók nem kapnak nagyobb sugárzási mennyiséget, mint egy normális röntgen vizsgálat során vagy egy kontinentális repülőút alkalmával.

Miért nézzem meg Csernobilt?

Különböző okai vannak, hogy az emberek miért látogatnak ide. A tudósoktól elkezdve a korábbi lakosokon át, a fotósokig sokan megfordultak már túráinkon. Így azok is, akik szimplán kíváncsiak az egykori baleset helyszínére vagy tanulni akarnak róla. Bármi legyen is az oka az idelátogatásra, kérjük emlékezzenek, hogy micsoda pusztítást végzett a robbanás és következményei okoznak mind a mai napig. Javasoljuk, hogy látogassák meg a Csernobil múzeumot Kijevben a túránk előtt, hogy teljes egészében megértsék mi is történt itt valójában.

Milyen hosszú a túra?

Nagyjából 11.00-kor érkezünk Csernobilba délelőtt és kb. délután 4-kor indulunk vissza. Azok akik nagylétszámú csoporttal utaznak kicsivel kevesebb idejük lesz a látogatásra, mint a kisebb csoportoknak, az ellenőrzőpontokon való adminisztráció miatt.

A Call of Duty 4-ben szerepel Csernobil?

Igen. Prypyat városa szerepel a Call of Duty 4 nevű játékban. A legtöbb játékos a korukból adódóan nincsen tisztában az itt történt balesettel és annak következményeivel. Így számukra meglepő lehet, hogy egy valóban létező város pontos mása szerepel a COD játék egyik pályáján.

Van bármiféle életkorra vonatkozó szabályozás a zónában?

Sajnos van. A minimum korhatár 18 év ezen az utazáson, amelyet az Ukrán kormány határozott meg.

Foglalás