Csecsenföld és Észak-Oszétia út

Itt olvashatja az 5 éjszakás és 6 napos utunk leírását, ami az Orosz  tour to the Russian republics of Csecsenföld, Inghushetia és Észak-Oszétia-Alánia. 

Ez az utunk úgy lett megtervezve, hogy illeszkedjék a Dél-Oszét utunkhoz, de külön is foglalható.

1. nap: Vladikavkaz, Észak-Oszétia-Alania

Beslan repterére érkeznek (OGZ) közel Vladikavkazihoz. Amennyiben azt választotta, hogy az S7 légitársaság járatával érkezik Moszkvából, abban az esetben du. 1-kor fog landolni Beslanban és a túravezetőjével a reptéren fog találkozni, aki majd a transzferral a városba segíti Önt. Miután becsekkoltunk lesz szabadidőnk, hogy megszervezzük a csoportos vacsorát. Vladikavkazban éjszakázunk. 

2. nap: Vladikavkaz

Reggel megkezdjük a kirándulást Dargavs felé, amit úgy is ismernek mint a holtak városa. Felfelé az apátsághoz vesszük majd az irányt a Caucsues-ben és lehetőségünk lesz néhány helyi ételt is megkóstolni ebédre. Délután visszatérünk Vladikavkazba és időutazáson vehetünk részt egy egykori Szovjet retro bár meglátogatásával, ami 100 éve üzemel.

3. nap: Groznij, Csecsenföld

Reggeli után megkezdjük túránkat Groznijba, Csecsenföld fővárosába. Útközben meglátogatjuk a komor Beslan emlékművet és az iskola halljának a romjait, ahol az incidens történt. Ezt követően Magasba megyünk, Ingusföld fővárosába ebédelni, majd Groznijba, ahol éjszakázni is fogunk.

4. nap: Groznij

A napunkat grozniji városnézéssel kezdjük, beleértve a múzeumot, és az elragadó Török és modernista stílusú mecseteket. Délután Itum-Kale felé vesszük az irányt, hogy meglátogassuk a helyi múzeumot és a tradicionális megfigyelőtornyot. Groznijban éjszakázunk.

5. nap: Groznij

Reggel a hegyekbe megyünk és a csodálatos Kezonoyam tóhoz, ami a Csecsen-Dagesztáni határon fekszik. Ebédelünk a tónál, majd a tóhoz közeli Hoy romjait is megnézzük, ami a hegytetőn helyezkedik el, csodálatos kilátással. Végül visszatérünk Vladikavkazba, Groznijon keresztül és itt fogunk éjszakázni is.

 

6. nap: Vladikavkaz

Ezen a reggelen az utunk befejeződik. Amennyiben a Dél-Oszét utunkra is foglalt, úgy abban az esetben a reggelit követően, 9-kor indulunk tovább a hotelből.

Foglalás