Afganisztán

Az ország egykoron egy pezsgő, lendületes pontja volt a világnak, de ma már sajnos jobban ismert az évtizedeken átívelő háborúiról viszont nagyon gyorsan az egyik kedvenc desztinációnk lett a cégnél. 

Dél-Közép Ázsiában található ez a csodálatos ország, a sajátos és gyönyörű természeti adottságaival gazdag és érdekes történelmével több mint 6,000 évre visszamenőleg.

Havonta indítunk utakat a Buzkashi szezonban, amikoris minden pénteken részesei lehetnek ennek az Afgán nemzeti sportnak november és március között. 5 napos (4éj) utunkon a 4 legnagyobb Afgán város körül utazunk és megnézzük pl. Mazar-e-sharif-ot, a Kék Mecset otthonát. Túránk történelmi helyek körül kalauzolja Önt a régióban és élvezhetik az arab piacok hangulatát a szukokban, tereket, parkokat, teaházakat (tchaïkanas) látogathatnak meg. 

De a Buzkashi időszakon kívül is szoktunk utakat indítani.

Az út ára 1350EUR/fő

Előleg: 300EUR/fő, ami a foglalás visszaigazolásához szükséges

Az ár tartalmazza:

- 3 csillagos hotel szállást Mazarban
- Minden étkezést
- túrák, belépők és angol nyelvű idegenvezetést
- Minden földi szállítást

Az ár nem tartalmazza:

- Nemzetközi repülőjegyeket
- Biztosítás
- Egyéni felár (£120- ebben az esetben másik egyedül utazóval is osztozhat a szálláson, ha szeretne, de ez a helyek függvényében változhat)

FONTOS INFO


Kérjük vegye figyelembe, hogy néhány pontja ezeknek az utazásoknak olyan helyekre kalauzolja Önt, ami a Brit FCO által egyáltalán nem javasolt és a teljes utazásra is ez vonatkozik.

Kutatómunkát végeztünk biztonsági szempontból az általunk látogatott területeken, mert számunkra a biztonság abszolút prioritás az útjaink során. Azonban azt javasoljuk, hogy Ön is végezze el a saját kutatómunkáját, hogy teljesen megnyugodjon az utazásával kapcsolatban.

Kérjük vegye figyelembe, hogy az utazási figyelmeztetések befolyásolhatják az utasbiztosítását ezekben a régiókban, ezért kérjük lépjen velünk kapcsolatba ezzel kapcsolatban.

Havi utakat indítunk decembertől márciusig a Buzkashi időszakban és esetenként az év más szakában is. 

Csak a Mazar regióban van lehetőségük velünk ellátogatni. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a térség biztonsági helyzetét és ez a régió az egyetlen, amit folyamatosan és jelenleg is biztonságosnak tartunk utazás szempontjából.

Ezen az utunkon nem tart Önökkel kísérő a cégünktől, viszont folyamatosan 2 általunk nagyon megbízhatónak tartott helyi, afgán kísérő ill. sofőr lesz Önökkel a nap 24 órájában. A csoport létszáma maximum 6 fő lehet ez alól kivétel nincsen. 

 

Az utazás sztenderd leírását alább olvashatják. Biztonsági okokból az utazás dátumait nem írjuk ki, erről emailben érdeklődhetnek ill. hosszabb utakra is van lehetőség.

 

1. nap 

Reggel 07:00-kor érkeznek Isztambulból és a transzfer a hotelbe viszi Önöket, ahol eligazítást kapnak. Délután városi túrára indulunk, bazárokat látogatunk és Hazrati Ali Kék mecsetét; ami az egyik legcsodálatosabb remekműve az Iszlám építészetnek egész Közép-Ázsiában.

2. nap

Ma meglátogatjuk a Takht-i-Rustam (“Rustam trónját”); ami Rustam után lett elnevezve, aki egy király volt a Perzsa mitológiában. Ez a hegy tetején lett kialakítva és egy nagyon jól ismert régészeti helyszín. Meg fogjuk látogatni a szomszédos Buddhista barlangokat és a félgömb alakú buddhista emlékhelyeket a hegytetőn északra a Hindu Kush passzázstól. Ezen a helyszínen a barlangokat kézi erővel vájták ki a sziklából és Buddhisták lakhelye lett. A Buddhista emlékhely itt egy egyedülálló halmot formáz, ami nagyon jól reprezentálja a Buddhista építészet megjelenését Afganisztánban.

3. nap

Balkhba látogatunk ma; egy ókori városba ami a Buddhizmus, Szufizmus és Zoroasztrianizmus központja is egyben, de jelenleg ez Észak-Afganisztán része. Balkhban meg fogjuk nézni a Haji Piyada mecsetet (a gyalogos zarándok) és Rabia Balkhi síremlékét, aki már-már legendás alakja a Perzsa irodalomnak. Nagy valószínűséggel Ő volt az első női költő az új Perzsa irodalomban. Később meglátogatjuk a Khoja Parsa mecsetet és a Bala Hisart. A december és március közt esedékes utaknál délután megnézzük a Buzkhashi játékokat. Azokkal a csoportokkal akik  ezen az időszakon kívül utaznak velünk az év többi részében, azokkal Mazarba látogatunk.

4. nap

Ma nyugatra Aqcha-ba utazunk, hogy megnézzük a Türkmén bazárt és a környező ókori épületeket. 

5. nap

A reptérre viszi Önöket a transzfer és Isztambulon keresztül repülhetnek haza.

Mely repülőjáratokat kell lefoglalnom?

Útjaink a Turkish Airlines Isztanbul és Mazar közti járatához vannak igazítva.

Kell utazási biztosítást kötnöm?

IGEN, kötelező utazási biztosítást kötnie minden velünk utazónak!

Kell vízumot kérnem Afganisztánba?

A vízumhoz szükséges meghívólevelet indulás előtt kb. 12 héttel fogjuk kiküldeni. Ezt a meghívólevelet használva az Önhöz legközelebbi nagykövettségen igényelheti a vízumot. Ennek ára nagykövettségenként eltérhet és kb. 2 hetet vesz igénybe a kiállítása.

Kellenek oltások?

Kérjük konzultáljon orvosával az utazás előtt az éppen aktuális szabályokról!

Foglalhatok saját szobát?

Ha egyedül utazik, akkor valakivel egy szobába fog kerülni (a rendelkezésre álló helyek függvényében), de ha szeretne saját szobát, akkor ez megoldható. Az ára 120GBP.

Mikor kapom meg az utazás részletes leírását (info csomag)?

Az információs csomagot nagyjából 4 héttel az indulás előtt fogjuk kiküldeni a velünk utazóknak.

 

Mikor kell a fennmaradó összeget kifizetnem?

Legkésőbb 8 héttel az indulás előtt. A számlát kb. 2 héttel ezen határidő lejárta előtt fogjuk kiküldeni.

Foglalás