2019 Amatőr Nyílt Golf Bajnokság a KNDK-ban

2019 Amatőr Nyílt Golf Bajnokság a KNDK-ban, szeptember 13-16.


Ez az út 1325 EUR-tól elérhető, ami magába foglalja a vonat utat, hotelt, étkezéseket, magyar nyelvű, helyi idegenvezetést*, a tornára a belépőt, és (opcionális) golfütő bérlést. Ez az út Dandongból indul, vonattal, de van arra opció, hogy retúr vonatutat válasszanak Pekingből. Van lehetőség arra is, hogy repülővel jöjjenek Pekingből a kínai partnerirodánkon keresztül.

A golf.com oldalon találnak leírásokat a korábbi tornákról.

Azt a lehetőséget is ajánljuk, hogy csak 3 éjszakára jöjjenek és csak a golf bajnokságra vagy, hogy meghosszabbítsák az ottlétüket és utazzanak velünk az országban, beleértve a Köztársaság magalapításának ünneplését szeptember 9-én.

*A magyar nyelvű, helyi idegenvezetést Önnek kell igényelni minden esetben email-ben a foglaláskor!

 

Kihagyhatatlan ajánlat!!!
Lehetősége van extra napokat vásárolni az ajánlatunkon felül, amelyek napidíja 125 EUR- 255 EUR/nap létszámtól függően!
Abban az esetben, ha szeretne más régiókat, helyszíneket is meglátogatni, mint ami a normál ajánlatunkban szerepel, akkor azt szívesen megtervezzük és megszervezzük Önnek! Ebben az esetben az árak némiképp változhatnak. Bővebb információért kérjük lépjen velünk kapcsolatba e-mailben.

Ha egyedül vesz részt az utazásunkon, lehetősége van egyágyas szoba bérlésére is. Ebben az esetben kérjük, 52 EUR felárral számoljon plusz költségként, éjszakánként. Normál esetben az egyedül utazókat összevonjuk és nincsen szükség extra díj kifizetésére.

A 7 napos utunk részleteiért kérjük, kattintson ide.

Lehetősége van elhagyni az országot egy nappal korábban is, amennyiben kevesebb ideje van és ez természetesen csökkentett árat jelent. Kérjük, hogy ebben az esetben is e-mailben érdeklődjön. Az egyéni igények alapján szervezett hosszabb útjaink, eltérő útvonalakkal kapcsolatban szintén e-mailben érdeklődjön.

A helyi hivatalok ragaszkodnak ahhoz, hogy az Amerikai utasok repülővel érkezzenek az országba és nem vonattal. A repülőjegy árak napról-napra változnak, de jelenleg nagyjából extra 330 EUR költséget jelent kétirányú jegy esetében Shenyangból.

Hogyan biztosítsa be a helyét

300 GBP előleg befizetése a foglaláskor, hogy bebiztosítsa helyét az úton.

 

Szeptember 13. Választhat azon opciók közül, hogy Pekingből vagy Dandongból akar-e indulni.
Azok, akik a dandongi indulást választják velük a vasútállomáson találkozunk reggel 9-kor és elindulunk az észak-koreai határ felé. Átkelünk a Yalu-folyón a Sino-Koreai Baraátság hídján Sinuiju irányába és a Pjongjangba tartó vonatra szállunk. A vonat ablakából betekintést nyerhetünk a koreai vidék mindennapi életébe, miközben robogunk Pjongjang felé. Ez egyben lehetőség is a helyiekkel való interakciókra a szerelvény éttermi kocsijában.
Vacsorára érjük el Pjongjangot, amit a Yanggakdo Hotelben fogunk elfogyasztani.

Azok, akik Pekingből indulnak, azokkal 10.00-kor találkozunk a reptéren és 13.45-kor repülünk Pjongjangba az Air Koryo légitársaság gépével. 15.50-kor érkezünk Pjongjangba és a reptéri transzferrel a hotelbe megyünk, ahol kikapcsolódhatunk. 

Szeptember 14. Ma elhagyjuk Pjongjangot és Észak-Korea egyetlen golfpályájára megyünk. Ez a Taichenge-tó partján fekszik 27km-re Pjongjang városától. Ez a 18 lyukú, 72 ütéses pálya, 120 hektáros területen terül el, melynek 45 hektárnyi zöld területe van 7 km hosszan. A mai nap a gyakorlásé és a pályával való ismerkedésé. Szünet, az első 9 lyuk után lesz ebéddel egybekötve, melyet a klubházban fognak felszolgálni. A második 9 lyuk teljesítése után visszatérünk Pjongjangba, ahol metrózni fogunk, megnézzük a Juche-tornyot és a Mansudae emlékművet. Vacsorázni a Pjongjang metróban fogunk, majd egy bárban iszogathatunk, mielőtt visszatérnénk a hotelbe. 

Szeptember 15. Ma egy teljes napot a pályán töltünk és a játéké, versenyzésé lesz a főszerep egy torna keretében. Nap végén díjátadó következik és az ünneplésre a klubbház bárjában lesz lehetőség.
Később visszamegyünk Pjongjangba, ahol a város legjobb éttermében A Duck BBQ-ban fogunk vacsorázni. Aztán lehetőség lesz rá, hogy egy új élményparkba, a Rungna People’s Pleasureground-ba menjünk kikapcsolódni vagy egy pjongjangi bárban iszogassunk.

Szeptember 16. Ma lehetőségük lesz arra, hogy haza induljanak Pjongjangból vagy, hogy maradjanak és csatlakozzanak csoportos túránkhoz, ami a KNDK megalapítása nevű út lesz. Akik vonattal elhagyják Pjongjangot a mai napon 10.00-kor, azok 17.00 körül érkeznek meg majd Dandongba. Akik repülni fognak, azok 9.00-kor indulnak Pjongjangból és 10.00 körül érkeznek meg Pekingbe. Ha szeretné kombinálni a golf tornát az utunkkal, kérjük emailben érdeklődjenek az árakról és az út teljes leírásáról. 

 

Árak

Szeptember 13-16 út ára:  1325€ (vonattal Dandongból) / 1435€ (vonattal Pekingből)


A szoba árak 2 főre értendőek. Ha egyedül utazik, akkor van arra lehetőség, hogy valakivel osztozzon a szobán, de ha saját szobát szeretne, akkor az plusz 55€ éjszakánként.

Ha preferálja azt, hogy Pekingből induljon és érkezzen vonattal Dandong helyett, akkor annak a teljes költsége extra 110€ (17:30-as indulás 3-án).

Az ár tartalmazza:

-Retúr vonatjegy Dandong és Pjongjang között
-Magyar nyelvű, helyi kísérők díjait (igény esetén)
-Minden szállítást Észak-Koreában
-4*-os kétágyas szoba Pjongjangban
-Reggeli, ebéd, vacsora minden nap
-Golfütő bérlését
-A tornára a nevezési díjat
- Észak-Koreai segítőt

Az ár nem tartalmazza:
-Észak-Koreai vízumot (50EUR)


Opcionális extrák:

-Alkoholos italok (kb. €1 per üveg).
-Borravalók a kísérőknek és az ütőhordőknak
-Hotel szervíz (mosatás, bowling, uszoda, billiárd)
-Egy ágyas szoba
-Entry to Amusement park.Golfos információk:

 A 2019-es DPRK Open-nek a Pjongjang Golf Complexum ad otthont, ami 27km-re van Pjongjang városától. Az esemény szponzora a Korean Travel Service (KIYCTC). Magyar nyelvű foglalások és nevezések kizárólag a kulonlegesuticelok.com oldalon keresztül elfogadottak. 1 nap gyakorlás áll majd rendelkezésre és 1 napos lesz a bajnokság. Az esemény minden amatőr golfozó számára nyitott (kivéve a dél-koreai és amerikai útlevéllel rendelkezőket).

Természetesen hozhatják magukkal a saját ütőiket, de ha nem szeretnék, akkor a pályánál ingyen kölcsönözhetők ütők. Az ütők márkája Lancefield, ami egy dél-koreai márka.

A résztvevők száma szigorúan limitált 40 főben ebben az évben.

* A fent leírt terv változhat a vezetőinktől, az időjárástól és az évszaktól függően. Néhány kísérő extra felajánlást tehet a helyszíneket illetően, attól függően, hogy mennyire kedvelik a csoportot.


Mit tartalmaz az ár?
Azoknak akik Dandongban kezdik meg az útjukat, az ár tartalmazza az összes étkezést, idegenvezetést, szállítást, szállást és 50.000USD értékű orvosi biztosítást Észak-Koreán belül. Dandongból Észak-Koreába és vissza az utazási költségeket vonattal. A szállást Észak-Koreában (twinroom) a 4* Yanggakdo Hotelben vagy Koryo Hotelben.
Azoknak akik Pekingből indulnak és érkeznek vissza tartalmazza a vonatjegyet (retúr) 6 fős hálókocsikban. Gyorsvonat opció elérhető!

Mi nem foglaltatik az árban?
A nemzetközi repülőjegyek árát Kínába, az észak-koreai vízum árát, a kínai vízum árát 2-szeri belépés és kilépésre ill. az utazási biztosítást.
Borravalókat (2-5 EUR/ nap átlagban). Alkoholos italok és szuvenírek vásárlását sem tartalmazza az ár, ezek szintén extra költségek.
Kétágyas szobákra vannak az árak kalkulálva de azok, akik egyágyas szobában szeretnének aludni 52 EUR költséggel kell számolni éjszakánként, amit a pjongjangi érkezéskor kell kifizetni.

Fényképezhetek?
A fényképezési szabályok sokat lazultak az elmúlt években. Fényképezni és filmezni bármelyik turista zónában lehetséges Pjongjang területén. Azonban nem megengedett a vonatról és katonai, rendőri hivatalos személyekről ill. katonai ellenőrzőpontokon (kivéve a Fegyvermentes Övezetben- DMZ).

Mikor kapom meg a vízumomat?
Az Ön vízumát el tudjuk küldeni az Önhöz legközelebbi Észak-Koreai Nagykövetségre (ahol személyesen átveheti) vagy személyesen átveheti Dandongba való érkezésekor túravezetőnktől, az utazásunk megkezdésénél (javasolt opció), így biztosan nem felejti el. A vízum költsége 50EUR és külön papíron lesz átvehető és nem kerül pecsét az útlevelében.

Utazhatok repülővel vonat helyett?
Meg tudjunk Önnek szervezni a retúr repülőutat Shenyangból Pjongjangba és vissza extra 335 EUR vagy 240 EUR abban az esetben ha több mint 10 ember utazik a csoportban. Akik vonattal érkeznének, de repülővel utaznának tovább Észak-Koreából Pekingbe, azoknak meg tudjuk szervezni az utat vissza Pekingbe nagyjából 225EUR–ért (vagy kevesebbért 10 fő fölötti csoport esetében) vagy retúr jegyet 335 EUR-ért az Air Koryo légitársasággal. Air China árak is elérhetőek igény esetén.

Kell vízum Kínába?
A legtöbb külföldinek szükséges a kínai vízum a beutazáshoz. Kétszeri beutazáshoz kell a vízumot megigényelni (double entry visa) hiszen a Kínába való érkezésünkkor az utazás kezdetén, majd az Észak-Koreából való visszautazásunkkor történő újbóli belépésnél fogják ezt kérni a hatóságok. Módunkban áll az ennek megfelelő meghívó dokumentumot megküldeni Önöknek (emailben). Azoknak akik repülővel érkeznek Észak-Koreába 72 órás pekingi vízummentesség igényelhető. Ehhez szükséges a retúr Észak-Koreai repülőjegyek bemutatása, az észak-koreai vízum bemutatása a kínai bevándorlási hivatalnál. Ezeknek a dokumentumoknak a másolatát módunkban van előre elküldeni e-mailben és a másolatokat átvehetik az érkezésnél (vagy az Önhöz legközelebbi nagykövetségre el tudjuk küldeni a papírokat, ahol személyesen átveheti). Az Ön felelősége a repülőtársasággal előre egyeztetni abban az ügyben, hogy másolatokat elfogadnak-e a check-in-nél, amennyiben az általunk email-ben elküldött másolatok lehetőségét választja.

Észak-Korea biztonságos?
Észak-Korea a világ egyik legbiztonságosabb turista desztinációja minden kétséget kizárólag. Utasainknak soha semmilyen problémája nem volt a helyi hatóságokkal és nem estek áldozatul semmilyen bűnténynek. Az egyetlen módja annak, hogy valaki bármilyen bajba keverje saját magát, ha nem követi a túravezetők utasításait, megsérti a helyi törvényeket vagy folyamatosan az észak-koreai vezetőket, kormányt és a rendszert kritizálja!Felhívjuk figyelmét, hogy tartsák tiszteletben, fogadják el a túravezetők nézőpontját és kéréseit, máskülönben a folyamatos tiszteletlenség és kritizálás azonnali kiutasításhoz vagy extrém esetekben börtönbüntetéshez is vezethet!
Javasoljuk, hogy akik missziós küldetéseken vettek részt valamikor vagy bármilyen közük volt a Koreai háborúhoz ne vegyék igénybe a szolgáltatásunkat, mert 2013-ban ehhez köthető letartóztatások történtek. Amerikai állampolgároknak javasolt kicsivel nagyobb körültekintés, mint másoknak, viszont amíg valaki a józan eszét használja és követi a túravezetők utasításait, nem történhet baj.

Mennyi szabadságom van Észak-Koreában?
A kormány által alkalmazott túravezetők folyamatosan kísérik a csoportot, így senkinek nem lesz arra alkalma, hogy egymaga felfedezze az országot. A hotelbe visszatérve szabadon eltölthető az idő (edzőterem, bár, billiárd, medence, casino stb.).

Vegetáriánus étkezésre van lehetőségem?
Igen, van lehetőség vegetáriánus étkezés kérésére. Erről az igényéről,kérjük szóljon nekünk előre az utazás foglalásakor.

Mik azok a Tömegjátékok (Arirang) ?
A Tömegjátékok vagy más néven Arirang a világ egyik legnagyobb és legcsodálatosabb ilyen jellegű eseménye, amelyet a Guiness Világrekordok is elismer, mint a legnagyobb.

Mikor kezdődnek ezek a Játékok (Arirang)?
A Játékok általában augusztus elejétől szeptember végéig tartanak. Azonban 2013 óta szünetelnek és nem tudjuk, hogy valaha is újraindítják őket.

Vihetem magammal a telefonomat?
2013 óta lehetőség van a saját mobiltelefonok bevitelére az országba. Azonban a SIM-kártyák nem fognak kapcsolódni a helyi Koryolink hálózatra. A hotelekből nemzetközi hívás indítható nagyjából 2EUR/perc számlázási alapon.

Milyen morális okok szólnak az utazás mellett-ellen?
Néhányan úgy gondolhatják, hogy nem helyes Észak-Koreába utazni, mert az itt elköltött pénzük esetlegesen a kormányhoz kerül és nem a helyi lakossághoz. Azonban mások meg úgy gondolhatják, hogy azért érdemes Észak-Koreába utazni, mert így a helyiek láthatják, hogy más világ is létezik ahol más emberek élnek. Valójában nincsen tisztán helyes és helytelen gondolat, válasz arra a kérdésre, hogy szükséges-e vagy nem, idelátogatni ezért azt gondoljuk, hogy mindenki járja körbe jobban a témát és hozza meg a saját döntését.

Hogy jutok el Dandongba?
Ha a pekingi indulást választja, akkor Pekingből Dandongba vonattal, hálókocsiban fog utazni majd vissza szintén. Másodosztályú kocsiban, 6 ágyas (kemény) kabinban fog utazni. Azonban extra 35 EUR–ért 4 ágyas (puha) hálókocsi vehető igénybe (foglaltságtól függ). Indulás 17.30-kor Pekingből, érkezés Dandongba 7.17-kor. Ha valaki szeretné saját maga megoldani a Dandongba való utazást annak több lehetősége is van. Ezek a következők:
-Sebesvonat (bullet train) Pekingből Senyangba (5óra) majd busszal vagy taxival Dandongba (3óra).
-Repülővel, Pekingből Dandongba kora délutáni járat naponta melynek költsége nagyjából 120 EUR.
- Ha Dél-Koreából az éjszakai kompot választja, akkor Incheonból Dandongba kb. 140 EUR-tól vehet jegyet.

Mit tudunk csinálni Dandongban?
Dandong, Északkelet-Kínában található és turisták által ritkán látogatott terület Kína turisztikai térképén, lakossága 2.5 millió fő hozzávetőlegesen. Azonban nagyszerű kiindulási pont az Észak-Koreai utunkhoz és egyben korai betekintést is nyerhetünk a két nép életét övező kontrasztba, mert sok koreai is lakik itt illetve a folyó két oldalán is szembetűnőek a különbségek. Kínának ez a régiója is gazdag természeti csodákban, néhányat fel is soroltunk. További információért lépjen velünk kapcsolatba. A Nagy Fal Tigris Hegység szakasza, Yalu folyó, Benxi vízi barlangok, Changbaishan Nemzeti Természeti Reszervátum, Jingpohu Nemzeti Erdő Park, Qianshan Nemzeti Park, Wudalianchi Nemzeti Erdő Park.

Milyenek a vonatok?
Az éjszakai vonatokon az utazás Peking és Dandong között nagyjából 13 órát vesz igénybe (1132km). Van éttermi kocsi és 3 féle osztály: csak ülő, 6 fős kemény ágyas hálókocsi, 4fős puha ágyas hálókocsi.
Aki viszont preferálna egy gyorsabb megoldást, annak tudjuk ajánlani a sebesvonat opciót.
A vonatok Pjongjang és Dandong közti utat nagyjából 6 óra alatt teszik meg és van rajtuk éttermi kocsi ill. háló és normál, ülő kocsik.

Hol szállhatok meg Dandongban?
Aki a luxust kedveli, az igénybe veheti az 5*-os Crown Plazát azonban kérjük vegyék figyelembe, hogy ez a hotel a dandongi városközponttól távol esik. A kilátás szempontjából javasoljuk a 4*-os Zonghlian Hotelt ami a Törött-hídra és Észak-Koreára néz. Kényelem és költség szempontjából mi a 3*-os Rui-Xie-Dan-Tie Hotelt javasoljuk a vonatállomás mellett.

Milyen valutát használhatok Észak-Koreában?
Külföldiek nem használhatják a helyi valutát (Észak-Koreai won). EUR, USD, RMB ami használható. EUR-t váltják a legkedvezőbben. ATM nincsen az országban és más pénznemeket nagyon nehezen lehet vagy nem is lehet váltani.

Milyen szuveníreket vásárolhatok?
A szuvenír üzletek ajánlata széleskörű. Pólók (kb. 10EUR), észak-koreai bélyegválogatások (5-10EUR), CD-ék (kb.5EUR), DVD-ék (kb.7EUR), könyvek (kb.5EUR-tól), tradicionális és propaganda művészeti alkotások (kb.10EUR-tól), helyi sör és tömény italok, cigaretták, édességek, teák széles választéka megtalálható.

Van dresszkód?
Azokon az útjainkon, ahol Kim Il Sung és Kim Jong Il mauzóleumát is meglátogatjuk, kötelező a formális öltözet. Férfiaknak zárt cipő, nadrág és galléros ing és nyakkendő szükséges, hölgyeknek pedig cipő, elegáns dressz vagy nadrág és ing viselése kötelező. Bármely más eseményen nincsen öltözködési szabályzat.

Foglalás