Szokotra csodái út

Az út leírása alább olvasható.

1 Érkezés Szokotrára

Landolás után becsekkolunk a hotelbe és késő délután a Delisha Beach-re megyünk. Éjszakára visszatérünk Hadibou-ba.

Day 1 photo 2 Day 1 photo 3 Day 1 photo 4
Day 1 photo 1

2 Homhil

Homhilba autózunk reggel. Ez az otthona pl. az őshonos Sárkányvér fáknak és Sivatagi rózsának is.

Amint megérkeztünk Homhilba, elindulunk túrázni néhány útvonalon; az egyik egy kilátóhoz visz, ahol egy természetes medence is vár majd az elterülő falvakkal alattunk ill. kilátás nyílik az Arab-tengerre is.

Az Arher terület felé vesszük az irányt. Itt találkozik a sós és édesvíz és a gyönyörű dűnék otthona is itt látható.

Az Arher kempingben vacsorázunk és töltjük el az estét.

Day 2 photo 2 Day 2 photo 3 Day 2 photo 4
Day 2 photo 1

3 Terbak falva

A korai reggelit követően Terbak falujába indulunk, ahol a Hoq-barlang található. 1.5 órát fogunk mászni a hegyen, míg elérjük a barlang bejáratát, majd 1 órát leszünk a barlangban. Hoq a sziget legnagyobb barlangja. A több mint 3km mély barlang Socotri történelmének teljes archeológiai gazdagságát rejti magában, mint pl. a cserépedényeket, festményeket, fa asztalokat, feliratokkal egészen 258-ig visszamenőleg. A barlang, csodálatos szépségével, varázslatos kristály díszítéseivel, álló és függő cseppköveivel illetve mészpát aljzatával teljesen magával ragadja az idelátogatókat.

Ebéd után visszamegyünk Hadibou-ba. ahol lehetőség lesz a helyi nőktől kézműves termékeket vásárolni.

Day 3 photo 2 Day 3 photo 3 Day 3 photo 4
Day 3 photo 1

4 Ayhaft Kanyon Nemzeti Park

Reggeli után az Ayhaft-kanyon Nemzeti Parkba utazunk. Itt friss vizű „medencéket” találunk, ahol úszhatnak és kikapcsolódhatnak. Körös-körül a legkülönbözőbb helyi növényeket láthatják majd, mint pl. a sivatagi rózsát, uborka fákat vagy Tamarind fákat és különböző madárfajokat úgy, mint a Socotra verebeket, a socotrai napmadarakat és socotri ill. szomáli seregélyeket.
Átmegyünk a sziget nyugati részére is, ahol a Detwah Lagúnát fogjuk megnézni. Ez egy védett és varázslatos szépségű tengeri terület és itt található néhány, Szokotra legszebb kilátóhelyei közül.

Vacsora a qalansiyahi táborban lesz, ahol éjszakázni is fogunk.

Day 4 photo 2 Day 4 photo 3 Day 4 photo 4
Day 4 photo 1

5 Dixam-fennsík

Ma a Dixam -fennsíkhoz kirándulunk (a tengerszint felett van 700m-rel) és a Shebahoni-kilátóhoz. Ezen a területen sok socotri növény őshonos, mint pl. a Sárkányvér fa. A shebahoni-kilátó csodálatos látványt tár majd elénk, mert a Daerhu-kanyonra nézhetünk majd innen, ami lélegzetelállító önmagában is és szokatlanul gyönyörű sziklaképződmények otthona egyben.

A vacsora és szállás ma este a dixami táborban lesz.

Day 5 photo 2 Day 5 photo 3 Day 5 photo 4
Day 5 photo 1

6 Defarhu-völgy

Ma a sziget déli partvidékhez autózunk és áthaladunk az egyedülálló Defarhu-völgyön. Tradicionális falvakat, természetesen kialakított tavakat, találunk majd a kanyon alján és a szokatlan sivatagi rózsafákat is látni fogjuk, amelyek a kanyon falain nőnek. A növényzet itt buja, zöld és a terület tele van madarakkal. Ebéd után Hayfba és Zahekbe megyünk, ami két falu, hogy megnézzük a hatalmas homokdűnéket, melyeket a szezonális socotrai szél hordott össze a hegyoldalba. Omakba megyünk innen, az Indiai-óceán szélesen elterülő partjára. Itt miután kipihentük magunkat, úsztunk a tiszta óceánban és napoztunk, Digub-barlangja felé vesszük az irányt, ahonnan pazar a kilátás az alatta elterülő falvakra. Itt álló és függő cseppköveket, barlangi tavakat is elénk tár a barlang, melyeket a víz alakított ki az idők során. A napunkat egy hosszú autózással zárjuk, mert visszamegyünk Hadiboba és a hotelben éjszakázunk.

Day 6 photo 2 Day 6 photo 3 Day 6 photo 4
Day 6 photo 1

7 Dihammri

A reggelizést követően után a sziget észak-keleti partjaira autózunk és felfedezzük ezt a részt, amit Dihammrinak hívnak. A Dihammri Védett Tengeri Terület szabad tüdős merülésre is kiválóan alkalmas, de emellett az egyik legjobb hely az úszáshoz, búvárkodáshoz. Ez a védett rész az egyik leggazdagabb korallokkal teli része az egész szigetvilágnak és otthona több mint 200 halfajnak, de az 5 korall fajból 4 szintén megtalálható itt.
Ez a csodálatos rész még a letapasztalatlanabb merülőknek is hatalmas élményt nyújthat a szépségével. A tengeri élőlények közül többek között papagájhalakat, Moray angolnákat, rájákat, teknősöket is megpillanthatunk. Búvár és merülőfelszerelések a Dihammari Búvárközpontból bérelhetők.
Délután Homhilba megyünk, ami egy természetes arborétum és láthatunk itt Sárkányvér fákat, Frankincense fákat és sivatagi rózsát is. Itt különböző ösvényeken eljutunk egy kilátóhoz, ahol egy természetes „úszómedence” van, falvakkal a lábunk alatt, kilátással az Arab-tengerre. Az éjszakát hotelben töltjük, Hadibou-ban.

Day 7 photo 2 Day 7 photo 3 Day 7 photo 4
Day 7 photo 1

8 Utazás vége

Az utazásunk ma ér véget.

A transzferrel visszamegyünk a reptérre.

Day 8 photo 2 Day 8 photo 3 Day 8 photo 4
Day 8 photo 1

Details

Includes:
 • - Vízum igényléséhez szükséges dokumentumok kiállítását részünkről
 • - Minden földi szállítást 4x4-es járműveken
 • - Szállás és kempingfelszerelés
 • - Vezetett túrák, belépők, engedélyek és angolul beszélő idegenvezetők
 • - Szállás (twin szobák 3 csillagos hotelben, Núbiai vendégházban és sátrakban)
 • - Reggeli, ebéd, vacsora mindennap
 • - Palackozott vizet és üdítőket
 • - Túravezetőt cégünktől (angol nyelven)
Excludes:
 • - Vízum (75 GBP, Cégünk megszervezi ezt Önnek az érkezéskor)
 • - Borravalók
 • - Nemzetközi repjegyek (Kairóból)
Prices:
 • Tour Price: €1950
 • Deposit: €1000
 • Single Room Supplement: €120
Foglalás shopping_cart