Transz-Mongol Szentpétervár-Peking út

Az út leírása alább olvasható.

1 Érkezés Szentpétervárra

Érkezés Szentpétervárra és becsekkolás a szállásra.

Day 1 photo 2 Day 1 photo 3 Day 1 photo 4
Day 1 photo 1

2 Szabad nap Szentpéterváron

Teljes szabad nap áll a rendelkezésükre a városban. Javasoljuk, hogy látogassák meg a Hermitagét, a világ legnagyobb művészeti gyűjteménynek otthonát. Itt a 13. századtól a 20.-ig megtalálhatók remekművek pl. Van Gogh, Rembrandt, Leonardo Da Vinci, Renoir, Raphael, Picasso és sok más mestertől.

Day 2 photo 2 Day 2 photo 3 Day 2 photo 4
Day 2 photo 1

3 Szabad nap/éjszakázás Moszkvában

Sétáljanak és nézzék meg a különböző híres templomokat, épületeket, mint pl. A Vérző Megváltó templomát, a St Isaacs Katedrálist és Dostoevsky apartmanját. Késő este kell a Moskovsky vasútállomásra menniük, hogy felszálljanak a Moszkvába induló éjszakai vonatra.

Day 3 photo 2 Day 3 photo 3 Day 3 photo 4
Day 3 photo 1

4 Érkezés Moszkvába

Moszkvába 09:30 -kor érkeznek meg és egyenesen a szállásukra mennek. Sétáló távolságra lesznek a Vörös tértől és a Kremltől.

Day 4 photo 2 Day 4 photo 3 Day 4 photo 4
Day 4 photo 1

5 Szabad nap / 1 órás busz túra

Ma a pihenésé és a városnézésé lesz a főszerep. Lehetőség van egy 1 óra hosszú városi buszos túrán is részt venni, ami körbe viszi az utasokat Moszkva főbb nevezetességeinél. Az angolul beszélő idegenvezető egy átfogó tájékoztatást fog ezekről a helyszínekről adni.

Day 5 photo 2 Day 5 photo 3 Day 5 photo 4
Day 5 photo 1

6 Utazás Keletre, Szibéria felé

A Yaroslav állomásra kell menniük ma, ahonnan 13.50-kor indul a vonat és megkezdődik az utazás, Moszkva külvárosát elhagyva Szibéria felé.

Day 6 photo 2 Day 6 photo 3 Day 6 photo 4
Day 6 photo 1

7 Urál-hegység

Pihenhetnek a fedélzeten, miközben keleti irányba távolodnak Yekatyerinburg felé, a zöldellő tájakon keresztül az Urál-hegység leomló lábánál.

Day 7 photo 2 Day 7 photo 3 Day 7 photo 4
Day 7 photo 1

8 Átkelés Szibériába

Omszk felé haladva elérjük a 2102-es kilométerkövet, ami hivatalosan is Szibéria határa. Ez idő alatt végigkóstolhatják az éttermi kocsi kínálatát és gyönyörködhetnek a táj szépségében. Minden megállóhelyen van mód arra, hogy megtornáztassák a fáradt lábaikat és vásároljanak a peronon lévő árusoktól.

Day 8 photo 2 Day 8 photo 3 Day 8 photo 4
Day 8 photo 1

9 Ob-folyó hídja

Krasnoyarsk felé láthatóak lesznek a szénrakományukkal megrakott tehervagonok amelyek az Urál-hegység hőerőműveibe tartanak Kubas Basinból.
Az úton résztvevők átszelik a világ egyik leghosszabb folyójának, az Obnak, a 870m hosszú hídját.

Day 9 photo 2 Day 9 photo 3 Day 9 photo 4
Day 9 photo 1

10 Érkezés Irkutskba

Irkutskba kb. 10.40-kor érkezik meg a vonat. A hosztelbe való becsekkolást követően szabad program van város körül. Lehet akár egy nyugtató sétára menni és gyönyörködni a csodás fa épületekben mielőtt megnéznék Saviour templomát vagy a Znamensky apátságot és az Irkutsk Múzeumot.

Később feltölthetik a készleteket a helyi piacon, majd beugorhatnak és megkóstolhatják a tradicionális szibériai vacsorát valamelyik helyi étteremben és folytatván az estét az egyik éjszakai bárban vagy clubban.

Day 10 photo 2 Day 10 photo 3 Day 10 photo 4
Day 10 photo 1

11 Primorsky-hegység

A sofőrünk felveszi Önöket reggel 9-kor és az Irkutsk állomáshoz mennek, ahol buszra szállnak és nekivágnak a 250km-es útnak északra a Primorsky-hegység mentén, a Bajkál-tó irányába, ami egyébként a világ legmélyebb tava a maga 1673m-es mélységével.
Útközben megállunk kávézni, mielőtt az olkhon-szigeteki komphoz érnénk, ami 14.00-kor fog kihajózni. Rövid hajózás után kiszállunk az Olkhon-szigeten, ami 71km-es hosszúságával és 14.5km-es szélességével a világ legnagyobb tavi szigete. A sziget lakosságát a Buryatik alkotják, akik mongol eredetűek, buddhisták, de mellette a sámánizmust is többek gyakorolják. Helyi halász családoknál lesz a szállás, fakunyhókban.
Ebéd után a csoport felfedezheti a falut és meglátogatja a helyi múzeumot. A falun átvezető gyalogtúra során Cape Burkhan felé fog vezetni, hogy meglátogassák a híres sziklatemplomot, a Crag of Shamant (Sziklatemplom), ami egyike Ázsia 9 szentélyének. Vacsorára várhatóan helyi Bajkál halspecialitás lesz (amennyiben kapható) és utána az est hátralévő részét kedvük szerint tölthetik el.

Day 11 photo 2 Day 11 photo 3 Day 11 photo 4
Day 11 photo 1

12 Olkhon-sziget

Reggel, jeep-pel vagy minibusszal indulunk felfedezni a szigetet és a klasszikus Bajkál-tavi lehetőségeket. Észak felé haladva az első megálló a Sagaan-Khushun Cape lesz, ami egy csodaszép sziklaszirt, mert vörös zuzmó borítja.Az út további része a parton, homokdűnéken át és között vezet majd, beleértve a 200m magas Khoboy Cape nevű szirtet, a sziget északi csúcsánál.
A piknik jellegű ebéd elfogyasztása után, ami szabad tűzön főtt Bajkál halászlé lesz, az Uzuri-öbölben, visszatér a csapat Khuzir faluba. Itt kipróbálhatjuk a banya nevű tradicionális orosz szaunát, a banya-át, mielőtt megkóstoljuk a hagyományos Olkhon vacsorát. Az est további része szabadon eltölthető.

Day 12 photo 2 Day 12 photo 3 Day 12 photo 4
Day 12 photo 1

13 Utazás Irkutskba

A vendégházban elfogyasztott búcsú reggelit követően minibusszal a kompállomásra szállítják a túrán résztvevőket. Miután a komp partot ért, megihatnak egy kávét a közeli kávézóban mielőtt folytatnák az utat a szárazföldön Irkutskba, ahova kb. 18.00 óra körül fognak megérkezni. Csekkoljanak be a szállásukra, hogy az est hátralévő részét kényelmesen és kedvük szerint el tudják tölteni.

Day 13 photo 2 Day 13 photo 3 Day 13 photo 4
Day 13 photo 1

14 Átkelés a Mongol határon

A vonat reggel 8-kor indul az állomásról ahova maguknak kell kiutazni. Az utazás során a vonat átszeli Buryatia régiót, a Goose tó partja mentén. Az orosz határvárosba Naushki megérkezve az útlevél ellenőrzést követően áthalad a vonat Mongóliába és azonnal szemtanúi leszünk a táj megváltozásának, ahogy a csodálatos fenyő és nyírfaerdők tornyosulnak a Selenge-folyó partjain.

Day 14 photo 2 Day 14 photo 3 Day 14 photo 4
Day 14 photo 1

15 Fővárosi túrázás

Kb. reggel 7.00-kor érkezik meg a vonat Ulánbátorba, ahol a szállásra érkezést követően az egész napot városnézéssel lehet tölteni. Esetleg a Sukhbaatar teret, a Nairamdal Parkot, a Gandantegchinlen Khiid templomot vagy a Mongol Nemzeti Történelmi Múzeumot is meg lehet látogatni, mielőtt vacsorázni mennének a város éttermeinek egyikébe. Javasoljuk, hogy próbálják ki a tradicionális mongol BBQ-t.

Este érdemes lehet megtekinteni a Tumen Ekh Palotában a „gumiembereket”, táncosokat, operaénekeseket, és a furcsa mongol „torok énekeseket”.

Day 15 photo 2 Day 15 photo 3 Day 15 photo 4
Day 15 photo 1

16 Terelj Nemzeti Park

Sofőrünk felveszi Önt/Önöket reggel és kiviszi a Terelj Nemzeti Parkba, ami Ulánbátortól 50 mérföldre észak-keleten helyezkedik el. A parkba belépvén azonnal érezni lehet a friss alpesi levegőt és a pompás hegyi látványt. Elviszik Önt, hogy láthassa a helyi művészeket, sólymokat, sasokat, tevéket.

Ezután a buszból átülnek lóhátra*, majd folytatják a túrát völgyek és hegyek között, patakok mentén. Ariyapala templom lesz a hegymászás és lovaglás egyik célja, de kötélhídon is keresztül kell sétálni mindehhez. Miután felsétáltak a templom lépcsőin, leülhetnek meditálni vagy csak gyönyörködni a kilátásban. Ezután ismét lóhátra ülnek és visszamennek a Teknős-sziklához, ahol a táborban az éjszakát töltik.

A jurta tábor a szemet gyönyörködtető Gorkhi-folyó völgyében van. Itt a helyi farmer családdal megismerkednek, akik a tábor tulajdonosai is egyben. A délután hátralevő részét pihenéssel tölthetik, illetve megcsodálhatják a vadvirágos mezőket, a hihetetlen formákat öltő sziklákat, fenyőfák borította hegyeket vagy sétálhatnak a hegyi patakok mentén is.
A jurta táborba való visszatéréskor az esti pihenés következik. A vacsora a táborban, kályhán készül majd és az igazán impozáns csillagos ég alatt fogják elfogyasztani. Ahogy beköszönt az esti hideg, úgy térnek nyugovóra az utazók és fűtenek majd be éjszakára, hogy kellemesen aludjanak.

Day 16 photo 2 Day 16 photo 3 Day 16 photo 4
Day 16 photo 1

17 Dzsingisz Kán

Reggeli után megnézik a Dzsingisz Kán komplexumot, Ulánbátor külvárosában. Érdemes felmászni a hatalmas szobor belsejébe mielőtt visszatérnek a szállásra Ulánbátorban és a délutáni szabadon választott programjaikat megkezdik. Meglátogathatják a Nemzeti Modern Művészetek Galériáját a Nemzeti Történelmi Múzeumot vagy Bogd Kán Téli Palotáját. Mielőtt vacsoráznának a város egyik éttermében, érdemes bevásárolni vagy csupán csak megnézni a hatalmas Állami Áruházat. Az est folyamán érdekes kulturális program lehet egy előadásra jegyet venni az Állami Balett és Operaházban vagy egy élő rock vagy jazz koncertet meghallgatni a River Sounds-ban.

Day 17 photo 2 Day 17 photo 3 Day 17 photo 4
Day 17 photo 1

18 Utazás a Góbi sivatagon keresztül

A kora reggeli ébredést követően még lesz idő, hogy megreggelizzenek a 7.30-as pekingi vonat indulása előtt az állomáson. Dél felé haladva, a Góbi sivatagon át több száz mérföldet átszelve, az extravagáns kínai éttermi kocsiban elfogyasztott vacsora után este 9 körül megérkeznek a határhoz.

Please note:

* Azoknak, akik nem tudnak, vagy nem akarnak lovagolni, alternatív megoldásként tudunk mászást kínálni vagy szimplán pihenést a táborban. A lovaglás nem kötelező!

Áprilisban 3-5 napig a tavon való átkelés veszélyes lehet az olvadó jég miatt. Ez az időpont az időjárástól függ, ezért az áprilisi utat nem tudjuk garantálni. Ebben az esetben helyettesíteni tudjuk listvnyankai látogatással vagy a Circumbaikal vasútvonallal.


Kérjük vegye figyelembe, hogy amennyiben a foglalása kevesebb mint 8 héttel az indulása előtt történik, úgy abban az esetben nem tudjuk garantálni a vonatjegyeket az Ön részére. Bármilyen foglalás esetén, ami kevesebb mint 6 héttel az indulást megelőzően történik 120€/fő felárat számítunk föl, hogy az elérhető, drágább vonatjegyek költségét fedezni tudjuk ill. a késői foglalás miatt.

Details

Includes:
 • - Orosz vízumhoz meghívólevél
 • - Orosz vízumregisztráció
 • - Másodosztályú vonatjegyek
 • - Minőségi szállásokat Szentpéterváron, Moszkvában, Irkutskban és UB-ban hosztelekben
 • - Szállítást Olkhon-szigetére, privát szállást, étkezéseket és jeep túrát
 • - Szállítást a Terelj Nemzeti Parkba, kísérőkkel, jurta szállással, lovaglást és étkezéseket
 • - Transzferek Irkutskból és UB-ból a vasútállomásokról
Excludes:
 • - Repjegyeket vagy egyéb szállítást Szentpétervárra és ott a transzfert az utazás kezdetekor ill. Pekingben az utazás végén
 • - Utazási biztosítás
 • - Néhány étkezés
 • - Borravalók a kísérőknek
 • - Opcionális 1 órás moszkvai busz túra (kb.20EUR)
 • - Kínai, Orosz és Mongol vízumok
 • - 150EUR felárat számolunk fel minden egyedül utazónak, ha egy olyan napon utazik, amikor senki más nem foglalt erre az időpontra ezen a túrán.
 • - Április körül a jég olvadni kezd, ezért az átkeléshez légpárnás járművet kell használni, ami extra költséget jelent. Ebben az időszakban 350RUB ($6) per fő díjat számítanak föl minden egyes átkelésért a tavon, ami a helyszínen fizetendő, érkezéskor.
Prices:
 • Tour Price: €1750
 • Deposit: €350
 • Single Room Supplement: €150
Foglalás shopping_cart