Transz-Mongol Moszkva-Peking Komfort út

Az út leírása alább olvasható.

1 Érkezés Moszkvába

Moszkva repterére kell érkezni és sofőrünk felveszi Önt a moszkvai Yaroslav állomásra, hogy a 13:50-es vonatra felszálljon és Moszkva külvárosát elhagyva megkezdje az útját keletre, Szibéria felé.

Day 1 photo 2 Day 1 photo 3 Day 1 photo 4
Day 1 photo 1

2 Utazás az Urál-hegységen keresztül

Pihenhetnek a fedélzeten, miközben keleti irányba távolodnak Yekatyerinburg felé, a zöldellő tájakon keresztül az Urál-hegység leomló lábánál.

Day 2 photo 2 Day 2 photo 3 Day 2 photo 4
Day 2 photo 1

3 Utazás a 2102km kövön túlra

Omszk felé haladva elérjük a 2102-es kilométerkövet, ami hivatalosan is Szibéria határa. Ez idő alatt végigkóstolhatják az éttermi kocsi kínálatát és gyönyörködhetnek a táj szépségében. Minden megállóhelyen van mód arra, hogy megtornáztassák a fáradt lábakat és vásároljanak a peronon lévő árusoktól.

Day 3 photo 2 Day 3 photo 3 Day 3 photo 4
Day 3 photo 1

4 Ob-folyó hídja

Ma tovább haladnak Krasnoyarsk felé a világ legforgalmasabb vasúti szekciójánál és láthatóak lesznek a szénrakományukkal megrakott tehervagonok amelyek az Urál-hegység hőerőműveibe tartanak Kubas Basinból.
Az úton résztvevők átszelik a világ egyik leghosszabb folyójának, az Obnak, a 870m hosszú hídját is.

Day 4 photo 2 Day 4 photo 3 Day 4 photo 4
Day 4 photo 1

5 Érkezés Irkutskba

Irkutskba 08:36-kor fog megérkezni a vonat. Sofőrünk várja Önt az állomáson és átviszi a központban található 4 csillagos hotelbe, mielőtt megkezdené a fél napos városnéző túráját Irkutskban. Lehet akár egy nyugtató sétára menni és gyönyörködni a csodás fa épületekben mielőtt megnéznék Saviour templomát vagy a Znamensky apátságot és az Irkutsk Múzeumot.

Később feltölthetik a készleteket a helyi piacon, majd beugorhatnak és megkóstolhatják a tradicionális szibériai vacsorát valamelyik helyi étteremben és folytatván az estét az egyik éjszakai bárban vagy clubban.

Day 5 photo 2 Day 5 photo 3 Day 5 photo 4
Day 5 photo 1

6 Primorsky-hegység

A sofőrünk felveszi Önöket reggel 9-kor és nekivágnak a 250km-es útnak északra a Primorsky-hegység mentén, a Bajkál-tó irányába, ami egyébként a világ legmélyebb tava a maga 1673m-es mélységével.
Útközben megállunk kávézni, mielőtt az olkhon-szigeteki komphoz érnének. Rövid hajózás után kiszállnak az Olkhon-szigeten, ami 71km-es hosszúságával és 14.5km-es szélességével a világ legnagyobb tavi szigete. A sziget lakosságát a Buryatik alkotják, akik mongol gyökerekkel rendelkeznek, buddhisták, de mellette a sámánizmust is többek gyakorolják. Helyi halász családoknál lesz a szállás, fakunyhókban.
Ebéd után a csoport felfedezheti a falut és meglátogatja a helyi múzeumot. A falun átvezető gyalogtúra során Cape Burkhan felé fog vezetni, hogy meglátogassák a híres sziklatemplomot, a Crag of Shamant (Sziklatemplom), ami egyike Ázsia 9 szentélyének. Vacsorára várhatóan helyi Bajkál halspecialitás lesz (amennyiben kapható) és utána az est hátralévő részét kedvük szerint tölthetik el.

Day 6 photo 2 Day 6 photo 3 Day 6 photo 4
Day 6 photo 1

7 Olkhon-sziget

Délelőtt felfedezik a szigetet és a klasszikus Bajkál-tavi lehetőségeket is kipróbálhatják. Észak felé haladva az első megálló a Sagaan-Khushun Cape lesz, ami egy csodaszép sziklaszirt, mert vörös zuzmó borítja. Az út további része a parton, homokdűnéken át és között vezet majd, beleértve a 200m magas Khoboy Cape nevű szirtet is, a sziget északi csúcsánál.
A piknik jellegű ebéd elfogyasztása után, ami szabad tűzön főtt Bajkál halászlé lesz, az Uzuri-öbölben, visszatér a csapat Khuzir faluba. Itt kipróbálhatjuk a banya nevű tradicionális orosz szaunát, a banya-át, mielőtt megkóstoljuk a hagyományos Olkhon vacsorát. Az est további része szabadon eltölthető.

Day 7 photo 2 Day 7 photo 3 Day 7 photo 4
Day 7 photo 1

8 Utazás Irkutskba

A vendégházban elfogyasztott búcsú reggelit követően minibusszal a kompállomásra szállítják a túrán résztvevőket. Miután a komp partot ért, megihatnak egy kávét a közeli kávézóban mielőtt folytatnák az utat a szárazföldön Irkutskba, ahova 16.00 körül fognak megérkezni. Előtte azonban meg fognak állni ebédelni a Buryati faluban, aminek Bazandali a neve. Irkutskba érvén néhány órát eltölthetnek a városban mielőtt elindulnának a vasútállomásra, hogy elérjék a 22.15-ös vonatot Ulánbátorba. Ez az út a Bajkál-tó alsó élén halad keresztül ,

Day 8 photo 2 Day 8 photo 3 Day 8 photo 4
Day 8 photo 1

9 Átkelés Mongoliába

Az utazás során a vonat átszeli Buryatia fél-autonóm régiót, a Goose tó partja mentén. Az orosz határvárosba Naushki megérkezve az útlevél ellenőrzést követően áthalad a vonat Mongóliába és azonnal szemtanúi leszünk a táj megváltozásának, ahogy a csodálatos fenyő és nyírfa erdők tornyosulnak a Selenge-folyó partjain.

Day 9 photo 2 Day 9 photo 3 Day 9 photo 4
Day 9 photo 1

10 Fővárosi séta

Kb. reggel 7.00-kor érkezik meg a vonat Ulánbátorba, ahol a sofőrünk már várja Önt és a 4 csillagos szállásra szállítja, hogy a csomagot letegyék és a nap hátralévő részét városnézéssel töltjük. Meglátogatjuk a Sukhbaatar teret, ahol a hatlamas, bronz Dzsingisz kán szobor is látható, a Nairamdal Parkot, a Gandanapátságot a hatalmas, arany Buddha szobrával. Ezután ebédelünk majd és azt követően tovább folytatjuk a városnézést, Bogd Kán Téli Palotájával, a Khiid templommal, a Mongol Nemzeti Történelmi Múzeummal. Megnézünk majd egy helyi folklór előadást is. Az este szabadprogramos. Vacsorára javasoljuk, hogy próbálják ki a tradicionális mongol BBQ-t.

Este érdemes lehet megtekinteni a Tumen Ekh Palotában a „gumiembereket”, táncosokat, operaénekeseket, és a furcsa mongol „torok énekeseket”. Arrive in Ulan Bator in the morning where our driver will meet you and transfer you to your 4 star hotel accommodation to drop off your luggage. We will take a full day tour of the capital, in the morning visiting Gandan Function monastery with its huge golden Buddha. Afterwards we stop for lunch before continuing to visit the War Memorial at Zaisan, the Bogd Kgaan Winter Palace and Sukhbaatar square with its large bronze statues of Chinggis Khaan. Afterwards attend a folklore performance. The evening is spent at your own leisure. We recommend you try a traditional Mongolian barbecue. You could also visit the Tumen Ekh Ensemble Palace to view contortionists, dancers, opera singers and the bizarre Mongolian throat singers.

Day 10 photo 2 Day 10 photo 3 Day 10 photo 4
Day 10 photo 1

11 Terelj Nemzeti Park

Sofőrünk felveszi Önt/Önöket reggel és kiviszi a Terelj Nemzeti Parkba, ami Ulánbátortól 50 mérföldre észak-keleten helyezkedik el. A parkba belépvén azonnal érezni lehet a friss alpesi levegőt és a pompás hegyi látványt. Elviszik Önt, hogy láthassa a helyi művészeket, sólymokat, sasokat, tevéket.

Ezután a buszból átülnek lóhátra*, majd folytatják a túrát völgyek és hegyek között, patakok mentén. Ariyapala templom lesz a hegymászás és lovaglás egyik célja, de kötélhídon is keresztül kell sétálni mindehhez. Miután felsétáltak a templom lépcsőin, leülhetnek meditálni vagy csak gyönyörködni a kilátásban. Ezután ismét lóhátra ülnek(") és visszamennek a Teknős-sziklához, ahol a táborban az éjszakát töltik jurtában.

A tábor a szemet gyönyörködtető Gorkhi-folyó völgyében van. Itt a helyi farmer családdal megismerkednek, akik a tábor tulajdonosai is egyben. A délután hátralevő részét pihenéssel tölthetik, illetve megcsodálhatják a vadvirágos mezőket, a hihetetlen formákat öltő sziklákat, fenyőfák borította hegyeket vagy sétálhatnak a hegyi patakok mentén is.
A táborba való visszatéréskor az esti pihenés következik. A vacsora a táborban, kályhán készül majd és az igazán impozáns csillagos ég alatt fogják elfogyasztani. Ahogy beköszönt az esti hideg, úgy térnek nyugovóra az utazók és fűtenek majd be éjszakára, hogy kellemesen aludjanak.

Day 11 photo 2 Day 11 photo 3 Day 11 photo 4
Day 11 photo 1

12 Dzsingisz Kán

Reggeli után megnézik a Dzsingisz Kán komplexumot, Ulánbátor külvárosában. Érdemes felmászni a hatalmas szobor belsejébe mielőtt visszatérnek a szállásra Ulánbátorban és a délutáni szabadon választott programjaikat megkezdik. Meglátogathatják a Nemzeti Modern Művészetek Galériáját a Nemzeti Történelmi Múzeumot vagy Bogd Kán Téli Palotáját. Mielőtt vacsoráznának a város egyik éttermében, érdemes bevásárolni vagy csupán csak megnézni a hatalmas Állami Áruházat. Az est folyamán érdekes kulturális program lehet egy előadásra jegyet venni az Állami Balett és Operaházban vagy egy élő rock vagy jazz koncertet meghallgatni a River Sounds-ban.

Day 12 photo 2 Day 12 photo 3 Day 12 photo 4
Day 12 photo 1

13 Utazás a Góbi sivatagon keresztül

A kora reggeli ébredést követően még lesz idő, hogy megreggelizzenek a 7.15-ös pekingi vonat indulása előtt az állomáson. Dél felé haladva, a Góbi sivatagon át több száz mérföldet átszelve, az extravagáns kínai éttermi kocsiban elfogyasztott vacsora után este 9 körül megérkeznek a határhoz.

Day 13 photo 2 Day 13 photo 3 Day 13 photo 4
Day 13 photo 1

14 Átkelés a Kínai Nagy Falon

A lélegzetelállító kínai vidéken való átutazás után és a Kínai Nagy Fal keresztezését követően érkezés Pekingbe nagyjából 14.30-kor, ahonnan a 4 csillagos hotelbe mennek és itt az utazás véget ér.

15 Az utazás vége

A hotelből 12.00-kor kell kicsekkolni, ami az utazás végét is jelenti egyben.

Please note:

* Azoknak, akik nem tudnak, vagy nem akarnak lovagolni, alternatív megoldásként tudunk mászást kínálni vagy szimplán pihenést a táborban.

Áprilisban 3-5 napig a tavon való átkelés veszélyes lehet az olvadó jég miatt. Ez az időpont az időjárástól függ, ezért az áprilisi utat nem tudjuk garantálni. Ebben az esetben helyettesíteni tudjuk listvnyankai látogatással vagy a Circumbaikal vasútvonallal.

Tudunk szervezni és foglalni extra éjszakákat Moszkvában és/vagy Pekingben is.

Kérjük vegye figyelembe, hogy amennyiben a foglalása kevesebb mint 8 héttel az indulása előtt történik, úgy abban az esetben nem tudjuk garantálni a vonatjegyeket az Ön részére. Bármilyen foglalás esetén, ami kevesebb mint 6 héttel az indulást megelőzően történik 120€/fő felárat számítunk föl, hogy az elérhető, drágább vonatjegyek költségét fedezni tudjuk ill. a késői foglalás miatt.

Details

Includes:
 • - Orosz vízumhoz meghívólevél
 • - Másodosztályú vonatjegyek
 • - Minőségi hotel szállást Irkutskban, Ulánbátorban és Pekingben
 • - Szállítást Olkhon-szigetére, privát szállást, étkezéseket és jeep túrát és angol nyelvű idegenvezetőt
 • - Szállítást a Terelj Nemzeti Parkba, kísérőkkel, jurta szállással, lovaglást és étkezéseket
 • Városi túrák Irkutskban és Ulánbátorban
 • - Minden szállítást a túra alatt
Excludes:
 • - Nemzetközi repjegyeket
 • - Utazási biztosítás
 • - Néhány étkezés
 • - Borravalók a kísérőknek
 • - Kínai, Orosz és Mongol vízumok
 • - Extra 545EUR per fő áron (vagy 1090EUR ha egyedül utazik) tudjuk upgradelni minden vonaton privát kabinokba. Elsőosztályú kabinba UB-ból Pekingbe privát másodosztályra Moszkvából Irkutskba és Irkutskból UB-ba. Kérjük vegye figyelembe, hogy nem lesz kísérő Önnel a vonaton. A kísérők az állomásokon fogják várni Önt/Önöket és szállítják Irkutskban és körülötte, a Bajkál-tónál, Ulánbátorban és a Terelj Nemzeti Parkban. Ha szeretné, hogy folyamatosan legyen kísérője, kérjük lépjen velünk kapcsolatba további információkért emailen keresztül.
 • - 1570 EUR felárat számolunk fel az egyedül utazóknak
Prices:
 • Tour Price: €2199
 • Deposit: €400
 • Single Room Supplement: €1570
Foglalás shopping_cart