Észak-Korea A Győzelem Napja tengerparti út

Az utazás leírása alább olvasható.

1 Indulás Pekingből

Indulás a pekingi központi vasútállomásról 17.25-kor Dandong felé. Kikapcsolódhatunk és pihenhetünk az éttermi kocsiban egy ital mellett vagy a hálókocsinkba visszatérve nyugovóra térhetünk, de akár ráhangolódhatunk az előttünk álló éjszakai útra is.

Day 1 photo 2 Day 1 photo 3 Day 1 photo 4
Day 1 photo 1

2 Utazás Pjongjangba

Reggel 7.15-kor érkezünk meg a dandongi pályaudvarra. Van néhány óra szabadidőnk, hogy reggelizzünk mielőtt visszaülnénk a vonatra ami 10.00-kor indul Pjongjangba, Észak-Korea fővárosába. Miután a vonatunk elindult átkelünk a Yalu-folyón a Sino-Koreai Barátság Hídján Sinuiju városa felé. A vonat megáll az észak-koreai vámvizsgálathoz, -ami kevesebb időt vesz igénybe mint 2 óra- mielőtt folytatnánk utunkat Pjongjangba. A vonat ablakából betekintést nyerhetünk a koreai vidéki élet részleteibe és a táj szépségeibe úton a fővárosba. Előre csomagolt ebédet kapunk a vonaton. Az út során lehetőségünk van arra, hogy a helyiek között kicsit elvegyüljünk a peronokon ahol a vonatunk megáll. Vacsorára érünk Pjongjangba és ezt, a Yanggakdo Hotelben fogják felszolgálni nekünk. A hotelben kedvünkre kikapcsolódhatunk, legyen az akár a forgó bár a legfelső emeleten gyönyörű kilátással a városra vagy a kaszinóban a szerencsénket kipróbálva illetve karaokézhatunk is. A sportok kedvelőinek lehetősége nyílik biliárdozni, bowlingozni, úszni, súlyzózni.

Day 2 photo 2 Day 2 photo 3 Day 2 photo 4
Day 2 photo 1

3 Nemzeti ünnep

Ma nemzeti ünnep van és a főváros körül fogjuk tölteni a napot. Megnézzük a nevezetességeket, mint pl. a Koreai Háború Múzeumát, a Mangyongdae Házat, a Tudományok Házát, a Diadalívet, a Kim Il Sung téren a Párt megalapításának szobrát. Kora este csatlakozunk az ünneplőkhöz és nagy a valószínűsége, hogy együtt táncolhatunk a helyiekkel valamelyik téren. Néha tűzijátékot is rendeznek és ebben is gyönyörködhetünk a Taedong-folyó partjáról mielőtt vacsorázni mennénk valamelyik helyi étterembe.

Day 3 photo 2 Day 3 photo 3 Day 3 photo 4
Day 3 photo 1

4 Myohang-hegység

Reggeli után a buszunkkal elindulunk felfedezni a Myohang-hegységet, az egyik leggyönyörűbb területet a Koreai-félszigeten. Érkezésünkkor meglátogatjuk a Nemzetközi Barátság Kiállítási Központot, ami egy hatalmas komplexum tele a világ vezetői által Kim Il Sung és Kim Jong Il számára küldött ajándékokkal, melyek száma több mint 100 ezer darab. Az ajándékok között extravagánsnak tűnhet a Mao és Sztálin ajándékaként kiállított két vonat, amelyeket Kim Il Sung-nak küldtek egykoron. A kiállítás megtekintése után kisétálunk az emeleti teraszra, ahonnan a táj lélegzetelállító látványa tárul elénk.
Folytatjuk utunkat a Pohyon Templomhoz. A templomot a 11. században a Koryo-dinasztia építtette megalapításának szimbólumaként. Ez a buddhista templom egy azon kevesek egyike, ami fennmaradt Észak-Koreában. A helyi kísérőnk körbevezet minket és bemutat a templom szerzeteseinek. A Myohag-ch’on étteremben ebédelünk, majd elindulunk vissza Pjongjangba és megnézzük a diadalívet és a Mangyongdae Őslakos Házat. Ezt követően meglátogatjuk az Ifjúsági Palotát, ahol helyi gyerekek tartanak nekünk rövid előadást. Tradicionális koreai vacsora következik, mielőtt visszatérünk a hotelbe.

Day 4 photo 2 Day 4 photo 3 Day 4 photo 4
Day 4 photo 1

5 Panmunjom / DMZ

Reggeli után Panmunjom felé vesszük az utunkat, a „béke falujába” ami Észak- és Dél-Korea határán terül el és meglátogatjuk a Fegyverszüneti Termet, ahol a fegyverszünet került aláírásra a Koreai háború végén. Mielőtt folytatnánk utunkat a DMZ-be (Demilitarizált Övezet), meghallgatjuk egy észak-koreai katona előadását az épületről és az itt lezajlott eseményekről. A DMZ vagy más néven Katonai Demarkációs Vonal, Bill Clinton szerint az egyik legveszélyesebb hely a világon. Ha nincsenek turisták a látogatásunkkal azonos időben a déli oldalon, akkor esélyünk lehet betekinteni a „Kék épületekbe” is, amelyek a határvonalon helyezkednek el. Az épületen belül szabadon sétálhatunk a két Korea között.
Ezt követően Kaesongba megyünk, hogy meglátogassuk a Koryo Történelmi Múzeumot és Wang Gwon király sírját. Az ez utáni ebédet követően visszabuszozunk Pjongjangba, hogy megnézzük a Juche-ideológia emléktornyát és hogy utazzunk a pjongjangi metrón. A Mansuade emlékművet és az újonnan épített, hatalmas bronz Kim Jong Il szobrát is látni fogjuk ezután, ami az apja szobra mellett foglal helyet. Vacsorára Pjongjang egyik legjobb éttermébe megyünk a Duck BBQ-ba, mielőtt visszamennénk a hotelünkbe, ahol lehetőség van az export boltban vásárolnunk. Bármi kapható a CD-ken, DVD-ken át a bélyegeken keresztül a kézzel festett propaganda festményekig és kitűzőkig. Attól függően, hogy éppen milyen szabadidős tevékenységre ad lehetőséget az éppen aktuális utazásunk, ajánlatunkban szerepelhet a hangverseny, cirkuszi előadás és vidámparki szórakozás extra programként.

Day 5 photo 2 Day 5 photo 3 Day 5 photo 4
Day 5 photo 1

6 Utazás Wonsanba

Ma megkezdjük a háromnapos Keleti-parti túránkat. A mai napon megkezdjük utunkat a keleti partra. Reggeli után Wonsanba autózunk, ahol meglátogatjuk Tongmyong király sírját az úton. Wonsanban megállunk ebédelni mielőtt várost néznénk, majd a tengerpartra megyünk, ahol helyi nyaralókkal is találkozni fogunk. Úszhatnak is a velünk tartók ha akarnak, szóval ne felejtsenek el fürdőruhát magukkal hozni. 

Wonsanban éjszakázunk.

Day 6 photo 2 Day 6 photo 3 Day 6 photo 4
Day 6 photo 1

7 Kumgang-hegység

A reggelit követően délre autózunk, hogy megkezdjük a Kumgang-hegység felfedezését, ami a második legmagasabb hegység egész Észak-Koreában. Alkalmunk lesz arra, hogy felmásszunk a tetejére, ami 1683m magasan van és mindeközben megcsodálhatjuk a festői vízeséseket a park területén. Kérjük hozzanak magukkal hegymászó cipőt vagy bakancsot, de legalább egy jól tapadó edzőcipőt, ha fel akarnak mászni.
A Kumgang Nemzeti Parkban fogunk éjszakázni.

Day 7 photo 2 Day 7 photo 3 Day 7 photo 4
Day 7 photo 1

8 Kumgang / Pyongyang

Reggeli után több időnk lesz, hogy felfedezzük a parkot mielőtt visszaindulnánk Pjongjangba várost nézni.

Pjongjangban éjszakázunk.

Day 8 photo 2 Day 8 photo 3 Day 8 photo 4
Day 8 photo 1

9 Ryongak-hegység / Chongsan

A reggelit követően meglátogatjuk a Pjongjanghoz közeli Ryongak-hegységet és teszünk egy sétát a Fiatalság utcáján a városban. Majd a Kwangbok Szupermarketben vásárolhatunk a helyiek között és használhatjuk a helyi pénzt is.  Ebéd után pedig nyugati irányban fogunk utazni a városon kívül, hogy megnézzünk a Chongsan farmgazdaságot. Az éjszakát a Spa Hotelben töltjük, ahol lehetőség lesz a helyi 'tavaszi spát' is kipróbálni.

Day 9 photo 2 Day 9 photo 3 Day 9 photo 4
Day 9 photo 1

10 Nampo, Nyugat-tengeri gát

Reggel ellátogatunk a hatalmas Nyugat-Tengeri Gáthoz, ami Észak-Korea egyik legnagyobb valaha volt építkezési projektjeinek. A következő látogatásunk Sinchon városában lesz, mégpedig a helyi múzeumban, ahol az Amerikai háborús rémtettekről láthatunk sötét emlékeket.Végül egy helyi népművészeti parkba megyünk, mielőtt a Sariwoni Migok Farmhoz autóznánk.
Sariwonban éjszakázunk.

Day 10 photo 2 Day 10 photo 3 Day 10 photo 4
Day 10 photo 1

11 A 9 Völgy festői környezete

Ma, Haejuba megyünk egy sétára és piknikre a Suyang és Sokdamgugok-helységekhez (A 9 völgy festői környezete). Délután visszatérünk Pjongjangba (3 órás út) és búcsúvacsoránkat elfogyasztjuk, mielőtt a Yanggakdo Hotelben éjszakáznánk.

Day 11 photo 2 Day 11 photo 3 Day 11 photo 4
Day 11 photo 1

12 Utazás vissza Kínába

A reggelit követően visszamegyünk a vonatállomásra, hogy megkezdjük utunkat Dandongba és elhagyjuk Észak-Koreát. Ebédet kapunk a vonaton. Dandongba 16.30-kor érkezünk meg és 18.30-kor indulunk tovább Pekingbe.

Day 12 photo 2 Day 12 photo 3 Day 12 photo 4
Day 12 photo 1

13 Az utazás vége

A vonattal reggel 8.30-ra érkezünk meg Pekingbe, ahol az utazásunk befejeződik.

Please note:

Vízumok: Mi gondoskodunk az Ön észak-koreai vízumáról, melyet Ön érkezésekor vesz át és fizet a helyszínen. Ennek ára 50 EUR.

Dandongi nap: Plusz 15 EUR/fő/éj-ért (valakivel megosztva a szobát) vagy plusz 30 EUR/fő/éj-ért (egyágyas szoba esetén) megkezdheti az utazását Pekingből egy nappal korábban, így extra 1 napot tölthet Dandongban, a hosszú út előtt. Ennek ára 90EUR/fő-től kezdődik (130EUR, ha privát utat választ). Ez a dandongi kirándulás tartalmazza a Nagy Fal Tigris-hegységi szakaszához a kirándulást, hajótúra a Yalu-folyón, séta a Törött-hídon vagy a Koreai háború Múzeumában tett látogatást ebéddel egybekötve.

Dandongi indulás/érkezés: Az utazás azoknak olcsóbb, akik Dandongot választják indulási és érkezési helyszínnek Peking helyett.

Plusz napok: Extra napokat tudunk adni az utazáshoz Észak-Koreában, igény szerint. Ennek az ára kb. 140-260 EUR/nap között változik létszámtól függően.

Kevesebb nap: Azoknak, akiknek kevesebb idejük van, egy nappal le tudjuk rövidíteni az utazásukat, így ők egy nappal korábban érkeznek vissza Pekingbe. Ez számukra 90 EUR–val kevesebb költséget jelent.

Repülés: Retúr vagy egyirányú repülőjegyet tudunk biztosítani igény szerint. Kérjük jelezzen e-mailben a járatokat illetően és az árakkal kapcsolatban.

Details

Includes:
 • - Minden szállást (Twin szobák)
 • - Minden étkezést
 • - Minden földi szállítást az túra időtartama alatt
 • - Minden belépőt és engedélyt
 • - Angolul beszélő, helyi idegenvezetőt. Magyarul beszélő, helyi idegenvezető is kérhető! Ebben az esetben előre jelezze igényét emailben!
 • - Túravezetőt cégünktől
 • - Vízumigényléshez segítségnyújtást
Excludes:
 • - Nemzetközi repjegyek
 • -Vízumok
 • -Reptéri transzferek
 • - Személyes kiadások és opciós túrák
 • - Egyéni feláras szobák
Prices:
 • Tour Price: €2045
 • Deposit: €250
 • Single Room Supplement: €450
Foglalás shopping_cart