Észak-Korea A Felszabadulás Napja bővített út

Az utazás leírása alább olvasható.

1 Indulás Pekingből

Indulás a pekingi központi vasútállomásról 17.25-kor Dandong felé. Kikapcsolódhatunk és pihenhetünk az éttermi kocsiban egy ital mellett vagy a hálókocsinkba visszatérve nyugovóra térhetünk, de akár ráhangolódhatunk az előttünk álló éjszakai útra is.

Day 1 photo 2 Day 1 photo 3 Day 1 photo 4
Day 1 photo 1

2 Utazás Pjongjangba

Reggel 7.15-kor érkezünk meg a dandongi pályaudvarra. Van néhány óra szabadidőnk, hogy reggelizzünk mielőtt visszaülnénk a vonatra ami 10.00-kor indul Pjongjangba, Észak-Korea fővárosába. Miután a vonatunk elindult átkelünk a Yalu-folyón a Sino-Koreai Barátság Hídján Sinuiju városa felé. A vonat megáll az észak-koreai vámvizsgálathoz, -ami kevesebb időt vesz igénybe mint 2 óra- mielőtt folytatnánk utunkat Pjongjangba. A vonat ablakából betekintést nyerhetünk a koreai vidéki élet részleteibe és a táj szépségeibe úton a fővárosba. Előrecsomagolt ebédet kapunk a vonaton. Az út során lehetőségünk van arra, hogy a helyiek között kicsit elvegyüljünk a peronokon ahol a vonatunk megáll. Vacsorára érünk Pjongjangba és ezt, a Yanggakdo Hotelben fogják felszolgálni nekünk. A hotelben kedvünkre kikapcsolódhatunk, legyen az akár a forgó bár a legfelső emeleten gyönyörű kilátással a városra vagy a kaszinóban a szerencsénket kipróbálva illetve karaokézhatunk is. A sportok kedvelőinek lehetősége nyílik biliárdozni, bowlingozni, úszni, súlyzózni.

Day 2 photo 2 Day 2 photo 3 Day 2 photo 4
Day 2 photo 1

3 Myohang-hegység

Reggeli után a buszunkkal elindulunk felfedezni a Myohang-hegységet, az egyik leggyönyörűbb területet a Koreai-félszigeten. Érkezésünkkor meglátogatjuk a Nemzetközi Barátság Kiállítási Központot, ami egy hatalmas komplexum tele a világ vezetői által Kim Il Sung és Kim Jong Il számára küldött ajándékokkal, melyek száma több mint 100 ezer darab. Az ajándékok között extravagánsnak tűnhet a Mao és Sztálin ajándékaként kiállított két vonat, amelyeket Kim Il Sung-nak küldtek egykoron. A kiállítás megtekintése után kisétálunk az emeleti teraszra, ahonnan a táj lélegzetelállító látványa tárul elénk.
Folytatjuk utunkat a Pohyon Templomhoz. A templomot a 11. században a Koryo-dinasztia építtette megalapításának szimbólumaként. Ez a buddhista templom egy azon kevesek egyike, ami fennmaradt Észak-Koreában. A helyi kísérőnk körbevezet minket és bemutat a templom szerzeteseinek. A Myohag-ch’on étteremben ebédelünk, majd elindulunk vissza Pjongjangba és megnézzük a diadalívet és a Mangyongdae Őslakos Házat. Ezt követően meglátogatjuk az Ifjúsági Palotát, ahol helyi gyerekek tartanak nekünk rövid előadást. Tradicionális koreai vacsora következik, mielőtt visszatérünk a hotelbe.

Day 3 photo 2 Day 3 photo 3 Day 3 photo 4
Day 3 photo 1

4 Nemzeti ünnep

Ma nemzeti ünnep van és a főváros körül fogjuk tölteni a napot. Megnézzük a nevezetességeket, mint pl. a Koreai Háború Múzeumát, a Mangyongdae Házat, a Tudományok Házát, a Diadalívet, a Kim Il Sung téren a Párt megalapításának szobrát. Kora este csatlakozunk az ünneplőkhöz és nagy a valószínűsége, hogy együtt táncolhatunk a helyiekkel valamelyik téren. Néha tűzijátékot is rendeznek és ebben is gyönyörködhetünk a Taedong-folyó partjáról mielőtt vacsorázni mennénk valamelyik helyi étterembe.

Day 4 photo 2 Day 4 photo 3 Day 4 photo 4
Day 4 photo 1

5 Panmunjom / DMZ

Reggeli után Panmunjom felé vesszük az utunkat, a „béke falujába” ami Észak- és Dél-Korea határán terül el és meglátogatjuk a Fegyverszüneti Termet, ahol a fegyverszünet került aláírásra a Koreai háború végén. Mielőtt folytatnánk utunkat a DMZ-be (Demilitarizált Övezet), meghallgatjuk egy észak-koreai katona előadását az épületről és az itt lezajlott eseményekről. A DMZ vagy más néven Katonai Demarkációs Vonal, Bill Clinton szerint az egyik legveszélyesebb hely a világon. Ha nincsenek turisták a látogatásunkkal azonos időben a déli oldalon, akkor esélyünk lehet betekinteni a „Kék épületekbe” is, amelyek a határvonalon helyezkednek el. Az épületen belül szabadon sétálhatunk a két Korea között.
Ezt követően Kaesongba megyünk, hogy meglátogassuk a Koryo Történelmi Múzeumot és Wang Gwon király sírját. Az ez utáni ebédet követően visszabuszozunk Pjongjangba, hogy megnézzük a Juche-ideológia emléktornyát és hogy utazzunk a pjongjangi metrón. A Mansuade emlékművet és az újonnan épített, hatalmas bronz Kim Jong Il szobrát is látni fogjuk ezután, ami az apja szobra mellett foglal helyet. Vacsorára Pjongjang egyik legjobb éttermébe megyünk a Duck BBQ-ba, mielőtt visszamennénk a hotelünkbe, ahol lehetőség van az export boltban vásárolnunk. Bármi kapható a CD-ken, DVD-ken át a bélyegeken keresztül a kézzel festett propaganda festményekig és kitűzőkig. Attól függően, hogy éppen milyen szabadidős tevékenységre ad lehetőséget az éppen aktuális utazásunk, ajánlatunkban szerepelhet a hangverseny, cirkuszi előadás és vidámparki szórakozás extra programként.

Day 5 photo 2 Day 5 photo 3 Day 5 photo 4
Day 5 photo 1

6 Utazás Wonsanba

Ma megkezdjük háromnapos kirándulásunkat a Keleti-part felé. Reggeli után Wonsanba megyünk és meglátogatjuk Tongmyong király sírját az odavezető úton. Wonsanban meg fogunk állni ebédelni mielőtt várost néznénk és a tengerpart adta lehetőségeket kipróbálnánk, ahol helyi nyaralókkal is találkozhatunk. Szabadon elmehetnek úszni, csak ne felejtsenek el fürdőruhát magukkal hozni!

Wonsanban éjszakázunk. After breakfast we will drive to Wonsan visiting the Tomb of King Tongmyong along the way. We will stop for lunch in Wonsan before visiting the city and its beaches where local holiday makers will be enjoying their time off. You'll be more than welcome to go for a swim yourself so just remember to bring your swimming gear.

Day 6 photo 2 Day 6 photo 3 Day 6 photo 4
Day 6 photo 1

7 Kumgang-hegység

Reggeli után délre utazunk és a Kumgang-hegységet fogjuk felfedezni, ami a második legmagasabb hegység Észak-Koreában. Lehetőségünk lesz, hogy az 1,638 méteren magasodó csúcsra is felmásszunk úgyszintén mint, hogy festői vízeséseket csodáljunk a park területén. Kérjük hozzanak a mászáshoz és túrázáshoz megfelelő bakancsot/cipőt vagy legalább egy olyan edzőcipőt aminek jó a tapadása, amennyiben szeretnének feljönni velünk a csúcsra.

Az estét a Kumgang nemzeti parkban töltjük.

Day 7 photo 2 Day 7 photo 3 Day 7 photo 4
Day 7 photo 1

8 Kumgang / Pjongjang

A reggelit követően több időnk lesz, hogy a parkot felfedezzük, mielőtt visszamennénk Pjongjangba egy utolsó városnézésre. Pjongjangban fogunk éjszakázni.

Day 8 photo 2 Day 8 photo 3 Day 8 photo 4
Day 8 photo 1

9 Utazás vissza Kínába

A reggelit követően visszamegyünk a vonatállomásra, hogy megkezdjük utunkat Dandongba és elhagyjuk Észak-Koreát. Ebédet kapunk a vonaton. Dandongba 16.30-kor érkezünk meg és 18.30-kor indulunk tovább Pekingbe.

Day 9 photo 2 Day 9 photo 3 Day 9 photo 4
Day 9 photo 1

10 Az utazás vége

A vonattal reggel 8.30-ra érkezünk meg Pekingbe, ahol az utazásunk befejeződik.

Please note:

Vízumok: Mi gondoskodunk az Ön észak-koreai vízumáról, melyet Ön érkezésekor vesz át és fizet a helyszínen. Ennek ára 50 EUR.

Dandongi nap: Plusz 15 EUR/fő/éj-ért (valakivel megosztva a szobát) vagy plusz 30 EUR/fő/éj-ért (egyágyas szoba esetén) megkezdheti az utazását Pekingből egy nappal korábban, így extra 1 napot tölthet Dandongban, a hosszú út előtt. Ennek ára 90EUR/fő-től kezdődik (130EUR, ha privát utat választ). Ez a dandongi kirándulás tartalmazza a Nagy Fal Tigris-hegységi szakaszához a kirándulást, hajótúra a Yalu-folyón, séta a Törött-hídon vagy a Koreai háború Múzeumában tett látogatást ebéddel egybekötve.

Dandongi indulás/érkezés: Az utazás azoknak olcsóbb, akik Dandongot választják indulási és érkezési helyszínnek Peking helyett.

Plusz napok: Extra napokat tudunk adni az utazáshoz Észak-Koreában, igény szerint. Ennek az ára kb. 140-260 EUR/nap között változik létszámtól függően.

Kevesebb nap: Azoknak, akiknek kevesebb idejük van, egy nappal le tudjuk rövidíteni az utazásukat, így ők egy nappal korábban érkeznek vissza Pekingbe. Ez számukra 90 EUR–val kevesebb költséget jelent.

Repülés: Retúr vagy egyirányú repülőjegyet tudunk biztosítani igény szerint. Kérjük, e-mailben érdeklődjön a járatokat illetően és az árakkal kapcsolatban.

Details

Includes:
 • - Minden szállást (Twin szobák)
 • - Minden étkezést
 • - Minden földi szállítást az túra időtartama alatt
 • - Minden belépőt és engedélyt
 • - Angolul beszélő, helyi idegenvezetőt. Magyarul beszélő, helyi idegenvezető is kérhető! Ebben az esetben előre jelezze igényét emailben!
 • - Túravezetőt cégünktől
 • - Vízumigényléshez segítségnyújtást
Excludes:
 • - Nemzetközi repjegyek
 • - Vízumok
 • - Reptéri transzferek
 • - Személyes kiadások és opciós túrák
 • - Egyéni feláras szobák
Prices:
 • Tour Price: €1499
 • Deposit: €250
 • Single Room Supplement: €315
Foglalás shopping_cart