Transz-Mongol Peking-Szentpétervár út

Az út leírása alább olvasható.

1 Érkezés Peking Központi Vasútállomására

A pekingi vasútállomásról van az indulás a 11.22-es vonattal, ami keresztülhalad a csodálatos vidéki Kínán és a Kínai Nagy Falon. Vacsorázhatnak az extravagáns kínai kocsiban, mielőtt aludni mennének a hálófülkékbe.

Day 1 photo 2 Day 1 photo 3 Day 1 photo 4
Day 1 photo 1

2 Utazás a Góbi sivatagon keresztül

Pihenés van a vonaton, ahogy az nyugat felé robog, több száz km-t megtéve a Góbi-sivatagban, amilyen messze csak a szem ellát. 15.20-kor érkezik meg a vonat Ulánbátorba, ahol a szállásra érkezést követően az egész napot városnézéssel lehet tölteni. Esetleg a Sukhbaatar teret, a Nairamdal Parkot, a Gandantegchinlen Khiid templomot vagy a Mongol Nemzeti Történelmi Múzeumot is meg lehet látogatni, mielőtt vacsorázni mennének a város éttermeinek egyikébe. Javasoljuk, hogy próbálják ki a tradicionális mongol BBQ-t. Este érdemes lehet megtekinteni a Tumen Ekh Palotában a „gumiembereket”, táncosokat, operaénekeseket, és a furcsa mongol „torok énekeseket”.

Day 2 photo 2 Day 2 photo 3 Day 2 photo 4
Day 2 photo 1

3 Terelj Nemzeti Park

Sofőrünk felveszi Önt/Önöket reggel és kiviszi a Terelj Nemzeti Parkba, ami UlanBatortól 50 mérföldre észak-keleten helyezkedik el. A parkba belépvén azonnal érezni lehet a friss alpesi levegőt és a pompás hegyi látványt. Elviszik Önt, hogy láthassa a helyi művészeket, sólymokat, sasokat, tevéket. Ezután a buszból átülnek lóhátra*, majd folytatják a túrát völgyek és hegyek között, patakok mentén. Ariyapala templom lesz a hegymászás és lovaglás egyik célja, de kötélhídon is keresztül kell sétálni mindehhez. Miután felsétáltak a templom lépcsőin, leülhetnek meditálni vagy csak gyönyörködni a kilátásban. Ezután ismét lóhátra ülnek és visszamennek a Teknős-sziklához, ahol a táborban az éjszakát töltik.A jurta tábor a szemet gyönyörködtető Gorkhi-folyó völgyében van. Itt a helyi farmer családdal megismerkednek, akik a tábor tulajdonosai is egyben. A délután hátralevő részét pihenéssel tölthetik, illetve megcsodálhatják a vadvirágos mezőket, a hihetetlen formákat öltő sziklákat, fenyőfák borította hegyeket vagy sétálhatnak a hegyi patakok mentén is.

A táborba való visszatéréskor az esti pihenés következik. A vacsora a táborban, kályhán készül majd és az igazán impozáns csillagos ég alatt fogják elfogyasztani. Ahogy beköszönt az esti hideg, úgy térnek nyugovóra az utazók a jurtában és fűtenek majd be éjszakára, hogy kellemesen aludjanak.

Day 3 photo 2 Day 3 photo 3 Day 3 photo 4
Day 3 photo 1

4 Dzsingisz Kán

Reggeli után megnézik a Dzsingisz Kán komplexumot, Ulánbátor külvárosában. Érdemes felmászni a hatalmas szobor belsejébe mielőtt visszatérnek a szállásra Ulánbátorban és a délutáni szabadon választott programjaikat megkezdik. Meglátogathatják a Nemzeti Modern Művészetek Galériáját a Nemzeti Történelmi Múzeumot vagy Bogd Kán Téli Palotáját. Mielőtt vacsoráznának a város egyik éttermében, érdemes bevásárolni vagy csupán csak megnézni a hatalmas Állami Áruházat. Az est folyamán érdekes kulturális program lehet egy előadásra jegyet venni az Állami Balett és Operaházban vagy egy élő rock vagy jazz koncertet meghallgatni a River Soundsban.

Day 4 photo 2 Day 4 photo 3 Day 4 photo 4
Day 4 photo 1

5 Pihenőnap

A napot kedvük szerint tölthetik mielőtt a vasútállomásra mennének a 20:45-ös irkutski vonat indulásához.

Day 5 photo 2 Day 5 photo 3 Day 5 photo 4
Day 5 photo 1

6 A Selenge-folyó mentén

Megérkezvén a Mongol határvároshoz, Oroszországba halad át a vonat. Az útlevél ellenőrzést követően szembetűnő lesz a táj hirtelen változása. Gyönyörű zöld réteket láthatnak a Selenge-folyó mentén, mely utat vág magának a fenyő és nyírfaerdőkön keresztül. A napot a vonaton töltik, átszelvén a fél-autonóm Buryatia régiót és elhaladnak a Goose-tó partján.

Day 6 photo 2 Day 6 photo 3 Day 6 photo 4
Day 6 photo 1

7 Irkutski nap

Irkutskba 07.30-kor érkezik meg a vonat. A hotelbe való becsekkolást követően szabad program van város körül. Lehet akár egy nyugtató sétára menni és gyönyörködni a csodás fa épületekben mielőtt megnéznék Saviour templomát vagy a Znamensky apátságot és az Irkutsk Múzeumot. Később feltölthetik a készleteket a helyi piacon, majd beugorhatnak és megkóstolhatják a tradicionális szibériai vacsorát valamelyik helyi étteremben és folytatván az estét az egyik éjszakai bárban vagy clubban.

Day 7 photo 2 Day 7 photo 3 Day 7 photo 4
Day 7 photo 1

8 Primorsky-hegység

A sofőrünk felveszi Önöket reggel 9-kor és az Irkutsk állomáshoz mennek, ahol buszra szállnak és nekivágnak a 250km-es útnak északra a Primorsky-hegység mentén, a Bajkál-tó irányába, ami egyébként a világ legmélyebb tava a maga 1673m-es mélységével.

Útközben megállunk kávézni, mielőtt az olkhon-szigeteki komphoz érnénk, ami 14.00-kor fog kihajózni. Rövid hajózás után kiszállunk az Olkhon-szigeten, ami 71km-es hosszúságával és 14.5km-es szélességével a világ legnagyobb tavi szigete. A sziget lakosságát a Buryatik alkotják, akik mongol eredetűek, buddhisták, de mellette a sámánizmust is többek gyakorolják. Helyi halász családoknál lesz a szállás, fakunyhókban.

Ebéd után a csoport felfedezheti a falut és meglátogatja a helyi múzeumot. A falun átvezető gyalogtúra során Cape Burkhan felé fog vezetni, hogy meglátogassák a híres sziklatemplomot, a Crag of Shamant, ami egyike Ázsia 9 szentélyének. Vacsorára várhatóan helyi Bajkál halspecialitás lesz (amennyiben lehet kapni) és utána az est hátralévő részét kedvük szerint tölthetik el.

Day 8 photo 2 Day 8 photo 3 Day 8 photo 4
Day 8 photo 1

9 Bajkál-tó

Reggel, jeep-pel vagy minibusszal indulunk felfedezni a szigetet és a klasszikus bajkál-tavi lehetőségeket. Észak felé haladva az első megálló a Sagaan-Khushun Cape lesz, ami egy csodaszép sziklaszirt, mert vörös zuzmó borítja. Az út további része a parton, homokdűnéken át és között vezet majd, beleértve a 200m magas Khoboy Cape nevű szirtet, a sziget északi csúcsánál.

A piknik jellegű ebéd elfogyasztása után, ami szabad tűzön főtt bajkál halászlé lesz, az Uzuri-öbölben, visszatér a csapat Khuzir faluba. Itt kipróbálhatjuk a banya nevű tradicionális orosz szaunát, mielőtt megkóstoljuk a hagyományos Olkhon vacsorát. Az est további része szabadon eltölthető.

Day 9 photo 2 Day 9 photo 3 Day 9 photo 4
Day 9 photo 1

10 Utazás Irkutskba

A vendégházban elfogyasztott búcsú reggelit követően minibusszal a kompállomásra szállítják a túrán résztvevőket. Miután a komp partot ért, megihatnak egy kávét a közeli kávézóban mielőtt folytatnák az utat a szárazföldön Irkutskba, ahova 16.00 körül fognak megérkezni.

Néhány órát pihenhetnek a szállásukon, mielőtt elindulnának a vonatállomásra, hogy felszálljanak a 03.37-es moszkvai vonatra.

Day 10 photo 2 Day 10 photo 3 Day 10 photo 4
Day 10 photo 1

11 Ob-folyó hídja

Krasnoyarsk felé láthatóak lesznek a szénrakományukkal megrakott tehervagonok amelyek az Urál-hegység hőerőműveibe tartanak Kubas Basinból, ez a vasúti szakasz a világ egyik legforgalmasabb szakasza is egyben.

Az úton résztvevők átszelik a világ egyik leghosszabb folyójának az Obnak, a 870m hosszú hídját.

Day 11 photo 2 Day 11 photo 3 Day 11 photo 4
Day 11 photo 1

12 Szibériai határátkelés

Omszk felé haladva elérjük a 2102-es kilométerkövet, ami hivatalosan is Szibéria határa. Ez idő alatt végigkóstolhatják az éttermi kocsi kínálatát és gyönyörködhetnek a táj szépségében. Minden megállóhelyen van mód arra, hogy megtornáztassák a fáradt lábakat és vásároljanak a peronon lévő árusoktól.

Day 12 photo 2 Day 12 photo 3 Day 12 photo 4
Day 12 photo 1

13 Uralá-hegység

Pihenhetnek a fedélzeten, miközben nyugati irányba távolodnak Yekatyerinburgtól, a zöldellő tájakon keresztül az Urál-hegység leomló lábánál.

Day 13 photo 2 Day 13 photo 3 Day 13 photo 4
Day 13 photo 1

14 Érkezés Moszkvába

Az érkezés a moszkvai Yaroslavsky állomásra lesz kb. 11:13-kor és innen egyből a szállásukra mennek.

Day 14 photo 2 Day 14 photo 3 Day 14 photo 4
Day 14 photo 1

15 Szabadnap / buszos városnézés

Ma a pihenésé és a városnézésé lesz a főszerep. Lehetőség van egy 1 óra hosszú városi buszos túrán is részt venni, ami körbe viszi az utasokat Moszkva főbb nevezetességeinél. Az angolul beszélő idegenvezető egy átfogó tájékoztatást fog ezekről a helyszínekről adni.

Day 15 photo 2 Day 15 photo 3 Day 15 photo 4
Day 15 photo 1

16 Éjszakai út Szentpétervárra

Moszkva Yaroslav állomására mennek későn este, hogy elérjék a 23:30-as éjszakai vonatot Szentpétervárra.

Day 16 photo 2 Day 16 photo 3 Day 16 photo 4
Day 16 photo 1

17 Érkezés Szentpétervárra

Reggel 08:30-kor fognak megérkezni és egyenesen a szállásukat elfoglalni. Teljes szabad nap áll a rendelkezésükre a városban. Javasoljuk, hogy látogassák meg a Hermitagét, a világ legnagyobb művészeti gyűjteménynek otthonát. Itt a 13. századtól a 20.-ig megtalálhatók remekművek pl. Van Gogh, Rembrandt, Leonardo Da Vinci, Renoir, Raphael, Picasso és sok más mestertől.

Day 17 photo 2 Day 17 photo 3 Day 17 photo 4
Day 17 photo 1

18 Városnézős nap Szentpéterváron

Sétáljanak és nézzék meg a különböző híres templomokat, épületeket, mint pl. A vérző Megváltó templomát, a St Isaacs Katedrálist és Dostoevsky apartmanját.

Please note:

* Azoknak, akik nem tudnak, vagy nem akarnak lovagolni, alternatív megoldásként tudunk mászást kínálni vagy szimplán pihenést a táborban. A lovaglás nem kötelező!

Áprilisban 3-5 napig a tavon való átkelés veszélyes lehet az olvadó jég miatt. Ez az időpont az időjárástól függ, ezért az áprilisi utat nem tudjuk garantálni. Ebben az esetben helyettesíteni tudjuk listvnyankai látogatással vagy a Circumbaikal vasútvonallal.


Kérjük vegye figyelembe, hogy amennyiben a foglalása kevesebb mint 8 héttel az indulása előtt történik, úgy abban az esetben nem tudjuk garantálni a vonatjegyeket az Ön részére. Bármilyen foglalás esetén, ami kevesebb mint 6 héttel az indulást megelőzően történik 120€/fő felárat számítunk föl, hogy az elérhető, drágább vonatjegyek költségét fedezni tudjuk ill. a késői foglalás miatt.

Details

Includes:
 • - Orosz vízumhoz meghívólevél
 • - Orosz vízumregisztráció
 • - Másodosztályú vonatjegyek
 • - Minőségi kollégiumi hosztel szállást Szentpéterváron, Moszkvában, Irkutskban és UB-ban
 • - Szállítást Olkhon-szigetére, privát szállást, étkezéseket és jeep túrát
 • - Szállítást a Terelj Nemzeti Parkba, kísérőkkel, jurta szállással, lovaglást és étkezéseket
 • - Transzfereket Irkutskból és UB-ból a vasútállomásokról
Excludes:
 • - Repjegyeket vagy egyéb szállítást Pekingbe és ott a transzfert az utazás kezdetekor ill. Szentpéterváron az utazás végén
 • - Utazási biztosítás
 • - Néhány étkezés
 • - Borravalók a kísérőknek
 • - Opcionális 1 órás moszkvai busz túra (kb.15EUR)
 • - Kínai, Orosz és Mongol vízumok
 • - Április körül a jég olvadni kezd, ezért az átkeléshez légpárnás járművet kell használni, ami extra költséget jelent. Ebben az időszakban 350RUB ($6) per fő díjat számítanak föl minden egyes átkelésért a tavon, ami a helyszínen fizetendő, érkezéskor.
 • - 150EUR felárat számolunk fel minden egyedül utazónak, ha egy olyan napon utazik, amikor senki más nem foglalt erre az időpontra ezen a túrán.
Prices:
 • Tour Price: €1699
 • Deposit: €350
 • Single Room Supplement: €150
Foglalás shopping_cart