Transz-Mongol Peking-Moszkva út

Az út leírása alább olvasható.

1 Érkezés Pekingbe

A pekingi vasútállomásról van az indulás a 11.22-es vonattal, ami keresztülhalad a csodálatos vidéki Kínán és a Kínai Nagy Falon. Vacsorázhatnak az extravagáns kínai kocsiban, mielőtt aludni mennének a hálófülkékbe.

Day 1 photo 2 Day 1 photo 3 Day 1 photo 4
Day 1 photo 1

2 Utazás a Góbi sivatagon keresztül

Pihenés van a vonaton, ahogy az nyugat felé robog, több száz km-t megtéve a Góbi-sivatagban, amilyen messze csak a szem ellát. 15.20-kor érkezik meg a vonat Ulánbátorba, ahol a szállásra érkezést követően az egész napot városnézéssel lehet tölteni. Esetleg a Sukhbaatar teret, a Nairamdal Parkot, a Gandantegchinlen Khiid templomot vagy a Mongol Nemzeti Történelmi Múzeumot is meg lehet látogatni, mielőtt vacsorázni mennének a város éttermeinek egyikébe. Javasoljuk, hogy próbálják ki a tradicionális mongol BBQ-t. Este érdemes lehet megtekinteni a Tumen Ekh Palotában a „gumiembereket”, táncosokat, operaénekeseket, és a furcsa mongol „torok énekeseket”.

Day 2 photo 2 Day 2 photo 3 Day 2 photo 4
Day 2 photo 1

3 Terelj Nemzeti Park

Sofőrünk felveszi Önt/Önöket reggel és kiviszi a Terelj Nemzeti Parkba, ami UlanBatortól 50 mérföldre észak-keleten helyezkedik el. A parkba belépvén azonnal érezni lehet a friss alpesi levegőt és a pompás hegyi látványt. Elviszik Önt, hogy láthassa a helyi művészeket, sólymokat, sasokat, tevéket. Ezután a buszból átülnek lóhátra*, majd folytatják a túrát völgyek és hegyek között, patakok mentén. Ariyapala templom lesz a hegymászás és lovaglás egyik célja, de kötélhídon is keresztül kell sétálni mindehhez. Miután felsétáltak a templom lépcsőin, leülhetnek meditálni vagy csak gyönyörködni a kilátásban. Ezután ismét lóhátra ülnek és visszamennek a Teknős-sziklához, ahol a táborban az éjszakát töltik. A tábor a szemet gyönyörködtető Gorkhi-folyó völgyében van. Itt a helyi farmer családdal megismerkednek, akik a tábor tulajdonosai is egyben. A délután hátralevő részét pihenéssel tölthetik, illetve megcsodálhatják a vadvirágos mezőket, a hihetetlen formákat öltő sziklákat, fenyőfák borította hegyeket vagy sétálhatnak a hegyi patakok mentén is.A táborba való visszatéréskor az esti pihenés következik. A vacsora a táborban, kályhán készül majd és az igazán impozáns csillagos ég alatt fogják elfogyasztani. Ahogy beköszönt az esti hideg, úgy térnek nyugovóra az utazók és fűtenek majd be éjszakára, hogy kellemesen aludjanak.

Day 3 photo 2 Day 3 photo 3 Day 3 photo 4
Day 3 photo 1

4 Dzsingisz Kán

Reggeli után megnézik a Dzsingisz Kán komplexumot, Ulánbátor külvárosában. Érdemes felmászni a hatalmas szobor belsejébe mielőtt visszatérnek a szállásra Ulánbátorban és a délutáni szabadon választott programjaikat megkezdik. Meglátogathatják a Nemzeti Modern Művészetek Galériáját a Nemzeti Történelmi Múzeumot vagy Bogd Kán Téli Palotáját. Mielőtt vacsoráznának a város egyik éttermében, érdemes bevásárolni vagy csupán csak megnézni a hatalmas Állami Áruházat. Az est folyamán érdekes kulturális program lehet egy előadásra jegyet venni az Állami Balett és Operaházban vagy egy élő rock vagy jazz koncertet meghallgatni a River Soundsban.

Day 4 photo 2 Day 4 photo 3 Day 4 photo 4
Day 4 photo 1

5 Pihenőnap

20.45-kor indul a vonat tovább Irkutskba, addig a nap folyamán szabad foglalkozás van.

Day 5 photo 2 Day 5 photo 3 Day 5 photo 4
Day 5 photo 1

6 A Selenge folyami vízgyűjtő medence

Megérkezvén a Mongol határvároshoz, Oroszországba halad át a vonat. Az útlevél ellenőrzést követően szembetűnő lesz a táj hirtelen változása. Gyönyörű zöld réteket láthatnak a Selenge-folyó mentén, mely utat vág magának a fenyő és nyírfaerdőkön keresztül. A napot a vonaton töltik, átszelvén a fél-autonóm Buryatia régiót és a Goose-tó partját.

Day 6 photo 2 Day 6 photo 3 Day 6 photo 4
Day 6 photo 1

7 Irkutski nap

Irkutskba 07.30-kor fog begurulni a vonat. A hosztelbe való becsekkolást követően szabad program van város körül. Lehet akár egy nyugtató sétára menni és gyönyörködni a csodás fa épületekben mielőtt megnéznék Saviour templomát vagy a Znamensky apátságot és az Irkutsk Múzeumot. Később feltölthetik a készleteket a helyi piacon, majd beugorhatnak és megkóstolhatják a tradicionális szibériai vacsorát valamelyik helyi étteremben és folytatván az estét az egyik éjszakai bárban vagy clubban.

Day 7 photo 2 Day 7 photo 3 Day 7 photo 4
Day 7 photo 1

8 Primorsky-hegység

A sofőrünk felveszi Önöket reggel 9-kor és az Irkutsk állomáshoz mennek, ahol buszra szállnak és nekivágnak a 250km-es útnak északra a Primorsky-hegység mentén, a Bajkál-tó irányába, ami egyébként a világ legmélyebb tava a maga 1673m-es mélységével.

Útközben megállunk kávézni, mielőtt az olkhon-szigeteki komphoz érnénk, ami 14.00-kor fog kihajózni. Rövid hajózás után kiszállunk az Olkhon-szigeten, ami 71km-es hosszúságával és 14.5km-es szélességével a világ legnagyobb tavi szigete. A sziget lakosságát a Buryatik alkotják, akik mongol eredetűek, buddhisták, de mellette a sámánizmust is többek gyakorolják. Helyi halász családoknál lesz a szállás, fakunyhókban.

Ebéd után a csoport felfedezheti a falut és meglátogatja a helyi múzeumot. A falun átvezető gyalogtúra során Cape Burkhan felé fog vezetni, hogy meglátogassák a híres sziklatemplomot, a Crag of Shamant, ami egyike Ázsia 9 szentélyének. Vacsorára várhatóan helyi Bajkál halspecialitás lesz (amennyiben lehet kapni) és utána az est hátralévő részét kedvük szerint tölthetik el.

Day 8 photo 2 Day 8 photo 3 Day 8 photo 4
Day 8 photo 1

9 Olkhon-sziget

Reggel, jeep-pel vagy minibusszal indulunk felfedezni a szigetet és a klasszikus bajkál-tavi lehetőségeket. Észak felé haladva az első megálló a Sagaan-Khushun Cape lesz, ami egy csodaszép sziklaszirt, mert vörös zuzmó borítja. Az út további része a parton, homokdűnéken át és között vezet majd, beleértve a 200m magas Khoboy Cape nevű szirtet, a sziget északi csúcsánál.

A piknik jellegű ebéd elfogyasztása után, ami szabad tűzön főtt bajkál halászlé lesz, az Uzuri-öbölben, visszatér a csapat Khuzir faluba. Itt kipróbálhatjuk a banya nevű tradicionális orosz szaunát, mielőtt megkóstoljuk a hagyományos Olkhon vacsorát. Az est további része szabadon eltölthető.

Day 9 photo 2 Day 9 photo 3 Day 9 photo 4
Day 9 photo 1

10 Utazás Irkutskba

A vendégházban elfogyasztott búcsú reggelit követően minibusszal a kompállomásra szállítják a túrán résztvevőket. Miután a komp partot ért, megihatnak egy kávét a közeli kávézóban mielőtt folytatnák az utat a szárazföldön Irkutskba, ahova 16.00 körül fognak megérkezni.

Néhány órát pihenhetnek a szállásukon, mielőtt elindulnának a vonatállomásra, hogy felszálljanak a 03.37-es moszkvai vonatra.

Day 10 photo 2 Day 10 photo 3 Day 10 photo 4
Day 10 photo 1

11 Ob-folyó hídja

Krasnoyarsk felé láthatóak lesznek a szénrakományukkal megrakott tehervagonok amelyek az Urál-hegység hőerőműveibe tartanak Kubas Basinból, ez a vasúti szakasz a világ egyik legforgalmasabb szakasza is egyben.

Az úton résztvevők átszelik a világ egyik leghosszabb folyójának az Obnak, a 870m hosszú hídját.

Day 11 photo 2 Day 11 photo 3 Day 11 photo 4
Day 11 photo 1

12 Szibériai határátkelés

Omszk felé haladva elérjük a 2102-es kilométerkövet, ami hivatalosan is Szibéria határa. Ez idő alatt végigkóstolhatják az éttermi kocsi kínálatát és gyönyörködhetnek a táj szépségében. Minden megállóhelyen van mód arra, hogy megtornáztassák a fáradt lábaikat és vásároljanak a peronon lévő árusoktól.

Day 12 photo 2 Day 12 photo 3 Day 12 photo 4
Day 12 photo 1

13 Az Urál-hegység

Pihenhetnek a fedélzeten, miközben nyugati irányba távolodnak Yekatyerinburgtól, a zöldellő tájakon keresztül az Urál-hegység leomló lábánál.

14 Érkezés Moszkvába

A moszkvai Yaroslav állomásra fut be a vonat kb. 11.00-kor. Itt ér véget az utazásuk velünk.

Please note:

* Azoknak, akik nem tudnak, vagy nem akarnak lovagolni, alternatív megoldásként tudunk mászást kínálni vagy szimplán pihenést a táborban. A lovaglás nem kötelező!

Áprilisban 3-5 napig a tavon való átkelés veszélyes lehet az olvadó jég miatt. Ez az időpont az időjárástól függ, ezért az áprilisi utat nem tudjuk garantálni. Ebben az esetben helyettesíteni tudjuk listvnyankai látogatással vagy a Circumbaikal vasútvonallal.

Kérjük vegye figyelembe, hogy amennyiben a foglalása kevesebb mint 8 héttel az indulása előtt történik, úgy abban az esetben nem tudjuk garantálni a vonatjegyeket az Ön részére. Bármilyen foglalás esetén, ami kevesebb mint 6 héttel az indulást megelőzően történik 120€/fő felárat számítunk föl, hogy az elérhető, drágább vonatjegyek költségét fedezni tudjuk ill. a késői foglalás miatt.

Details

Includes:
 • - Orosz vízumhoz meghívólevél
 • - Másodosztályú vonatjegyek
 • - Minőségi kollégiumi szállást Irkutskban és UB hosztelekben
 • - Szállítást Olkhon-szigetére, privát szállást, étkezéseket és jeep túrát
 • - Szállítást a Terelj Nemzeti Parkba, kísérőkkel, jurta szállással, lovaglást és étkezéseket
 • - Transzfert Irkutsk és UB állomásokról
Excludes:
 • - Repjegyeket vagy egyéb szállítást Moszkvába és ott a transzfert az utazás kezdetekor ill. Pekingben az utazás végén
 • - Utazási biztosítás
 • - Néhány étkezés
 • - Borravalók a kísérőknek
 • - Kínai, Orosz és Mongol vízumok
 • - Április körül a jég olvadni kezd, ezért az átkeléshez légpárnás járművet kell használni, ami extra költséget jelent. Ebben az időszakban 350RUB ($6) per fő díjat számítanak föl minden egyes átkelésért a tavon, ami a helyszínen fizetendő, érkezéskor.
 • - 150EUR felárat számolunk fel minden egyedül utazónak, ha egy olyan napon utazik, amikor senki más nem foglalt erre az időpontra ezen a túrán.
Prices:
 • Tour Price: €1399
 • Deposit: €350
 • Single Room Supplement: €150
Foglalás shopping_cart