Transz-Mongol Peking-Moszkva Komfort út

Az utazás leírása alább olvasható.

1 Átkelés a Kínai Nagy Falon

A hotelből vagy a reptérről a Pekingi Központi Vasútállomásra kell érkezniük, mert innen indulnak a 11.22-es vonattal, ami keresztülhalad a csodálatos vidéki Kínán és a Kínai Nagy Falon. Vacsorázhatnak az extravagáns kínai kocsiban, mielőtt aludni mennének a hálófülkékbe.

Day 1 photo 2 Day 1 photo 3 Day 1 photo 4
Day 1 photo 1

2 Gandan Function kolostor

Reggel érkezik meg a vonat Ulánbátorba, ahol sofőfünk találkozik Önnel és a 4 csillagos hotelszállásra viszi, hogy letegye a csomagját. Ezután egy teljes napot fogunk a fővárosban tölteni, városnézéssel. Délelőtt megnézzük a Gandan Function kolostort a hatalmas arany Buddha szoborral. Utána megállunk ebédelni mielőtt folytatnánk a Háborús Emlékműnél tett látogatással Zaisannál. De a Bogd Kán Téli Palotába is benézünk és a Sukhbaatar térre is, ahol a nagy bronz Dzsingisz kán szobrokkal fotózkodhatunk. Utána egy folklór előadásra megyünk. Az est további része szabadprogramos. Javasoljuk, hogy próbálják ki a tradicionális mongol BBQ-t és érdemes lehet megtekinteni a Tumen Ekh Palotában a „gumiembereket”, táncosokat, operaénekeseket, és a furcsa mongol „torok énekeseket”.

Day 2 photo 2 Day 2 photo 3 Day 2 photo 4
Day 2 photo 1

3 Terelj Nemzeti Park jurtában alvással

Sofőrünk felveszi Önt/Önöket reggel és kiviszi a Terelj Nemzeti Parkba, ami UlanBatortól 50 mérföldre észak-keleten helyezkedik el. A parkba belépvén azonnal érezni lehet a friss alpesi levegőt és a pompás hegyi látványt. Elviszik Önt, hogy láthassa a helyi művészeket, sólymokat, sasokat, tevéket. Ezután a buszból átülnek lóhátra*, majd folytatják a túrát völgyek és hegyek között, patakok mentén. Ariyapala templom lesz a hegymászás és lovaglás egyik célja, de kötélhídon is keresztül kell sétálni mindehhez. Miután felsétáltak a templom lépcsőin, leülhetnek meditálni vagy csak gyönyörködni a kilátásban. Ezután ismét lóhátra ülnek és visszamennek a Teknős-sziklához, ahol a táborban az éjszakát töltik.A tábor a szemet gyönyörködtető Gorkhi-folyó völgyében van. Itt a helyi farmer családdal megismerkednek, akik a tábor tulajdonosai is egyben. A délután hátralevő részét pihenéssel tölthetik, illetve megcsodálhatják a vadvirágos mezőket, a hihetetlen formákat öltő sziklákat, fenyőfák borította hegyeket vagy sétálhatnak a hegyi patakok mentén is.A táborba való visszatéréskor az esti pihenés következik. A vacsora a táborban, kályhán készül majd és az igazán impozáns csillagos ég alatt fogják elfogyasztani. Ahogy beköszönt az esti hideg, úgy térnek nyugovóra az utazók és fűtenek majd be éjszakára, hogy kellemesen aludjanak.

Day 3 photo 2 Day 3 photo 3 Day 3 photo 4
Day 3 photo 1

4 Dzsingisz Kán

Reggeli után megnézik a Dzsingisz Kán komplexumot, Ulánbátor külvárosában. Érdemes felmászni a hatalmas szobor belsejébe mielőtt visszatérnek a szállásra Ulánbátorban és a délutáni szabadon választott programjaikat megkezdik. Meglátogathatják a Nemzeti Modern Művészetek Galériáját a Nemzeti Történelmi Múzeumot vagy Bogd Kán Téli Palotáját. Mielőtt vacsoráznának a város egyik éttermében, érdemes bevásárolni vagy csupán csak megnézni a hatalmas Állami Áruházat némi vásárlás erejéig, mielőtt kimennének a vasútállomásra az esti irkutski vonat indulásához.

Day 4 photo 2 Day 4 photo 3 Day 4 photo 4
Day 4 photo 1

5 Selenge-folyó medencéje

Megérkezvén a Mongol határvároshoz, Oroszországba halad át a vonat. Az útlevél ellenőrzést követően szembetűnő lesz a táj hirtelen változása. Gyönyörű zöld réteket láthatnak a Selenge-folyó mentén, mely utat vág magának a fenyő és nyírfaerdőkön keresztül. A napot a vonaton töltik, átszelvén a fél-autonóm Buryatia régiót és a Goose-tó partját.

Day 5 photo 2 Day 5 photo 3 Day 5 photo 4
Day 5 photo 1

6 Fél napos túra & pihenőnap

Irkutskba reggel fog befutni a vonat. Sofőrünk fogja már várni és a központi 4 csillagos hotel szállásra fuvarozza Önt. A hotelbe való becsekkolást követően fél napos városnézés következik Irkutskban. Megnézzük a Saviour templomát vagy a Znamensky kolostort és az Irkutsk Múzeumot. Ezt követően szabadon, kedvükre tölthetik a a nap további részét. Feltölthetik a készleteket a helyi piacon, majd beugorhatnak és megkóstolhatják a tradicionális szibériai vacsorát valamelyik helyi étteremben és folytatván az estét az egyik éjszakai bárban vagy clubban.

Day 6 photo 2 Day 6 photo 3 Day 6 photo 4
Day 6 photo 1

7 Primorsky-hagység mentén

A sofőrünk felveszi Önöket reggel 9-kor és az Irkutsk állomáshoz mennek, ahol buszra szállnak és nekivágnak a 250km-es útnak északra a Primorsky-hegység mentén, a Bajkál-tó irányába, ami egyébként a világ legmélyebb tava a maga 1673m-es mélységével.

Útközben megállunk kávézni, mielőtt az olkhon-szigeteki komphoz érnénk dél környékén. Rövid hajózás után kiszállunk az Olkhon-szigeten, ami 71km-es hosszúságával és 14.5km-es szélességével a világ legnagyobb tavi szigete. A sziget lakosságát a Buryatik alkotják, akik mongol eredetűek, buddhisták, de mellette a sámánizmust is többek gyakorolják. Helyi halász családoknál lesz a szállás, fakunyhókban.

Ebéd után a csoport felfedezheti a falut és meglátogatja a helyi múzeumot. A falun átvezető gyalogtúra során Cape Burkhan felé fog vezetni, hogy meglátogassák a híres sziklatemplomot, a Crag of Shamant, ami egyike Ázsia 9 szentélyének. Vacsorára várhatóan helyi Bajkál halspecialitás lesz (amennyiben lehet kapni) és utána az est hátralévő részét kedvük szerint tölthetik el.

Day 7 photo 2 Day 7 photo 3 Day 7 photo 4
Day 7 photo 1

8 Olkhon-sziget

Reggel, jeep-pel vagy minibusszal indulunk felfedezni a szigetet és a klasszikus bajkál-tavi lehetőségeket. Észak felé haladva az első megálló a Sagaan-Khushun Cape lesz, ami egy csodaszép sziklaszirt, mert vörös zuzmó borítja. Az út további része a parton, homokdűnéken át és között vezet majd, beleértve a 200m magas Khoboy Cape nevű szirtet, a sziget északi csúcsánál.

A piknik jellegű ebéd elfogyasztása után, ami szabad tűzön főtt bajkál halászlé lesz, az Uzuri-öbölben, visszatér a csapat Khuzir faluba. Itt kipróbálhatjuk a banya nevű tradicionális orosz szaunát, mielőtt megkóstoljuk a hagyományos Olkhon vacsorát. Az est további része szabadon eltölthető.

Day 8 photo 2 Day 8 photo 3 Day 8 photo 4
Day 8 photo 1

9 Utazás vissza Irkutskba

A vendégházban elfogyasztott búcsú reggelit követően minibusszal a kompállomásra szállítják a túrán résztvevőket. Miután a komp partot ért, megihatnak egy kávét a közeli kávézóban mielőtt folytatnák az utat a szárazföldön Irkutskba, ahova 16.00 körül fognak megérkezni.

Néhány órát pihenhetnek a szállásukon, mielőtt elindulnának a vonatállomásra, hogy felszálljanak az éjfél körül induló moszkvai vonatra.

Day 9 photo 2 Day 9 photo 3 Day 9 photo 4
Day 9 photo 1

10 Ob-folyó hídja

Krasnoyarsk felé láthatóak lesznek a szénrakományukkal megrakott tehervagonok amelyek az Urál-hegység hőerőműveibe tartanak Kubas Basinból, ez a vasúti szakasz a világ egyik legforgalmasabb szakasza is egyben.

Az úton résztvevők átszelik a világ egyik leghosszabb folyójának az Obnak, a 870m hosszú hídját.

Day 10 photo 2 Day 10 photo 3 Day 10 photo 4
Day 10 photo 1

11 Átkelés a szibériai határon

Omszk felé haladva elérjük a 2102-es kilométerkövet, ami hivatalosan is Szibéria határa. Ez idő alatt végigkóstolhatják az éttermi kocsi kínálatát és gyönyörködhetnek a táj szépségében. Minden megállóhelyen van mód arra, hogy megtornáztassák a fáradt lábaikat és vásároljanak a peronon lévő árusoktól.

Day 11 photo 2 Day 11 photo 3 Day 11 photo 4
Day 11 photo 1

12 Az Urál-hegység

Pihenhetnek a fedélzeten, miközben keleti irányba távolodnak Yekatyerinburg felé, a zöldellő tájakon keresztül az Urál-hegység leomló lábánál.

Day 12 photo 2 Day 12 photo 3 Day 12 photo 4
Day 12 photo 1

13 Érkezés Moszkvába

Az érkezés a moszkvai Yaroslav állomásra lesz, ahol sofőrünk már várja Önt, hogy a moszkvai hoteljébe szállítsa. Itt ér véget az utazásuk velünk.

14 Az utazás vége

A hotelből 12.00-kor kell kicsekkolni, ami az utazás végét is jelenti egyben.

Please note:

* Azoknak, akik nem tudnak, vagy nem akarnak lovagolni, alternatív megoldásként tudunk mászást, túrázást kínálni vagy szimplán pihenést a jurta táborban. A lovaglás nem kötelező!

Áprilisban 3-5 napig a tavon való átkelés veszélyes lehet az olvadó jég miatt. Ez az időpont az időjárástól függ, ezért az áprilisi utat nem tudjuk garantálni. Ebben az esetben helyettesíteni tudjuk listvnyankai látogatással vagy a Circumbaikal vasútvonallal.

Tudunk extra szállást, éjszakát szervezni Moszkvában, ha vki szeretné és/vagy plusz éjszakákat Pekingben.

Kérjük vegye figyelembe, hogy amennyiben a foglalása kevesebb mint 8 héttel az indulása előtt történik, úgy abban az esetben nem tudjuk garantálni a vonatjegyeket az Ön részére. Bármilyen foglalás esetén, ami kevesebb mint 6 héttel az indulást megelőzően történik 120€/fő felárat számítunk föl, hogy az elérhető, drágább vonatjegyek költségét fedezni tudjuk ill. a késői foglalás miatt.

Details

Includes:
 • - Orosz vízumhoz meghívólevél
 • - Másodosztályú vonatjegyeket
 • - Minőségi 4 csillagos hotel szállást Irkutskban, UB-ban és Pekingben
 • - Szállítást Olkhon-szigetére, privát szállást, étkezéseket és jeep túrát és angolul beszélő kísérőket
 • - Szállítást a Terelj Nemzeti Parkba, kísérőkkel, jurta szállással, lovaglást és étkezéseket
 • - Városi túrák Irkutskban és Ulánbátorban
 • - Minden transzfert
Excludes:
 • - Nemzetközi repjegyek
 • - Utazási biztosítás
 • - Néhány étkezés
 • - Borravalók a kísérőknek
 • - Kínai, Orosz és Mongol vízumok
 • - Extra 545EUR per fő áron (vagy 1090EUR ha egyedül utazik) tudjuk upgradelni minden vonaton privát kabinokba. Elsőosztályú kabinba UB-ból Pekingbe, privát másodosztályra Moszkvából Irkutskba és Irkutskból UB-ba. Kérjük vegye figyelembe, hogy nem lesz kísérő Önnel a vonaton. A kísérők az állomásokon fogják várni Önt/Önöket és szállítják Irkutskban és körülötte, a Bajkál-tónál, Ulánbátorban és a Terelj Nemzeti Parkban. Ha szeretné, hogy folyamatosan legyen kísérője, kérjük lépjen velünk kapcsolatba további információkért emailen keresztül.
 • - 1570 EUR felárat számolunk fel az egyedül utazóknak
Prices:
 • Tour Price: €2199
 • Deposit: €400
 • Single Room Supplement: €1570
Foglalás shopping_cart